Hoe u extra zwangerschapsverlof kunt krijgen

Inhoudsopgave:

Hoe u extra zwangerschapsverlof kunt krijgen
Hoe u extra zwangerschapsverlof kunt krijgen
Anonim
Het maken van haar team wordt geïnformeerd voordat ze met zwangerschapsverlof gaat
Het maken van haar team wordt geïnformeerd voordat ze met zwangerschapsverlof gaat

Er zijn veel redenen waarom iemand extra zwangerschapsverlof zou willen of moeten krijgen. Zwangere vrouwen krijgen doorgaans van hun arts te horen dat ze tussen de twee en acht weken na de geboorte van hun kind een zwangerschapsverlof moeten opnemen. Wanneer zich echter zwangerschapscomplicaties voordoen en u vroegtijdig met zwangerschapsverlof gaat, is het mogelijk dat u al uw huidige verlofmiddelen opgebruikt en meer nodig heeft. Bovendien zijn sommige vrouwen mogelijk niet werkzaam in een functie die hen bedrijfsverlof, FMLA-dekking of staatsdekking verleent.

De daadwerkelijke voordelen waarvoor u in aanmerking komt, zijn afhankelijk van het specifieke beleid van het bedrijf en van waar u volgens de toepasselijke wetgeving recht op heeft. Factoren zoals voor welke organisatie u werkt, de grootte van het bedrijf, hoe lang u er al werkt en in welke staat u zich bevindt, bepalen op hoeveel u (indien van toepassing) recht heeft. Voor zover het zoeken naar extra zwangerschapsverlof (buiten wat een bedrijf verplicht is te bieden) is de zaak van de organisatie.

Wettelijke vereisten voor zwangerschapsverlof

De federale wet heeft betrekking op zwangerschapsverlof volgens de bepalingen van de Family and Medical Leave Act (FMLA). Met deze wet kunnen werknemers die daarvoor in aanmerking komen en die werken voor werkgevers met 50 of meer werknemers tot twaalf weken onbetaald zwangerschapsverlof opnemen zonder bang te hoeven zijn dat ze hun baan verliezen. Als u vakantie, ziekteverlof of PTO heeft opgebouwd, kan uw werkgever u toestaan die tijd gelijktijdig met FMLA te gebruiken, zodat een deel van uw verlof wordt gecompenseerd. Werkgevers kunnen u vooraf op de hoogte stellen als u van dit soort verlof gebruik wilt maken.

Jonge moeder die pasgeboren houdt
Jonge moeder die pasgeboren houdt

Voor bepaalde civiele werknemers van de federale overheid die in aanmerking komen voor ouderschapsverlof op grond van FMLA, vereist de Federal Employee Paid Leave Act (FEPLA) dat hun verlof wordt betaald. Sommige staten, zoals Californië en Massachusetts, hebben aanvullende wetten die bepalen wanneer en hoe vrouwen extra zwangerschapsverlof kunnen krijgen naast wat hun werkgever en de federale overheid aanbieden. Controleer de wetten op familie- en ziekteverlof van uw staat om na te gaan wat uw werkgever wettelijk verplicht is u toe te staan.

Door het bedrijf verstrekte zwangerschapsverlofvoordelen

Sommige gezinsvriendelijke werkgevers hebben mogelijk een zwangerschapsverlofpakket dat verder gaat dan wat vereist is onder FMLA of andere toepasselijke wetten. Het zwangerschapsverlofpakket moet worden beschreven wanneer u bij een bepaalde werkgever gaat werken, of moet gedetailleerd worden beschreven in het werknemershandboek. Het is een goed idee om contact op te nemen met Human Resources om na te gaan of er beleidswijzigingen zijn geweest sinds u bij het bedrijf bent gaan werken of sinds het handboek is bijgewerkt.

Als u overweegt om extra zwangerschapsverlof aan te vragen, is het een goed idee om te controleren of uw bedrijf een beleid heeft dat specifiek is voor persoonlijk verlof of andere soorten verlof die niet onder een specifiek beleid vallen. Als dat het geval is, moet u dit beleid volgen wanneer u uw bedrijf laat weten dat u wilt weten of u mogelijk verlof kunt opnemen naast het standaard zwangerschapsverlof.

Strategieën voor het krijgen van extra zwangerschapsverlof

Als u hoopt meer zwangerschapsverlof op te nemen dan het bedrijf al biedt, moet u een formeel verzoek indienen bij uw bedrijf. Toestemming voor een verlengd verlof wordt overgelaten aan uw baas, personeelszaken en de bedrijfsleiding. U moet duidelijk beargumenteren waarom u verlengd verlof zou moeten krijgen. Gebruik een of meer van de onderstaande strategieën om uw bedrijf ervan te overtuigen u extra verlof te laten opnemen.

Productiviteit op de werkplek

Benadruk hoe het bedrijf op de lange termijn baat zal hebben bij het opnemen van extra ouderschapsverlof. Leg uit hoe u door extra verlof gezonder kunt zijn en u zich bij terugkomst beter op uw werk kunt concentreren. Deze uitleg is vooral relevant als uw baby met gezondheidsproblemen wordt geconfronteerd. Leg uit hoe het geven van extra vrije tijd om voor uw zieke pasgeborene te zorgen ervoor zorgt dat u uw tijd op het werk niet besteedt aan zorgen maken over uw nieuwe baby.

Werkprestaties uit het verleden en de toekomst

Denk erover om extra verlof te vragen op dezelfde manier als om loonsverhoging. Wat heeft u gedaan om het extra verlof te verdienen? Maak een lijst van projecten uit het verleden die u met succes hebt voltooid, markeer uw overuren en/of vermeld de nieuwe opleiding die u onlangs hebt voltooid. Verzeker uw baas ervan dat u uw carrière wilt voortzetten nadat uw verlengde verlof voorbij is.

Handicap- en medische pakketten

Werkgevers die geen afzonderlijk zwangerschapsverlof aanbieden of onder de FMLA-regels vallen, kunnen zowel medisch verlof als een arbeidsongeschiktheidsverzekering aanbieden. Als u verlengd verlof aanvraagt vanwege complicaties die zijn voortgekomen uit de bevalling, kunt u op grond van deze polissen in aanmerking komen voor extra vrije tijd.

Als u bijvoorbeeld lichamelijke complicaties heeft als gevolg van uw zwangerschap of als u de diagnose postpartumdepressie krijgt, kunt u mogelijk extra verlof opnemen als ziekteverlof, ervan uitgaande dat u nog niet al uw beschikbare tijd heeft gebruikt. Mogelijk komt u zelfs in aanmerking voor een gedeeltelijke loonvervanging als uw situatie gedekt is door uw korte- of langetermijnverzekering.

Flexibele opties

Als u om persoonlijke (niet-medische) redenen extra zwangerschapsverlof hoopt te krijgen, is flexibiliteit van uw kant belangrijk. Wanneer u zwangerschapsverlof aanvraagt, overweeg dan om vooraf extra vrije tijd aan te vragen, voordat u met verlof gaat. Misschien wil je zelfs aanbieden om in eerste instantie parttime terug te komen of te telewerken. Dit zal niet alleen de terugkeer naar het werk gemakkelijker maken, maar als je proactief met een dergelijk verzoek omgaat, laat je je baas ook zien dat je serieus bent om daadwerkelijk terug te komen. Het is mogelijk dat u enkele weken uitstel krijgt van uw voltijdse werkzaamheden door akkoord te gaan met een flexibel rooster.

Moeder draagt pasgeboren baby terwijl haar peuter op haar rug ligt
Moeder draagt pasgeboren baby terwijl haar peuter op haar rug ligt

Documentaanvragen en goedkeuringen voor zwangerschapsverlof

Het hebben van een baan is niet alleen essentieel voor de budgetten van veel gezinnen, maar ook voor je zelfgevoel. Bescherm uzelf door fysieke kopieën te verkrijgen van het verlofbeleid van het bedrijf en zorg ervoor dat u alles documenteert. Bewaar kopieën van alle zwangerschapsverlofbrieven en -formulieren die u bij het bedrijf indient. Als je uiteindelijk extra zwangerschapsverlof krijgt, vraag dan je baas om dit op schrift te stellen en zorg ervoor dat het via de juiste kanalen wordt goedgekeurd.

Aanbevolen: