Verschillende soorten Feng Shui-kompassen

Inhoudsopgave:

Verschillende soorten Feng Shui-kompassen
Verschillende soorten Feng Shui-kompassen
Anonim
Chinees kompas Feng Shui
Chinees kompas Feng Shui

Door een Chinees feng shui-kompas te gebruiken, kunnen beoefenaars nauwkeurig de richting van hun huis of ruimte bepalen en vervolgens een gedetailleerde bagua-kaart maken. De school van feng shui bepa alt het type kompas dat de beoefenaar gebruikt.

Het Chinese Feng Shui-kompas

Het traditionele oude Chinese kompas, een complex hulpmiddel dat wordt gebruikt in feng shui, staat ook bekend als een 'Lo Pan' of 'Luo Pan'. Vanwege de ingewikkelde details en de complexiteit die ze met zich meebrengen, begrijpen over het algemeen alleen feng shui-meesters en gevorderde beoefenaars alle informatie die door een luo pan wordt verstrekt. Alle gedetailleerde informatie is nodig voor een echte en nauwkeurige feng shui-lezing.

Basis Luo Pan

Een Chinees kompas is gemaakt van een centraal magnetisch kompas omgeven door een reeks concentrische ringen en verdelingen in de metalen plaat. De plaat rust meestal op een houten basis. Afhankelijk van de versie van de lo pan zal de metalen plaat, bekend als de hemelwijzer, drie tot veertig of meer ringen hebben. Elke ring heeft een specifieke betekenis en oriëntatiedoel. Hoewel er veel soorten lo-pannen zijn, zijn er verschillende basisringen die op elk kompas te vinden zijn.

Rode houten basis

De houten basis van een luo-pan, ook wel de aardplaat genoemd, is vierkant van vorm, zodat deze gemakkelijk tegen constructies en gebouwen kan worden uitgelijnd. De aardplaat is over het algemeen rood van kleur en fungeert als een sterke bescherming om negatieve energie weg te houden van de luo pan. De kleur rood in feng shui symboliseert ook het element vuur en is een symbool van goddelijke energie.

Magnetisch centrum

Het middelste magnetische kompas vertegenwoordigt symbolisch het centrum van het universum en staat bekend als de hemelpoel of hemelvijver. Het is waar chi begint, waar yin en yang eb en zwellen, in elkaar overvloeien en waar rust en actie op elkaar inwerken in alle aspecten van het universum.

Veelvoorkomende soorten Luo-pannen

Hoewel er een groot aantal verschillende soorten Chinese kompassen zijn, zijn de drie meest voorkomende typen de zong he luo pan, de san he luo pan en de san yuan luo pan. Elk van deze heeft verschillende gemeenschappelijke ringen, waaronder de Early Heaven-arrangementen, de Later Heaven-arrangementen en de 24 richtingen.

San Yuan Luo Pan

Ook bekend als de yi pan of jiang pan, bevat de san yuan luo pan de ring voor de 64 hexagrammen van de I-Ching en heeft hij één ring met 24 richtingen. Een san yuan luo pan wordt over het algemeen gebruikt door beoefenaars van het Drie Cycli-systeem van Feng Shui, waaronder:

  • Vliegende sterren
  • Tijd
  • Spatie

San He Luo Pan

Gebruikt door de drie combinaties of drie harmonieënsystemen van feng shui, bevat de san he luo pan drie verschillende ringen van de 24 bergen:

  • Buiten
  • Midden
  • Binnen

San He Luo Pan met combinatiesystemen

De San He Luo Pan kan worden gebruikt met andere feng shui-systemen. Sommige hiervan zijn feng shui-combinatiesystemen, zoals:

  • Acht herenhuizen, ook bekend als het Oost/West-systeem
  • Bergdraken
  • Waterdraken
  • Milieu

Zong He Luo Pan

Een combinatie van de san yuan en san he luo pannen, de zong he luo pan bevat de ring van de 64 hexagrammen van de I-Ching en de drie verschillende 24 richtingsringen. De zong he luo pan is de keuze van feng shui-beoefenaars die de principes van het Three Cycles System en het Three Combinations System volgen.

Het elektronische Feng Shui-kompas

Een nieuw type elektronisch feng shui-kompas werd in 2008 geïntroduceerd na een jaar testen door feng shui-meesters. De meesters vonden het nieuwe kompas, het Fortune Compass genaamd, nauwkeurig en gaven het hun goedkeuring. Het elektronische kompas elimineert de kans op menselijke fouten tijdens het meten van het kompas.

Een kompas gebruiken in Feng Shui

Om een volledig nauwkeurige en waarheidsgetrouwe bagua-kaart te hebben, is het essentieel om een feng shui-kompas te gebruiken. Om echter de "richting" van uw huis of ruimte te vinden, kunt u een gewoon scouting- of kampeerkompas gebruiken. Feng shui-tips bieden eenvoudig te begrijpen instructies en tips voor een nauwkeurige kompasmeting met een gewoon kompas.

Aanbevolen: