College Football-ranglijsten uitgelegd

Inhoudsopgave:

College Football-ranglijsten uitgelegd
College Football-ranglijsten uitgelegd
Anonim

Het begrijpen van de ranglijsten van universiteitsvoetbal is nu een beetje eenvoudiger geworden. Deze snelle feiten helpen verklaren hoe ze werken.

American football-spelers rennen op het speelveld.
American football-spelers rennen op het speelveld.

Als je een voetbalfan bent, kan het begrijpen van de rangschikking van universiteitsvoetb alteams je een idee geven van de vraag of jouw team kans maakt op het nationale toernooi of niet. De ranglijst is niet allesbepalend, maar teams met een hogere klassering zullen waarschijnlijk een betere kans hebben op de vier play-offs voor het nationale kampioenschap.

Hoe de ranglijst van universiteitsvoetb alteams wordt bepaald

Rankingen voor universiteitsvoetb alteams veranderen elke week gedurende het voetbalseizoen, omdat de totale prestaties van invloed zijn op hoe elk eliteteam zich verhoudt tot de anderen. Maar het zou te gemakkelijk zijn om slechts één handige grafiek te hebben die elke week wordt bijgewerkt met de nieuwste ranglijsten. In plaats daarvan zijn er meerdere bronnen die uiteenlopende informatie rapporteren die je kunt gebruiken om de prestaties gedurende het seizoen bij te houden:

College Football Playoff-ranglijsten

Vanaf 31 oktober (ongeveer twee maanden na het begin van het voetbalseizoen) kun je de wekelijkse ranglijst bijhouden die de College Football Playoff (CFP) bekendmaakt.

Het College Football Playoff-systeem begon met het seizoen 2014 en verving de voormalige Bowl Championship Series (BCS). Uiteindelijk is het CFP-ranglijstsysteem het meest betekenisvol, omdat het rechtstreeks van invloed is op de play-offvooruitzichten van teams. Dat komt omdat de CFP-ranglijst degene is die bepa alt welke teams worden uitgenodigd om deel te nemen aan de play-offs, en hoe teams presteren in die play-offs bepalen welke teams kans maken op het winnen van een nationaal kampioenschap.

CFP-ranglijsten worden bepaald door een selectiecommissie die bestaat uit een mix van mensen met expertise op het gebied van voetbal (zoals atletiekdirecteuren, voormalige NCAA- en conferentievertegenwoordigers en voormalige hoofdcoaches) en leiders buiten de sport die af en toe in de sport hebben gezeten commissie ook.

In tegenstelling tot de Coaches Poll en de AP Poll die vanaf het allereerste begin van het voetbalseizoen worden gepubliceerd, worden de CFP-ranglijsten pas halverwege het seizoen vrijgegeven, wanneer teams een paar maanden de tijd hebben gehad om hun trackrecords te vestigen. Na de eerste releasedatum wordt de CFP-ranglijst gedurende het seizoen elke week bijgewerkt, tot aan de selectiedag, die plaatsvindt nadat de laatste kampioenswedstrijd op de conferentie is gespeeld.

Moet weten

Hoewel de CFP-ranglijst niet vanaf het begin van het seizoen wordt vrijgegeven, wordt er bij het bepalen van de ranglijst rekening gehouden met elke wedstrijd en zelfs met elke actie. Factoren waarmee rekening wordt gehouden, zijn onder meer "gewonnen conferentiekampioenschappen, kracht van het schema, onderlinge resultaten, vergelijking van resultaten met gemeenschappelijke tegenstanders en andere factoren."

Coaches-enquête

USA Today staat achter de Coaches Poll, een ranglijstonderzoek samengesteld uit de Top 25-lijsten van 65 hoofdcoaches van de American Football Coaches Association (AFCA) op Bowl Subdivision-scholen. Elke week dienen panelleden deze aanbevelingen in voor de 25 beste teams in het universiteitsvoetbal.

De panelleden dienen niet alleen een lijst met teamnamen in. In plaats daarvan specificeren de stemmen die ze inleveren welke positie elk team volgens hen zou moeten innemen op basis van de prestaties tot nu toe in het seizoen, waarbij rekening wordt gehouden met alle factoren die volgens hen relevant zijn. Een stem voor de eerste plaats is 25 punten waard, een stem voor de tweede plaats is 24 punten waard, enzovoort.

Maar de AFCA Coaches Poll is niet beperkt tot alleen de Bowl-onderverdeling. In 2018 werd de AFCA FCS Coaches Poll (voorheen beheerd door de Southern Conference) gelanceerd, en deze volgt hetzelfde uitgangspunt voor het voorspellen van de top 25 van de FCS-scholen (Football Championship Subdivision).

En in 2000 creëerde het bedrijf ook hetzelfde type enquête voor DII-scholen, bekend als de AFCA DII Coaches Poll.

Elk van deze peilingen wordt vermeld en bijgewerkt op dezelfde pagina van de AFCA-website.

AP-peiling

Zoals de naam al doet vermoeden, wordt de Associated Press (AP) Poll gemaakt met input van leden van de pers. De AP-ranglijst wordt bepaald door een panel van zestig sportverslaggevers, die allemaal ervaring hebben met universiteitsvoetbal. Vanwege de aard van Associated Press zijn ook schrijvers en omroeporganisaties in het panel opgenomen.

Net als bij de Coaches Poll brengen paneldeelnemers elke week hun stem uit en geven aan welke teams volgens hen de 25 beste zijn in het universiteitsvoetbal, in rangorde. Hetzelfde punten/plaatssysteem (25 punten voor een stemming op de eerste plaats, 24 punten voor een stemming op de tweede plaats, enz.) wordt gebruikt. Ze kunnen bij het uitbrengen van stemmen rekening houden met alle relevante factoren.

Moet weten

De AFCA- en AP-top 25-lijsten van het voorseizoen worden vóór elk seizoen vrijgegeven, waarbij gedurende het seizoen elke week nieuwe resultaten worden vrijgegeven.

Waarom de ranglijst ertoe doet

Hoewel de ranglijsten van het College Football Playoff-systeem de enige ranglijsten zijn die van invloed zijn op deelname aan de play-offs en een kans om een nationaal kampioenschap te winnen, zijn alle drie deze benaderingen voor het rangschikken van universiteitsvoetb alteams belangrijk in de sport. Ze zijn belangrijk voor de teams zelf, maar ook voor serieuze fans die willen weten hoe hun teams het hele seizoen presteren ten opzichte van anderen.

Omdat de Coaches Poll en de AP Polls voortdurend evolueren naarmate de prestaties elke week op en neer gaan, is er enige discrepantie tussen de cijfers. Maar ze zijn meestal behoorlijk consistent en zijn goede indicatoren voor de algehele prestaties. En als u hoog scoort in een van deze peilingen, kunnen u en uw team opscheppen in de aanloop naar het seizoen en daarna.

Hoewel de CFP-selectiecommissie de resultaten van Coaches Poll of AP Poll niet in overweging neemt bij het publiceren van haar ranglijst, zullen ze waarschijnlijk niet al te ver verwijderd zijn van beide peilingen, simpelweg vanwege de gelijkenis van factoren die leiden tot coaches en deskundige sportverslaggevers zullen hier waarschijnlijk rekening mee houden bij het uitbrengen van hun stem. Wanneer de CFP-ranglijst wordt vrijgegeven, begint het beeld van de play-offs natuurlijk duidelijk te worden voor de teams die aan de leiding staan in het naseizoen en een mogelijke kampioensronde.

Sport is ook een getallenspel

De meeste mensen kijken graag naar sport vanwege de competitie, de kameraadschap en het tonen van fysieke topprestaties, en niet vanwege de wiskunde. Hoewel je de wekelijkse ranglijst niet nodig hebt om te weten wanneer een overwinning een overwinning is en een verlies een verlies, kan het weten hoe het team het doet vanuit statistisch oogpunt een interessante manier zijn om met college ball om te gaan op een manier die jij hebt gedaan. nog nooit eerder gedaan.

Aanbevolen: