Wanneer is de beste tijd om tulpen te planten in Ohio?

Inhoudsopgave:

Wanneer is de beste tijd om tulpen te planten in Ohio?
Wanneer is de beste tijd om tulpen te planten in Ohio?
Anonim
grote, uitlopende tulpenbollen
grote, uitlopende tulpenbollen

Tulpen zijn voor veel tuiniers een favoriete lentebloem. Weten wanneer u de bollen moet planten in uw specifieke groeiklimaat is een sleutelelement voor een prachtige bloei elk voorjaar.

Het juiste klimaat voor winterharde lampen

Er zijn twee soorten bloembollen: zacht en winterhard. Tulpenbollen worden als winterhard beschouwd, wat betekent dat ze een periode van koud weer nodig hebben om hun kiemrust goed te doorbreken en de groei te hervatten. Zachte bollen kunnen niet tegen koud weer en moeten binnen worden bewaard totdat de warmere temperaturen weer toenemen.

Harde bloembollen zoals tulpen kunnen tijdens de wintermaanden in de grond blijven zitten of in de herfst worden geplant in de koele tot koude klimaatteeltzones één tot en met zeven. De USDA Hardiness Growing Zone-kaart voor Noord-Amerika heeft 11 verschillende groeizones. Voor kweekzones hoger dan zeven zullen winterharde bollen hoogstwaarschijnlijk het benodigde aantal weken in de koelkast moeten worden bewaard totdat ze kunnen worden geplant om hun natuurlijke groeicyclus te hervatten.

Ohio's groeizones

Volgens Cleveland.com plaatst de update van 2012 van winterhardheidszones Ohio in groeizones 6B, 6A en 5B. Deskundige tuinman P. Allen Smith, die zijn eigen tuinprogramma op de openbare televisie presenteert, suggereert dat de beste tijd voor het planten van tulpenbollen in de gematigde klimaatzones van vier tot en met zeven (waar Ohio v alt) tussen september en november is. De bollen moeten snel na aankoop worden geplant, zodat er een sterk wortelstelsel kan ontstaan voordat de wintervorst aanbreekt.

Tulpenbollen planten

Goede planttechnieken voor tulpenbollen zijn een ander belangrijk element voor een succesvolle voorjaarsbloei. Gebruik de volgende tips om ervoor te zorgen dat uw bollen de beste kans op bloei hebben. Grote, stevige bollen zijn het beste, hoewel ze natuurlijk in grootte kunnen variëren.

tulp bed
tulp bed
  • Plant de tulpenbollen op een diepte die minimaal drie keer zo hoog is.
  • Graaf in plaats van individuele gaten een heel gebied uit, diep genoeg voor de grootste bol. Maak kleine heuveltjes voor de kleinere bollen, om er zeker van te zijn dat ze allemaal op de juiste diepte worden geplant.
  • Plant de bollen altijd met het vet uiteinde naar beneden en het taps toelopende uiteinde naar boven.
  • Als je een bol vindt waarvan je het dikke uiteinde niet van het taps toelopende uiteinde kunt onderscheiden, plant hem dan zijwaarts.
  • Plant de bollen willekeurig in plaats van in rechte rijen. Zo voorkom je dat er een gat in de rij ontstaat als een bol niet wil groeien, en ziet het er natuurlijker uit.
  • Plant een paar verschillende soorten tulpen voor een langer bloeiseizoen.
  • Kies een gebied met veel blootstelling aan de zon. Gedeeltelijke schaduw zal ook werken, maar de bollen die worden geplant in gebieden met blootstelling aan de volle zon zullen sneller groeien en het eerst bloeien.
  • Bestrooi de grond met mulch, waarmee rekening moet worden gehouden bij de plantdiepte.
  • Vergeet niet om het gebied waar u uw bollen plant water te geven.
  • Je kunt in de herfst ook tulpen in potten planten.

Tips voor het beschermen van bloembollen tegen knaagdieren

Tulpenbollen zijn een smakelijke traktatie voor kleine harige wezens die buiten leven. U kunt uw lampen echter tegen dit ongedierte beschermen met deze handige tips:

  • P. Allen Smith stelt voor om een stuk kippengaas te gebruiken dat een centimeter groter is dan het tulpenbed. Buig de randen naar beneden zodat er een dekselvorm ontstaat en plaats het kippengaas over de bollen zodra deze bedekt zijn met aarde, waarbij u de randen in de grond drukt. Bedek vervolgens met mulch. Verwijder het kippengaas in de lente, wanneer de bladeren van de plant beginnen te verschijnen.
  • Smith stelt ook voor om bij het planten synthetisch bolvoedsel te gebruiken in plaats van beendermeel, omdat knaagdieren zich aangetrokken voelen tot beendermeel.
  • Hardwaredoek kan ook over het plantgebied worden gelegd voordat het met aarde wordt bedekt.
  • Doop de bollen in een knaagdierafweermiddel zoals Bobbex-R.

Tulpen planten in Ohio

roze tulpen
roze tulpen

Hoewel er in Ohio ongeveer drie maanden planttijd is voor tulpenbollen in de herfst, moet u elk jaar op de weerpatronen letten en uw planttijd dienovereenkomstig aanpassen. Als het een ongewoon koele zomer is geweest of als weerexperts vroege vorst voorspellen, plant u uw bloembollen begin tot half september.

Aanbevolen: