Witte plastic ligstoelen schoonmaken

Inhoudsopgave:

Witte plastic ligstoelen schoonmaken
Witte plastic ligstoelen schoonmaken
Anonim
Ligstoel schoonmaken
Ligstoel schoonmaken

Als je eenmaal weet hoe je witte plastic ligstoelen op de juiste manier schoonmaakt, zal de glans van je tuinmeubilair wedijveren met de zomerzon. Niemand wil gasten uitnodigen om op smerige stoelen te loungen. Daarom is het belangrijk om de juiste schoonmaaktechniek te vinden, zodat uw bezoekers mooi op onberispelijke plastic stoelen kunnen zitten.

Reinigingsinstructies

Witte plastic terrasstoelen zijn een betaalbare optie voor tuinmeubilair. Omdat ze echter relatief goedkoop zijn, wil je niet al te veel geld uitgeven om ze in topvorm te houden. Gelukkig zijn er een aantal goedkope en eenvoudige manieren waarop je witte plastic ligstoelen kunt schoonmaken.

Bleekmiddel

Gebruik dit recept om uw witte plastic stoelen terug te brengen naar hun oorspronkelijke glans.

Materialen

  • 1/4 kopje bleekmiddel
  • Emmer
  • Warm water
  • Rubberen handschoenen
  • Schrobborstel

Instructies

  1. Combineer 1/4 kopje gewoon huishoudbleekmiddel in een grote emmer met heet water.
  2. Trek een paar rubberen handschoenen aan en dompel een schrobborstel in de hete reinigingsoplossing.
  3. Schrob de stoelen met de oplossing en veeg eventuele vogelpoep weg die zich in de naden van de stoel heeft vastgezet.
  4. Laat de oplossing een paar minuten op de stoelen zitten en spoel ze vervolgens af met schoon water uit een tuinslang.
  5. Droog de stoelen met een doek of plaats ze in de zon om te drogen.

Azijn

Of u nu uw witte plastic terrasstoelen grondig schoonmaakt of gewoon hun uiterlijk wilt opfrissen voordat u ze voor het seizoen buiten zet, gewone azijn kan helpen.

Materialen

  • 1/4 kopje witte azijn
  • Emmer
  • Warm water
  • Schrobborstel met zachte haren

Instructies

  1. Gebruik een slang om de stoelen grondig nat te maken.
  2. Giet 1/4 kopje azijn in een emmer heet water.
  3. Gebruik een zachte borstel om opgedroogd voedsel, kleverige frisdrank, vuil, stof en roet te verwijderen.
  4. Spoel de stoelen af met zoet water en laat ze buiten drogen.

Afwasmiddel

Gebruik deze methode voor extra hardnekkige vlekken. Controleer voordat u deze methode gebruikt of het afwasmiddel geen ammoniak bevat. Door ammoniak met bleekmiddel te mengen, kan chloorgas worden geproduceerd en vrijkomen. Chloorgas is gevaarlijk bij inademing.

Materialen

  • 3/4 kopje bleekmiddel
  • 2 eetlepels vloeibaar afwasmiddel
  • 1 gallon heet water
  • Rubberen handschoenen
  • Spons

Instructies

  1. Combineer standaard huishoudbleekmiddel van 3/4 kopjes en 2 eetlepels vloeibaar afwasmiddel met 3,5 liter heet water.
  2. Trek rubberen handschoenen aan en was de stoelen met een spons gedrenkt in de hete vloeibare reinigingsoplossing.
  3. Werk aan één stoel tegelijk en spoel elke stoel af met schoon water voordat u doorgaat naar de volgende. Het is geen goed idee om de bleekoplossing te lang op plastic stoelen te laten zitten, omdat langdurige blootstelling verkleuring kan veroorzaken.

Wasmiddel

Vloeibaar wasmiddel kan ook een uitstekende vlekbestrijder zijn op vuile stoelen.

Materialen

  • 1 eetlepel vloeibaar wasmiddel
  • 1 gallon warm water
  • Zachte schrobborstel of spons

Instructies

  1. Combineer een eetlepel vloeibaar wasmiddel met 3,5 liter warm water.
  2. Breng de reinigingsoplossing aan op de vuile plastic stoelen en schrob alle aangetaste plekken met een zachte borstel of spons.
  3. Laat de oplossing ongeveer 15 minuten op de stoelen zitten voordat u ze met een slang afspuit en droogt met een schone handdoek.

Mr. Schone magische gum

Mr. Clean Magic Eraser, origineel
Mr. Clean Magic Eraser, origineel

Het wordt niet voor niets "magie" genoemd. Mr. Clean Magic Eraser kan vrijwel elk item van vervelende vlekken en gemorst materiaal ontdoen. Het betaalbare schoonmaakhulpmiddel doet wonderen op plastic terrasstoelen, ongeacht hun maat of kleur.

Materialen

  • Water
  • Mr. Schone magische gum

Instructies

  1. Spuit de vervuilde stoelen af met water uit een tuinslang.
  2. Bevochtig de Magic Eraser met water en boen de stoel vervolgens met krachtige, cirkelvormige bewegingen. De Magic Eraser verwijdert vuil, vuil, dode insecten, vogelpoep en schimmel van plastic stoelen met een beetje elleboogvet.
  3. Eindig door de stoelen af te spoelen met schoon water en ze in de zon te laten drogen.

Reinigingstips

Elke keer dat u bleekmiddel gebruikt om plastic terrasstoelen schoon te maken, is het essentieel om de oplossing ter plekke te testen voordat u gaat desinfecteren. Bleekmiddel kan vlekken veroorzaken op gekleurde ligstoelen. Het kan ook vergeling veroorzaken op witte plastic ligstoelen als het langer dan 10 minuten aan blijft staan. Breng nooit puur bleekmiddel aan op witte plastic ligstoelen. Zorg er ook voor dat u bij het schoonmaken met bleekmiddel uw handen beschermt met handschoenen en oude kleding draagt voor het geval u per ongeluk morst.

Onthoud dat plastic terrasstoelen niet het terrasmeubilair van de hoogste kwaliteit op de markt zijn. Houd er rekening mee dat het te hard schrobben van het plastic oppervlak de integriteit van de stoel in gevaar kan brengen. Je kunt beter zachte bewegingen gebruiken tijdens het schrobben.

Aanbevolen: