Maak een roos met origami van toiletpapier

Inhoudsopgave:

Maak een roos met origami van toiletpapier
Maak een roos met origami van toiletpapier
Anonim
toiletpapier origami roos
toiletpapier origami roos

Het opvouwen van een toiletpapierroosje is een unieke manier om een speciaal tintje toe te voegen aan een gewone rol toiletpapier, vooral als je gasten in je huis verwacht. Als u een professionele huishoudster bent, kunt u overwegen een paar origami-vouwen, zoals deze roos, te leren om uw inkomen te verhogen door grotere fooien aan te moedigen, of om een 'handtekening' te geven die helpt uw diensten onder de aandacht van potentiële klanten te brengen.

Een toiletpapierroos maken

Om te beginnen met het maken van je toiletpapierroos, scheur je een vierkant toiletpapier af. Leg het opzij en rol nog zes vierkanten weefsel uit. Laat deze vierkantjes aan de rol zitten.

Vouw het weefsel in de lengte doormidden, goed gevouwen.

toiletpapier roos stap 1
toiletpapier roos stap 1

Om de bloemblaadjes van je roos te vormen, moet je het weefsel om zichzelf heen rollen totdat je alle zes vierkanten hebt gerold. Begin in het midden, dicht bij de rol, en draai het weefsel rond je vinger om een bloemvorm te creëren. Houd de basis zo strak mogelijk en maak de buitenste rollen iets losser om de roos de gewenste vorm te geven. Wees heel voorzichtig terwijl je het papier rolt. Als u te hard trekt, scheurt u mogelijk per ongeluk het papier en moet u opnieuw beginnen.

toiletpapier roos stap 2
toiletpapier roos stap 2

Het vierkant stuk weefsel dat je eerder opzij hebt gelegd, wordt gebruikt om blaadjes voor je roos te maken. Accordeon vouwt het weefsel van de ene diagonaal naar de andere. Knijp het diagonaal gevouwen vierkant doormidden om twee kleine blaadjes te maken.

toiletpapier roos stap 3
toiletpapier roos stap 3

Gebruik een klein vierkantje doorzichtige tape om het blad en de roos aan je toiletpapierrol vast te maken, en plaats de tape onder de roos om hem op zijn plaats te houden. De toiletpapierroos wordt meestal verwijderd en opzij gelegd, dus u hoeft zich geen zorgen te maken over het gebruik van tape om alles op zijn plaats te houden.

toiletpapier steeg
toiletpapier steeg

Origami-tips voor toiletpapier

Origami van toiletpapier werkt het beste als het wordt gedaan met een nieuwe rol toiletpapier van hoge kwaliteit. Een halflege rol heeft niet genoeg volume om uw voltooide creatie op de juiste manier weer te geven. Weefsel van slechte kwaliteit houdt een vouw niet goed genoeg vast om goed te kunnen vouwen.

Linda Wright, de auteur van verschillende boeken over origami op toiletpapier, raadt Full Circle toiletpapier aan, of het 2-laags Bright Green tissue uit Safeway's milieubewuste lijn huishoudelijke papierproducten gemaakt van 100% gerecyclede vezels.

Als je thuis een toiletpapierroos maakt, bedenk dan hoe het reliëf op de rol het uiteindelijke ontwerp zal beïnvloeden. Sommige merken toiletpapier hebben wervelingen of reliëf met bloemenpatronen, terwijl andere volledig effen zijn. Embossing kan textuur toevoegen aan uw ontwerp, maar het kan zijn dat u de voorkeur geeft aan een roos die is gevouwen van gewoon papier.

De toiletpapierroos wordt beschouwd als een project op gemiddeld niveau. Als origami op toiletpapier nieuw voor je is, wil je misschien oefenen met het maken van een paar eenvoudiger vouwen voordat je de roos aanpakt. De origami-zeilboot met toiletpapier is een goed project op beginnersniveau.

Een alternatief rozenontwerp

Over het algemeen is origami van toiletpapier bedoeld om op de rol te worden bewaard en in uw badkamer te worden tentoongesteld. Dit rozenproject creëert echter een bloem die kan worden gebruikt om de auto van het bruidspaar te versieren op een huwelijksreceptie of die in uw badkamer kan worden tentoongesteld bovenop een reserverol toiletpapier. Het zou ook een leuk en toch goedkoop knutselproject zijn voor jonge kinderen.

Fleur de badkamer op met toiletpapier-origami

Origami van toiletpapier zal nooit zo populair zijn als traditioneel papier vouwen, maar dit unieke handwerk is een uitstekende manier om een vleugje schoonheid toe te voegen aan een plek in huis die anders over het hoofd wordt gezien. Met slechts een paar vouwen kun je een mooie bloem maken die zeker lovende recensies zal krijgen van iedereen die hem ziet.

Aanbevolen: