10 trucs om je huis snel schoon te maken voordat bezoekers binnenkomen

Inhoudsopgave:

10 trucs om je huis snel schoon te maken voordat bezoekers binnenkomen
10 trucs om je huis snel schoon te maken voordat bezoekers binnenkomen
Anonim
Afbeelding
Afbeelding

Gasten zijn onderweg. Je hebt geen tijd meer en hebt een snelle schoonmaakmethode nodig die mensen ervan overtuigt dat je huis brandschoon is, zelfs als dat niet het geval is. Met deze schoonmaaktips ziet uw huis er binnen enkele minuten opgeruimd uit, en gasten zullen nooit weten dat u het allemaal hebt gedaan in de minuten voordat ze aanbelden. Verberg de rommel, maak snel schoon en laat de druk los om een perfect opgeruimd huis te hebben met deze snelle schoonmaaktrucs.

Zuivere oppervlakken van rommel

Afbeelding
Afbeelding

Een van de snelste manieren om je huis een schoner gevoel te geven, is door zoveel mogelijk rommel uit het zicht te verwijderen. Als er gasten onderweg zijn, heeft u waarschijnlijk geen tijd om alles op de juiste plaats te zetten. Pak in plaats daarvan een wasmand en trek alles wat ‘rommelig’ aanvoelt van je tafels, toonbanken en andere oppervlakken. Gooi ze in de mand en stop hem weg totdat je er later bij kunt.

Sluit de rotzooi buiten

Afbeelding
Afbeelding

Als je slaapkamer een grondige schoonmaakbeurt nodig heeft of de speelkamer van je kinderen een puinhoop is, doe dan niet eens de moeite om dat in recordtijd op te ruimen. Sluit in plaats daarvan gewoon de deuren van kamers waar gasten niet naar binnen hoeven. Houd u aan het opruimen van de belangrijkste woonruimtes (woonkamer, keuken, eetkamer), evenals uw entree en de badkamer die de gasten zullen gebruiken. Sluit de deur van elke andere kamer om de rommel uit het zicht te houden.

Maak de gootsteen leeg

Afbeelding
Afbeelding

De snelste manier om je keuken er schoon uit te laten zien, is door de gootsteen leeg te maken. Plaats de vuile vaat in de vaatwasser, zelfs als u nog een keer terug moet en de vaat moet afspoelen voordat u deze laat draaien. Als je geen vaatwasser hebt of als je extra weinig tijd hebt, pak dan potten en pannen in de gootsteen en plaats ze op het fornuis bij weinig licht. In één oogopslag ziet dit eruit als een geënsceneerde keuken. Je kunt ook vuile potten en pannen in de oven zetten om ze te verbergen. Gooi het vuile bestek in een plastic zak en berg het uit het zicht op, zodat het gewassen kan worden als je gasten weggaan. De rest van de vaat kan in een kast die niemand opendoet.

Snel vegen

Afbeelding
Afbeelding

Je hebt zeker geen tijd om je vloeren grondig schoon te maken en ze te laten glanzen, maar misschien heb je wel tijd om razendsnel te vegen. Let alleen op de hoofdruimte waar de gasten zich bevinden (de entree, de woonkamer en de keuken) en streef niet naar perfectie. Pak een stofblik en bezem om alleen de grote stukken vuil en vuil op te vegen. Als de tijd het toelaat, gebruik dan uw bezem om het stof snel de deur uit te vegen. Als je echt in de knel zit, werkt de oude truc om het stof onder het tapijt te vegen net zo goed.

Open de ramen

Afbeelding
Afbeelding

Er zitten twee voordelen aan het openen van de ramen, omdat je gasten probeert te laten denken dat je huis brandschoon is. Door de gordijnen en gordijnen te openen, worden de ogen van uw gasten naar boven en uit de kamer getrokken, in plaats van naar het stof en de rommel die in uw huis kunnen blijven hangen. Het openen van de ramen en het binnenlaten van frisse lucht zorgt voor een aangename luchtstroom in uw huis, waardoor het beter aanvoelt en ruikt.

Pluis de kussens

Afbeelding
Afbeelding

Het opschudden van de kussens maakt echt een verschil! Terwijl je toch bezig bent, draai je alle meubelkussens met mysterieuze plekken en haren van huisdieren om, gebruik je een deken om vlekken te verbergen en stop je kussens weg die er plat of vuil uitzien.

Pluisjesrolbekleding

Afbeelding
Afbeelding

Als je weinig tijd hebt, is het vacuüm waarschijnlijk uitgesloten. Maar met een pluisroller kun je binnen een paar seconden haren van huisdieren en andere dingen die aan gestoffeerd meubilair vastzitten, pakken. Veeg snel over je bank en andere gestoffeerde stukken waar gasten op kunnen zitten.

Laat het schoon ruiken

Afbeelding
Afbeelding

Als je huis schoon ruikt, zullen gasten nooit vermoeden dat er een stapel vuile pannen in de oven staat. Het openen van uw ramen is een manier om wat frisse lucht binnen te laten en de geurtjes naar buiten te laten, maar neem een paar extra stappen om de aroma's in uw huis te versterken. Een kaars met een frisse en schone geur – denk aan katoen, zeegeuren en citrus – zal je gasten doen denken dat je de hele dag hebt schoongemaakt. Een verfrissende kamerspray dekt geurtjes van huisdieren en indringende geuren op meubelbekleding. Laat een pan water met een paar theelepels vanille op het vuur sudderen om de aanhoudende geuren van het diner van gisteravond te verdoezelen. Een vers gezette pot koffie of versgebakken koekjes (hallo, gekoeld koekjesdeeg) zijn een welkome traktatie voor de gasten en verbergt sterke geuren in uw keuken met een aangenamer alternatief.

Zet het afval buiten

Afbeelding
Afbeelding

Als je vuilnisbak voor meer dan de helft vol is, ruikt deze waarschijnlijk minder vriendelijk en zullen gasten al je weggegooide spullen zien als ze erin kijken. Verzamel het afval bij u thuis en zet het buiten of berg het op in uw garage of bijkeuken. Lijn vuilnisbakken uit met schone zakken voordat uw gasten arriveren.

Doe één badkamerschoonmaak van 30 seconden

Afbeelding
Afbeelding

Dit is de snelste manier om een badkamer schoon te krijgen, voor het geval gasten zich tijdens het bezoek moeten verontschuldigen. Pak twee van je favoriete reinigingsdoekjes voor oppervlakken - Lysol of Clorox zijn geweldig - of spuit twee papieren handdoeken in met een allesreiniger. Veeg het aanrecht, de kraan en de gootsteen in die volgorde af met één doekje of handdoek. Gebruik het tweede doekje om de bovenkant van de toilettank en de zitting schoon te maken. Dit mag niet langer dan 30 seconden duren. Als uw badkamer een douche heeft, zorg er dan voor dat het gordijn of de deur gesloten is om eventuele watervlekken of een verzameling badspeeltjes voor peuters te verbergen. Vergeet niet dat het niet perfect hoeft te zijn, het hoeft alleen maar een beetje schoner te zijn.

Maak je huis in een mum van tijd schoon

Afbeelding
Afbeelding

Terwijl je die schoonmaaklijst in recordsnelheid aanpakt, moet je er rekening mee houden dat niemand altijd een smetteloos huis heeft. De meeste van uw gasten zullen een aantal slordige ruimtes, kleine rommel en minder dan onberispelijke plinten begrijpen en zelfs verwachten. Als u zich in goed gezelschap bevindt, zal niemand oordelen over het feit dat u daadwerkelijk in uw huis woont.

Aanbevolen: