10 populaire bloeiende bomen

Inhoudsopgave:

10 populaire bloeiende bomen
10 populaire bloeiende bomen
Anonim
Kornoeljeboom
Kornoeljeboom

Eenjarigen voegen seizoenskleur toe, vaste planten voegen inhoud toe, maar bomen voegen het hele jaar door karakter toe aan uw landschap. Vooral bloeiende bomen hebben een hoge esthetische waarde. Misschien vindt u tussen deze populaire bloeiende bomen de juiste keuze voor uw tuin.

Bloeiende kornoeljes

Mooie kornoeljebomen (Cornus florida) komen in het vroege voorjaar uit met een overvloed aan bloemen en zetten de show 4 tot 6 weken voort. Hun herfstgebladerte van dieprood en paars is net zo heerlijk. Deze inboorlingen uit het oosten van de Verenigde Staten, die van nature aan de rand van bossen voorkomen, kunnen 6 tot 9 meter hoog worden. Waar de ruimte het ook toelaat, spreiden hun takken zich horizontaal uit en vormen een grote paraplu, dus plant ze op een plek waar je van hun natuurlijke vorm kunt genieten. Deze boom is vooral populair vanwege de gelaagde horizontale vertakking. Hun vorm voegt dimensie toe aan elk landschap.

De bloemkleur van Dogwoods varieert van wit tot roze en rood, maar ze hebben allemaal vier tot zes bloemblaadjes met een kleine inkeping aan de punt van elk bloemblaadje en een geel plukje in het midden. De kleurrijke bloemblaadjes zijn eigenlijk schutbladeren, en de echte bloemen zitten dicht op elkaar in het centrale plukje.

Bloeiende kornoeljes gedijen in USDA zones 5 tot 9. De Aziatische inheemse kousa-kornoelje (Cornus kousa) met puntige bloemblaadjes is sterker en resistent tegen de anthracnose-schimmel die veel inheemse bloeiende kornoeljes doodt.

Bloeiende kers

Kersenbloesemboom
Kersenbloesemboom

In tegenstelling tot de Amerikaanse en Europese kersenbomen die worden gekweekt vanwege hun eetbare fruit, bloeien bloeiende kersenbomen (Prunus spp.) van Aziatische afkomst worden gekweekt vanwege hun prachtige bloemen. Ze kondigen de lente aan met een uitbarsting van roze en witte bloemen, waardoor ze op deze lijst staan tussen enkele van de meest populaire bloeiende bomen. Een andere reden voor hun populariteit is dat deze boom heel vroeg bloeit voordat veel andere planten hun kleuren laten zien. Hoewel de bloemen aan een bepaalde boom niet langer dan een week of twee meegaan, verlengt de gespreide bloei bij verschillende bomen het kersenbloesemseizoen.

Bloeiende kersenbomen groeien snel en kunnen in ongeveer 10 tot 12 jaar een uiteindelijke hoogte van 25 voet bereiken. Kersenbomen hebben van nature de vorm van een paraplu met bloesems met vijf bloemblaadjes. Er zijn verschillende variëteiten en cultivars om uit te kiezen, sommige met hangende groeiwijze en vollere bloemen. Bijna allemaal doen ze het goed als ze worden geplant in leemachtige grond en volle zon in USDA zones 5 tot 8, maar Kwanzan-kersen kunnen worden gekweekt in zone 9.

Magnolia

Magnoliaboom
Magnoliaboom

De statige Magnoliabomen (Magnolia spp.) met grote, geurige bloemen zijn een prachtig gezicht, vooral als ze alleen staan. De bloemen zijn wit, geel, roze, paars en rood en openen zich in het vroege tot late voorjaar, meestal voordat de bladeren verschijnen. Magnolia's houden van rijke, vochtige grond. Ze houden van hun ruimte en hebben er een hekel aan om gestoord te worden als ze eenmaal zijn geplant. Kies de standplaats dus zorgvuldig en bereid de grond goed voor met langzame meststoffen. Magnolia's zijn populair omdat ze een prachtige vorm hebben die interessant is voor elk landschap, naast hun zeer aromatische bloemen.

Afhankelijk van jouw zone en beschikbaarheid van ruimte, kun je kiezen uit de verschillende soorten magnolia’s. Groenblijvende zuidelijke magnolia's zijn geschikt voor het warmere klimaat van de zones 7 tot 9, terwijl de grootbloemige schotelmagnolia's die tot 40 voet of meer groeien en de kleinere stermagnolia's die niet meer dan 15 voet groeien het beste zijn voor de zones 4 tot 8. Champaca-magnolia's zijn bestand tegen hitte en vochtigheid in de zones 10 tot 12.

Krabappel

Krab Appelboom
Krab Appelboom

Krabappels (Malus spp.) zijn populair vanwege hun prachtige lentebloemen en even aantrekkelijke en heerlijke vruchten in de herfst. In feite blijven ze het hele jaar aantrekkelijk met een prachtige groene bladbedekking in de lente en de zomer, die met het rijpende fruit naar aantrekkelijke herfstkleuren verandert. Krabappels behoren tot hetzelfde geslacht van appels die voor fruit worden gekweekt en worden soms in appelboomgaarden gekweekt voor bestuiving.

De bloemkleur varieert van wit en delicaat roze tot levendigere tinten roze en dieproze. Enkelvoudige bloemen dragen vijf bloemblaadjes, maar dubbelbloemige varianten zijn er in overvloed. Sommige bomen kunnen wel 12 meter hoog worden, maar de meeste blijven binnen 10 tot 25 voet, dus je kunt een krabappelboom vinden die zelfs in de kleinste tuin in USDA zones 4 tot 8 past. Plant de boom in de volle zon, geef wekelijks water tijdens droogte en geef af en toe voeding.

Oostelijke Redbud-boom

Oostelijke Redbud-boom
Oostelijke Redbud-boom

De sierlijke oosterse redbud-boom (Cercis canadensis) komt oorspronkelijk uit het oosten van de Verenigde Staten en Canada en heeft meestal diep paarsroze bloemen. Witbloemige redbud-bomen komen ook voor. De erwtachtige bloemen verschijnen overal op de takken en op de stam. Deze boom is vooral populair vanwege het feit dat hij vroeg in het seizoen bloeit, zodat je kunt genieten van zijn mooie goudgele herfstkleur voordat andere bomen tot bloei zijn gekomen.

De boom heeft een brede verspreiding over de zones 4 tot en met 9. Hij heeft kleine, kleurrijke bloemen die verschijnen van de lente tot de vroege zomer, en het felgele herfstblad. U kunt een redbud in elke tuin onderbrengen en indien nodig binnen de perken houden door regelmatig te snoeien. Hij houdt van volle zon, maar kan lichte schaduw verdragen.

Mimosaboom

Mimosa-boom
Mimosa-boom

Deze snelgroeiende bomen, ook wel zijdebomen genoemd (Albizia julibrissin), met een tropische smaak zijn zeer aantrekkelijk als ze bedekt zijn met poederdonsige, roze bloemen. Populair vanwege hun snelle groei, maar deze bomen zijn ook geliefd vanwege hun aanpassingsvermogen. Ze zijn winterhard tot zone 6 en zijn droogtetolerant om op te starten. Ze kunnen echter invasief zijn in warmere gebieden, zoals zone 10.

De bloemblaadjes zijn klein en onopvallend, waardoor het lijkt alsof de bloemen volledig uit dunne, lange meeldraden bestaan, waardoor ze een heel delicaat uiterlijk krijgen. De grote samengestelde bladeren met kleine blaadjes zijn zo geveerd als varenbladeren.

De bloemen zijn mild geurig en trekken kolibries aan. Maar de gevallen bloemen en vruchten kunnen de tuin verpesten en druppels boomsap kunnen de lak beschadigen. Het is ideaal als ze verder van het huis worden geplant.

Kuisboom

Kuis boom
Kuis boom

Een zomerbloeiende boom, kuisbomen (Vitex agnus tot castus) worden gewaardeerd vanwege hun onderhoudsgemak, waardoor ze een zeer populaire boom zijn onder huiseigenaren. Ze zijn droogtetolerant en doen het goed op arme grond in USDA-hardheidszone 5 tot 9. Ze worden 15 tot 20 voet hoog, maar de grootte kan worden gecontroleerd door te snoeien. Het is bekend dat ze tijdens strenge winters afsterven en snel weer aangroeien.

Deze boom heeft een lange bloeiperiode die zich uitstrekt van de late lente tot de vroege herfst. De geurige stekels die op seringen lijken, zijn verkrijgbaar in het wit, roze, echt blauw en lila. Ze worden gevolgd door pittige, donkergekleurde bessen, bekend als monnikspeper. Kweek kuisboom als terrasboom om de hele zomer van de geurige bloemen te genieten.

Fringeboom

Chinese randboom
Chinese randboom

De ponyboom (Chionanthus virginicus) dankt zijn naam aan de kwastachtige bloemen die halverwege tot laat in de lente verschijnen. Deze kleine bomen worden slechts 3 tot 6 meter hoog in de USDA-hardheidszones 4 tot 9. Er zijn mannelijke en vrouwelijke randbomen, waarbij de mannetjes rijker zijn, terwijl de vrouwelijke bomen vogels aantrekken met de kleine vruchten die hun bloemen volgen.

Deze Amerikaanse inheemse plant met zijn geurige witte bloemen verdient een plaats in tuinen waar de lentebloemen en zomerfruit interesse kunnen toevoegen. Deze boom is populair vanwege zijn schoonheid, maar ook vanwege zijn aanpassingsvermogen, aangezien hij zowel in de zon als in de schaduw kan groeien, waarbij vochtige grond de voornaamste behoefte is.

Toverhazelaar

Toverhazelaarboom
Toverhazelaarboom

De Noord-Amerikaanse inheemse toverhazelaar (Hamamelis virginiana) is een meerstammige boom die wel 9 meter hoog kan worden, maar meestal op 4,5 tot 6 meter hoogte wordt gehouden. Het is populair als sierboom vanwege het aantrekkelijke blad in de herfst, samen met de geurige bloemen.

Volle zon en vochtige, lichtzure grond brengen het beste van toverhazelaars met zich mee, maar ze verdragen schaduw. Deze winterharde bomen groeien goed in de zones 3 tot en met 9. De bloemen die in de herfst verschijnen zijn meestal geel en bestaan uit vier lintachtige bloemblaadjes. Als ze tevoorschijn komen voordat de bladeren zijn afgevallen, kunnen ze verloren gaan tussen het herfstgebladerte van dezelfde kleur. Plant ze op een plek waar je kunt genieten van de geurige bloemen.

Crape Mirte

Crêpe Mirteboom
Crêpe Mirteboom

Crape mirte (Lagerstroemia indica), ook bekend als crêpe mirte of crapemyrtle, is een veel voorkomende landschapsboom die in de zomer trossen delicate bloemen produceert. Het groeit meestal als een meerstammige boom van 15 tot 25 voet lang als hij alleen wordt gelaten, maar hij wordt vaak in verschillende vormen gevormd, zoals een formele boom met één stam door selectief snoeien of een parapluvormige struikachtige plant door te toppen. Populair vanwege hun levendig gekleurde bloemen, zijn kripmirten ook gemakkelijk te kweken.

Crape-mirten gedijen in warmere gebieden in USDA zones 7 tot 9, maar deze hitteminnende en droogtetolerante bomen voelen zich comfortabel in zone 10 en hoger. De stam is glad en in de zomer laat de bast los. De bloemtrossen op de toppen van takken zijn verkrijgbaar in verschillende tinten roze en paars of wit. Snoeien in de late herfst of winter stimuleert de bloei.

De schoonheid van bloeiende bomen

Bloeiende bomen voegen interesse en schoonheid toe aan uw landschap en kunnen worden gebruikt als centraal aandachtspunt. Kies een paar bomen die geschikt zijn voor uw kweekzone en tuinruimte. Zorg ervoor dat je je bomen op een plek neerzet waar je er zowel binnen als buiten van kunt genieten.

Aanbevolen: