10 dingen waar we geld aan verspillen

Inhoudsopgave:

10 dingen waar we geld aan verspillen
10 dingen waar we geld aan verspillen
Anonim
Verspil geen geld
Verspil geen geld

De gemiddelde consument verspilt onnodig veel geld aan veel dingen, wat een dramatische impact heeft op zijn of haar vermogen om te sparen voor financiële doelen op de lange termijn. Bekijk de items op deze lijst en kijk of u slim kunt bezuinigen op uw vrije uitgaven.

1. Financiële kosten

Creditcardkosten, rekening-courantkredieten en geldautomaten zuigen letterlijk geld uit uw rekening. De kosten voor te late creditcardbetalingen kunnen oplopen tot $39, hoewel het hoogste bedrag dat een kaartuitgever in rekening kan brengen voor de eerste late betaling $27 bedraagt. De kosten voor rood staan variëren tussen $ 15 en $ 39 per overtreding. Geldautomaten kunnen ook oplopen. Banken die niet in uw geldautomaatnetwerk zitten, brengen maximaal $ 3,50 per transactie in rekening en uw bank kan een soortgelijke vergoeding in rekening brengen voor het gebruik van een machine die geen netwerkmachine is. Bij niet-bancaire geldautomaten kan tot $ 10 per transactie in rekening worden gebracht.

Oplossing:Beter tijd- en geldbeheer zal u helpen te stoppen met het verspillen van geld op deze gebieden. Als uw salariscyclus niet samenv alt met de vervaldata van uw facturen, vraag dan om een factuuraanpassing. De meeste creditcardmaatschappijen en sommige nutsbedrijven zullen de vervaldatum wijzigen voor klanten met een goed krediet. Gebruik een bankpas en noteer het opnamebedrag in een grootboek in uw portemonnee, zodat u kosten voor rood staan kunt vermijden.

2. Snacks en drankjes

Koffie om mee te nemen
Koffie om mee te nemen

Een enkele kop koffie van Starbucks kan meer dan $ 5 kosten, terwijl je bij McDonald's tussen de $ 1 en iets meer dan $ 3 beta alt, dus het hebben van een dagelijkse koffiekopjesgewoonte kan zeker een grote deuk in je budget betekenen. Snacks uit verkoopautomaten, koffie in de winkel en voedingsrepen zijn ook niet goedkoop. Het is gemakkelijk om tot $ 7 per dag uit te geven - of meer! - op deze items.

Oplossing:Koop in bulk. Als je niet zonder je cafeïnefixatie in de ochtend en je knapperige middagsnacks kunt, investeer dan in een zak gastronomische koffie en een doos met lekkernijen. Je kunt een pond Starbucks Pike Place Roast krijgen voor ongeveer $ 13, en je kunt er 82 koppen koffie mee zetten. Snackchips in zakken zijn verkrijgbaar in verpakkingen van 20 stuks en je kunt ze bij Walmart krijgen voor tussen de $ 5 en $ 8. Dat is veel beter dan ongeveer $ 1 per pakje uit de automaat betalen.

3. Telefoondiensten

Meerdere mobiele telefoons, sms-diensten, data-abonnementen, plus een huistelefoon en internet thuis - dit soort connectiviteit klopt echt. In de VS geven mensen alleen al aan mobiele diensten gemiddeld 1.000 dollar per jaar per persoon uit, en een deel van die kosten gaat naar functies die ongebruikt blijven. Voeg daar een huistelefoon en internettoegang aan toe en de kosten lopen nog hoger op.

Oplossing: Als iedereen in het gezin een mobiele telefoon heeft, hoeft u niet ook voor een thuislijn te betalen. Het is ook een goed idee om regelmatig rond te kijken om er zeker van te zijn dat u een van de goedkoopste mobiele telefoonabonnementen heeft die aan uw behoeften voldoet. Als je echt niet zo vaak een mobiele telefoon gebruikt, maar gemoedsrust wilt met kinderen of op reis, overweeg dan om te kiezen voor een pay-as-you-go-abonnement. Als oudere tieners meer apps en functies voor hun telefoons willen, laat ze dan met hun zakgeld betalen. Als ze hun eigen geld aan dit speelgoed moeten uitgeven, zullen ze er een andere waarde aan toekennen.

4. Naam Merkartikelen

Reclame zorgt ervoor dat consumenten geloven dat bepaalde artikelen beter presteren, beter smaken of er beter uitzien dan andere artikelen. Hoewel dit voor sommige producten waar kan zijn, is dit niet voor alle producten het geval. Boodschappen van winkelmerken kosten gemiddeld 27% minder dan hun tegenhangers van bekende merken, dus dit is een gebied waar u aanzienlijk geld kunt besparen.

Oplossing: Generieke producten en producten van huismerken worden vaak op dezelfde manier vervaardigd als bekendere artikelen, maar u beta alt niet voor de marketingkosten. Goed gemaakte kleding is de investering waard, maar u en uw gezin merken misschien niet veel verschil tussen diepvriesgroenten, babypoeder of plastic zakken van het bekende merk en het winkelmerk.

5. Voorverpakt voedsel

Ijsthee
Ijsthee

Gemaksvoedsel zoals ma altijden in dozen, gehakte groenten en fruit en flessenwater lijken je misschien tijd te besparen, maar op de lange termijn besparen ze je geen geld en kunnen ze een negatieve invloed hebben op je gezondheid. Een liter kant-en-klare ijsthee kost bijvoorbeeld ongeveer $ 3, terwijl je je eigen ijsthee kunt maken voor ongeveer een dubbeltje per portie.

Oplossing:Gebruik onbewerkte voedingsmiddelen en andere producten die verspilling verminderen en uiteindelijk minder kosten. In plaats van noedelgerechten in natriumverpakte dozen of zakken te kopen, koop dan grote hoeveelheden pasta. Als tomaten, uien en knoflook in de aanbieding zijn, pureer ze dan samen, voeg wat van je favoriete kruiden toe en vries ze in. Binnen een handomdraai heb je zelfgemaakte pastasaus. Als je water moet filteren, investeer dan in een waterkan met een koolstoffilter of bevestig een filter aan je kraan. Gebruik een BPA-vrije stalen waterfles om de hoeveelheid plastic flessenafval te verminderen.

6. TV-pakketten

Als je geen grote sportfan of filmliefhebber bent, is de kans groot dat je geen duur kabel- of satelliet-tv-pakket nodig hebt. De gemiddelde kabelrekening steeg in 2016 naar ruim $100 per maand, wat neerkomt op ruim $1.200 per jaar.

Oplossing: Evalueer uw kijkgedrag en beslis hoeveel tv u nodig heeft. Netflix, Hulu en Amazon Prime bieden zowel oude als nieuwe programma's en films aan tegen zeer lage kosten, en er zijn een aantal extra gratis en betaalbare tv-apps. Sommige tv-zenders plaatsen de aflevering van de vorige avond de volgende dag gratis op hun eigen website en je kunt altijd films voor het hele gezin lenen bij de openbare bibliotheek.

7. Aankopen in de supermarkt

Eén stop voor benzine leidt vaak tot impulsaankopen die behoorlijk oplopen. De prijzen voor artikelen zoals melk, snacks en persoonlijke artikelen kunnen in buurtwinkels aanzienlijk hoger zijn dan in supermarkten.

Oplossing: U kunt het zich veroorloven om twee stops te maken: één voor benzine en één voor de supermarkt. Je zult niet zoveel uitgeven aan benzine om van de een naar de ander te rijden als wanneer je de toeslag beta alt voor artikelen waarvan je weet dat ze goedkoper zijn in de supermarkt.

8. Fastfood

Rundvleesburger
Rundvleesburger

Het is belangrijk om jezelf en je gezin te trakteren op een avondje weg van de keuken, maar fastfood is niet de juiste keuze. Waardevolle ma altijden hebben geen waarde voor uw gezondheid of uw portemonnee. De gemiddelde fastfoodma altijd kan $ 7 of meer kosten, dus als je dat dagelijks aan de lunch besteedt, komt dat goed uit.

Oplossing:Als je een avondje uit wilt met het gezin, zoek dan naar restaurants die geweldige kinderspecialiteiten en gezonde ma altijd alternatieven aanbieden. Nationale ketens hebben op bepaalde avonden soms een actie 'Kinderen eten gratis'. Overweeg ook om restaurantcoupons te gebruiken. Fastfood is soms prima als occasionele optie, maar het mag niet elke dag een ma altijdkeuze zijn. Je kunt gezonde, smakelijke lunches inpakken voor een paar dollar.

9. Kleding en accessoires

Het feit dat een artikel in de uitverkoop is, betekent nog niet dat het een deal is, vooral als je het niet echt nodig hebt. Amerikaanse vrouwen bezitten gemiddeld 30 outfits, wat misschien wel meer is dan de meeste mensen eigenlijk nodig hebben. Elk jaar de nieuwste trendy items aan je garderobe toevoegen - vooral als je items koopt zodra ze in de winkel aankomen en de prijzen het hoogst zijn - kan een groot deel van je budget uitmaken.

Oplossing: Ontdek hoe u de beste deals kunt vinden bij het winkelen voor kleding en overweeg alternatieven om uw garderobe op te frissen. Kringloopwinkels maken het gemakkelijk om goedkoop een paar items op te halen en in je collectie te mixen. Een leuk alternatief zou zijn om een kledingruil te organiseren.

10. Nieuwe auto's

Aankoop nieuwe auto
Aankoop nieuwe auto

Een nieuwe auto glanst, maar verliest zijn waarde zodra je hem van de parkeerplaats afrijdt. Leaseovereenkomsten met een lage rente en autoleningen met een looptijd van vijf jaar betekenen dat iemand het meeste uit uw geld ha alt, maar u bent het niet.

Oplossing:Je krijgt meer waar voor je geld als je een gebruikt voertuig koopt. Gemiddeld besteden eigenaren van gebruikte auto's $ 100 minder per maand aan hun autobetaling dan eigenaren van nieuwe auto's, hoewel de onderhoudskosten hoger kunnen zijn. De Money-zine.com-calculator legt het uit.

Je bestedingspatroon veranderen

Gebruik deze informatie om u te helpen de dingen te evalueren waarbij u geld verspilt en kijk of u een aantal positieve veranderingen in uw bestedingspatroon kunt aanbrengen, zodat u effectiever kunt sparen.

Aanbevolen: