Zilver schoonmaken met aluminiumfolie

Inhoudsopgave:

Zilver schoonmaken met aluminiumfolie
Zilver schoonmaken met aluminiumfolie
Anonim
stuk aluminiumfolie
stuk aluminiumfolie

Zilver schoonmaken met aluminiumfolie is een van de gemakkelijkste en goedkoopste methoden om je dierbare stukken er glanzend en nieuw uit te laten zien.

Zilver schoonmaken met aluminiumfolie

Ongeacht het soort zilveren stukken dat u bezit, of het nu gaat om sieraden, bestek of dienbladen, er zal van tijd tot tijd een goede reiniging nodig zijn. Hoewel er een aantal verschillende manieren zijn waarop je zilver zijn oorspronkelijke glans kunt herstellen, geven veel mensen er de voorkeur aan om zilver schoon te maken met aluminiumfolie.

Er zijn een paar manieren waarop je zilver kunt reinigen met aluminiumfolie, waaronder:

Methode 1

Voor deze methode zijn aluminiumfolie, zuiveringszout en zout nodig. Begin door een vel standaard aluminiumfolie met de glanzende kant naar boven op de bodem van een pan te leggen. Voeg vervolgens ongeveer vijf centimeter water toe aan de pan, samen met een theelepel zuiveringszout en een theelepel zout. Meng de ingrediënten goed en breng aan de kook. Zodra het water aan de kook komt, voeg je de zilverstukken toe en zorg je ervoor dat de vloeistof ze volledig bedekt. Laat de zilverstukjes ongeveer twee tot drie minuten in het kokende mengsel zitten. Haal ten slotte de stukken uit de pan, spoel af met schoon water, droog en poets met een zachte doek.

Methode 2

De eerste stap is het wassen van je zilverwerk of andere grote stukken zilver in een sopje om eventuele grote stukken stof of vuil te verwijderen. Bekleed vervolgens een grote pan of pot met aluminiumfolie met de glanzende kant naar boven en voeg voldoende water toe om het zilveren voorwerp dat je schoonmaakt onder te dompelen. Afhankelijk van de grootte van het zilveren stuk voeg je een eetlepel of maximaal twee kopjes zuiveringszout toe aan de pan of pot. Plaats de pot op een brander en wacht tot het water aan de kook komt. Zodra het water kookt, haal je de pan van het vuur en dompel je de zilveren stukken onder in het zuiveringszoutmengsel. Zorg ervoor dat de stukken in direct contact komen met de aluminiumfolie. Laat de stukken enkele minuten in het water liggen. Gedurende deze tijd zou je kleine gele of zwarte vlokken uit het zilver moeten kunnen zien komen. Bovendien merkt u mogelijk dat het vel aluminiumfolie zwart wordt. Dit geeft aan dat zwavel uit het zilver wordt overgebracht naar de folie. Zodra de zilverstukken schoon zijn, ha alt u ze met een tang uit het hete water en spoelt u ze af met koud, schoon water. Droog de items ten slotte af met een zachte, schone doek.

Manieren om zilver te beschermen

Na het reinigen van zilver met aluminiumfolie wil je het op een veilige plaats bewaren, zodat de resultaten van je harde werk zo lang mogelijk behouden blijven. De beste plaats om zilverwerk te bewaren is in een kist die is bekleed met aanslagbestendig flanel of katoen. Een andere optie is om zilveren voorwerpen in een luchtdichte plastic zak te doen als je ze niet gebruikt.

Zilver heeft een aantal vijanden waarmee het niet in contact mag komen, waaronder:

  • Rubber
  • Tafelzout
  • Olijven
  • Saladedressing
  • Azijn
  • Eieren
  • Sap
  • Alles met een hoog zuurgeh alte

Vergeet ten slotte niet om voorzichtig met zilver om te gaan, omdat het edele metaal gemakkelijk krast en krast. Vermijd ook het gebruik van schoonmaakmiddelen met agressieve schuurmiddelen en laat voedsel nooit opdrogen op zilver. Als u dit wel doet, worden corrosie en vlekken bevorderd.

Aanbevolen: