Geld Origami Roos

Inhoudsopgave:

Geld Origami Roos
Geld Origami Roos
Anonim
geld steeg
geld steeg

Als je op zoek bent naar een romantisch cadeau van gevouwen papier of een speciale manier om te laten zien dat je om je geeft, overweeg dan om van papiergeld een origami-roos te maken. Je kunt deze rozen maken met bankbiljetten van elke waarde, zodat ze op zichzelf kunnen worden gebruikt als cadeau of als versiering voor een groter cadeau.

Origami Rose-instructies

Hier is een eenvoudige manier om een leuke roos te maken met een paar dollarbiljetten. Dit project duurt minder dan een uur.

Materialen

  • Vijf of meer biljetten van welke waarde dan ook
  • Stukje draad voor de steel
  • Spies of plastic bloemsteel (optioneel)
  • Bloementape (optioneel)
  • Naaldtang (optioneel)

Instructies

  1. Begin met scherpe rekeningen. Je kunt nieuwe kopen of een strijkijzer gebruiken om de oude plat te maken. Hoe nieuwer hoe beter! Je kunt elke denominatie gebruiken, of een mix.

    Stap 1
    Stap 1
  2. Plaats één bankbiljet met de afbeelding naar beneden op een vlakke ondergrond. Vouw het voorzichtig over het midden en vouw het opnieuw open. Dit zal je helpen bij het vormen van de komvorm in latere stappen.

    roos stap 2
    roos stap 2
  3. Rol elke hoek strak naar het midden van de achterkant, in een hoek van ongeveer 45 graden. Gebruik desgewenst een spiesje of een tandenstoker om de broodjes mooi strak te krijgen.

    Roos stap 3
    Roos stap 3
  4. Herhaal stap 2 voor de overige vier bankbiljetten.

    Roos stap 4
    Roos stap 4
  5. Houd één bankbiljet vast met de hoeken naar binnen gekruld en knijp horizontaal in het midden. Vouw niet de hele lengte van de snavel, maar knijp gewoon in het midden.

    Roos stap 5
    Roos stap 5
  6. Begin voorzichtig maar heel stevig de zijkanten in te plooien als een accordeon. De vouwen hoeven niet precies te zijn, maar maken ze zo compact mogelijk.

    Stap 6
    Stap 6
  7. Herhaal dit aan de andere kant, zodat je een vlinderdasvorm krijgt terwijl je in het midden knijpt. Maak het midden zoveel mogelijk plat, maar probeer de integriteit van de cupvorm te behouden.

    Stap 7
    Stap 7
  8. Knip een stukje bloemendraad van ongeveer 20 cm lang en vouw het dubbel. Plaats deze over de accordeonplooi, met de U-bocht over de binnenkant van de accordeon.

    Stap 8 Vooraanzicht
    Stap 8 Vooraanzicht
    Stap 8: Achteraanzicht
    Stap 8: Achteraanzicht
  9. Geef de draad een draai van 90 graden, zoals je zou doen bij een pakje met touw, en zorg ervoor dat hij heel strak tegen de accordeonplooi aan zit. Gebruik een punttang om plat te maken voor extra veiligheid.

    Stap 9
    Stap 9
  10. Houd het rechtop en vorm de uiteinden voorzichtig om elkaar heen. Dit zal de knop van de roos vormen.

    Stap 10
    Stap 10
  11. Zet de knop opzij. Herhaal stap 5 tot en met 7 met een nieuw bankbiljet, maar zorg er deze keer voor dat de rollen naar BUITEN wijzen.

    Stap 11
    Stap 11
  12. Pak je top op en draai hem om zodat het bloemendraad zichtbaar wordt. Plaats het midden van de nieuwe bloembladen loodrecht op de draai die je in stap 9 hebt gemaakt en zorg ervoor dat de uiteinden van de draad vrij zijn.

    Stap 12
    Stap 12
  13. Steek de draad over het nieuwe bloemblad en draai de draad opnieuw 90 graden, zoals in stap 9.

    Stap 13
    Stap 13
  14. Plaats de bloemblaadjes rond het midden, zodat ze de knop enigszins omhullen. Herhaal stap 11 tot en met 13 met uw resterende bankbiljetten, waarbij u elke laag zo kantelt dat ze er natuurlijker rond de roos uitzien. Pas de bloemblaadjes van de knop aan, zodat deze er aantrekkelijk uitziet.

    Stap 14
    Stap 14
  15. Wanneer je het laatste biljet hebt toegevoegd, draai je het bloemendraad op zichzelf, waardoor een stevigere steel ontstaat.

    Stap 15
    Stap 15
  16. Als je wilt, kun je de draad vervolgens aan een spies, bloemenstokje of nepbloemstengel bevestigen. Maak meerdere rozen en bevestig ze allemaal aan dezelfde stengel om een boeket te creëren als je een nog indrukwekkender geheel wilt.

    Stap 16
    Stap 16
  17. Ga achteruit en bewonder je mooie roos!

    Eindresultaat
    Eindresultaat

Tips voor succes

Houd de volgende tips in gedachten om uw roos perfect te laten uitkomen:

  • Kies een stuk papiergeld dat schoon en helder is. Naarmate geld ouder wordt, wordt het moeilijker om het zijn vorm te laten behouden. Als je echt helder geld wilt, vraag dan om nieuwe dollarbiljetten bij de bank.
  • Als je wilt dat een specifieke kant van de snavel aan de buitenkant van je rozenknop zichtbaar is, plaats je die kant naar beneden als je met het project begint.
  • Gebruik een tandenstoker om de opgerolde randen wat meer vorm te geven. Als je merkt dat het rondrollen van de tandenstoker te moeilijk is, probeer dan iets groters, zoals een pen of potlood.
  • Was uw handen en werkoppervlak voordat u begint. Je zult veel met het papier moeten omgaan om de roos te maken, dus je wilt dat alles schoon blijft.
  • Je kunt ook het plastic en de draadsteel van een stoffen rozenprikker verwijderen en deze op dezelfde manier insteken als de draad. Dit geeft de roos wat extra groen rond de basis van de bloem en wat bladeren op de stengel zelf.

Je roos cadeau geven

In Japan geven mensen vaak geld als geschenk in de vorm van gevouwen papieren voorwerpen. Deze traditie maakt contante geschenken een beetje persoonlijker en biedt ook de mogelijkheid om een gevoel uit te drukken door de symboliek van de papieren vorm. In elke cultuur is een roos een krachtig symbool dat liefde, mededogen en herinnering vertegenwoordigt.

Aanbevolen: