22 Hollywood Regency-stijlideeën voor een glamoureus ontwerpschema

Inhoudsopgave:

22 Hollywood Regency-stijlideeën voor een glamoureus ontwerpschema
22 Hollywood Regency-stijlideeën voor een glamoureus ontwerpschema
Anonim
Afbeelding
Afbeelding

De Hollywood Regency-stijl is een mix van ouderwetse glamour en moderne functionaliteit en omarmt de maximalistische trend van dit moment. Met een nieuwe draai aan het oude Hollywood-decor maakt de Hollywood Regency-stijl een statement met opvallende kleuren, retroprints en grootse details.

Markeer grote architectuur

Afbeelding
Afbeelding

Als uw huis of appartement architectonische details bevat, kunt u deze in uw voordeel gebruiken in een Hollywood Regency-ontwerp. Vestig de aandacht op sierlijke afwerkingen, paneellijsten, kolommen, balken en hoge plafonds om uw oude Hollywood-stijl te inspireren.

Feature Glam-details

Afbeelding
Afbeelding

De sleutel tot het uitbeelden van de Hollywood Regency-stijl is om zoveel mogelijk glamoureuze details weer te geven. Voeg veel goud, pluche textiel en een beetje glitter toe. Zorg ervoor dat je een paar glamoureuze details gebruikt die ook op praktische wijze zinvol zijn, zoals een glazen karaf op je nachtkastje of een barwagentje in je eetkamer.

Gebruik fluwelen meubels

Afbeelding
Afbeelding

Niets stra alt zoveel glamour uit als Hollywood-stijl, zoals veel weelderig fluweel. Gebruik dit koninklijke designdetail in uw meubels, gordijnen, kussens en hoofdeinden. Fluweel stra alt misschien glamour uit, maar biedt ook functionaliteit met zijn onweerstaanbare comfort.

Kies statementverlichting

Afbeelding
Afbeelding

Verlichting is een eenvoudige update die in elke kamer een groot statement maakt. Zoek naar unieke, retro- of artistieke verlichtingsfuncties. Probeer voor accentverlichting gouden en glazen details of kies voor lampenkappen met accordeonplooien en rijke kleuren.

Kies voor een gestoffeerd bed

Afbeelding
Afbeelding

Een zacht gestoffeerd bed is een perfecte illustratie van de luxe van een Hollywood Regency-ontwerp. Geïnspireerd door traditionele en retro designstijlen, zal een gestoffeerd bed uw slaapkamer onmiddellijk een upgrade geven en de toon zetten voor uw glamoureuze Hollywood-details en -inrichting.

Mix in moderne stijl uit het midden van de eeuw

Afbeelding
Afbeelding

Een groot deel van de Hollywood Regency-stijl is geïnspireerd op de moderne trend uit het midden van de eeuw. Voeg een paar designdetails uit die tijd toe, zoals houten lambrisering, gebogen vormen en warme of opvallende kleuren.

Voeg een zitgedeelte toe aan je slaapkamer

Afbeelding
Afbeelding

De kern van de Hollywood Regency-stijl is de waardering voor het weelderige en luxueuze. Breng deze essentie naar je slaapkamer met een lounge- of zithoek. Plaats een kleine tafel naast een accentstoel of een sierlijke chaise longue.

Integreer juweeltonen

Afbeelding
Afbeelding

Juweltinten zoals kob alt, smaragd, rood, goud en magenta zijn perfecte accentkleuren voor je Hollywood-glamour-huis. Deze kleuren voelen koninklijk, elegant en zelfs koninklijk aan op een canvas met witte of neutrale tinten.

Gebruik contrasterende kleuren

Afbeelding
Afbeelding

Een van de bepalende kenmerken van de Hollywood-regentschapstijl is contrast. Omarm dit stijldetail door waar mogelijk gedurfde, donkere of levendige contrasterende kleuren te gebruiken. Probeer meubelstukken, verfkleuren en grote tapijten voor een krachtig statement, of kies voor keramiek, kussens, gordijnen en accentmeubels voor een gemakkelijke stijlupdate.

Formele tafelinstellingen weergeven

Afbeelding
Afbeelding

Luxe zit in de details. Benadruk de essentie van Hollywood-glamour, een focus op de heerlijke kanten van het leven, door formele tafelaankleding in uw eetruimte weer te geven. Met stoffen servetten, je mooiste porselein en opvallende drinkglazen rond een opvallend middelpunt voor een opvallend ontwerp.

Zoek naar art-decodetails

Afbeelding
Afbeelding

Een ander belangrijk ontwerpelement van de Hollywood Regency-stijl is het gebruik van retro art-decomotieven. Zoek naar metalen, glazen en gelakte meubels en decoraties. Voeg scherpe lijnen, geometrische vormen en een mix van zachte neutrale tinten met diepe kleuren toe.

Selecteer marmer voor uw badkamer

Afbeelding
Afbeelding

De luxe van het Hollywood-regentschap moet zich uitstrekken tot elke hoek van uw huis, inclusief de badkamer. Als u verbouwt of bouwt, voeg dan marmer toe aan uw wastafel of douche. Als je op zoek bent naar een eenvoudige update, probeer dan een op marmer geïnspireerde zeepdispenser, decoratief dienblad of vaas.

Gebruik grootletterbehang

Afbeelding
Afbeelding

Verkleed de muren van je huis met retrobehangstijlen die de glamoureuze essentie van je stijl benadrukken. Zoek naar grote prints, contrasterende kleuren en op de natuur geïnspireerde motieven om vintage glamour in de moderne Hollywood-designtrend te brengen.

Voeg kleuraccenten toe

Afbeelding
Afbeelding

Een echte Hollywood Regency-ontwerpstijl met een of twee levendige kleuraccenten. Kellygroen, levendig oranje, felblauw en opvallend fuchsia passen opzettelijk en chic bij neutrale of donkere, gedempte kleuren.

Feature-meubels met hoge rugleuning

Afbeelding
Afbeelding

Statementmeubels zijn een eenvoudige manier om een regentschapsstijl aan je huis toe te voegen, en meubelstukken met een hoge rugleuning maken een groot statement. Probeer stoelen, loveseats en hoofdeinden met rugleuningen die iets hoger zijn dan de gemiddelde afmetingen voor een opvallend designelement dat doet denken aan het oude Hollywood.

Kies een extra grote kroonluchter

Afbeelding
Afbeelding

Hoewel er een paar opvallende verlichtingskeuzes zijn die je glamoureuze Hollywood-stijl naar een hoger niveau zullen tillen, hoort de extra grote kroonluchter thuis in een geheel eigen categorie. Dit sprankelende armatuur voegt direct een koninklijke sfeer toe aan je woonkamer, eetkamer of hal.

Installeer interessante tegelfuncties

Afbeelding
Afbeelding

Tegelkenmerken zijn geïnspireerd op de art-decostijl en versterken de luxe sfeer van uw ruimte alleen maar. Badkamertegels, keukentegels, halve muren en open haarden zijn allemaal geweldige plekken om een interessant tegelontwerp of lay-out te gebruiken die luxueus aanvoelt.

Meng geometrische vormen

Afbeelding
Afbeelding

De twee kernstijlen van het Hollywood-regentschap, mid-century modern en art déco, zijn zwaar versierd met geometrische details. Zoek naar mogelijkheden om scherpe geometrische vormen te combineren met ronde vormen om je Regency-stijl een opzettelijk gemengde look te geven.

Toon een uitgebreide kunstcollectie

Afbeelding
Afbeelding

Piekluxe design omvat een collectie kunst in canvas-, beeldhouwwerk- en keramische vormen. Laat een kunstcollectie zien die past bij uw Hollywood Regency-stijl en laat zien dat u oog heeft voor luxe details en unieke stukken.

Integreer lichte en donkere details

Afbeelding
Afbeelding

Aangezien de Hollywood Regency-stijl contrasterende elementen bevat, zorgt het mixen van lichte en donkere details ervoor dat je stijl opv alt. Probeer goud te combineren met zwarte metalen, pastelkleuren met donkere kleuren en donkere houttinten met lichte steentinten om balans te creëren.

Lounge in luxe

Afbeelding
Afbeelding

Een van de belangrijkste verschillen tussen Hollywood Regency en andere glamourstijlen is de focus op ontspanning en loungen in luxe. Kies voor de plekken in uw huis waar u wilt uitrusten of entertainen luxe meubelstukken waarmee u in stijl kunt loungen. Grote, zachte banken en extra grote stoelen met lagen textiel geven je glamourstijl een gezellige kwaliteit.

Gebruik een maximalistische benadering van decor

Afbeelding
Afbeelding

Verzamelde stukken, statement-decor en sierlijke meubels komen samen voor een werkelijk maximalistische ontwerpstijl binnen de Hollywood-regentschapstrend. Hoewel je je vloer of tafelblad niet te vol wilt maken, wil je toch een overvloed aan decoratieve elementen in je huis plaatsen die een maximalistische ontwerpstijl uitstralen. Concentreer u op planken, accenttafels en schoorsteenmantels voor uw decorplaatsing.

Leef in luxe met Hollywood Regency-stijl

Afbeelding
Afbeelding

Betreed het tijdperk van maximalistisch design met luxe updates die de Hollywood Regency-stijl in je huis introduceren. De Glam Hollywood-stijl zit hem in de details, dus laat dat je focus zijn als je deze trend benadert. Welke stijl je huis ook heeft, een vleugje luxe geeft je de retro en glamoureuze designesthetiek waar je naar streeft.

Aanbevolen: