Feng Shui Tips en remedies voor trappen om slechte Chi te voorkomen

Inhoudsopgave:

Feng Shui Tips en remedies voor trappen om slechte Chi te voorkomen
Feng Shui Tips en remedies voor trappen om slechte Chi te voorkomen
Anonim
Grote trap
Grote trap

De trap speelt een cruciale rol bij feng shui, omdat deze chi-energie naar verschillende niveaus van het huis verplaatst. Ongunstige trappen verstoren de balans en harmonie van chi-energie en beïnvloeden gebieden van je leven. Er zijn eenvoudige feng shui-remedies die je vandaag kunt proberen om positieve chi-energie naar je trap te brengen.

Basis Feng Shui-tips voor trappen

Er zijn veel feng shui-tips voor trappen, zowel voor bestaande trappen als voor trappen die zijn ontworpen voor een nieuw te bouwen huis. De basistips kunnen je helpen ongunstige chi te vermijden, en andere bevorderen de gunstige chi-energie die van de voordeur de trap op gaat naar de volgende verdieping. De feng shui-elementen zijn een essentieel onderdeel van het maximaliseren van positieve chi voor uw trap. Elementen kunnen kleuren, materialen en kunstwerken zijn die je zullen helpen negatieve chi-energie in evenwicht te brengen en een positieve sfeer in je huis aan te trekken.

Vermijd rode loper op trappen

Als je tapijt op je trap aanbrengt of vervangt, vermijd dan rode vloerbedekking, omdat dit ongeluk met zich meebrengt. De kleur rood wordt geassocieerd met het element vuur en kan een verontrustende, vurige energie met zich meebrengen die de trap op snelt en alles op zijn pad verschroeit. Dit kan negatieve energie geven aan rijkdom, gezondheid en relaties.

Kies zorgvuldig Feng Shui trapverlichting

Huis interieur trap
Huis interieur trap

Zorg ervoor dat de trap goed verlicht is om de chi-energie naar het bovenste niveau te leiden. Het toevoegen van uplighting langs de overloop is een uitstekende manier om veelbelovende chi aan te trekken om door te gaan naar de volgende verdieping. Een kristallen kroonluchter kan in de foyer worden gebruikt als plafondverlichting bij voorkeur. De kristallen en het licht verspreiden de chi-energie de trap op en door de rest van het huis.

Veilige balustrades en nieuwe post voor Feng Shui en veiligheid

Feng shui-regels en richtlijnen zijn in veel opzichten praktisch. Voor trappen zijn de regels voor leuningen, spindels en nieuwe palen geworteld in veiligheid. Als uw trap wankele of ontbrekende balusters/spindels heeft, repareer deze dan onmiddellijk.

Voor Feng Shui: vermijd een spiegel bovenaan de trap

Het is een populaire decoratiekeuze om een spiegel, samen met een consoletafel, bovenaan een trap of overloop te plaatsen. Een spiegel bovenaan de trap verstoort de stroom positieve chi de trap op. De spiegel buigt de chi-energie terug de trap af, waardoor de kamers op de bovenverdieping gevuld blijven met stagnerende energie.

Selecteer artwork voor een goede trap Feng Shui

Verbeter de veelbelovende feng shui op de trapmuren met kunst en foto's die de feng shui-kleuren herhalen die zijn toegewezen aan de sector waar uw trap ligt. Met behulp van een eenvoudige baguakaart kunt u de sector bepalen waar uw trap zich bevindt. Ook kan het tonen van kunstwerken met opwaartse bewegingen of verticale onderwerpen positieve chi naar boven halen.

Maak verticale lijnen om positieve energie naar boven te verplaatsen

Modern loftappartement met binnentrap
Modern loftappartement met binnentrap

Je kunt verticale lijnen integreren door het gebruik van kunst, kunstvoorwerpen, architectonische kenmerken en andere ontwerpen om de chi-energie de trap op te lokken.

  • Gebruik schilderijen van bomen, hoge gebouwen of andere onderwerpen met verticale lijnen.
  • Extra groot groot aardewerk creëert verticale lijnen om de chi-energie te helpen bij het omhoog gaan van de trap en kan onderaan worden geplaatst, op veilige afstand van de trap.
  • Plaats een set van drie keramische vazen van verschillende maten in een trapmuurnis of langs een overloop.
  • Hoge pluimen van veren, hoge bloemstukken of planten kunnen meer verticale hoogte creëren om de chi-energie te verbeteren.

Problemen en Feng Shui-behandelingen voor trappen

De meeste huizen zijn bij aankoop al ontworpen of gebouwd. De locatie en structuur van de trap kunnen ongunstig zijn, maar er zijn oplossingen voor bestaande trappen die gemakkelijk kunnen worden toegepast.

Feng Shui van trap met uitzicht op de voordeur

Probleem:Het meest voorkomende feng shui-probleem is een trap die zich direct tegenover de voordeur bevindt. Chi-energie komt het huis binnen en snelt de trap op, waarbij hij de rest van het huis omzeilt. Gunstige chi stroomt niet door de sectoren op de lagere verdiepingen, waardoor er een onbalans ontstaat. Een voordeur die direct uitkomt op de trap wordt als slechte feng shui beschouwd en kan ook met deze behandelingen worden verholpen.

Remedie: Hang een kristallen kroonluchter of veelzijdig kristal tussen de deur en de trap om de chi te vertragen en te verspreiden.

Trappen in het midden van het huis

Probleem: Een trap in het midden van het huis hevelt alle chi uit het huis. Als je een bestaand huis hebt met dit trapprobleem, kun je een aantal van de negatieve effecten verminderen.

Remedie: Het kan helpen om de balans tussen de elementen in uw trappenhuis te beheren.

  • Het centrum van het huis wordt bepaald door het element aarde. Omdat de chi-energie door deze trapplaatsing wordt uitgeput, kun je aarde-elementen, zoals kristallen, aardewerk, schilderijen en keramiek, aan de sector toevoegen.
  • Voeg vuurelementen toe, omdat vuur in de productieve cyclus aarde (as) creëert.
  • Verklein de houten en metalen elementen. In de destructieve cyclus vernietigt hout de aarde, en in de uitputtende cyclus put metaal de aarde uit.
  • Houd dit gebied vrij van alle rommel, zodat nieuwe chi het gebied kan vullen.

Wenteltrappen

Probleem: De kurkentrekkervorm van een wenteltrap creëert een draaikolkeffect dat chi-energie afvoert. De beweging van de wenteltrap lijkt op die van water dat in een waterval naar beneden stroomt. Het is vooral ongunstig als het in het midden van het huis wordt geplaatst.

Remedie: Als uw huis een wenteltrap heeft, kunnen feng shui-remedies de chaotische chi-energie die deze genereert kalmeren.

  • Voeg een aarde-element toe aan de voet van de trap. In de destructieve cyclus vernietigt de aarde water.
  • Plaats planten onder de trap om de chaotische energie van een wenteltrap tegen te gaan.
  • Gebruik een keramische container om je plant de energie van het waterelement nog meer te laten verminderen.

Open stijgbuizen

Probleem: Open stootborden creëren een zeefeffect, waardoor chi dwars door de trap kan stromen in plaats van omhoog te stromen naar het volgende niveau. De chi-energie kan het andere niveau nooit bereiken en de rijkdom van de familie raakt snel uitgeput.

Remedie: De remedie voor dit type trap is om de ruimte tussen de stootborden af te sluiten. Als het niet mogelijk is om de stootborden te omsluiten, gebruik dan behangpapier of grote kunstwerken met verticale onderwerpen, zoals bomen, om de chi-energie naar boven te helpen bewegen.

Gesplitste trappen

Issue: In feng shui vangt een gedeelde trap met twee trappen, één omhoog en één omlaag, chi-energie op in een stroom van chaotische bewegingen, waarbij we niet zeker weten of dit wel moet ga omhoog of omlaag.

Oplossing: Gelukkig zijn er enkele beschikbare opties voor split-level trappen.

  • Leid de chi naar de begane grond van je huis met behulp van kleur. Je kunt de muren die naar boven gaan een meer opvallende kleur geven. Als de muren bijvoorbeeld een neutrale tint hebben, kies dan lichtgeel op de muren die naar de begane grond gaan.
  • Gebruik licht om chi-energie aan te trekken. Wandkandelaars en uplighting zijn twee uitstekende verlichtingskeuzes.
  • Plaats een potplant onder aan de hoofdtrap en een andere bovenaan de overloop.
Jonge man op trappen in een zolder
Jonge man op trappen in een zolder

Badkamers bovenaan de trap

Probleem:Een badkamer bovenaan de trap kan een negatieve chi-stroom genereren. De chi-energie stroomt regelrecht de badkamer in.

Remedie: De eenvoudigste oplossing voor alles wat met de badkamer te maken heeft, werkt ook voor een badkamer boven aan de trap:

  • Houd de badkamerdeur altijd gesloten.
  • Plaats een plant bovenaan de trap.
  • Hang een veelzijdig kristal op tussen de badkamer en de overloop om de chi-energie te verspreiden.

Badkamers onder de trap

Probleem: Een half of vol bad onder een trap is zeer ongunstig. In feng shui heeft water onder de trap een negatieve invloed op het succes van de tweede generatie.

Remedie: Je kunt dit enigszins verhelpen door de badkamer opgeruimd en schoon te houden. Bovendien:

  • Voeg feng shui-elementen toe om de ongunstige energie die in deze kamer wordt gegenereerd tegen te gaan.
  • Voeg elementen toe van de sector waar de trap zich bevindt. Een zuidoostelijke sector wordt bijvoorbeeld bepaald door hout, dus voeg houten elementen en kleuren toe aan uw badkamerinrichting.

Een nieuw huis bouwen: Feng Shui-tips voor trappen

Het is veel gemakkelijker om het creëren van ongunstige trappen te vermijden dan om een oplossing te proberen. Als u een paar feng shui-tips voor trappen voor de nieuwbouw van huizen volgt, kunt u ervoor zorgen dat u de chi-energie in uw huis behoudt en verbetert.

Beste plek voor vlekken in huis voor Feng Shui

De beste locatie voor een trap is langs een buitenmuur en niet direct tegenover de voordeur.

Beste Feng Shui-trapontwerpen

Er zijn eenvoudige ontwerpregels voor trappen waarmee u de beste plek voor een trap voor goede feng shui bij u thuis kunt vinden. Deze omvatten:

Draaiende hardhouten trap
Draaiende hardhouten trap
  • Het beste trapontwerp is breed genoeg zodat twee mensen elkaar op en neer kunnen passeren.
  • De trap moet een lichte bocht naar de bovenste verdieping hebben. Hierdoor kan de chi langzaam en op natuurlijke wijze zijn weg vinden naar het hogere niveau, waarbij het evenwicht en de harmonie behouden blijven.
  • De ruimte tussen de stijgbuizen moet stevig zijn om chi-energie te ondersteunen.
  • Plaats geen half bad onder een trap. Creëer in plaats daarvan een opbergkast voor schoonmaakspullen.

Trappen voor veelbelovende Feng Shui

Gunstige trappen helpen de chi-energie door je huis te stromen. Trappen gebouwd volgens feng shui-principes en -regels zorgen ervoor dat uw huis en gezin in harmonie zullen leven.

Aanbevolen: