18 verschillende Monopoly-bordspelversies die je wilt proberen

Inhoudsopgave:

18 verschillende Monopoly-bordspelversies die je wilt proberen
18 verschillende Monopoly-bordspelversies die je wilt proberen
Anonim
Familie die monopoliespel speelt
Familie die monopoliespel speelt

Een van de uitdagingen voor fabrikanten is Monopoly fris en aantrekkelijk houden voor een nieuw publiek, vooral in een tijdperk van elektronische games en videogamesystemen. Er is een succesvolle aanpak gebruikt met speciale versies en extra opties met bijgewerkte functies.

Hier en nu

Monopoly Here and Now was de eerste keer dat fans van het spel hielpen bij het ontwerpen van het spelbord. In 2006 moedigde Hasbro fans aan om te stemmen via internet, waarop 22 populaire bestemmingen in de VS. S. moeten de eigendommen op het bord zijn. De wedstrijd was een terugkeer naar het oorspronkelijke concept van de plaatsen aan boord, gebaseerd op Darrows favoriete vakantiestad. Andere belangrijke wijzigingen in het spel zijn:

  • Realistischere prijzen voor eigendommen waren inbegrepen. De waarde van de nieuwe eigendommen was de prijs van het oorspronkelijke eigendom x 10.000. De aankoopprijs voor Camelback Mtn., Phoenix (Kentucky Ave. in het originele spel) was dus bijvoorbeeld $2,2 miljoen in plaats van $220.
  • Een speler begon het spel nu met $15 miljoen in plaats van $1.500.
  • Hulpprogramma's zijn gewijzigd in internetprovider en mobiele telefoonprovider.
  • Tokens waren een Toyota Prius, een Starbucks Coffee Cup, McDonald's French Fries, een New Balance hardloopschoen, een Labradoodle, een straalvliegtuig en een laptopcomputer.
  • Luxebelasting werd vervangen door rente op creditcardschulden.

De Here and Now World-editie uit 2008 volgde hetzelfde concept als het origineel, behalve dat er internationale bestemmingen voor de eigendommen werden gebruikt. Het enige andere significante verschil was dat de Wereldeditie ook elektronisch bankieren bevatte in plaats van papiergeld.

Monopoly hier en nu-spel
Monopoly hier en nu-spel

Huidige opties

Naast de originele versie verkoopt Hasbro momenteel verschillende themaversies. Licentiehouder Hasbro breidde het bereik van themaspellen uit toen het in 1994 een overeenkomst sloot met USAopoly om unieke versies van het spel te maken. Deze spellen variëren van nationale parken tot Major League Baseball-thema's. Nieuwe games die momenteel te koop zijn, zijn onder meer:

Monopoly Nationale Parken editie
Monopoly Nationale Parken editie

Monopoly Cheater's editie

In deze versie worden spelers aangemoedigd om vals te spelen met behulp van 'cheat-kaarten'. Wees echter voorzichtig: als je betrapt wordt, bevat het spel plastic handboeien die je aan valsspelers kunt bevestigen die naar de gevangenis worden gestuurd. Het spel wordt aanbevolen voor kinderen vanaf 8 jaar en voor 2 tot 6 spelers.

Monopoly Gamer-editie

Dit Monopoly-spel bevat geliefde videogamekarakters zoals Mario, Bowser, Donkey Kong en Yoshi.

  • Het is gemaakt voor 2 tot 4 spelers vanaf 8 jaar.
  • Het spel gebruikt munten in plaats van papiergeld en er zijn speciale dobbelstenen met "power-up" -mogelijkheden.
  • En omdat het een op videogames gerichte game is, zijn er gevechten met bazen.

Monopoly Game of Thrones-editie

Gebaseerd op de populaire HBO-show, bevat deze editie eigendommen van locaties in het legendarische land Westeros en zijn spoorwegen gezinswoningen uit de show. De speelbordstukken zijn gebaseerd op de show met fiches als een verschrikkelijke wolf, een ijzeren troon, een raaf met drie ogen en een witte wandelaar. In tegenstelling tot sommige andere versies van Monopoly is dit spel bedoeld voor volwassenen.

Monopolyspel der tronen
Monopolyspel der tronen

Monopoly Rick en Morty-editie

De Adult Swim-tekenfilm krijgt een eigen versie van Monopoly, waar fans van de show blij mee zullen zijn.

  • De tokens zijn gebaseerd op de Rick and Morty-wereld met een portaalgeweer, de helm van Snuffles en de auto van Rick.
  • Eigenschappen zijn Flooble Cranks en Gobble Boxes en het geld is gebaseerd op Flurbo.
  • De fabrikant raadt aan dat spelers 17 jaar of ouder zijn.

Monopoly Verachtelijke Ikke 2

Deze versie, ontworpen voor kinderen vanaf 5 jaar, draait nog steeds om het kopen en verkopen van eigendommen, maar dan in de wereld van Despicable Me. Er zijn 16 eigendommen in plaats van de normale 22, en in plaats van papiergeld verzamelen spelers Banana Bucks.

Juniorversies

Kies uit het klassieke Junior-spel of de Disney Princess-editie.

  • Beide spellen volgen dezelfde regels, maar de Disney-versie bevat acht prinsessen als tokens.
  • Deze spellen zijn ontworpen voor kinderen van 5 tot 8 jaar en gebruiken een kleiner bord met minder eigenschappen.
  • Eigenschappen worden in het Junior-spel kermisattracties genoemd en zijn Disney-personages in de Princess-versie.

Elektronische bankversie

Dit spel wordt op dezelfde manier gespeeld als het origineel, met als enige significante verschil dat spelers pinpassen gebruiken in plaats van contant geld. Deze versie heeft een paar intrigerende tokens, zoals een Segway en een space shuttle.

Monopoly Voice Banking-editie
Monopoly Voice Banking-editie

Andere themaversies

De lijst met themaversies aangeboden door USAopoly is uitgebreid en verandert jaarlijks. Het bedrijf houdt lijsten bij van uitverkochte en huidige versies. Bezoek de USAopoly-website voor een actuele lijst met spellen.

Secundaire markt

De secundaire markt is gevuld met uitverkochte verzamelspellen. De waarde en prijs van deze spellen zullen sterk variëren, maar de meeste moderne spellen behouden alleen hun waarde als het thema zeer gewild is en het spel zich in een nieuw in doos (NIB) staat bevindt. Met andere woorden, ongeopend en onbespeeld, compleet met krimpfolie.

  • The Simpsons-edities: USAopoly heeft twee games met Simpsons-thema uitgebracht: Treehouse of Horror Edition in 2005, die nu niet meer leverbaar is, en The Collector's Edition in 2001. De verzamelversie bevatte zes tinnen tokens van Bart, Homer, Kang, Blinky, de kleine helper van de Kerstman en Jebediah Springfield. Hasbro bracht in 2009 een versie voor elektronisch bankieren van het spel uit met de stem van Homer. De Treehouse of Horror NIB-editie wordt op eBay verkocht voor $ 60 en meer, en de NIB Collector's Edition voor $ 30 en meer.
  • Pokémon: De Parker Brothers-editie uit 1995 lijkt de meest verzamelbare van de twee Pokémon-versies te zijn, met ongeopende games die voor meer dan $ 100 op Amazon worden verkocht. De Pokémon Gold en Silver-versie zijn uitgebracht in 2001. Beide versies gebruiken originele regels, maar hebben een variatie op de dubbele rolregel en vervangen deze door Pokémon Powers.
  • SpongeBob SquarePants: Het spel, uitgebracht door Hasbro in 2005, draait om Bikini Bottom. In plaats van huizen gebruikt het spel ananas en in plaats van hotels Krusty Crab-restaurants. Het doel van het spel is om de meeste mosselen te verzamelen. Ongeopende NIB-versies worden verkocht voor $50-$99.
  • De Franklin Mint Collector's Edition: dit spel is echt high-end, met een houten kast, met goudfolie gestempelde eigenschappen, een leren dobbelsteengebied en 18-karaats gouden tokens en hotels. Prijzen voor een gebruikte editie van het spel variëren van $ 100 tot $ 400.
  • Monopoly Collector's Tin Train Edition: dit spel, uitgebracht in 2003, is verpakt in een unieke tinnen treinvormige doos. Het bankiersbakje en de aktekaarthouders hebben een treinthema en de huisjes zijn van hout met foliestempels op de houten hotels. Jetons worden geleverd in metaal met een fluwelen draagtasje. Het spel is in beperkte hoeveelheden verkrijgbaar bij een aantal grote retailers en op sites zoals Ebay voor ongeveer $30 tot $50 gebruikt en tot $400 voor een NIB-versie.
Monopoly Pókeman Kanto-editie
Monopoly Pókeman Kanto-editie

Beschikbaarheid van spin-off Monopoly-spellen

In de loop der jaren hebben Hasbro en Parker Brothers geprobeerd de populariteit van Monopoly uit te bouwen met verschillende spin-offspellen. Naarmate deze spin-offs worden bijgewerkt en gewijzigd, zijn ze mogelijk niet langer verkrijgbaar bij grote retailers, maar kunnen ze worden gekocht via sites als Ebay of bij wederverkopers bij Amazon en andere websites.

Monopoly-rijk

In dit spel proberen spelers een toren te bouwen die bestaat uit 's werelds beste merken. Een van de interessantere functies hier is om te zien welke merken wel en niet in de game zijn opgenomen. Yahoo bijvoorbeeld wel, maar Google niet.

Monopoly Empire-spel
Monopoly Empire-spel

Monopoly-hotels

Een spel voor twee spelers waarin je probeert je hotels sneller te bouwen dan je tegenstanders, terwijl je tegelijkertijd hun inspanningen saboteert.

Monopoly Miljonair

Hoewel het qua formaat enigszins lijkt op de originele versie, is het bijzondere aan het spel dat je tegenstanders niet langer failliet hoeft te laten gaan. Wees gewoon de eerste die miljonair wordt en wint.

Zelfs de tokens veranderen

In 2013 besloot Hasbro het klassieke spel opnieuw op te frissen, dit keer door een stemwedstrijd van een maand op Facebook te organiseren om te beslissen welke van de tokens uit het spel moesten worden gehaald en vervangen door een kat. Door slechts acht procent van de stemmen veilig te stellen, werd het klassieke ijzeren token met pensioen gestuurd. Hoewel Monopoly tientallen jaren nadat het voor het eerst werd uitgebracht een geliefd spel blijft, blijft Hasbro nieuwe manieren vinden om elk aspect van Monopoly te veranderen en bij te werken.

Aanbevolen: