Manieren om de waarde van antiek te bepalen

Inhoudsopgave:

Manieren om de waarde van antiek te bepalen
Manieren om de waarde van antiek te bepalen
Anonim
antieke vaas
antieke vaas

Het bepalen van de waarde van antiek kan moeilijk zijn voor experts, en nog meer voor de beginnende verzamelaar. Hoe bepaal je of die geweldige Eastlake-salonstoel echt de prijs op het label waard is? Welke prijs moet je stellen aan het antieke zilver dat je hebt geërfd? Hoewel u misschien nooit een deskundige taxateur zult worden, kunt u wel leren de waarde in te schatten van het antiek dat u vindt.

Hoe u de waarde van antiek kunt bepalen

Er zijn bepaalde stappen die u moet nemen bij het bepalen van de waarde van antiek. U kunt deze checklist, Hoe u de waarde van een antiek kunt bepalen, afdrukken om u te helpen uw antiek te beoordelen.

Als je hulp nodig hebt bij het downloaden van de afdrukbare checklist, bekijk dan deze handige tips.

De stappen die u moet nemen als u probeert te achterhalen hoeveel uw antiek waard is, zijn onder meer:

  1. Identificeer het item.
  2. Bepaal de leeftijd.
  3. Bepaal de maker.
  4. Beoordeel de toestand.

Stel jezelf de volgende vragen:

  1. Is het zeldzaam?
  2. Herkomst: wie was de eigenaar?
  3. Vergelijk het met soortgelijk antiek.

Zodra u meer over het antiek weet, kunt u op internet zoeken en uw antiek vergelijken met ander, vergelijkbaar antiek op eBay, Ruby Lane, Tias of een andere online antiekwinkel. Dit zou u een goed idee moeten geven van waarvoor uw artikel wordt verkocht. U kunt ook online prijsgidsen raadplegen om te zien of uw artikel in de lijst staat.

Waar vindt u antieke waarden

Door uw items te vergelijken met ander, vergelijkbaar antiek kunt u een idee krijgen van de waarde ervan.

Kovels

Kovels is een van de toonaangevende prijsgidsen voor antiek en verzamelobjecten. Er zijn boeken die je kunt kopen, maar ook een website met allerlei informatie, van antieke waarde tot de geschiedenis van bepaalde voorwerpen. U kunt in de uitgebreide database van Kovel naar uw artikel zoeken, maar u zult zich moeten registreren om de opgegeven waarde te zien. Het basislidmaatschap is gratis, maar voor een premiumlidmaatschap moet u jaarlijks een bijdrage betalen. Hoewel je met beide de waarde van een object kunt controleren, geeft het premium lidmaatschap je toegang tot meer inhoud op de site.

Collect.com

Met Collect.com kunt u antiek en verzamelobjecten kopen en verkopen. Het bevat ook een handige prijsgids waarmee u de waarde kunt bepalen. Dit is geen gratis site; U moet een vergoeding betalen voor toegang tot de database, maar er zijn drie verschillende waarden waaruit u kunt kiezen die bij uw behoeften en budget past.

W Joe Radio

Als je een antieke radio hebt, ben je bij W Joe Radio aan het juiste adres voor onderdelen en prijzen. De site is gratis te gebruiken.

David Doty

David Doty heeft een enorme hoeveelheid informatie op zijn site over Carnival-glas. Er zijn geweldige afbeeldingen om u te helpen uw stuk te identificeren en een gratis prijsgids om u te helpen de waarde te achterhalen.

Chrissy.com

Als je hoofdvazen verzamelt, heeft Chrissy.com een mooie lijst met vazen en de prijzen die ze op een veiling opbrachten.

Muntengids

Coin Guide heeft een grote database met antieke munten en verzamelmunten en hun waarden. Het is een gratis site en u kunt deze gebruiken zonder te registreren.

eBay

Hoewel eBay je niet helpt de taxatiewaarde van een item te vinden, kun je wel zien hoeveel mensen ervoor betalen.

  1. Je moet inloggen op je eBay-account en vervolgens je zoekterm (bijvoorbeeld Fenton Hobnail-vaas) in de zoekopdracht typen.
  2. Je ziet alle gerelateerde items die momenteel te koop zijn.
  3. Kijk in de linkerkolom en zoek de link met de tekst "Alleen weergeven".
  4. Klik op het vakje met de tekst 'Voltooide vermeldingen'.

Met de voltooide vermeldingen kun je zien wat mensen voor vergelijkbare items betalen.

Antiek Navigator

Antiques Navigator is een uitstekende hulpbron. U kunt zoeken naar antiek dat u wellicht aan uw collectie wilt toevoegen, een van de vele artikelen lezen of door de gratis prijsgidsen bladeren. U hoeft zich niet voor deze site te registreren, maar bezoekt deze niet tenzij u wat tijd heeft. Er is een schat aan informatie die onmogelijk binnen een paar minuten te doorgronden is.

De geldwaarde van antiek is uiteindelijk wat iemand ervoor wil betalen, maar er moet ook rekening worden gehouden met de sentimentele waarde van het antiek. Je favoriete antieke koektrommel is misschien maar $ 50 waard.00 aan iemand, maar het kan voor jou van onschatbare waarde zijn als het een familiestuk is.

Koop waar je van houdt

Het beoordelen van antiek voor verzekerings- en nalatenschapsdoeleinden moet aan de professionele taxateur worden overgelaten; U kunt echter meestal de evaluatietips in de afdrukbare versie gebruiken om een vrij goede schatting te maken als u iets koopt of verkoopt. Gebruik alle beschikbare informatie en controleer de waarde nogmaals door uw antiek te vergelijken met vergelijkbare items in de online antiekgidsen. Koop vooral wat je leuk vindt en kunt betalen. Een antiek is slechts zoveel waard als het voor u waard is. Het hoeft niet een van de duurste items op Antiques Roadshow te zijn om voor jou van onschatbare waarde te zijn.

Aanbevolen: