Galajurken in Victoriaanse stijl

Inhoudsopgave:

Galajurken in Victoriaanse stijl
Galajurken in Victoriaanse stijl
Anonim
witte Victoriaanse jurk
witte Victoriaanse jurk

Als je een unieke en mooie avondlook wilt, overweeg dan om te kiezen voor een jurk in Victoriaanse stijl. Er zijn veel manieren waarop je klassieke mode-elementen uit het Victoriaanse tijdperk kunt integreren in moderne jurken die op het schoolbal de aandacht zullen trekken.

Jurken kiezen met Victoriaanse flair

Je hoeft geen kostuum te dragen om de weelde van het Victoriaanse tijdperk te kanaliseren. Volgens Hollywood-stylist James Cornwall van Cornwall Styling draait het bij het rocken van de ouderwetse look om balans. "Zoek naar jurken met een Victoriaanse flair, maar heb niet het gevoel dat je een originele Victoriaanse jurk nodig hebt", zegt Cornwall." Mode wordt altijd beïnvloed door het verleden, dus verwerk het in je look zonder dat het de overhand krijgt." Als je van vintage Victoriaanse mode voor een schoolbal houdt, kies dan voor jurken met elementen uit het Victoriaanse tijdperk.

Corset lijfje

Een korsetlijfje definieert de taille, waardoor elk lichaamstype er vrouwelijker en aantrekkelijker uitziet. Er zijn veel corset-galajurken om uit te kiezen, maar voor een maximale Victoriaanse impact zoek je een jurk met een volle rok in prinsesstijl die de smalle taille nog meer benadrukt. "Kies een jurk met een lijfje in korsetstijl met een prinsessenlook", zegt Cornwall. "Het is een geweldige manier om een Victoriaans gevoel te combineren met glamour en niet de indruk te wekken dat je te hard je best doet of de look dateert."

Aanspannend korset
Aanspannend korset

Gelaagde overrokken

Volgens Victoriana Magazine was een overrok, of een tweede rok die over de bovenkant van de jurk werd gelaagd, een populair element in Victoriaanse japonnen uit de jaren tachtig van de negentiende eeuw. Dit is geen gebruikelijk kenmerk van hedendaagse galajurken, en het doet echt denken aan vroegere tijdperken.

  • De FairOnly strapless galajurk van Amazon.com is een moderne optie met deze iconische overrok. De jurk van taft en organza heeft een strapless, aansluitend lijfje met een gedrapeerde overrok aan de zijkant. Het wordt geleverd in vier prachtige kleuren die er prachtig uitzien op elke huidskleur, en is verkrijgbaar in de maten extra small tot en met extra extra large. Deze jurk, die meer dan 70 lovende recensies van klanten heeft gekregen, is te koop voor ongeveer $ 80.
  • Overweeg ook de strapless baljurk van Quinceanera Dress City. Deze prachtige jurk heeft een uitbundig versierde overrok met een grote Victoriaanse uitstraling. Het moderne strapless lijfje, de versieringen met juwelen en de strakke lijnen aan de bovenkant geven dit een actueel gevoel. Deze jurk is verkrijgbaar in meer dan 30 kleuren taft en in de maten 2 tot en met 26W. Het is te koop voor iets meer dan $ 200.
vrouw in middeleeuwse jurk op de bank
vrouw in middeleeuwse jurk op de bank

Hoge halslijnen

De traditionele Victoriaanse hoge halslijn hoeft je er niet uit te laten zien als een schooljuffrouw, vooral niet als hij is gemaakt van transparant kant of gecombineerd is met een mouwloos ontwerp. De sleutel om deze verborgen look stijlvol te houden, is door andere elementen van de jurk te kiezen die klassiek en elegant zijn.

  • De zeemeermin-avondjurk met lange mouwen en kanten appliqués en kralen van TBDress is een prachtige keuze met veel Victoriaanse charme. De halslijn is hoog, maar het nauwsluitende lijfje zorgt ervoor dat het niet te ingetogen aanvoelt. Zwarte kanten applicaties, een zwevende rok van mesh en een lichte sleep versterken de ouderwetse romantiek. Deze verbluffende optie is verkrijgbaar in de maten 2 tot en met 26 W en is te koop voor ongeveer $ 150.
  • Een andere leuke optie is de Victoriaanse Bustle-baljurk-feestjurk van Amazon.com. Met zijn hoge kanten halslijn en veterlijfje in korsetstijl zit deze jurk vol Victoriaanse stijlelementen. De kanten rand en prinsessenvorm zijn echter mooi en tijdloos. Het is verkrijgbaar in vier kleuren en maten tot XXL. Het is te koop voor ongeveer $ 190.
Victoriaanse stijl jurk
Victoriaanse stijl jurk

Bustled Back

Bustles zijn een ander iconisch element van de Victoriaanse mode, en deze uitgebreide geplooide ruggen brengen ouderwetse glamour in hedendaagse prom-stijlen. Hoewel de gigantische drukte van een modebord uit de jaren 1890 misschien geen plaats heeft op het bal, zijn er genoeg moderne versies van dit Victoriaanse element.

  • De satijnen Victoriaanse Bustle-baljurk met V-hals van Vintage Dress is een prachtige optie, verkrijgbaar in vier prachtige kleuren. De prachtige jurk heeft een puntig lijfje met zwarte veters, unieke mouwen met ruches en een adembenemende, volle rok. Door de moderne v-halslijn heeft deze jurk een high fashion uitstraling in plaats van dat hij op een kostuum lijkt. Het is verkrijgbaar in verschillende maten voor $ 260.
  • Een ander lief jurkje is de vloerlengte baljurk van DHGate. Deze strapless optie is een modernere versie van de drukke stijl, maar de gedrapeerde, vloeiende sleep en gedefinieerde taille doen denken aan Victoriaanse pracht. Deze satijnen jurk wordt aangeboden in tientallen prachtige kleuren en is verkrijgbaar in de maten 2 tot en met 28W. Het kost ongeveer $ 130.
Gotische Victoriaanse mode
Gotische Victoriaanse mode

Lichte trein

Een lichte sleep was erg populair in het latere Victoriaanse tijdperk, en er zijn veel galajurken met dit kenmerk. Zorg ervoor dat je er een kiest die niet te modern qua silhouet is als je dit tijdperk wilt nabootsen.

  • De schede-avondjurk met kapmouwen van Elizabeth K is een geweldige keuze als je de late jaren 1800 wilt channelen en toch actueel wilt blijven. Deze prachtige kanten jurk heeft een lijfje met kralen, een hoge halslijn en kapmouwen en een elegante, vloeiende sleep. Het wordt geleverd in de maten L tot en met 4XL. Het is te koop voor iets minder dan $ 400.
  • Voor een compleet andere look die nog steeds een stijl uit de 19e eeuw heeft, overweeg dan de vintage prachtige tule gehaakte bloemen appliqués hoge hals sweep trein baljurkjurk van DressWe. Deze over-the-top stijl heeft een mouwloos lijfje met hoge halslijn, een volle baljurkrok en een kleine sleep. Het hele lijfje is bedekt met gehaakte bloemen. Deze prachtige jurk is verkrijgbaar in donkerblauw, in de maten 2 tot en met 26W en kost ongeveer $ 150.
Vrouw bruine jurk
Vrouw bruine jurk

Steam Punk Elements

Voor een moderne kijk op de Victoriaanse stijl gaat er niets boven steampunk-mode. Door een mix van mechanische elementen, mode uit de 19e eeuw en een beetje sciencefiction is dit een trend die het proberen waard is op het schoolbal.

  • De Steam Punk-baljurk van GrandmasStorybrook is een droom die uitkomt in gouden bloemendamast. Het strapless lijfje heeft een strak, eigentijds silhouet, gecombineerd met kanten details en een iets verlaagde taille. De volle rok v alt op door poefjes van glanzende stof. Deze verbluffende optie is verkrijgbaar in de maten 8 tot en met 10. Hij is te koop voor iets minder dan $ 450.
  • Een modernere optie is de Airship Elegance baljurk van auralyne. Deze jurk is op bestelling gemaakt en voorzien van leren en metalen details, een korset en een hoog-laag zoom die een klassiek onderdeel zijn van steampunk-mode. Het lijfje is voorzien van een zwart fluwelen korset, terwijl de rok is voorzien van geappliqueerd satijn en een drukte aan de achterkant. Deze jurk is te koop voor minder dan $ 600.
Portret van een steampunkvrouw
Portret van een steampunkvrouw

Victoriaanse galajurken

Hoe sierlijk je jurk ook is, Cornwall benadrukt hoe belangrijk het is om de rest van je look simpel te houden. "Als je voor een volledige Victoriaanse stijl gaat met je galajurk, zou je moeten kijken naar het stylen van je haar met een modernere stijl en een eenvoudige make-uplook", zegt hij. "Als je haar en make-up uit het tijdperk probeert te rocken, zal het op een kostuum lijken." Nu je de look kent, kun je de perfecte vintage galajurk vinden die bij jouw stijl past.

Aanbevolen: