Gratis antieke identificatietips

Inhoudsopgave:

Gratis antieke identificatietips
Gratis antieke identificatietips
Anonim
Man bezoekt de antiekmarkt en kiest een oude kist
Man bezoekt de antiekmarkt en kiest een oude kist

Of je nu een interessant object op een rommelmarkt hebt gekocht of iets wilt weten over de geschiedenis van een item dat je hebt geërfd, er zijn veel geweldige gratis bronnen die je kunnen helpen. Het is niet nodig om een fortuin aan taxaties uit te geven, alleen maar om uw nieuwsgierigheid te bevredigen.

Antiek gratis identificeren

Als je meer wilt weten over een object, moet je eerst de categorie identificeren. Bestudeer het zorgvuldig en kies een van de volgende categorieën om het te beschrijven:

  • Antiek meubilair, zoals stoelen, tafels, bureaus of planken
  • Zilver, zoals bestek van sterling of verzilverd, theeserviezen, serveerstukken of dressoirsets
  • Glas en porselein, zoals borden, wijnglazen en vazen
  • Gedrukt materiaal, zoals boeken, afbeeldingen, tijdschriften, kranten en foto's
  • Speelgoed, zoals poppen, gietijzeren speelgoed, speelgoedauto's en spelletjes
  • Algemeen antiek, zoals hobby- en buitenuitrusting, huishoudelijke artikelen en landbouwwerktuigen

Antieke meubelen identificeren

Helaas helpt het identificeren van de stijl van een meubelstuk je niet om te bepalen of het antiek is. Fabrikanten reproduceren vaak stukken uit andere tijdperken, en sommige stijlen, zoals houten Shaker-meubels, raken nooit echt uit de mode. Volgens Boston Magazine is het beter om naar de constructie en afwerking van het stuk te kijken.

  1. Onderzoek alle kanten van het stuk. Als het een tafel is, draai hem dan om en zoek naar markeringen of labels. Als het een bank is, verwijder dan de kussens om te zoeken naar een label of label. De meeste in de fabriek gemaakte artikelen bevatten een soort identificatie.
  2. Controleer het oppervlak van het stuk. Zie je zaagsporen? Hoe zit het onder of op het achterpaneel van een lade? Als de zaagsporen halfrond lijken, is het stuk waarschijnlijk na ongeveer 1880 met een cirkelzaag gemaakt. Als de zaagsporen rechte lijnen lijken, is het stuk waarschijnlijk vóór 1910 gemaakt met een rechte zaag.
  3. Kijk naar het schrijnwerk. Zijn lades zwaluwstaartvormig? Hoeveel zwaluwstaarten worden gebruikt om de panelen met elkaar te verbinden? Zijn ze allemaal hetzelfde, of lijkt het alsof ze met de hand zijn gesneden? Als de zwaluwstaarten ongelijk zijn, weinig in aantal, en handgemaakt lijken, dateert uw meubelstuk waarschijnlijk van vóór de burgeroorlog.
  4. Controleer de afwerking van het stuk. Zoek indien mogelijk een verborgen plek aan de onder- of achterkant van het meubel om de afwerking te testen. Dompel een wattenstaafje in ontsmettingsalcohol en wrijf het zachtjes over een onopvallend oppervlak. Lost het de finish op? Als dat zo is, kan het stuk worden afgewerkt met schellak, een populaire optie vóór 1860.
Volledige lengte van een man die een stoel vasthoudt terwijl hij buiten de winkel regelt
Volledige lengte van een man die een stoel vasthoudt terwijl hij buiten de winkel regelt

Hoe u antiek zilver kunt identificeren

Vóór de uitvinding van roestvrij staal werden sterling zilveren en verzilverde voorwerpen in elk huis gevonden. Zelfs vandaag de dag zijn verzilverde antieke fotolijsten en andere decoratieve voorwerpen populaire geschenken. Er zijn verschillende stappen betrokken bij het identificeren van antiek zilver.

  1. Onderzoek eerst het zilver op vlekken. Als het sterlingzilver is, wordt het gemarkeerd met het woord 'sterling' of '925'. Je ziet ook een symbool dat de fabrikant van het patroon vertegenwoordigt.
  2. Gebruik een zilverkeurmerkgids zoals die op Antique Cupboard of de Online Encyclopedia of Silver Marks om de fabrikant te identificeren.
  3. Bekijk vanaf daar alle patronen die door deze fabrikant zijn gemaakt en match er één met die van jou. De meeste zilverwebsites, zoals Antique Cupboard, vertellen je wanneer je patroon is gemaakt. Als het meer dan 50 jaar oud is, heb je een antiek.

Hoe u antiek porselein en glaswerk kunt identificeren

Vraagt u zich af of het porselein van uw grootmoeder antiek is of iets dat zij een paar jaar geleden heeft opgepikt? Het proces voor het identificeren van porselein en glaswerk is vergelijkbaar met het identificeren van antiek zilver.

  1. Begin met het zoeken naar markeringen. Op veel stukken vindt u een merkteken van de maker op de bodem van de schaal of het bord.
  2. Gebruik een site als How to Identificeer Antique Ceramics om het merkteken te matchen met de maker.
  3. Blader door een service zoals Replacements, Ltd om het patroon te identificeren en te dateren.
  4. Voor glaswerk, dat vaak geen merktekens vertoont, kunt u de Glasencyclopedie van 20th Century Glass bezoeken om het type, de leeftijd en het patroon van uw stuk te vinden.

Hoe u gedrukt antiek kunt identificeren

Het identificeren van antieke boeken of gedrukt materiaal is vaak eenvoudiger dan het uitzoeken van de geschiedenis van andere potentieel antieke voorwerpen. Meestal is het gewoon een kwestie van het stuk onderzoeken.

  1. Kijk naar de eerste paar pagina's van een antiek boek of de achterkant van een foto. Bekijk de kleine lettertjes voor etsen en kranten.
  2. Vaak zie je de datum van afdrukken daar op het stuk. Als dat niet het geval is, kunt u andere markeringen als aanwijzingen gebruiken. Wie is de uitgever? Wat is de naam van de fotograaf?
  3. Raadpleeg lokale geschiedenisboeken of bronnen voor bedrijfsgeschiedenis in uw bibliotheek om erachter te komen wanneer deze drukkerij actief was.

Antiek speelgoed identificeren

Omdat er veel reproducties bestaan, kan het identificeren van antiek speelgoed een uitdaging zijn. Begin door deze stappen te volgen.

  1. Bekijk het speelgoed om te zien of het handgemaakt lijkt. Vóór de industriële revolutie werd het meeste speelgoed met de hand gemaakt. Als je speelgoed er uitgesneden of met de hand geschilderd uitziet, kan het oud zijn.
  2. Controleer of het speelgoed labels of identificatiegegevens heeft. Dit kan je helpen het leuk te vinden bij een fabrikant, zodat je de leeftijd ervan kunt bepalen.
  3. Kijk naar de samenstelling van het speelgoed. Is het gemaakt van lood of gietijzer? Deze materialen werden eind 19e en begin 20e eeuw gebruikt.
  4. Als je het merk kunt achterhalen, zoek dan je speelgoed op bij Grand Old Toys. Deze site biedt informatie over duizenden antiek speelgoed.

Hoe u algemeen antiek kunt identificeren

Voor andere antieke voorwerpen omvat het proces meer onderzoek naar het voorwerp en de constructie ervan.

  1. Probeer indien mogelijk het object te classificeren, zodat u uw zoekopdracht kunt verfijnen. Soms wordt een voorwerp, zoals een knoophaak, tegenwoordig misschien niet eens gebruikt.
  2. Bekijk het op tekenen dat het mogelijk met de hand is gemaakt. Met de hand gestikt, markeringen van handgereedschap en een subtiel gebrek aan symmetrie zijn allemaal tekenen dat iets door een persoon is gemaakt in plaats van door een machine. Hoewel een paar dingen vandaag de dag nog steeds met de hand worden gemaakt, kan dit vaak op antiek wijzen.
  3. Zoek naar een patentnummer. Als u er een vindt, kunt u ernaar zoeken in de database van het US Patent and Trademark Office.

Antieke identificatiebronnen

Er zijn gratis bronnen, zowel offline als online, die u kunt gebruiken om vele soorten antiek te identificeren. Als u problemen ondervindt bij het identificeren van uw object, kan een van deze bronnen u helpen.

eigenaar van een antiekwinkel die een oud koffiezetapparaat polijst
eigenaar van een antiekwinkel die een oud koffiezetapparaat polijst

Lokale antiquairs

Soms helpen lokale bedrijven je een voorwerp te identificeren, vooral als je een goede klant bent in hun winkel. Breng uw stuk naar plaatselijke antiquairs en veilingmeesters om te zien of een van hen het voor u kan identificeren. Als het item groot is, maak dan foto's om mee te nemen. Als er een antiekshow in de buurt is, breng het item daarheen. Naast de dealers die u mogelijk kunnen helpen, is er vaak ook een antieke taxateur op het evenement die gratis taxaties aanbiedt.

Lokale taxateurs

Veel geaccrediteerde antieke taxateurs bieden gratis mondelinge identificatie- en taxatiediensten aan. Zoek naar taxateurs bij u in de buurt en bel ze om te zien of ze u gratis kunnen helpen. Alle informatie die ze je vertellen zal informeel zijn, maar het kan je helpen je stuk te identificeren.

Antieke identificatie-apps

Hoewel de toepassingen beperkt zijn, zijn er enkele telefoonapps die u kunnen helpen uw antieke vondsten te identificeren. De technologie is nog niet echt beschikbaar om een superhandige antiek-app te hebben, maar dit zijn enkele van de opties:

  • Hallmarks- De app Hallmarks - Identificeer Antiek is een goede optie voor het identificeren van willekeurige kenmerken op zilver en andere stukken. De keurmerken zijn alfabetisch. Hoewel de eerste app gratis is, moet je betalen om alle kenmerken te ontgrendelen.
  • Prijsgidsen - Een andere app, Antique Price Guides, belooft u een waarde voor uw antiek te geven. Gebruikers zeggen dat het af en toe helpt, maar meestal is het niet zo nuttig. Het is gratis, maar bevat veel advertenties.
  • Valuation - Een app, ValueMyStuff, zegt dat u hiermee in contact kunt komen met taxateurs en een taxatie voor uw antiek kunt ontvangen. Gebruikers beoordelen het echter niet goed en zeggen dat de app voortdurend crasht. De app is gratis, maar je moet betalen voor de taxaties.

Antieke gidsen uit de bibliotheek

Ga naar je plaatselijke bibliotheek of boekwinkel en zoek naar prijs- en identificatiegidsen voor antiek die relevant zijn voor het type stuk dat je probeert te identificeren. Als uw bibliotheek dit boek niet heeft, kunt u het wellicht lenen via interbibliothecair leenverkeer. Vraag een bibliothecaris om u te helpen.

Jason's ongewenste website

Jason's Junk is een message board waarop je een vraag en een foto van je item kunt plaatsen. Andere leden van de community helpen je vervolgens om je object onofficieel te identificeren.

Kovel's

Kovel's, een van de bekendste prijsgidsen en taxatiediensten, kan u ook helpen uw artikel te identificeren. U vindt er veel foto's en informatie over allerlei soorten antiek. Verfijn uw zoekopdracht eenvoudig op categorie of merk en begin met browsen.

Ken de geschiedenis van uw item

Nadat u heeft vastgesteld of uw item echt antiek is, kunt u het met trots in uw huis tentoonstellen en het verhaal ervan met bezoekers delen. Hoe meer je weet over de geschiedenis van een item, hoe meer je de schoonheid ervan zult waarderen.

Aanbevolen: