Oorzaken en gevolgen van geweld op school

Inhoudsopgave:

Oorzaken en gevolgen van geweld op school
Oorzaken en gevolgen van geweld op school
Anonim
Geweld op scholen is een probleem
Geweld op scholen is een probleem

Geweld op school houdt meer in dan op het eerste gezicht lijkt. Geen enkele factor veroorzaakt op zichzelf geweld op school, en er is geen duidelijk enkelvoudig effect dat voortvloeit uit geweld.

Potentiële oorzaken van geweld op school

Je hebt geweld op school gezien in nieuwsuitzendingen op televisie; grote tragedies zoals de recente schietpartij op Stoneman Douglas zijn moeilijk te vergeten. Geweld op school kan echter ook pesten en ogenschijnlijk onbeduidend gedrag omvatten, waardoor tieners zich onveilig voelen op school. Geweld op school is een gevaarlijk probleem, omdat het moeilijk kan zijn om precies te benadrukken wat de oorzaak ervan is.

Media en entertainment

Velen hebben geprobeerd de schuld te geven aan gewelddadige videogames die kinderen spelen, muziek met suggestieve en gevoelige teksten en films die kinderen ongevoelig maken voor geweld. Er is echter weinig bewijs dat deze bronnen van vermaak op lange termijn gevolgen hebben die tot geweld op scholen leiden. Sommigen beweren dat media-inhoud niet de directe oorzaak is, maar het gebrek aan toezicht door volwassenen en gesprekken over gewelddadige media zou een bijdragende factor kunnen zijn.

Pesten

In een wereld met zoveel verschillende mensen, zoals verschillende rassen, seksuele geaardheden, geloofssystemen en nationaliteiten, kan het moeilijk zijn om het gevoel te hebben dat je erbij hoort. Het kan moeilijker zijn om je plek te vinden als iedereen om je heen meedoet leuk van je vanwege de kwaliteiten die je anders maken. Deze intolerantie, discriminatie of pesterijen waar velen mee te maken hebben, kunnen bijdragen aan geweld op school. Hoewel minder dan één op de tien gepeste leerlingen op pad gaat voor een schietpartij, vertoont ongeveer de helft van de schutters op scholen blijk van gepest te zijn en pest ongeveer de helft anderen. Critici van dit argument benadrukken dat elke tiener op een bepaald niveau te maken krijgt met intolerantie en dat tieners die "breken" iets anders moeten ervaren.

Toegang tot wapens

De tieners van vandaag worden op een geheel andere manier blootgesteld aan wapens, vooral wapens, dan eerdere generaties. De VS ervaren aanzienlijk meer wapengeweld en huisvesten meer civiele wapenbezitters in vergelijking met andere ontwikkelde landen, ondanks dat er geen hogere algemene misdaadcijfers zijn. Slechts ongeveer de helft van de bevolking vindt dat de overheid het wapenbezit moet controleren. Dit debat over wapenrechten en wetgeving is aanwezig in de dagelijkse media en de politiek, zodat kinderen het kunnen zien en horen.

Geestelijke gezondheidsproblemen

Ongeveer de helft van alle adolescenten in de VS heeft een of andere vorm van psychische stoornis. Van deze kinderen lijdt ongeveer de helft aan ernstige geestelijke gezondheidsproblemen. Psychische stoornissen en geestelijke gezondheidsproblemen, zoals depressie en angst, nemen al tientallen jaren toe. Hoewel deze complexe problemen kunnen bijdragen aan gewelddadig gedrag, zijn ze niet vanzelfsprekend voor daders van geweld op school. Uit het School Shooter Threat Assessment van de FBI blijkt dat er geen profiel van een schoolschutter bestaat, omdat elk scenario een unieke reeks omstandigheden kent.

Effecten van geweld op school

Iets meer dan 1 op de zeven van alle schoolgaande kinderen is het slachtoffer geworden van fysiek geweld op school. Enkele van de meest schadelijke gevolgen van geweld op school zijn de frequentie waarmee dit voorkomt, wat angst en het verlies van onschuldige levens kan veroorzaken. De impact van geweld op school wordt echter nog minder begrepen dan de oorzaken, omdat onderzoek naar dit onderwerp zich vaak richt op daders en preventie.

doet afbreuk aan het onderwijs

Leraren zijn niet alleen soms het slachtoffer van geweld op school, maar ze hebben ook de taak om op hun hoede te zijn voor leerlingen met problemen en goede maatregelen te nemen om op persoonlijk niveau contact te maken met leerlingen. Deze verhoogde aandacht voor schoolveiligheid is helaas noodzakelijk, maar duidt op een verschuivend perspectief in de Amerikaanse opvattingen over school.

Verlaagt academische prestaties

Onderzoek toont aan dat blootstelling aan geweld bijdraagt aan lagere toetsscores, maar dit heeft niet noodzakelijkerwijs invloed op de cijfers, omdat huiswerk er niet door wordt beïnvloed. Een deel hiervan kan worden verklaard door de bevinding dat slaapverstoring als gevolg van het incident de boosdoener zou kunnen zijn. Kinderen die afgeleid zijn en slecht slapen, kunnen zich niet concentreren op belangrijke onderwijstaken zoals toetsen.

Creëert geestelijke gezondheidsproblemen

Na een incident met geweld zijn veel leerlingen bang voor andere leerlingen of om naar school te gaan. Deze angsten kunnen leiden tot ernstiger aandoeningen zoals depressie, posttraumatische stressstoornis (PTSS) en het vermogen om veilige gehechtheden te vormen. Sommige van deze problemen zijn mogelijk pas dagen, weken of zelfs jaren na blootstelling aan een traumatische gebeurtenis aanwezig.

Preventie is de sleutel

Niemand zal ooit de exacte reden weten van wat de extremere gevallen van geweld op school veroorzaakt. Ongeacht de deskundige is iedereen het er echter over eens dat het geweld op scholen moet stoppen. In plaats van zich te concentreren op wat er achter geweld op scholen zit of wat er als gevolg daarvan kan gebeuren, moet iedereen zich concentreren op het voorkomen van geweld op school.

Aanbevolen: