Welke kwalificaties heb ik nodig om verpleegster te worden?

Inhoudsopgave:

Welke kwalificaties heb ik nodig om verpleegster te worden?
Welke kwalificaties heb ik nodig om verpleegster te worden?
Anonim
Verpleegkundestudenten praten samen op de universiteitscampus
Verpleegkundestudenten praten samen op de universiteitscampus

Evalueer de kwalificaties die je nodig hebt om verpleegkundige te worden en beslis vervolgens welk type verpleegkundige carrière je wilt volgen. De opleidings- en werkvereisten variëren per verpleegkundig specialisme, dus het is handig om te weten wat u kunt verwachten.

Welke kwalificaties heb ik nodig om verpleegster te worden?

Er zijn verschillende kwalificaties die je nodig hebt om verpleegster te worden. De eerste is een universitair diploma in verpleegkunde.

Vereisten om naar de verpleegschool te gaan

Ongeacht wat voor soort verpleegkundig beroep je zoekt, je hebt een diploma verpleegkunde nodig. Je moet eerst een middelbare schooldiploma of GED (General Education Development) hebben. Afhankelijk van de opleiding die je kiest, zijn er mogelijk enkele vereisten nodig om naar de verpleegschool te gaan.

  • Vereisten die vaak vereist zijn voor een Associate degree-programma zijn onder meer anatomie, voeding, fysiologie en mogelijk ontwikkelingspsychologie.
  • Voor een bacheloropleiding zijn mogelijk cursussen nodig op het gebied van leiderschap, verpleegkundig onderzoek en volksgezondheid.
  • Voor een hogere graad in verpleegkunde moeten studenten soms een cv en referenties indienen en een schriftelijke persoonlijke verklaring overleggen.
  • Als de concurrentie hevig is, kunnen je cijfers een belangrijke rol spelen bij de vraag of je wordt toegelaten tot het verpleegprogramma.

LPN- of LVN-graad

Als u een LPN (erkend praktijkverpleegkundige) of een LVN (erkend beroepsverpleegkundige) wilt worden, moet u een cursus van één jaar voltooien. Dit diploma kan worden behaald via een hogeschool of vakschool.

Verpleger in het ziekenhuis
Verpleger in het ziekenhuis

Taken en waar u kunt werken

Als u als LPN werkt, heeft u direct toezicht op uw patiënten. Je verleent directe zorg aan je patiënten. Als LPN wordt uw werk gecontroleerd en geleid door RN's en artsen. Het niveau van toezicht zal afhangen van het instituut. Als u bijvoorbeeld besluit om te gaan werken in een instelling die langdurige zorg aanbiedt in een verpleeghuis of een instelling voor uitgebreide zorg, werkt u hoogstwaarschijnlijk in een team onder toezicht van een RN. Als u in een ziekenhuis werkt, zal uw begeleiding meer één op één zijn. U kunt ervoor kiezen om in een artsenpraktijk of in de particuliere zorg te gaan werken.

Soorten opleidingen voor LPN's

De tijdsfactor voor het behalen van een LPN-diploma is minder dan die voor een RN-diploma. Sommige LPN-opleidingen hebben slechts 12-15 maanden nodig om te voltooien. U kunt bijvoorbeeld een diplomaprogramma aanvragen voor een LPN-diploma dat is gebaseerd op uw klinische uren in plaats van op klassikale uren. Je kunt een Associate's-programma volgen om je LPN-diploma te behalen en het duurt 18-24 maanden om het te voltooien.

Beperkingen van LPN-licentie versus RN-licentie

In sommige staten beperkt een LPN-licentie het soort verpleegkundige zorg dat u kunt bieden, in tegenstelling tot een RN-diploma. Het kan bijvoorbeeld voorkomen dat een LPN bepaalde medicijnen aflevert. Dit type beperking kan van invloed zijn op het soort vacatures dat voor u beschikbaar is.

Licentie voor LPN- en LVN-graden

Zodra u de cursussen hebt voltooid, moet u het National Council Licensure Examination for Registered Nurses (NCLEX-RN) afleggen om uw licentie te verkrijgen. U kunt dan voor een arts werken in een privépraktijk, zoals in een kantooromgeving, of in een ziekenhuis- of kliniekomgeving. Veel mensen kiezen voor de LPN of LVN, zodat ze een betaalde baan kunnen hebben terwijl ze hun opleiding tot verpleegkundige voortzetten. Degenen die voor deze route kiezen, zijn van mening dat de ervaring die u opdoet door daadwerkelijk taken uit te voeren in een ziekenhuis of een andere medische omgeving terwijl u ook colleges volgt, van onschatbare waarde is.

RN-graad

Een RN (geregistreerd verpleegkundige) is vereist om een ASN (Associate of Science in Nursing) of een BSN (Bachelor of Science in Nursing) graad te behalen.

RN-taken

Als RN bied je patiëntenzorg en coördineer je de verschillende aspecten die betrokken zijn bij de behoeften van elke patiënt. Je bent verantwoordelijk voor het voorlichten van je patiënten over hun aandoeningen en het uitleggen van eventuele veranderingen in diëten en fysieke activiteiten. Je geeft je patiënten en hun familie ook emotionele steun, samen met advies dat kan helpen hun situatie te verbeteren. Je bent ook verantwoordelijk voor de toediening van alle medicijnen aan je patiënten.

Carrièrekeuzes

De carrièrepaden die openstaan voor RN's zijn breder dan die voor LPN's. U kunt ervoor kiezen om in een ziekenhuis, verpleeghuis, polikliniek te werken, u aan te sluiten bij een thuiszorgdienst of mogelijk bij het leger te gaan om als RN in uniform te dienen.

Specialiteiten

Je hebt de mogelijkheid om je te specialiseren in een specifiek behandelingsgebied, zoals kindergeneeskunde, intensive care, ambulante zorg, chirurgie of hospicezorg. Misschien geeft u er de voorkeur aan zich te specialiseren in specifieke aandoeningen of zelfs in medicijnen en behandelingen voor een specifiek lichaamsorgaan, zoals de lever of het hart.

Licenties voor RN

Net als bij de LPN-optie moet u een licentie-examen afleggen, het National Council Licensure Examination (NCLEX-RN). Elke staat heeft specifieke vereisten om een vergunning te krijgen om als RN in die staat te oefenen. Als u al over een licentie beschikt en een licentie in een andere staat wilt aanvragen, wordt het proces meestal licentieverlening door goedkeuring genoemd. Ongeveer 25 staten accepteren echter andere staatslicenties.

ASN-opleiding

De ASN is een tweejarige opleiding. Vanwege de grote vraag naar verpleegkundigen kiezen veel mensen voor deze graad, omdat dit de snelste route is om geregistreerde verpleegkundige te worden. U kunt een ASN verkrijgen via verschillende verpleegscholen en via gemeenschaps- en beroepsopleidingsprogramma's. Zodra u bent afgestudeerd aan een geaccrediteerd programma, moet u deelnemen aan het National Council Licensure Examination (NCLEX-RN). Wanneer u slaagt en aan alle andere staatsvereisten voldoet, ontvangt u uw RN-licentie.

BSN

Het BSN-diploma is al tientallen jaren onderwerp van discussie. Veel medische professionals zijn van mening dat een BSN verplicht zou moeten zijn voor alle verpleegkundigen in plaats van een ASN of een BSN toe te staan. Een van de grootste problemen bij het kiezen voor een BSN in plaats van een ASN is het loonniveau dat iedereen ontvangt. Het is begrijpelijk dat u meer verdient als u een BSN heeft.

Carrièrevoordeel van BSN-diploma

Bovendien zijn de carrièrevoordelen van het hebben van een BSN-diploma boven een ASN-diploma de kansen op vooruitgang. Als u andere medische gebieden wilt gaan studeren, zoals administratief, management, onderzoek en klinisch, maar in het bezit bent van een ASN, dan moet u terug naar de universiteit gaan om een BSN te verkrijgen. Als je eerder genoemde gespecialiseerde geneeskundedisciplines wilt gaan studeren, moet je een BSN-diploma hebben als voorwaarde om in aanmerking te komen.

MSN-diploma verpleegkunde

Als je naar het volgende niveau van RN wilt gaan, moet je een Masters of Science in Nursing (MSN)-graad behalen. Misschien wil je je gewoon inschrijven voor een MSN-opleiding zodra je de bacheloropleiding hebt afgerond, of begin je aan je RN-diploma en behaal je tegelijkertijd je MSN-diploma. Het duurt 2 tot 4 jaar om een MSN-diploma te behalen.

Niet-klinische MSN-graad

Een niet-klinisch MSN-diploma neemt je mee op het pad van een managementcarrière. Twee loopbaanopties voor een MSN-diploma zijn onder meer het leidinggeven aan verplegend personeel of lesgeven op een verpleegschool.

Vacatures voor MSN-diploma

Je kunt een scala aan banen vinden die beschikbaar zijn voor mensen met een niet-klinische Masters of Science in Nursing (MSN). Je kunt ervoor kiezen om als supervisor aan de slag te gaan. Onderzoeksmogelijkheden zijn wellicht het carrièrepad dat u verkiest.

Geavanceerde praktijk verpleegkunde MSN-graad

Als je ervoor kiest om een MSN-diploma Advance Practice Nursing (APRN) te volgen, zal je carrièrepad dat van een gevorderde beoefenaar zijn. Dit kan zijn als verpleegkundige of misschien als gediplomeerde verpleegkundige-vroedvrouw.

Carrièrekeuzes voor APRN MSN-graad

Als u een APRN MSN-diploma beha alt, kunt u in aanmerking komen voor meer licentieverlening binnen het door u gekozen vakgebied. Sommige staten geven je toestemming om zelfstandig te oefenen en zelfs je eigen kliniek te runnen.

Verpleegkundige

Een Nurse Practitioner (NP) is een verpleegkundige die een gespecialiseerde opleiding heeft afgerond op een gebied van de geneeskunde, zoals interne geneeskunde, cardiale geneeskunde, kindergeneeskunde of een ander gebied, en die een MSN-diploma heeft.

Taken en vaardigheden

U kunt medicijnen, fysiotherapie voorschrijven en de meeste tests bestellen, zoals laboratoriumwerk, CAT-scans, röntgenfoto's, ECG's en alle andere benodigde tests die nodig zijn in het diagnoseproces. Vanwege uw geavanceerde opleiding en gespecialiseerde studies kan een NP dienen als primaire directe dienstverlener op het gebied van patiëntenzorg.

Licentievereisten

Als u besluit uw MSN RN-diploma te gebruiken voor een carrière als verpleegkundige, moet u deelnemen aan het nationale certificeringsexamen. Er zijn zes gebieden waarin u vervolgens kunt oefenen: acuut, gerontologie, volwassenen, gezin, geestelijke gezondheidszorg, kinderzorg en school. U kunt ook worden gecertificeerd en het examen afleggen voor een Family Nurse Practitioner of Adult-Gerontology Primary Care Nurse Practitioner.

Waar u kunt werken

Als verpleegkundige kunt u in de meeste medische faciliteiten werken, zoals een polikliniek van een ziekenhuis, kliniek, gezondheidszorgtechnologie, artsenpraktijk, militaire medische faciliteiten, farmaceutisch bedrijf, operatiecentrum of een onderzoeksproject/-faciliteit.

Nationale Liga voor Accreditatiecommissie voor Verpleegkunde (NLNAC)

De NLNAC wordt op nationaal niveau erkend als accreditatiebureau voor verpleegkundeopleidingen. Voordat u besluit om naar een instelling te gaan voor een verpleegkundediploma, gaat u naar de NLNAC-website om te verifiëren dat het instituutsprogramma dat u wilt volgen een geaccrediteerde cursus is. Je moet zeker wat onderzoek doen voordat je definitief beslist welke universiteit en welke cursus je wilt volgen.

Praktiserend verpleegkundige
Praktiserend verpleegkundige

Op zoek naar advies van professionele verpleegkundige loopbaanadviseurs

Niet alle opleidingen verpleegkunde zijn gelijk. Zoek advies bij een onpartijdige bron, een RN of een andere medische professional die kennis heeft van de vaardigheden die u nodig heeft. Schooladviseurs zijn ook een geweldige hulpbron om je te helpen bij het evalueren van specifieke universiteitsprogramma's die zij aanbieden.

Andere kwalificaties die je nodig hebt

Er zijn nog andere kwalificaties die je nodig hebt om verpleegster te worden, die niets te maken hebben met opleiding, certificeringen of graden. Deze kwalificaties zijn persoonlijke eigenschappen en kenmerken. Je moet zijn:

  • In staat om kalm te blijven en anderen kalm te houden tijdens een crisis
  • Assertief wanneer nodig
  • Gezaghebbend indien nodig
  • In staat om met anderen te redeneren
  • Bezorgd over het welzijn van anderen
  • Detailgericht
  • Makkelijk om mee te praten
  • In staat om emoties onder controle te houden
  • Logische denker
  • Methodisch
  • Georganiseerd
  • Persoonlijk
  • Positief in uw kijk op het leven

Beslissen over je diploma

Zoals je kunt zien, zijn er nogal wat opties als het gaat om je carrière als verpleegkundige. Met goede informatie kun je elk carrièrepad verkennen en de vereisten en kwalificaties evalueren om verpleegkundige te worden.

Aanbevolen: