Kijkballen gebruiken als tuindecoratie

Inhoudsopgave:

Kijkballen gebruiken als tuindecoratie
Kijkballen gebruiken als tuindecoratie
Anonim
starende bol in de tuin
starende bol in de tuin

Gazingballen, ook wel starende bollen genoemd, worden al eeuwenlang in zowel formele als informele tuinen opgenomen. Kijkballen worden meestal gezien naast mooie bloemen en fonteinen of gegroepeerd als een artistiek tuinelement.

Balletjes kijken in de tuin

Gazingballen zijn er in zoveel kleuren en stijlen dat ze bij vrijwel elke tuinomgeving passen, van rustiek tot elegant en alles daartussenin. Hier zijn een paar manieren waarop u een kijkbal in uw buitenruimte kunt integreren.

Verscholen tussen bloemen

Staarballen voegen hoogte, textuur, kleur en interesse toe als ze naast bloemen in je tuin worden gestopt. Kies een standaard- en balstijl en -kleur die het beste past bij de tuin waar u de bal wilt plaatsen. Zorg ervoor dat u rekening houdt met de volwassen grootte van uw planten. Je wilt niet dat de planten de bal verstoppen, maar ze zien er prachtig uit als ze de standaard omhelzen of achter de bal hangen.

Samen gegroepeerd

Verschillende gegroepeerde kijkbollen van verschillende grootte hebben een dramatische impact op elke tuinruimte. Koop stands in verschillende hoogtes en kies balkleuren die passen bij uw bestaande landschap. Plaats ballen op een locatie waar ze het meest van genoten zullen worden. Gebruik een laagspanningsschijnwerper zodat u kunt genieten van uw starende ballengroep als de zon ondergaat.

Naast een waterpartij

Gazingballen en waterpartijen vullen elkaar mooi aan. Vaak samen gezien, vormt dit paar een verbluffende verschijning in elke tuinomgeving. Het licht en het water reflecteren op de bal en produceren een dramatisch effect dat bijdraagt aan de schoonheid van de bal. Als je ruimte hebt, plaats dan een paar kijkbollen naast je vijver of fontein en het landschap eromheen.

Opgehangen aan bomen

starend naar huis
starend naar huis

Kleinere versies van op een voetstuk zittende starende ballen, bekend als elfenballen, opgehangen aan bomen, voegen een dramatisch effect toe aan elke buitenruimte. Hang een aantal van deze kleinere ballen aan zwaar draad en haken aan een stevige tak. Door een uplight op de ballen te plaatsen, kan hun schoonheid 's nachts stralen.

Bij de voordeur

Verwelkom gasten in je huis met een prachtige kijkbal op een artistieke standaard. Als je voldoende ruimte hebt, plaats er dan één aan weerszijden van de deur. Zorg ervoor dat u de ballen ver genoeg van de deur plaatst, zodat ze niet per ongeluk van hun standaard worden geslagen.

Ballen kijken in thematuinen

Gazingballen kunnen gemakkelijk worden geïntegreerd in en kunnen worden gebruikt om bepaalde, unieke tuinthema's te helpen definiëren. Het type bal dat u kiest en hoe u uw bal tentoonstelt, zal het door u gekozen thema overbrengen.

Rustieke of landelijke tuin

Om uw rustieke tuin echt te laten stralen, kunt u drie of vijf glazen kijkbollen van verschillende afmetingen en kleuren in een roestige oude wagen plaatsen en deze in uw tuin plaatsen. Deze creatieve mix van country-knallers komt tot zijn recht als je de staarballen aan de wagen toevoegt. Andere rekwisieten, zoals oude landbouwmachines of zelfs tuingereedschap, kunnen gemakkelijk worden verfraaid met kijkballen. Plaats een oude hooivork schuin in de grond en plaats een verroeste rode kijkbal onderaan de vork voor nog een opvallend tuindisplay.

De sleutel tot het gebruik van kijkballen in een rustieke of landelijke tuin is om buiten de gebaande paden te denken. Kijk rond naar oude melkkratten, gereedschap, dozen, oude vogelbaden en andere rekwisieten die je kunt gebruiken met je starende bal en laat het "traditionele" voetstuk achterwege.

Elegante of formele tuin

Formele tuin met kijkballen
Formele tuin met kijkballen

Het oorspronkelijke gebruik van staarballen begon op een formele manier. Kijkballen voelen zich helemaal thuis in elke elegante tuinomgeving. In een formele tuinomgeving is het belangrijk om aandacht te besteden aan het selecteren van een verfijnd voetstuk en het centraal stellen van uw kijkbal of groep ballen. Wanneer ze in een groep worden geplaatst, zullen de ballen een dramatischer effect hebben. Voor een modern en elegant gevoel kun je koperen of bronzen ballen gebruiken. Wanneer ze naast een reflectievijver worden geplaatst of in een tuinsculptuur worden verwerkt, voegen kijkballen een frisse toets toe aan elke formele tuin.

Zentuin

Staarballen voegen een dramatische impact toe aan elke rustige Zen-tuinomgeving. Het koele metaal van een gepolijste zilveren kijkbol past goed bij de natuurlijke elementen in de tuin en kan direct op kiezelstenen of rotsen in een middelgrote tot grote tuin of op een dienblad in een kleine tuin worden geplaatst. Probeer eens een metalen dienblad te vullen met een klein beetje water en plaats een zilveren of koperen kijkbal in het midden van het dienblad, voor een oogverblindend middelpunt in uw zen-omgeving.

De sleutel tot een zentuin is eenvoud; probeer groepen starende ballen of grote stands te vermijden.

Winkelen voor starende ballen

Als je op zoek bent naar een staarbal, heb je genoeg opties. De meeste kijkballen zijn gemaakt van handgeblazen glas, hoewel sommige nu van glanzend staal zijn gemaakt. Maten variëren, maar variëren over het algemeen van 4 tot 12 inch. Kijkballen zijn er in alle kleuren van de regenboog en hebben een afgedicht uiteinde om te voorkomen dat er vocht binnendringt en om de kleur te beschermen. Staarbalstandaarden worden traditioneel gemaakt van beton, maar zijn nu gemaakt van hout, metaal en smeedijzer en kunnen eenvoudig of extravagant zijn. Koop ze bij een plaatselijk hoveniersbedrijf, bouwmarkt, tuinwinkel of online.

Kugglehouse

Als je op zoek bent naar een handgemaakte staarbal die 100% origineel is, bezoek dan Kugglehouse.com. U vindt er een ruim assortiment kleuren en maten, maar ook designstandaards. Kugglehouse biedt een retourbeleid van 100% productgarantie. De site is een beetje moeilijk te navigeren, maar dit wordt gecompenseerd door het feit dat alle kijkballen handgemaakt zijn en niet in de fabriek gemaakt. Als u op zoek bent naar een authentiek kunstwerk, dan is dit een goede plek om te winkelen.

Amazone

Amazon heeft een grote verscheidenheid aan kijkballen. Slechts een paar zijn:

  • Een schattige bol die eigenlijk een lamp op zonne-energie is. Deze kijkbal heeft een gebarsten glazen bol en verandert van kleur met behulp van opgeslagen energie van de zon. Deze bal op zonne-energie is ideaal voor terrassen, patio's of kleine tuinlocaties en combineert traditioneel met eigentijds voor een frisse look en feel.
  • Deze roestvrijstalen bal past perfect bij uw rustige tuinretraite en kan op allerlei manieren worden tentoongesteld.
  • Voor degenen die houden van het uiterlijk van de gekleurde glazen bollen, is er genoeg om uit te kiezen bij Amazon.

Je kunt ook eenvoudige stands vinden, of elegantere speciale stands met contouren. Amazon is een betrouwbare winkelsite met redelijke prijzen en verzendvoorwaarden, vooral als je Prime Member bent.

Collecties enz

Deze redelijk geprijsde website biedt een aantal verschillende gekleurde kijkballen, waaronder glazen, stalen en hangende ballen. Collections Etc. is een populaire winkelsite voor al uw tuindecoratiebehoeften en heeft vaak geweldige verkoop- en opruimingsprijzen. Hoewel je hier lang niet zoveel verschillende kijkballen zult vinden als op de Amazon-site, zijn de prijzen geweldig en hebben ze unieke items, zoals de set grillige kijkballen, vogels die hier zijn afgebeeld. De site is gemakkelijk te navigeren en u kunt afrekenen met PayPal. De verzendkosten bedragen gemiddeld ongeveer $ 7 en ze brengen daarbovenop nog een kleine verwerkingskosten in rekening.

Gazing Ball Outlet

Op deze site vindt u elke denkbare maat en kleur staarbal. De Gazing Ball Outlet biedt ook een aantal rekken en standaards. De prijzen voor staarballen beginnen rond de $ 27 en variëren tot $ 100, afhankelijk van de grootte, stijl en kwaliteit. Een extra bonus van deze online starende balwinkel is dat ze gratis verzending door heel de Verenigde Staten aanbieden. De site biedt veel informatie over elke bal en een snelle en pijnloze afrekenprocedure.

Gazing Orb-verzorging

Gazingballen zijn zeer kwetsbaar en voorzichtigheid is geboden bij het opzetten of verplaatsen ervan.

  • Zorg ervoor dat u de standaard op een vlakke ondergrond plaatst en strijk hem indien nodig glad met een hark.
  • Zorg ervoor dat u niet tegen de standaard stoot terwijl u in uw tuin werkt.
  • Als u harde wind of ander zwaar weer verwacht, kunt u uw kijkbol het beste op een veilige plaats bewaren. Voor degenen in de noordelijke regio's is het een goed idee om je kijkbal binnen te bewaren voor de winter.

Veelzijdige en indrukwekkende tuintoevoegingen

Gazingballen zijn veelzijdig en dramatisch, en hebben een impact op elke ruimte die ze innemen. Waar u uw kijkbal of een groep kijkballen ook neerzet in uw buitenruimte, u zult zeker genieten van hun aanwezigheid.

Aanbevolen: