Onmisbare huishoudelijke schoonmaakmiddelen

Inhoudsopgave:

Onmisbare huishoudelijke schoonmaakmiddelen
Onmisbare huishoudelijke schoonmaakmiddelen
Anonim
man vloer stofzuigen
man vloer stofzuigen

Er is een overvloed aan schoonmaakbenodigdheden beschikbaar om te kopen, wat kan leiden tot overmatige uitgaven aan onnodige items. Door de beste schoonmaakbenodigdheden en gereedschappen te vinden, kunt u uw huis zo schoon en ziektekievrij mogelijk houden, vooral tijdens een periode van ziekte, epidemie of pandemie.

Reinigingsproducten en hulpmiddelen voor het hele huis

Zoek naar gereedschappen, producten en kleine apparaten die helpen het hele huis schoon te houden.

Stofzuiger met HEPA-filter

Regelmatig stofzuigen kan helpen om je huis schoon te houden door allergenen, stofdeeltjes, huisstofmijten en sommige ziektekiemen gedeeltelijk te verwijderen. Door een stofzuiger met een HEPA-filter te gebruiken, kunt u kleinere deeltjes verwijderen die de luchtkwaliteit kunnen beïnvloeden. Zorg er bij de aanschaf van een stofzuiger voor dat u er een vindt met een echt HEPA-filter, omdat deze kleinere deeltjes in de lucht en op de oppervlakken van uw huis kunnen opvangen. Vervang het HEPA-filter volgens de specifieke instructies van uw stofzuiger om ervoor te zorgen dat het zo effectief mogelijk is. Als je tapijten hebt, zorg er dan voor dat je ze minstens twee keer per week stofzuigt, omdat ze gemakkelijk stof, ziektekiemen en allergenen in hun vezels kunnen vasthouden.

Reinigingsspray voor meerdere oppervlakken

Het vinden van een stevige reinigingsspray die meerdere oppervlakken in je huis kan aanpakken, is een geweldig product om te hebben. Zorg ervoor dat u enkele van de belangrijkste oppervlakken in uw huis noteert voordat u een product vindt dat het beste bij u past. Sommige producten kunnen worden gebruikt om uw vloeren, werkbladen en zwaar aangeraakte oppervlakken in uw huis schoon te maken. Als u kinderen of huisdieren in huis heeft, zoek dan naar producten die kind- en huisdierveilig zijn, wat betekent dat ze geschikt zijn voor gebruik in ruimtes waar uw kinderen en/of huisdieren vaak komen. U kunt ervoor kiezen om een multi-oppervlaktereinigingsspray te gebruiken, maar ook om een multi-oppervlakte-desinfectiemiddel te gebruiken. Houd er rekening mee dat echte desinfecterende sprays een etiket op de fles hebben dat hun desinfecterende werkzaamheid aangeeft.

Lenteschoonmaakapparatuur in de keuken
Lenteschoonmaakapparatuur in de keuken

Als je op zoek bent naar milieuvriendelijke producten, zoek dan naar schoonmaakmiddelen die worden geleverd met hervulbare flessen, want het kopen van navullingen in plaats van een andere fles schoonmaakmiddel kan je op termijn geld besparen. Probeer indien mogelijk producten met toegevoegde geurstoffen, VOC's, triclosan, falaten, parabenen en formaldehyde te vermijden, aangezien deze bij regelmatige blootstelling aan ernstige gezondheidsproblemen kunnen leiden.

Stoommop

Veel stoommoppen bereiken een temperatuur van ongeveer 250 graden Fahrenheit, wat betekent dat ze het vermogen hebben om bepaalde ziektekiemen op uw vloeren te doden en te verwijderen. Sommige ziektekiemen en virussen hebben moeite om voorbij het kookpunt te overleven, dat is 212 graden Fahrenheit, waardoor een stoommop een geweldig schoonmaakmiddel is als je harde vloeren in huis hebt. Zorg er bij de aanschaf van een stoomreiniger voor dat u weet welke temperatuur deze bereikt, en kies er een die minimaal 212 graden Fahrenheit ha alt.

Tapijtreiniger

Als uw tapijt niet in de machine kan worden gewassen, is het belangrijk om een effectieve vlekreinigingsspray te hebben die u kunt gebruiken in geval van een ongeluk, evenals een tapijtstoomreiniger voor een diepere reiniging. Zoek naar sprays die desinfecteren als u kleintjes of huisdieren heeft die vaak last hebben van ziektekiemen, zoals braken en/of poepen. Zuiveringszout kan worden gebruikt voor niet-ziektekiemgerelateerde ongelukken met tapijt door wat op het tapijt te schudden om het gemorste materiaal te absorberen en het op te zuigen zodra het ongeluk is geabsorbeerd.

Tapijtreinigers variëren van temperaturen van 100 tot 300 graden Fahrenheit. Omdat sommige tapijten geen hoge temperaturen kunnen verdragen, is het belangrijk om te onderzoeken welk type tapijt u heeft en welk type reiniger het beste bij u past. Als uw tapijt de hitte niet kan verdragen die hoog genoeg is om ziektekiemen te doden, zijn er ook antibacteriële oplossingen beschikbaar die u kunt gebruiken. Raadpleeg altijd eerst het bedrijf voordat u een aankoop doet als u niet zeker weet wat u nodig heeft, om er zeker van te zijn dat u uw vloerkleed niet verpest.

Herbruikbare schoonmaakhulpmiddelen

Herbruikbare schoonmaakmiddelen kunnen worden ontsmet of gedesinfecteerd, zijn milieuvriendelijker dan hulpmiddelen voor eenmalig gebruik en kunnen u op de lange termijn geld besparen.

Wasbare doeken

In tegenstelling tot papieren handdoeken die ziektekiemen op het oppervlak kunnen achterlaten die tot een week in de prullenbak kunnen blijven zitten, kunnen wasbare doeken de ziektekiemen wegvegen of desinfecteren (afhankelijk van de gebruikte oplossing) en kunnen ze in uw wasmachine worden gereinigd en droger onmiddellijk na gebruik. Als u ervoor kiest om wasbare doeken te gebruiken, wijs er dan enkele aan voor de keuken, de badkamer en algemeen gebruik en zorg ervoor dat u ze zo snel mogelijk op het heetste programma wast. Met wasbare doekjes loop je niet het risico dat je zonder komt te zitten, wat vooral handig kan zijn bij tekorten aan papieren handdoekjes.

Wasbare dweil

Of u nu een stoom- of gewone dweil gebruikt, als u er een kiest met een wasbare dweilkop, voorkomt u dat u zonder back-ups komt te zitten als winkels niet de navulling voor eenmalig gebruik van uw specifieke merk beschikbaar hebben. Wasbare dweilkoppen moeten indien mogelijk op het heetste wasmachineprogramma worden gereinigd en volledig worden gedroogd voordat ze worden opgeborgen. Koop indien mogelijk minimaal twee wasbare dweilkoppen, zodat u altijd een schone reservekopie bij de hand heeft.

Beste schoonmaakbenodigdheden voor badkamer, keuken en wasgoed

De badkamer, keuken en wasruimte kunnen broeinesten zijn waar bepaalde ziektekiemen en virussen kunnen gedijen. Maak uw badkamer en wasruimte wekelijks schoon en meerdere keren per week als u of iemand anders in uw huis ziek is. Maak de keuken na elke kooksessie schoon om er zeker van te zijn dat deze schoon is. Desinfecteer indien nodig.

Badkamerdesinfectiemiddel

Omdat de badkamer een vochtige omgeving kan zijn, kunnen sommige ziektekiemen en bacteriën goed gedijen. Zorg ervoor dat u bij het schoonmaken van uw douche, toilet en gootsteen grondig te werk gaat en let op zichtbaar vuil, schimmels en alles wat op bacteriën lijkt met een slijmerig uiterlijk. Badkamerdesinfectiespray kan één keer per week worden gebruikt in de douche-, toilet- en gootsteenruimte, of vaker als iemand ziek is. Om de badkamer een paar keer per week of indien nodig schoon te houden, kunt u een niet-desinfecterende spray gebruiken. Zorg ervoor dat u de instructies opvolgt bij het gebruik van desinfectiemiddelen, aangezien ventilatie tijdens het reinigen vaak wordt aanbevolen.

Douchedoek

Een doekje en een toiletstokje zijn beide handige hulpmiddelen om in je schoonmaakkast te bewaren. Met het doekje kun je de douchedesinfectiespray inschrobben, maar je kunt de douche ook gewoon afvegen en schoonmaken met je niet-desinfecterende badkamerreiniger. Gebruik een doek speciaal voor onder de douche en zorg ervoor dat je deze na elk gebruik op de heetste stand wast.

Keukendesinfectiespray

De keuken kan een van de vieze plekken in je huis zijn, en aangezien je daar je eten klaarmaakt, is het van cruciaal belang om hem superschoon te houden. Op sommige werkbladen en gootstenen kan, afhankelijk van het oppervlaktemateriaal, een bleekmiddeloplossing worden gebruikt als desinfecterende spray. Als je kinderen of huisdieren hebt en iets zachters wilt, zoek dan naar kind- of huisdierveilige desinfecterende sprays. Zorg ervoor dat u de handgrepen van kasten, werkbladen, uw gootsteen, kraan en al uw keukenapparatuur desinfecteert. Om dit veelgebruikte item hygiënisch te houden, moet uw snijplank na elk gebruik worden schoongemaakt. Gebruik een wasbare doek om de keuken schoon te maken en was deze na elke schoonmaakbeurt op het heetste programma.

Toiletwand

Een toiletborstel kan je helpen het vuil op te ruimen dat zich ophoopt onder het deksel van de wc-bril en kan helpen bij het verwijderen van hardwatervlekken in de pot. Toiletten moeten ongeveer één keer per week of indien nodig met een borstel worden schoongemaakt. Sommige toiletborstels bieden vervangbare koppen die je om de paar maanden kunt vervangen, terwijl andere bedoeld zijn om volledig te worden vervangen nadat ze versleten zijn. Sommige toiletstokjes worden geleverd met standaards, andere niet. Kies je voor een exemplaar met standaard, kies dan voor een exemplaar met goede ventilatie, omdat vochtophoping de groei van bacteriën bevordert. De toverstokken moeten worden besproeid met een ontsmettingsmiddel, worden afgespoeld en volledig aan de lucht laten drogen voordat ze na elk gebruik weer worden opgeborgen.

Man met plastic emmer
Man met plastic emmer

Onderhoudsbenodigdheden voor wasmachine en droger

Je wasmachine en droger zijn uitstekende ontsmettings- en schone gereedschappen die goed onderhouden en schoon gehouden moeten worden. Er kunnen heel veel bacteriën in het wasgoed achterblijven, die zich kunnen verspreiden naar uw machines. Desinfecteer de buitenkant van de machines als iemand onlangs ziek is geweest en veeg indien nodig af met een multifunctionele spray als er zich stof begint op te hopen. Om de wasmachine schoon te houden, draai je het heetste programma zonder kleding. Je kunt witte azijn aan het programma toevoegen als er een geur aanwezig is, maar houd er rekening mee dat het hete water de ziektekiemen doodt. Drogers kunnen worden afgeveegd met een ontsmettingsmiddel als iemand onlangs ziek is geweest en aan de lucht laten drogen voordat ze opnieuw worden gebruikt. Ze kunnen ook worden afgeveegd met een niet-desinfecterende spray, zoals een oplossing van witte azijn, om ze maandelijks schoon te houden.

Moet ik schoonmaak- of desinfectiebenodigdheden kopen?

Bij het schoonmaken van uw huis is het belangrijk om het onderscheid tussen schoonmaken en desinfecteren te begrijpen. Hoewel u uw omgeving niet steriel kunt maken, kunt u uw huis nog steeds zo goed mogelijk desinfecteren als iemand ziek is, of tijdens een epidemie of pandemie. Schoonmaken verwijst naar het wegvegen van ziektekiemen, terwijl desinfecteren betekent dat ze worden gedood, maar niet noodzakelijkerwijs worden weggeveegd.

Regelmatig reinigen en desinfecteren in tijden van ziekte

Houd er rekening mee dat het, als er kinderen en/of huisdieren in huis zijn, vooral belangrijk is om te overwegen welke producten het beste bij uw behoeften passen, terwijl de veiligheid van uw gezin behouden blijft. Sommige desinfectiemiddelen zijn vanwege de agressieve chemische samenstelling in verband gebracht met gezondheidsproblemen en kunnen mensen irriteren die al bestaande gezondheidsproblemen hebben. Tenzij iemand ziek is of u bent blootgesteld aan een potentieel gezondheidsrisico, is het niet nodig om uw hele huis regelmatig te desinfecteren. U kunt het grootste deel van uw huis schoonmaken, waardoor ziektekiemen worden weggevaagd, en vaak aangeraakte oppervlakken, evenals keukens en toiletten, worden gedesinfecteerd. Je kunt een ruimte ook desinfecteren als iemand in je huis ziek is geweest.

Beste schoonmaakbenodigdheden

Door de beste schoonmaakproducten te vinden, kunt u uw producten en gereedschappen stroomlijnen, zodat u zich kunt concentreren op het zo schoon en ziektekievrij mogelijk houden van uw huis. Zorg ervoor dat u de productvoorzorgsmaatregelen in acht neemt wanneer u schoonmaakmiddelen gebruikt en bewaar ze op een plaats die buiten bereik is als u kinderen of huisdieren in huis heeft. Open indien mogelijk ramen en/of laat badkamerventilatoren draaien om ventilatie te garanderen tijdens het schoonmaken, en vermijd dit als er huisdieren of kinderen in de buurt zijn. Was uw handen altijd grondig nadat u een bepaalde ruimte in uw huis heeft schoongemaakt en moedig leden van uw huishouden aan om regelmatig hun handen te wassen om ervoor te zorgen dat de oppervlakken van uw huis zo schoon mogelijk blijven.

Aanbevolen: