Waar zeldzame boeken verkopen en hoe u aan de slag kunt

Inhoudsopgave:

Waar zeldzame boeken verkopen en hoe u aan de slag kunt
Waar zeldzame boeken verkopen en hoe u aan de slag kunt
Anonim
Man met boek in de bibliotheek
Man met boek in de bibliotheek

Of je nu een bibliofiel bent, een verzamelaar of iemand die op zoek is naar een mogelijke manier om je inkomen aan te vullen, je denkt misschien aan manieren om zeldzame boeken te kopen en verkopen. Alsof hun kenmerkende geur nog niet sterk genoeg is, zijn de oogverblindende prijzen waarvoor deze zeldzame boeken kunnen worden verkocht dat zeker wel.

Wat maakt een boek zeldzaam?

Reparatiewerkplaats boeken
Reparatiewerkplaats boeken

Veel mensen denken dat alle oude boeken zeldzaam en waardevol zijn; Als het echter om antieke boeken gaat, is leeftijd niet bepaald een doorslaggevende factor bij het bepalen of het zeldzaam is of niet.

Door de jaren heen zijn de criteria die worden gebruikt om een boek als zeldzaam te classificeren het onderwerp geweest van grote discussies onder experts op antiquarisch gebied. Simpel gezegd: voor velen kan een boek als zeldzaam worden beschouwd als de vraag naar het boek groter is dan het beschikbare aanbod. Voor anderen kunnen zaken als het aantal geproduceerde exemplaren, beperkte edities, eerste edities en niche-onderwerpen een status als zeldzaam rechtvaardigen.

Uiteindelijk is het voor iemand zonder enige training in zeldzame boeken behoorlijk moeilijk om te weten wat wel en niet als een boek wordt beschouwd. Omdat er geen vaste regel bestaat voor een specifiek genre, tijdsperiode, auteur, enzovoort, is het belangrijk om je boeken te laten nakijken door een antiquair en/of een professionele taxateur voordat je iets te koop aanbiedt.

Hoe u de juiste antiquariaten kunt vinden

De Ruiter op het Witte Paard-manuscript
De Ruiter op het Witte Paard-manuscript

Een van de belangrijkste dingen bij het zoeken naar een plek waar u uw boek naartoe kunt brengen voor toekomstige verkoop, is om het in handen te geven van de juiste antiquair. De juiste dealer zal uw boek het snelst en met de hoogste winst kunnen verkopen, aangezien zij ervaring moeten hebben met uw werken en soortgelijke werken.

Aangezien antiquaarverkopers niet enorm populair zijn in plattelandsgebieden, moet u mogelijk met iemand reizen of online communiceren om overeenstemming te bereiken over de verkoop van uw boek. Dit maakt het kiezen van de perfecte persoon des te belangrijker. Dit zijn dus een paar tips om u te helpen de beste keuze te maken voor de dealer van uw boek:

  • Vraag naar hun accreditaties- Om er zeker van te zijn dat u de beste aanbevelingen en beoordelingen krijgt, moet u controleren of uw dealer lid is van de Antiquarian Booksellers Association of de International League of Antiquarian Booksellers, of een vergelijkbare professionele groep die gespecialiseerd is in het verkopen, kopen en taxeren van boeken.
  • Bepaal hun specialiteit - Bijna elke boekhandelaar heeft een specifiek genre of een specifieke periode waarin hij gespecialiseerd is, en het is belangrijk dat u weet wat dat is, zodat u uw boek kunt koppelen historische boeken voor de beste dealer.

Welke verkoopmethode is de juiste voor u?

Er zijn twee manieren om zeldzame boeken te verkopen: via een dealer of door jezelf. Natuurlijk zijn er voor- en nadelen aan beide opties, maar realistisch gezien zal slechts één van deze het beste bij uw situatie passen.

Verkopen via een dealer

Zeldzame boekenhandelaar Jonathan Wattis met enkele van de zeldzame Chinese boeken
Zeldzame boekenhandelaar Jonathan Wattis met enkele van de zeldzame Chinese boeken

Als u een zeldzaam boek via een dealer verkoopt, gaat u uw boeken aan hen 'overdragen', zodat zij de verkoop voor u kunnen regelen. In wezen kunnen zij de tussenpersoon zijn tussen u en de koper. Afhankelijk van de persoon kunnen ze aanbieden om de boeken rechtstreeks van u te kopen, of ze kunnen aanbieden om ze voor u te verkopen en een percentage van de winst voor hun inspanningen te nemen. Hoe dan ook, verkopen via een dealer is alleen echt nodig als je een zeldzaam boek hebt dat meer dan een paar honderd dollar waard is. Als u een boek heeft waarvan de verwachting is dat er duizenden exemplaren van zullen worden verkocht, kan een dealer het proces veel sneller versnellen dan u op basis van hun contacten kunt doen.

Zelf verkopen

Er is altijd de mogelijkheid om uw zeldzame boeken zelf te verkopen, in welk geval u zich erop moet voorbereiden er een tijdje op te gaan zitten. Antiquarische teksten zijn niet bepaald een springmarkt, dus tenzij het een hot button-item is dat aansluit bij iets in de tijdsgeest, zul je waarschijnlijk niet zo snel een uitverkoop krijgen. Maar voor mensen die geen toegang hebben tot antiquairs in hun omgeving, kan dit de enige optie zijn.

Bovendien kan het aanbieden van je boeken op eBay en Amazon een trefzekere manier zijn om bekendheid te krijgen, maar niet noodzakelijkerwijs om omzet te genereren. Met deze platforms wacht u feitelijk tot de juiste koper langskomt en uw boek wil kopen. Dit kan er vaak toe leiden dat mensen hun artikelen te weinig verkopen, alleen maar om ze uit hun hoofd te krijgen.

Plaatsen om zeldzame boeken persoonlijk te verkopen

Er zijn talloze handelaren in zeldzame boeken over de hele wereld, elk met hun eigen bloeiende bedrijven en klantenkring. Maar als u geen idee heeft waar u moet beginnen met persoonlijke dealers, volgen hier enkele van de grootste namen in de branche:

  • Dr. Jorn Gunther - Het antiquarische bedrijf van Dr. Jorn Gunther is gespecialiseerd in het verkopen van middeleeuwse manuscripten en vroege gedrukte boeken aan particuliere kopers en bibliotheken. Ze zijn gevestigd in Zwitserland, maar hebben ook een online winkel.
  • Camille Sourget - De antiquair van Camille Sourget, gelegen in Parijs, is gespecialiseerd in zeldzame boeken uit de 15e tot het begin van de 20e eeuw.
  • Libreria Antiquaria Malavasi - Libreria Malavasi, een Italiaanse antiquair, bestaat sinds 1939 en de eigenaren richten zich op de aanschaf van zeldzame boeken uit de 16e tot 18e eeuw.
  • Argosy - Deze New Yorkse handelaar in oude en zeldzame boeken, gevestigd in Manhattan en Brooklyn, is gespecialiseerd in allerlei historische teksten en behoort niet alleen tot het ILAB, maar was ook een van de oprichters van de Antiquarian Booksellers Association of America.

Waar kun je zeldzame boeken online verkopen

Er zijn veel geweldige online winkels waar je je zeldzame boeken kunt verkopen, en een paar hiervan zijn:

  • Alibris - Alibris is een online verkoper waar u uw zeldzame boeken kunt verkopen, en zij beperken hun commissie tot slechts $ 60, waardoor u de mogelijkheid heeft om een aanzienlijke winst te maken.
  • Bauman Rare Books - Met drie locaties in de Verenigde Staten is Bauman Rare Books een elite-handelaar in zeldzame boeken die dure zeldzame teksten verkoopt; Als u wilt dat ze overwegen om boeken uit uw collectie te kopen, hoeft u alleen maar een kort formulier op hun website in te vullen, waarbij u ervoor zorgt dat u informatie over uw boek(en) opneemt, zoals de binding, speciale kenmerken, enzovoort. aan.
  • Biblio - Biblio, een standaardwinkel in de boekenbranche, verkoopt niet alleen leerboeken en romans, maar ook zeldzame boeken. Biblio houdt ook een commissie over uw verkopen, maar om op hun site te verkopen hoeft u zich alleen maar aan te melden.
  • Rare Book Buyer - De Rare Book Buyer, een dealer uit Manhattan, koopt allerlei zeldzame boeken, maar vooral teksten van vóór de 19e eeuw, en u kunt contact met hen opnemen via hun e-mail of telefoon.

Als de cover duizend dollar waard is

Voor sommige mensen kan hun liefde voor het verzamelen en het doen van speurwerk voor zeldzame boeken leiden tot veel plezier en serieuze winsten. U hoeft echter geen toegewijde verzamelaar te zijn om zeldzame boeken aan een handelaar of vriend te kunnen verkopen. Met het juiste onderzoek en de juiste kanalen kan iedereen gemakkelijk een zeldzaam boek in zijn collectie verkopen.

Aanbevolen: