Seniorenreisgroepen die avontuur toegankelijk maken

Inhoudsopgave:

Seniorenreisgroepen die avontuur toegankelijk maken
Seniorenreisgroepen die avontuur toegankelijk maken
Anonim
Senior koppel kajakken
Senior koppel kajakken

Voor gepensioneerden die hebben gewacht op hun gouden jaren om te reizen, bieden seniorenreisgroepen een aantal sociale en financiële voordelen. Of u nu op zoek bent naar seniorenreizen voor alleenstaanden of meer dan 60 reisgroepen, u kunt de perfecte gelegenheid bij u in de buurt vinden.

Reisgroepen voor senioren met een doel

Voor alleenstaande senioren of senioren die weduwe zijn, bieden seniorenreisclubs de mogelijkheid om anderen binnen hun leeftijdscategorie te ontmoeten die dezelfde interesses hebben. Reisgroepen voor senioren zijn echter veel meer dan een manier om mensen te ontmoeten. Ze bieden mogelijkheden die tegemoetkomen aan een breed scala aan interesses, van leerreizen tot avontuurlijke reizen en mogelijkheden voor vrijwilligerswerk.

Reisclubs voor senioren alleenstaanden

Hier volgen enkele opties voor seniorenvakanties:

Vrouwen die samen reizen

drie vrouwen die samen reizen
drie vrouwen die samen reizen

Women Traveling Together is een reisorganisatie die is ontworpen om te voldoen aan de behoeften van vrouwen die alleen reizen. Ze regelen het delen van kamers en houden de reisgroepen klein voor een persoonlijker, vriendelijker gevoel. Ze bieden verschillende bestemmingen aan en hebben voor elke reis een reisexpert mee.

Kindred Tours

Kindred Tours verkent de wereld sinds 1984 en biedt grote avonturen in kleine groepen. Solo-senioren kunnen kiezen uit binnenlandse reizen met een speciale focus op het Amerikaanse zuidwesten, maar ook enkele internationale reizen en cruises.

Singles Travel International

Singles Travel International heeft 23 jaar ervaring. Hun individuele reizigers komen als groep samen en reizen naar een van de vele bestemmingen waaruit ze kunnen kiezen. Er zijn binnenlandse en internationale reizen. Cruises, avonturen, rondreizen en zelfs lange weekenden.

Budgetreisclubs voor senioren

Als u met een krap budget werkt, zijn dit wellicht enkele opties voor u.

AARP

Voor mensen met een beperkt budget stelt AARP voor om te profiteren van gratis wandeltochten in een aantal steden in de Verenigde Staten en daarbuiten. Deze rondleidingen worden geleid door de lokale bevolking die interessante details kan bieden die toeristen nergens anders zullen horen.

Evergreen Club

De Evergreen Club is een uniek Bed & Breakfast-netwerk dat u toegang geeft tot bijna 2.000 vriendelijke, voordelige homestays voor mensen van 50 jaar en ouder. Ze zijn verspreid over de VS en Canada. De kamerprijzen bedragen ongeveer $ 20 per dag voor een stel en $ 15 per dag voor alleenstaanden.

Vakanties per trein

Vacations by Rail is de grootste leverancier van treinvakanties in Noord-Amerika en de 'vertrouwde autoriteit op het spoor'. Ze hebben mooie treinreizen in de VS, Canada en Europa. Ze bieden ook unieke treinreizen aan in Afrika, Australië en India, evenals cruise-/treincombinatiereizen. Ze hebben zoveel meer bestemmingen om uit te kiezen, speciale aanbiedingen waar je rekening mee kunt houden en ook AARP-kortingen.

Leerrondleiding Seniorenreisclubs

Voor degenen die geloven dat je nooit te oud bent om te leren of van reizen houdt om een interesse of hobby na te streven, bieden leerreizen unieke reiservaringen. Een paar voorbeelden zijn:

Het Road Scholar-programma

Het Road Scholar Program, voorheen bekend als Elderhostel, Inc., biedt reizen voor kleine groepen aan in de Verenigde Staten, Canada en internationaal. Programma's omvatten alles, van avontuurlijke buitentochten tot cruises, treintochten, historische studies of bezoeken aan nationale parken. Kijk op hun reiswebsite voor het volledige spectrum aan keuzes.

Global Greeter Network

Het Global Greeter Network bestaat uit vrijwilligers die zoveel van hun stad genieten en houden dat ze bereid zijn je gratis een rondleiding te geven. Zij kunnen u precies laten zien wat u wilt zien: musea, parken, restaurants, architectuur, enz. U kunt een wereldwijde begroeter vinden op een van hun 200 bestemmingen.

Sandemans Nieuw Europa

senior koppel in Europa
senior koppel in Europa

Sandemans New Europe biedt gratis wandeltochten onder leiding van lokale deskundige gidsen in 20 van 's werelds beste steden en zij garanderen u een onvergetelijke ervaring. Ze begeleiden je bij wandeltochten, kroegentochten etc. en werken op basis van alleen fooien.

Avontuurlijke reizen voor senioren

Veel babyboomers van 50 jaar en ouder willen niet alleen reizen met een groep mensen binnen hun leeftijdsgroep, maar willen ook dat hun reizen avontuurlijk zijn. Dit kunnen activiteiten zijn die verband houden met het water, zoals kajakken, kanoën, vissen en raften, maar ook het bewonderen van het landschap met een wandeling, paardrijden of een andere fysieke activiteit. Het belangrijkste om te overwegen als u met een seniorengroep op avontuur als dit reist, is dat u over een redelijk goede fysieke conditie moet beschikken. Er zijn een aantal hulpmiddelen te vinden die avontuurlijke groepsreizen voor senioren aanbieden. Hier zijn er een paar:

Elder Treks

Elder Treks is 's werelds eerste avontuurlijke reisorganisatie die exclusief is ontworpen voor mensen van 50 jaar en ouder. Ze hebben een uitgebreide lijst met bestemmingen waaruit je kunt kiezen en het is zeker de moeite waard om hun website te bekijken.

ROW-avonturen

ROW Adventures bestaat al meer dan 36 jaar. Ze bieden avontuurlijke reizen aan zoals kanoën, kajakken, raften, wandel- en wandeltochten op verschillende bestemmingen. Ze hebben bestemmingsreizen door Noord-Amerika, Latijns-Amerika, Mexico, Canada en Europa. ROW Adventures zet zich in voor duurzaam reizen en ondersteunt actief het behoud van rivieren.

Wandelen over de wereld

Walking the World biedt volledige wandelavonturen en reizen naar veel verschillende locaties. Deze ervaring helpt avontuurlijke zielen van 50 jaar en ouder enkele van 's werelds meest levendige culturen te zien en enkele van de meest magische bestemmingen te bewandelen.

Senior vrijwilligersvakanties

Veel senioren doen vrijwilligerswerk in hun gemeenschap, maar niet iedereen is zich bewust van de mogelijkheden om vrijwilligerswerk te doen tijdens hun vakantie. Een aantal projecten en bureaus hebben een geschiedenis van langetermijnprojecten, perfect voor senioren om hun vaardigheden en tijd in te zetten tijdens hun vakantie:

American Hiking Society

Je kunt iets teruggeven en vrijwilligerswerk doen via de American Hiking Society om te helpen de wandelpaden te onderhouden. Individuen van elke leeftijd en elk ervaringsniveau kunnen trailstewards worden.

Handsup-vakanties

Met Handsup Holidays kun je een verschil maken als je vrijwilligerswerk doet tijdens een luxe familie-uitje. Tijdens deze reis kun je niet alleen de verbazingwekkende bezienswaardigheden zien, maar ook communiceren met de lokale bevolking en iets teruggeven door vrijwilligerswerk. Hun bestemmingen zijn Noord-Amerika, Latijns-Amerika, Azië, Afrika, Europa en de Stille Oceaan.

Reis met een uitdaging

Reizen met een uitdaging heeft veel verschillende opties voor vrijwilligersvakanties die de interesses van volwassenen van elke leeftijd zouden omarmen. Een andere bonus zijn de lage kosten van deze vakanties zodra je je vrijwilligersbestemming bereikt.

De juiste seniorenreisgroep vinden

Er moet rekening worden gehouden met een aantal factoren bij het kiezen van de juiste reisgroep voor u. Ten eerste: als u met senioren wilt reizen, is het eerste criterium het overwegen van groepen bestaande uit mensen van 50 jaar en ouder. Ten tweede wilt u bepalen wat voor u belangrijk is terwijl u reist. Dit kunnen zaken zijn zoals uw budget voor de reis, maar ook wat u tijdens uw vakantie wilt doen en waar u naartoe wilt. Tijdens uw planning kunt u onder andere rekening houden met:

  • Vrije tijd beschikbaar versus geplande activiteiten.
  • Moeilijkheidsgraad en tempo van activiteiten.
  • Hoogwaardige, all-inclusive versus budgetreizen.

Voordelen van reizen als groep

Reizen als groep biedt een aantal voordelen. Groepen kunnen geld besparen op vervoer en hotels en rondleidingen zijn een geweldige manier om andere senioren te ontmoeten. Een ander voordeel dat vaak over het hoofd wordt gezien, is de veiligheid die wordt geboden bij het reizen als groep. Rondleidingen vereisen bijvoorbeeld verschillende niveaus van fysieke vaardigheden. Groepsgidsen zullen de moeilijkheidsgraad bekend maken aan groepen, terwijl deze informatie vaak over het hoofd wordt gezien voor degenen die zelfstandig reizen.

Plan vooruit voor seniorenvakanties

Het maakt niet uit met wat voor soort groep je besluit te reizen, het is belangrijk om goed te plannen voordat je vertrekt. Als u speciale wensen heeft, neem dan contact op met de reisgroepcoördinator om te kijken of de rondreis of reis aan uw wensen kan voldoen. Voor informatie over toegankelijkheid tijdens het reizen kunt u terecht bij Society for Toegankelijke Reizen & Hospitality om te zien of de gebieden die u van plan bent te bezoeken aan uw behoeften voldoen. Als je nog nooit met een groep hebt gereisd, wil je misschien een seniorenreisclub overwegen om het proces gemakkelijker te maken. Zodra u informatie over een groep heeft gekregen, leest u de literatuur, inclusief de kleine lettertjes, en neemt u contact op met het Better Business Bureau om er zeker van te zijn dat de door u gekozen groep een goede reputatie heeft.

Geniet van je vakantie

Als u uw reis goed plant, zorgt u ervoor dat de vakantie niet alleen leuk en informatief of avontuurlijk is, maar tegelijkertijd ook ontspannend en energiek. Reizen die probleemloos verlopen, geven u de vrijheid om van elke minuut van elke activiteit te genieten.

Aanbevolen: