Gopher-, woelmuis- en molcontrole in de tuin

Inhoudsopgave:

Gopher-, woelmuis- en molcontrole in de tuin
Gopher-, woelmuis- en molcontrole in de tuin
Anonim
Gopher eet gras na de winterslaap
Gopher eet gras na de winterslaap

Ondergrondse knaagdieren zijn de vloek van het bestaan van veel tuiniers. Op één middag kunnen een paar gophers, veldmuizen of mollen wekenlang hard werken in de tuin gemakkelijk verpesten en zijn notoir moeilijk te stoppen.

Hoe zich te ontdoen van mollen, veldmuizen en gophers in de tuin

Je gebruikt dezelfde tuiniertechnieken en -methoden als je aan de slag gaat met het verwijderen van mollen, woelmuizen en gophers in de tuin. Het eerste dat u hoeft te doen, is vaststellen welk beestje de problemen veroorzaakt. Naast visuele observatie van het wezen, kunt u de besmetting vaststellen door de grond te onderzoeken.

Teken van Gopher-probleem

Het zichtbare teken van een gopher is een plotselinge, verse hoop aarde in uw tuin of erf. Een nieuwe heuvel is een hoefijzervorm zonder opening. Oudere heuvels hebben een ronde of elliptische vorm.

Close-up van gopherheuvel
Close-up van gopherheuvel

Teken van Vole-probleem

Een probleem met woelmuizen kan in uw tuin of erf worden gezien als kronkelende tunnels. Dit zijn ondiepe tunnels vlak onder het oppervlak die niet meer dan een paar centimeter breed zijn.

Woelmuistunnels gevormd onder wintersneeuw
Woelmuistunnels gevormd onder wintersneeuw

Teken van molprobleem

Mollen maken ook tunnels, maar die van hen zijn veel dieper. Ze laten kleine hoopjes vuil achter die op minivulkanen lijken. Vaak zie je oppervlakteruggen door je tuin of binnenplaats lopen. Veel van deze tunnels zijn 25 cm diep en nesttunnels kunnen veel dieper zijn.

Mollenheuvels in de tuin
Mollenheuvels in de tuin

Stappen om van een Gopher-probleem af te komen

Gophers worden beschouwd als langbewoners, maar volgens UCIPM (University of California Integrated Pest Management Program) kunnen maar liefst 60 gophers leven onder een wijngaard of luzerneveld van één hectare. Als u besluit dat het tijd is om uw probleem met de gopher in uw tuin of tuin op te lossen, kunt u kiezen uit specifieke gopher-bedieningselementen, zoals insectenwerende middelen, manden, kippengaas of vallen.

Natte gopher in modder en gras
Natte gopher in modder en gras

Gopher-afweermiddelen

De eerste methode die veel tuinders proberen om hun gopherongedierte niet te doden, is het gebruik van een afweermiddel. Dit komt in verschillende vormen met wisselend succes. Er is weinig wetenschappelijk bewijs dat de werkzaamheid ervan ondersteunt, met uitzondering van producten op basis van ricinusolie.

Castorolie werkt tegen Gophers

Volgens het Integrated Pest Management Program van de Universiteit van Californië is aangetoond dat ricinusolie effectief werkt tegen moedervlekken in de oostelijke staten. Natuurlijk zorgen afweermiddelen ervoor dat de gophers naar een ander deel van de tuin of naar de tuin van een buurman worden gedreven, wat het gopherprobleem niet volledig oplost.

Gazon sproeien met ricinusolie-oplossing
Gazon sproeien met ricinusolie-oplossing

Ricinusoliepellets

Castoroliepellets zijn verkrijgbaar bij de meeste diervoeder- of bouwmarkten. Draag handschoenen, zelfs als u een product gebruikt dat in een eigen schudzak zit. Je verspreidt de pellets door je tuin of erf.

  1. Verdeel de ricinusoliepellet gelijkmatig over een deel van uw tuin of erf
  2. Gebruik een tuinslang om de pellets met water te verzadigen.
  3. De natte pellets zorgen ervoor dat de ricinusolie in de grond terechtkomt.
  4. Ricinusolie is een onaangename smaak voor gophers.
  5. Je kunt gophers uit je tuin of tuin verwijderen door ze in fasen aan te pakken. Pas één gebied toe en laat de gophers evacueren naar een ander deel van je tuin of tuin. Herhaal dit totdat je de gophers uit je tuin hebt verdreven.
  6. Breng nog een ronde pellets aan in het volgende gebied en blijf in fasen werken totdat de gophers verdwenen zijn.

Etherische olie van pepermunt

Er wordt aangenomen dat gophers de geur van pepermunt verachten. Sommige tuinders planten pepermunt om gophers af te weren of gebruiken etherische olie van pepermunt. Essentiële oliën zijn zeer krachtig en kunnen huidirritatie veroorzaken, dus draag handschoenen wanneer u deze methode gebruikt.

  1. Koop 100% pure etherische olie van pepermunt en wattenbolletjes.
  2. Zoek een gopherhol in je tuin of tuin.
  3. Breng 3-5 druppels olie aan op twee of drie wattenbolletjes.
  4. Plaats de verzadigde wattenbolletjes net in het gopherhol.
  5. Herhaal dit voor elk gopherhol dat je kunt vinden.

Droger Wasverzachter Vellen

Je kunt wasverzachtervellen in de gophergaten plaatsen. De platen kunnen net binnen de gaten worden geplaatst. Houd er rekening mee dat gravende dieren altijd nieuwe ontsnappingstunnels kunnen creëren om deze geurende vellen wasverzachter te vermijden, dus het kan zijn dat je door moet gaan met het toevoegen van vellen. Plaats deze vanwege de chemicaliën in droogvellen niet in een moestuin.

Bounce Droger Wasverzachter Vellen
Bounce Droger Wasverzachter Vellen

Fysieke barrières voor Gopher-controle

Trappen is niet voor iedereen weggelegd, omdat het gaat om het doden van de dieren en het weggooien van de lichamen. Het creëren van een ondergrondse barrière is het meest populaire alternatief. Het is het gemakkelijkst om dit te doen tijdens de installatie van nieuwe landschapsarchitectuur, in plaats van bestaande beplanting achteraf aan te passen. Kippengaas wordt vaak gebruikt, maar is minder effectief dan draden die speciaal zijn gemaakt voor de bestrijding van gophers.

Gopher-manden

Gopher-manden zijn er in alle soorten en maten. Je graaft een gat om de mand te begraven en vult deze met aarde en je planten, bollen of groentezaden. De draadmanden gaan doorgaans vijf tot tien jaar mee. Het draad is vergelijkbaar met kippengaas en voorkomt dat gophers toegang krijgen tot uw planten of bollen. Geprefabriceerde manden zijn in de handel verkrijgbaar.

Hardwaredoek

Hardwaredoek met een maaswijdte van 1/2 inch is geschikt voor gopher-controle. Deze draad kan alleen worden afgeknipt met een draadknipper.

Groene 1/2 inch hardwaredoek
Groene 1/2 inch hardwaredoek

Gopherdraad

Gopher Wire wordt vaak verkozen boven hardwaredoek. Het heeft iets kleinere gaten dan kippengaas en is gemaakt om langer mee te gaan dan kippengaas als het in contact komt met de grond.

gaas kooi
gaas kooi

Maak je eigen Gopher-manden

Je kunt je eigen gophermanden maken, passend bij je beplanting. Dit kan kosteneffectiever blijken en u een ruimere keuze aan maten en vormen geven.

  1. Je hebt een rol hardwaredoek of Gopher-draad nodig.
  2. Snijd de lengtes af die je nodig hebt voor een verhoogd bed of de kluit van een individuele plant.
  3. Vouw de stukken stof of draad samen tot een mandvorm.
  4. Zorg ervoor dat je de naden overlapt, zodat er geen gaten ontstaan.
  5. Bekleed het plantgebied minstens vijftien tot twintig centimeter onder het grondoppervlak.
  6. Het gaas moet ongeveer vijftien centimeter boven het grondniveau uitsteken.

Gopher verwijderen en vallen

Trapping wordt over het algemeen beschouwd als de meest effectieve controlemethode voor gophers. De sleutel is om de val in een gophertunnel te plaatsen die momenteel in gebruik is, wat wordt aangegeven door een nieuwe berg aarde.

  1. Draag handschoenen om je geur te maskeren.
  2. Graaf een klein deel van de tunnel uit, net groot genoeg om de val te plaatsen.
  3. Plaats een stuk hout, karton of een ander voorwerp om het licht boven het zichtbare gat te blokkeren.
  4. Je hoeft geen aas te gebruiken, aangezien de vallen zijn ontworpen om de dieren te doden wanneer ze de tunnel doorkruisen.

Soorten dodelijke Gopher-vallen

Er zijn verschillende soorten dodelijke Gopher-vallen beschikbaar. De beroemde Macabee-gopherval heeft vanwege zijn effectiviteit een bijna cult-achtige reputatie opgebouwd onder boeren en tuinders. Het is echter een beetje lastig om het in te stellen, maar The Garden Counselor biedt een zeer gedetailleerde stapsgewijze handleiding voor beginners en adviseert hen om de val te lokken met tomatenbladeren.

Pocketgopher gevangen in de val
Pocketgopher gevangen in de val

Gopher-gif

Gophergif bestaat doorgaans uit met strychnine geregen graan. Mollen eten doorgaans insecten en larven en hebben een ander soort gif nodig om effectief te zijn. Zoek naar de producten die zijn geëtiketteerd voor het betreffende dier.

  1. Plaats het gif in een actieve tunnel.
  2. Bedek de opening om licht uit te sluiten.
  3. Gophergif is giftig voor mensen en andere dieren, dus ze zijn geen geschikte oplossing in een tuin waar kinderen en huisdieren spelen.
  4. Volg zorgvuldig de aanwijzingen en veiligheidsmaatregelen voor gifproducten, zoals Martin's Gopher Bait 50 (Strychnine).

Stappen om van een molprobleem af te komen

Mollen zijn minder schadelijk dan gophers en veldmuizen, maar kunnen problemen veroorzaken in uw tuin en erf als ze niet worden gecontroleerd. Mollen zijn eenlingen. Je kunt stappen ondernemen om te voorkomen dat andere moedervlekken binnendringen. Net als de insectenwerende middelen die worden gebruikt voor de bestrijding van gopher, kun je insectenwerende middelen tegen moedervlekken gebruiken. Je kunt fysieke barrières, geluid, planten of ricinusolie gebruiken om moedervlekken af te weren.

mol op zijn molshoop
mol op zijn molshoop

DIY Ricinusolieafstotend middel

Je kunt een ricinusolieafstotend middel maken om in je tuin of binnenplaats te spuiten. U maakt eerst een mengsel van ricinusolie en vloeibaar afwasmiddel dat moet worden verdund. Ingrediënten zijn onder meer:

  • 1/4 kop ricinusolie
  • 1/4 kop vloeibaar afwasmiddel
  • Kleine pot
  • Lepel
  • Tuinsproeier van 1 gallon
  • Water

Instructies:

  1. Meng de twee vloeistoffen in een klein potje en roer met een lepel tot alles goed gemengd is. Zet opzij.
  2. Vul de tuinsproeier met water.
  3. Voeg de gemengde vloeistoffen toe aan het water in de spuit.
  4. Deksel erop draaien en goed schudden.
  5. Spuit over het gebied waar de moedervlek actief is.
  6. Herhaal elke week totdat de molactiviteit stopt.

Geluid stoot mollen af

Mollen vinden lawaai storend en rennen in de tegenovergestelde richting. Je kunt elk soort geluid creëren dat je maar wilt. Je kunt besluiten om regelmatig muziek te spelen of een machine te laten draaien om het gebied onaangenaam te maken voor moedervlekken.

Het geluid van de grasmaaier weert mollen
Het geluid van de grasmaaier weert mollen

Planten die mollen afstoten

Er zijn een paar planten waar mollen niet graag in de buurt zijn. Deze planten omvatten ricinusplanten, narcissen (narcissenfamilie) en imperiale kroon (Fritillaria imperialis van de leliefamilie). Plant deze in uw tuin en/of erf om mollen af te weren.

Geuren waar mollen een hekel aan hebben

Er zijn een paar geuren die je in je tuin of tuin kunt gebruiken waar mollen een hekel aan hebben. Er zijn drie zeer sterke geuren die mollen verachten. Je kunt koffiedik verspreiden rond de gebieden waar mollen hun kamp hebben opgeslagen, vooral in een tunnel of tunnelopening. Mollen houden niet van visgeuren. U kunt visemulsie (natuurlijke meststof) in uw tuinsproeier mengen en de grond en planten elke week of twee besproeien.

Creëer een fysieke barrière tegen moedervlekken

Je kunt hardwaredoek twee tot drie voet diep begraven. De onderste 20 cm van de barrière moeten in een hoek van 90° omhoog staan om mollen weg te leiden van uw groenten of struiken/bloemen. Je moet ongeveer vijf tot zes centimeter van het doek boven de grond laten liggen. Dit voorkomt dat mollen het gebied vanaf het grondoppervlak kunnen betreden.

Weg met de voedselvoorziening van de mol

Sommige tuinders concentreren zich op het wegwerken van de voedselvoorraad van de mol. Dit omvat larven en andere insecten. Nuttige bodembeluchtende regenwormen maken echter ook deel uit van het gezonde dieet van een mol en u mag regenwormen nooit doden. Methoden voor het doden van larven en andere insecten klinken misschien als een goed idee, maar bieden slechts een tijdelijke pauze totdat de mol zich gaat bezighouden met het opgraven van meer regenwormen.

  • Er zijn enkele insecticiden die larven doden, maar je loopt het risico schadelijke chemicaliën in je tuin of tuin te introduceren.
  • Nematoden (microscopische wormen) zijn een goede natuurlijke keuze om tegen larven te gebruiken. Deze ninjamoordenaars vallen wormen, vlooienlarven en andere delicatessen van molinsecten aan.
  • Sommige mensen gebruiken melkachtige sporen om de larven te infecteren met melkachtige sporenziekte.

Valstrikken voor overtredende mollen

Sommige staten hebben dodelijke mollenvallen verboden. Controleer welke soorten mollenvallen in uw woonplaats zijn toegestaan. Home Depot verkoopt de Out-of-Sight mollenval; het is een schaarkaakval, die in een tunnel wordt geplaatst en wordt geactiveerd door de mol terwijl ze er doorheen rennen. Zorg ervoor dat u de gebruiksaanwijzingen van de fabrikant opvolgt.

metalen mollenval
metalen mollenval

Stappen om van een woelmuisprobleem af te komen

Sommige van de voorgestelde manieren om zich te ontdoen van gophers en mollen zullen ook werken voor veldmuizen, zoals ricinusolie en hardwaredoek. Er zijn een paar andere methoden en insectenwerende middelen die kunnen helpen bij het probleem van een woelmuizenplaag, aangezien woelmuizen in groepen leven.

Weideveldmuis met rode bessen
Weideveldmuis met rode bessen

Weg met stapels borstels

Wolmuizen eten vegetatie, dus elke stapel struiken is een buffetma altijd voor veldmuizen. Als je fruitbomen hebt, is gevallen fruit op de grond een open uitnodiging voor een invasie van veldmuizen.

Urine als afweermiddel

Een van de insectenwerende middelen die vaak worden gebruikt om woelmuizen te bestrijden, is het verspreiden van roofdierurine in de tunnels en rond de openingen. U kunt urine van een vos of coyote kopen. Er wordt ook gezegd dat menselijke urine werkt als een woelmuisafweermiddel.

Geluidsafstotend

Voles houden niet van lawaai. Sommige mensen zweren bij ultrasone trilapparaten die in de grond worden geplaatst. Je kunt ook machines of muziek proberen om woelmuizen weg te jagen.

Huisdieruitwerpselen

Voles worden afgestoten door de geur van uitwerpselen van huisdieren. Dit kan een hond of een kat zijn, aangezien beide woelmuizenroofdieren zijn. Je zou het in de woelmuizentunnel of opening moeten plaatsen.

Meng een woelmuisafweermiddel

Je kunt je eigen woelmuizenafweermiddel maken met behulp van het bovenstaande recept voor een ricinusolieafweermiddel voor moedervlekken. Sommige tuinders voegen andere afstotende ingrediënten toe, zoals knoflook en cayennepeper.

Fysieke barrières

Net als bij gophers of mollen, kunt u uw tuin omheinen met hardwaredoek om te voorkomen dat veldmuizen op uw planten en wortelgewassen knabbelen. Begraaf het doek minstens 10 centimeter diep. U kunt het doek ook boven het tuingedeelte bloot laten liggen voor een effectieve fysieke barrière.

Natuurlijke roofdieren

Katten, uilen en honden zijn natuurlijke roofdieren van veldmuizen en zullen de populatie laag houden. Als je een tuinhond of een buitenkat hebt, wordt je gevecht met veldmuizen gewonnen door deze kampioenen. Als je bomen in je tuin of tuin hebt, kun je nestkasten voor uilen plaatsen en de natuur zijn gang laten gaan.

Hond snuffelt aan een veldmuis
Hond snuffelt aan een veldmuis

Muizenvallen en verplaatsing

Veel tuinders gebruiken vallen om de woelmuizenpopulaties onder controle te houden. In sommige staten is het echter illegaal om gevangen veldmuizen te verplaatsen, dus controleer dit voordat je probeert een gevangen veldmuis te verplaatsen.

De juiste gopher-, woelmuis- en molcontrole vinden in de tuin

Het is erg moeilijk om met slechts één methode de volledige uitroeiing van gophers, veldmuizen of mollen te bereiken, vooral omdat er altijd nieuwe dieren van buiten het terrein kunnen komen. Het goede nieuws is dat alle knaagdierpopulaties cyclische bloei- en neergangcycli volgen. Binnen een paar jaar zal het merendeel van deze zorgwekkende beestjes vanzelf verdwijnen.

Aanbevolen: