5 verschillende stijlideeën voor het inrichten van een Lake House

Inhoudsopgave:

5 verschillende stijlideeën voor het inrichten van een Lake House
5 verschillende stijlideeën voor het inrichten van een Lake House
Anonim
Interieur van het meerhuis
Interieur van het meerhuis

Een huis aan het meer is een geweldige plek om te ontspannen, tijd door te brengen met familie en vrienden en te entertainen. U wilt dat uw interieur dit alles weerspiegelt en dat de locatie van uw huis wordt geaccentueerd. Met behulp van kleuren, texturen en accentstukken kun je dit allemaal met flair bereiken.

Ideale Lake House-kleuren

Blauwe slaapkamer met uitzicht op het meer
Blauwe slaapkamer met uitzicht op het meer

Hoewel je niet beperkt bent tot puur meer-gerelateerde kleurenschema's, als je dit aspect van je huis wilt accentueren, kies dan voor een van deze kleurenschema's.

  • Blauw:Gebruik een variërend bereik aan waarden, van licht tot donkerblauw om de essentie van het meer en de lucht vast te leggen.
  • Greens: Er is overvloedige vegetatie rond de watermassa's. Dit kunnen bomen, wilde bloemen en struiken zijn. De tintwaarden variëren van nieuw groen (zeer lichtgekleurde groentinten) tot groenblijvende tinten (dennen en ceder).
  • Brown: De aardekleur maakt geweldige accenten voor een huis aan het meer, beginnend met lichtbruin en uitgroeiend tot donker chocoladebruin.
  • Herfstkleuren: Als uw huis aan het meer in een regio ligt waar herfstbladeren genieten, neem dan een paar kleuren uit een herfstpalet, zoals roodbruin, geel, oranje, goud en rood.

Selecteer een hoofdkleur uit de bovenstaande keuzes en voeg twee secundaire kleuren toe. Houd deze kleuren in gedachten bij het selecteren van verf, gordijnen, meubels, stoffering, kunst aan de muur en ander meubilair. De kleuren zullen werken, of u nu kiest voor een traditioneel of eigentijds interieur voor uw huis aan het meer of voor iets anders gaat met een rustiek, landelijk, berghut of modern ontwerp.

Rustiek huis aan het meer

Cottage interieur blokhut
Cottage interieur blokhut

Bereik een rustieke inrichting door verschillende elementen te gebruiken, zoals vloeren, verlichting en stoffering.

Vloeren

Als het om vloeren gaat, kies dan voor een brede plankenvloer in een donkere of middelmatige tint voor alle kamers. Beits of verf in verweerde stijl voor een echt rustiek effect. Een leistenen of andere stenen vloer is een goede keuze voor een entree, hal, badkamer en zelfs de keuken.

Gehaakte of gevlochten karpetten zijn uitstekende keuzes voor dit designdecor voor de studeerkamer, eetkamer en slaapkamers.

Meubels en stoffen

Kies houten meubelen, vooral stukken met een verweerde afwerking, zoals dressoir, consoletafel, bijzettafeltje voor een studeerkamer, tafel en stoelen voor de eetkamer en houten stukken om slaapkamersuites compleet te maken. Combinaties van hout en ijzerwerk dragen bij aan de rustieke uitstraling.

Selecteer meubelstoffen, zoals leer, wandtapijten, chenille en andere tastvriendelijke stoffen.

Andere stukken

Voeg andere stukken toe om het rustieke schema af te ronden.

  • Accentobjecten:Maak een muur- of hoekvignet met oude flessen, gereedschap, tinnen borden en andere antieke verzamelobjecten in de keuken of studeerkamer. Een verweerd bootbeeldje en een paar rieten palen gemonteerd op de muur van de veranda vormen het decor. U kunt een vis- of bootmotief kiezen of een combinatie van meerdere gebruiken.
  • Verlichting: Verlichting in missiestijl past goed bij dit ontwerp. Misschien geeft u echter de voorkeur aan een meer rustieke uitstraling met lampen in lantaarn- of orkaanstijl, hanglampen, kroonluchters en wandkandelaars.
  • Muurkunst: Voeg kunst aan de muur toe, zoals een metalen sculptuur boven de schoorsteenmantel, bewegwijzering op ruwe planken in een half bad, schilderijen en foto's in ruw hout of verouderde lijsten op een deegdoostafel in de studeerkamer.
  • Raambehandeling: Houten latten- of paneelluiken kunnen worden gebeitst of geverfd. Misschien geeft u de voorkeur aan houten plantageluiken voor de ramen, vooral in de slaapkamers. Voeg gordijnen of gordijnen toe in een effen, gestreept of geruit patroon.
  • Houten elementen: Voeg ruw uitgehouwen zichtbare balken, ruw afgewerkte lambrisering in de studeerkamer of voor lambrisering, verouderde houten deuren en oude schuurdeuren toe voor een effectief ontwerp.

Landelijk vormgegeven meerhuis

Landelijk interieur van een meerhuis
Landelijk interieur van een meerhuis

Gebruik een landelijke stijl voor uw huis aan het meer om een comfortabel rustgevend decor te creëren.

Vloeren

Houten vloeren zijn de ideale landelijke stijl met een brede plank, zoals een vloer van hartgrenen of ruw gehouwen eiken. Beits de vloer donker met versleten markeringen, of gebruik hergebruikte schuur- of andere planken. Ook een whitewash-effect in elke gewenste kleur kan een primitieve of landelijke uitstraling creëren.

Ga voor een ovaal gevlochten vloerkleed in de studeerkamer, eetkamer en slaapkamers. Kleinere kunnen worden gebruikt bij de ingang, keuken en wasruimte.

Meubels en stoffen

Kies houten meubilair voor de eettafel op schragen en stoelen met ladderleuning of lange houten banken. Verzacht deze met kussens met gingham-ruit in blauw, groen, rood of bruin. Beschilderde meubels, boekenkasten met glazen deuren en kluizen van geperforeerd blikken taart zijn enkele geweldige vondsten. Ga voor rieten voor terras of veranda.

Gebleekt katoen, blauwe, groene of bruine tijk of gingham, eendendoek en gewatteerde patronen. Gewatteerde patronen passen mooi in slaapkamers en familiekamers, terwijl gingham perfect is voor de landelijke keuken en eetkamer.

Extra accenten

Vergeet niet om wat kleinere accenten door het hele huis toe te voegen.

  • Accentobjecten:Kies voor verschillende handgeblazen blauwe en groene flessen of vazen om langs de vensterbank van de keuken te plaatsen. Voeg primitieve, met de hand gesneden beeldjes toe aan boekenplanken, schoorsteenmantels of bijzettafels voor een geweldige presentatie. Kunstmadeliefjes in oude blikken blikjes worden tafeldecoraties en oude visborden zijn geweldige gespreksonderwerpen voor een gastenbad of entree/modderkamer.
  • Verlichting: Ouderwetse wiel- of tonverlichtingsarmaturen, kaarskroonluchters met individuele lampenkappen en industriële koepelvormige hanglampen zijn een goed begin bij de verlichtingskeuze. Voeg de grote stukken toe aan de foyer en de familiekamer of studeerkamer, terwijl kleinere hanglampen mooi passen in keukens.
  • Muurkunst: Primitieve decoraties, zoals plaquettes met houtsnijwerk over verschillende onderwerpen, waaronder vissen en varen, zien er geweldig uit boven een schoorsteenmantel, muur in een studeerkamer, vooringang of keuken. Gebruik een bloemenreliëf op de muur boven het bed of in een badkamer op de muur achter het bad.
  • Raambehandeling: Houten luiken of jaloezieën kunnen worden gecombineerd met eenvoudige gordijnen gemaakt van tijk, gingham of eendendoek.

Berghutstijl

Interieurontwerp van een berghut
Interieurontwerp van een berghut

Als uw huis aan het meer in de bergen ligt, profiteer dan van dit thema met verschillende decorkeuzes.

Vloeren

Nogmaals: een houten vloer is een goede keuze, of een natuursteentegel voor een authentieke uitstraling. Kies voor een donkere of medium gebeitste vloer. Afhankelijk van de regio wil je misschien een grenen of eiken vloer gebruiken.

Veel mensen houden van het uiterlijk van een berenveltapijt. Kies een vloerkleed van imitatieberenvacht en plaats het voor de open haard in een studeerkamer of slaapkamer. Er zijn veel tapijtontwerpen met bergmotief die u in uw huis aan het meer kunt gebruiken. Je kunt kiezen voor een geruit vloerkleed in groen en blauw of rood en bruin en deze toevoegen aan de keuken, foyer en slaapkamer.

Meubels en stoffen

Lodge-, blokhut- en alpine meubelstijlen zijn populaire keuzes voor een berghut aan het meer. De meubelstijlen Mission, Shaker en zelfs Arts and Craft passen goed bij dit type inrichting. Kies één stijl en draag deze door naar de verschillende kamers van je huis.

Kies stoffen die gezellig en comfortabel zijn, zoals chenille en suède. Leer is een steunpilaar voor cabinemeubilair en perfect voor de studeerkamer en woonkamer.

Blijf binnen je kleurenschema als je accentpatronen wilt toevoegen. Patroonkeuzes omvatten dierlijke, geometrische, gestreepte of effen kleuren. Voeg patronen toe aan beddengoed in slaapkamers en handdoeken en tafelkleden in de keuken.

Meer decoratieve artikelen

Plaats meer decoratieve stukken in je huis om de bergstijl echt naar voren te brengen.

  • Accentobjecten:Kies decoratieve accenten met dennen-, beren-, forel-, herten- en andere bergmotieven. Plaats er minstens één in elke kamer en maximaal drie of vijf. Varieer met de grootte en het type voorwerp dat je gebruikt, zoals een gesneden berenbeeld op de haard of een paar eendenkooien op een plank.
  • Verlichting: Missie, kunst en ambacht, lodgeverlichting zijn allemaal goede keuzes. Veel van deze hebben mica- of glas-in-lood-tinten die kunnen bijdragen aan uw algehele ontwerp. Sommige tinten hebben ook smeedijzeren uitsparingen van beren, herten, forel en andere bergsymbolen.
  • Muurkunst: Het onderwerp van muurkunst kan forel, vliegvissen, beren, herten, dennenappels, dennennaalden, roeiboot, zeilboot en andere gerelateerde motieven omvatten. De badkamer en de vooringang bieden veel ruimte, net als boven de bank in de studeerkamer en het hoofdeinde in de slaapkamer.
  • Raambehandeling: Selecteer een stijl die bij uw algehele inrichting past in een stof, zoals een plaid, een effen kleur in een structuurstof zoals linnen, of een patroon.

Modern Lake Home Decor

Modern interieur van het meerhuis
Modern interieur van het meerhuis

Niet alle huizen aan het meer passen in een typische ontwerpcategorie. Sommige zijn zelfs moderne ontwerpen. Ontwerp uw huis aan het meer om dit weer te geven in uw meubelkeuze.

Vloeren

Er zijn veel keuzes aan vloeren voor een moderne woning die verder gaan dan hout of steen, zoals kurk, puur vinyl of zelfs marmer. Ga zo modern als je wilt, maar zorg ervoor dat de textuur of het ontwerp van de vloer door het hele huis hetzelfde blijft om een samenhangende uitstraling te creëren.

Een gestileerd modern ontwerp kan het kielzog van een boot die door het meer beweegt, of een zonsondergang die over het water glinstert, vertalen. Denk aan abstract ontwerp bij het zoeken naar het perfecte vloerkleed.

Meubels en stoffen

Modern meubilair kan worden gemaakt van hout, plastic, ijzer, leer en vrijwel elk denkbaar materiaal. Witte leren sectionalen of blauwe denim bekleding zijn moderne statement voor de inrichting van een meerhuis. Chroom en glas laten moderne ontwerpen schitteren als het oppervlak van een meer.

Moderne stoffen zijn vaak gestructureerd en laten geometrische vormen en patronen zien. Effen kleuren kunnen levendige blauw- en groentinten zijn om het thema van het meer te dragen. Zorg ervoor dat de stof die u voor uw meubel kiest, past bij het algehele moderne ontwerp van het meubelstuk.

Aanvullend decor

Kies enkele stukken die een aanvulling vormen op de moderne esthetiek die je hebt gekozen voor het huis aan het meer.

  • Accentobjecten:Selecteer een of meer accentmotieven en herhaal ze door het hele huis. Gebruik verschillende onderwerpen, zoals een moderne sculptuur van een hert, een handgeblazen glazen beeldje van een visser en andere decoratieve objecten met een modern thema. Kies een mix van materialen, afwerkingen en kleuren om meer interesse en diepte in uw ontwerp te creëren.
  • Verlichting: Kies voor blauwe glazen hangverlichting boven een keukenbar met een wit kwartswerkblad. Freestyle-kroonluchters of wandscones maken een modern huis aan het meer levendig van beweging. Gebruik in een foyer, badkamer, hal en slaapkamers.
  • Muurkunst: Moderne interpretaties van een meer, berg, vogels en dieren kunnen worden weergegeven via originele kunstwerken, zoals schilderijen, foto's, plaquettes en muursculpturen/reliëfs. Gebruik deze over een schoorsteenmantel, de entree, veranda, studeerkamer, keuken en slaapkamers.
  • Raambehandeling: Veel moderne huizen gebruiken de ramen als designelement en laten het raam onbedekt blijven. Misschien heb je nog steeds iets nodig om het intense ochtend- of middaglicht af te schermen. Elektrische zonwering die kan verdwijnen wanneer deze niet in gebruik is. Oprolbare bamboeschermen kunnen worden gebruikt op een veranda en kamerhoge gordijnen voor hoge slaapkamerramen.

Maak uw Lake House uniek

U kunt uw huis aan het meer uniek maken door uw thema in gedachten te houden en elke inrichting zorgvuldig te selecteren. Houd kleur, textuur en motief als uw richtlijnen en uw uiteindelijke ontwerp zal de elementen weerspiegelen die specifiek zijn voor een omgeving aan het meer.

Aanbevolen: