Top alternatieven voor toiletpapier en het maken van nood-TP

Inhoudsopgave:

Top alternatieven voor toiletpapier en het maken van nood-TP
Top alternatieven voor toiletpapier en het maken van nood-TP
Anonim
Lege rol toiletpapier
Lege rol toiletpapier

Soms is toiletpapier niet beschikbaar en moet je alternatieven voor toiletpapier gebruiken. Of het nu komt omdat er een run op TP in de winkelschappen is geweest of omdat je ergens vastzit zonder TP, deze alternatieven voor toiletpapier zullen het in een mum van tijd doen.

Geen toiletpapier, geen probleem

Hoewel alternatieve oplossingen voor toiletpapier misschien niet het eerste zijn waar je aan denkt, gebeurt het wel. Misschien hebben je kinderen je uit de TP gehaald en hebben ze niet de moeite genomen om het je te vertellen, dus je ontdekte het iets te laat. Of misschien wordt het al laat bij Coachella en is er geen wc-papier in jouw kraam of in de kraampjes om je heen. Wat moeten we doen? Kies voor een van deze alternatieven.

Toiletpapierbuis

Als je echt in de problemen zit, kun je de kartonnen koker gebruiken als je hem achterlaat. Trek de tube open en veeg hem weg. Als je in een bijgebouw bent, dump dan de slang gewoon in het gat, maar spoel hem niet door in een toilet. Gooi het in een openbaar toilet weg in het maandverbandbakje. Als alternatief kunt u het toilet bij het verlaten van het toilethokje in een papieren handdoek wikkelen en in de prullenbak gooien.

Maandverband

Als je een maandverband in de buurt hebt, zoals in je tas of in een badkamerkastje, gebruik het dan. Maandverbanden kunnen niet worden doorgespoeld, dus gooi ze weg zoals u andere vrouwelijke beschermingsproducten zou doen.

Doorspoelbare doekjes

Het kan geen kwaad om een paar doorspoelbare doekjes bij je te hebben in een zak of tas voor noodgevallen met toiletpapier. Veeg eventuele verpakkingsmaterialen af, spoel ze door en gooi ze weg in een prullenbak.

Andere doekjes

Als je andere doekjes hebt, zoals ontsmettingsdoekjes of babydoekjes, kun je deze ook gebruiken. Als de doekjes niet als doorspoelbaar zijn geëtiketteerd, moet u ze in een prullenbak weggooien.

Papier

Als je echt wanhopig bent, is bijna alles goed. Kijk dus rond voor wat papier. Of je nu een pagina uit een tijdschrift moet scheuren of een oude bon moet gebruiken die in je zak of tas hangt, papier is papier in een mum van tijd. Het zal niet zo zacht zijn als TP, maar het klaart de klus. Spoel het echter niet door; gooi het weg in de prullenbak.

Stapel papier naast toilet
Stapel papier naast toilet

Gezichtsweefsel

Als je in een badkamer bent met een doos gezichtsdoekjes, gebruik die dan. Het werkt net als TP, en het spoelt prima door.

Katoenballen

Als je in je eigen badkamer of die van iemand anders bent, controleer dan de kasten en laden op wattenbolletjes en gebruik deze om af te vegen. Niet doorspoelen - gooi het in een papieren handdoek gewikkeld weg in de vuilnisbak.

Kopje en water

Als je niets kunt vinden om af te vegen, maar er is een gootsteen in de kamer en een of ander bakje, vul dan de beker met water en giet, herhaal dit totdat je je schoon voelt. Je moet het aan de lucht laten drogen, maar als je dat eenmaal gedaan hebt, ben je klaar om te gaan.

Zeep en water

In het ergste geval kun je ook je handen inzepen en jezelf goed schrobben. Was daarna uw handen goed met de juiste handwastechniek.

Natuurlijke alternatieven voor toiletpapier buitenshuis

Als je in het bos bent en een doekje nodig hebt, kijk dan rond en kijk wat je kunt vinden om te helpen bij het vegen.

Rock

Kijk om je heen en merk op wat je ziet. Is er een gladde rots in de buurt? Gebruik dat. Misschien wil je het daarna begraven, zodat niemand anders het gebruikt, en zorg ervoor dat je handdesinfecterend middel gebruikt of je handen grondig wast zodra je daartoe in staat bent.

Bladeren

Bladeren zijn ook een goed alternatief, maar zorg ervoor dat je niet-giftige bladeren gebruikt. Vermijd bladeren met stekels of een pluizig oppervlak zoals brandnetels, en leer Poison Ivy, Poison Sumac en Poison Oak te identificeren (bladeren van drie, laat ze zitten). Esdoorn, populier, aster en eikenbladeren zijn allemaal goede keuzes.

Mos

Als je in een bemost bos zit, kan mos het perfecte TP- alternatief zijn in buitensituaties. Zoek naar dik, groen mos. Begraaf eventueel gebruikt mos samen met je afval om te voorkomen dat anderen er per ongeluk op struikelen.

Close-up van stapel vers mos
Close-up van stapel vers mos

Sneeuwbal

Als je in een besneeuwd gebied bent, kun je van een sneeuwbal noodtoiletpapier maken. Mogelijk heb je twee of drie dicht opeengepakte sneeuwballen nodig om de klus te klaren. Gooi weg waar anderen ze tegenkomen.

Stok of tak

Een stok of tak is in een mum van tijd voldoende. Probeer een relatief gladde, dikke stick te vinden en maak het gebied voorzichtig schoon. Schrob en krab jezelf niet te veel en begraaf de stok niet met je afval.

Een nabijgelegen stroom of rivier

Je kunt ook altijd je handen tot een kom vormen om water op te vangen in een nabijgelegen beek of rivier en dit gebruiken om te spoelen. De kans is groot dat het zo koud is als een sneeuwbal, maar het kan ook effectief zijn. Het drogen aan de lucht duurt een paar minuten, maar dan ben je klaar om te gaan. Ontsmet je handen zo snel mogelijk.

Eco-vriendelijke alternatieven voor TP

Als je verlangen naar een alternatief voor toiletpapier strikt milieuvriendelijk is, dan kun je een aantal van deze ecologische alternatieven proberen.

Familiedoek

Gezinsdoekjes zijn in de handel verkrijgbare stroken stof die worden gebruikt in plaats van toiletpapier, waardoor verpakkings-, productie- en papierverspilling tot een minimum worden beperkt. Het idee achter de doeken is dat iedereen met een doek afveegt en deze na afloop in een afgesloten bakje doet. Vervolgens worden de doeken gewassen en hergebruikt. Als mensen huiverig zijn om een doek te gebruiken die iemand anders al eerder heeft gebruikt, zelfs na het wassen, dan kun je voor elk gezinslid verschillende patronen kopen. Om de gezinskleding schoon te maken en te desinfecteren, wast u deze in heet water met wasmiddel en bleekmiddel om ze volledig te ontsmetten. Als je je zorgen maakt over de geur, bewaar ze dan in een afsluitbare prullenbak of gebruik iets zoals een luieremmer om de geur buiten de deur te houden.

mand met gezinskleding
mand met gezinskleding

Bidet- of bidetzitting

Of je nu een apart bidet hebt of een toiletbrilbevestiging met een bidet erop (deze haakt in een waterlijn), dit is een goede manier om superschoon te worden. En hoewel een bidet misschien een luxeartikel lijkt, is het ook een geweldige manier om papierverspilling te verminderen.

Bidetbord op het toilet
Bidetbord op het toilet

Spuitfles

Je kunt ook je eigen budgetbidet maken door een spuitfles gevuld met schoon water achter op het toilet te plaatsen. Gewoon sprayen tot je je schoon voelt, even laten drogen en je bent klaar om te gaan. Om de spuitfles schoon te maken, reinigt u deze een paar keer per dag of na elk gebruik met een oplossing van bleekwater. Als je geen droogtijd wilt nemen, kun je een familiedoek gebruiken om droog te deppen.

Hoe u uw eigen alternatief voor toiletpapier kunt maken

Hergebruik oude, zachte T-shirts om wasbaar toiletpapier te maken.

Materialen

  • Oude t-shirts
  • kartelschaar
  • Mand
  • Grote tupperware bak met deksel

Instructies

  1. Snijd oude T-shirts in stroken van 15 x 18 cm met de kartelschaar.
  2. Bewaar schone doeken in een mandje bij het toilet.
  3. Plaats een afsluitbare container voor de vuile doeken. Ontsmet de buitenkant van de container een paar keer per dag met een bleekwateroplossing en washandjes om de twee tot drie dagen.

Doekjes wassen

Het witwassen van wasgoed is erg belangrijk voor de ontsmetting en om kruisbesmetting in uw badkamer en wasruimte te voorkomen. Witwassen:

  1. Draag handschoenen bij het hanteren van vuile doeken en de container waarin ze worden bewaard.
  2. Apart wassen van ander wasgoed.
  3. Wassen in warm water met bleekmiddel en wasmiddel.
  4. Reinig de container volledig wanneer u de doeken wast.

Hoeveel doeken heb je nodig

Plan een voorraad kledingstukken voor vier tot vijf dagen, met ongeveer 10 kledingstukken per dag per gezinslid.

Veel veilige alternatieven voor toiletpapier

Ongeacht waarom u geen toiletpapier gebruikt, er zijn tal van veilige alternatieven. Noodzaak is de moeder van de uitvinding, dus kijk om je heen en kijk wat je zou kunnen gebruiken voor het geval je TP-voorraad ooit opraakt.

Aanbevolen: