Hoeveel luiers hebben baby's nodig: pasgeborenen in het eerste jaar

Inhoudsopgave:

Hoeveel luiers hebben baby's nodig: pasgeborenen in het eerste jaar
Hoeveel luiers hebben baby's nodig: pasgeborenen in het eerste jaar
Anonim

Hoeveel luiers zal uw baby in een week, maand of jaar gebruiken? We zetten de cijfers voor u uiteen.

Een baby in een luier van twee maanden oud en een stapel luiers
Een baby in een luier van twee maanden oud en een stapel luiers

Na de bezorgkosten zijn wegwerpluiers een van de grootste aankopen die nieuwe ouders zullen doen in het eerste levensjaar van hun baby. De vraag is: hoeveel luiers gebruikt een pasgeboren baby per dag? En hoeveel luiers gebruiken ze per jaar?

Hoewel het exacte aantal afhangt van het gewicht en de leeftijd van je baby, geven we, als je hoopt wat luiers in te slaan als ze in de uitverkoop zijn, aan hoeveel luiers je nodig hebt voor elke fase en wat waar u op moet letten bij het kopen van deze noodzakelijke items.

Hoeveel luiers gebruikt een pasgeboren baby per dag?

Een pasgeboren baby gebruiktgemiddeld acht tot twaalf luiers per dagen tot 84 luiers per week gedurende de eerste maand. Hoewel dit veel lijkt, realiseren veel ouders zich niet dat pasgeborenen na de eerste paar dagen na elke voeding een stoelgang kunnen hebben. Dit geldt vooral voor baby's die borstvoeding krijgen.

Gelukkig zul je, naarmate je baby groeit, grotere tijdsperioden tussen de luierwissels opmerken. Hier vindt u een overzicht van het aantal luiers dat u gemiddeld per dag nodig heeft, per leeftijd.

Luiers per dag per leeftijdstabel

Luiermaat Babygewicht Gemiddeld aantal luiers dat per dag wordt gebruikt Hoe lang ze normaal gesproken passen Potentieel aantal benodigde luiers
Pasgeboren Tot 5 kg 8 - 12 luiers Een paar weken, op zijn best 240 - 360 luiers
1 8 - 14 pond 8 - 10 luiers 2 - 3 maanden 480 - 900 luiers
2 12 - 18 pond 6 - 9 luiers 2 - 3 maanden 360 - 810 luiers
3 16 - 28 pond 6 - 9 luiers 3 - 6 maanden 540 - 1620 luiers
4 22 - 37 pond 5 - 7 luiers 3 - 6 maanden 450 - 1260 luiers
5 >27 pond 5 - 7 luiers Zo nodig Zo nodig
6 >35 pond 5 - 7 luiers Zo nodig Zo nodig

Als je de werkelijke cijfers ziet, kan het een beetje overweldigend lijken. Gelukkig is het niet zo erg als je misschien denkt, vooral als je grote hoeveelheden koopt. Dit levert u het grootste bedrag aan besparing op. Hier is wat snelle wiskunde voor ouders:

Snel feit

Een doos met maat 1 Huggies-luiers bij Costco bevat192 luiers per doosAls je een grotere baby hebt, die deze maat slechts twee maanden nodig heeft, dan heb je ongeveer 480 luiers. Een snelle rekensom leert dat je met drie dozen ruim voldoende hebt van dit formaat. Een doos van dit formaat gaat ongeveer drie weken mee.

Verder plannen: luiers per maand tot en met de eerste verjaardag van je baby

Voor ouders die op zoek zijn naar snelle cijfers: we hebben de berekeningen gedaan en het geschatte maximale aantal luiers bepaald dat je elke maand en gedurende het eerste jaar van je baby nodig hebt. Houd er rekening mee dat de luiermaten die ze nodig hebben, kunnen variëren op basis van hun specifieke afmetingen. Maar maak je geen zorgen, ook daar hebben wij tips voor!

Hoeveel luiers gebruikt een baby per maand?

Als we gemiddeld 30 dagen in een maand hebben, zal je baby waarschijnlijk deze gemiddelden voor luiergebruik volgen:

  • Tot 360 luiers in de eerste vier weken
  • 300 luiers in de tweede en derde levensmaand
  • Tot 270 luiers per maand gedurende de rest van het jaar

Hoeveel luiers gebruikt een baby per jaar?

De gemiddelde ouder wisselt tussen2.500 tot 3.000 luiers in het eerste jaar van hun baby De maatvoering zal variëren op basis van het gewicht en de afmetingen van hun baby. Net als bij een volwassene wordt het gewicht van elke baby op een iets andere manier verdeeld. Dit betekent dat baby's met grotere buiken en billen mogelijk eerder naar een grotere maat moeten upgraden. Daarom overlappen de gewichtsbereiken voor elke luiermaat elkaar.

Tips voor het aanleggen van luiers voor het eerste jaar

Voor de ouders die zich willen inschrijven voor luiers of gewoon een deel van hun kosten willen spreiden, volgen hier enkele eenvoudige tips voor het aanleggen van de juiste hoeveelheid luiers in elke maat.

1. Sla de maten voor pasgeborenen over

Het is niet te voorspellen hoe groot of klein je lieve baby zal zijn als hij aankomt. Het gemiddelde geboortegewicht in de Verenigde Staten ligt tussen de 5,5 en 8,8 pond, waarbij de meeste mannelijke baby's 7 pond en 6 ons wegen. Dat is een enorm bereik, en gezien het feit dat je baby al kan overstappen op luiers van maat 1 zodra hij 2,5 kilo weegt, kun je het beste voorkomen dat je een heleboel kleine luiers hebt die niet lang passen.

Niet alleen dat, maar de meeste ziekenhuizen sturen je naar huis met een arsenaal aan luiers voor pasgeborenen. Als je er toch een paar wilt hebben, is dit de maat die we aanbevelen om in zakken te kopen en niet in dozen. Dit kost wat extra, maar zorgt ervoor dat er niets verloren gaat.

2. Focus op het inslaan van luiermaten 1 - 3

De beste maten om een voorraad in te slaan zijn 1 tot en met 3. Zoals hierboven vermeld, is het in bulk kopen de beste manier om uw besparingen te maximaliseren bij het doen van deze essentiële aankoop. Costco is een geweldige plek om te winkelen, niet alleen omdat ze grote merken zoals Huggies in bulk verkopen, maar ze laten je ook ongeopende luiers ruilen voor een andere maat als je merkt dat je kleintje iets sneller groeit dan verwacht.

Hier is een analyse van het aantal dozen op maat dat u zou moeten kopen als u ervoor kiest om Huggies bij Costco te kopen.

Aantal dozen Huggies-luiers om te kopen bij het winkelen bij Costco

Luiermaat Aantal luiers per Huggies Box Potentieel aantal benodigde luiers Geschat aantal te kopen dozen
1 192 480 - 900 luiers 3 - 5 dozen
2 174 360 - 810 luiers 2 - 5 dozen
3 192 540 - 1620 luiers 3 - 8 dozen
4 174 450 - 1260 luiers 3 - 7 dozen

Handige hack

Als je een proactief persoon bent en deze informatie vroeg onderzoekt, overweeg dan om tijdens elke maand van je zwangerschap één doos luiers te kopen. Hierdoor krijgt u een solide voorraad en spreidt u de kosten. Vergeet ook niet dat Costco elke paar maanden een speciale uitverkoop op luiers heeft, waardoor klanten meer dan $ 10 korting op elke doos krijgen! Dit is een ideaal moment voor aanstaande ouders om wat deals te sluiten.

Om er zeker van te zijn dat je niet te veel in één maat krijgt, raden we je aan om de onderkant van deze maten te kopen. Als je je inschrijft voor luiers of een luierloterij doet tijdens je babyshower of babyshower, zorg er dan voor dat je aangeeft dat je de voorkeur geeft aan grotere maten en dat iedereen een ontvangstbewijs aan de doos toevoegt.

3. Laat een speelruimte vrij voor nachtluiers

Hoewel het fijn is om alles te hebben wat je nodig hebt voordat je baby arriveert, is het belangrijk om te onthouden dat je baby misschien een luier of twee nodig heeft met wat extra absorptie in de nachtelijke uren. Dit geldt vooral als ze de hele nacht beginnen te slapen. Helaas is er geen vaste tijd waarop deze mijlpaal plaatsvindt, dus het is moeilijk om precies aan te geven wanneer ze deze producten nodig zullen hebben. Het is dus het beste om een aantal luiers in te slaan die je nodig hebt en dan wat speelruimte over te laten voor aanpassing.

4. Denk aan het geslacht van je baby

Jongens wegen gemiddeld vier ons meer bij de geboorte dan meisjes. Ze hebben ook de neiging om tijdens hun eerste jaar sneller aan te komen. Dit betekent dat ze waarschijnlijk eerder van de ene luiermaat naar de andere zullen overstappen dan meisjes. Vergeet niet dat nieuwe ouders ook een paar extra luiers kunnen verspillen met jongens, aangezien er in de eerste paar weken vaak ongelukken met sprinklerinstallaties gebeuren.

Snelle tip

Ouders van jongens moeten verwachten dat ze meer luiers nodig hebben en sneller grotere maten nodig hebben. Investeer dus in kleinere hoeveelheden van de kleinere maten wanneer u uw voorraad vooraf inslaat.

Na jaar één: 1.800 tot 2.550 wegwerpartikelen worden jaarlijks gebruikt

Als je oudere baby de hele nacht in één luier slaapt en je hem of haar overdag elke twee tot drie uur verwisselt, kun je verwachten dat je ongeveer vijf tot zeven luiers per dag gebruikt, oftewel 35 tot 49 luiers per week. Dit is hetzelfde, ongeacht of ze maat 3, 4, 5 of 6 dragen. Dit verta alt zich in ongeveer 1.800 tot 2.550 luiers die per jaar worden gebruikt.

Het gebruik van luiers zal afnemen naarmate je kleintje begint met zindelijkheidstraining. Gemiddeld zijn de meeste kinderen tussen de 35 en 39 maanden zindelijk.

Aantal luiers dat een baby in zijn leven zal gebruiken

Als je al deze informatie bij elkaar optelt, zal het gemiddelde kind tijdens zijn leven ongeveer 7.100 luiers gebruiken, voordat het zindelijk is. Het werkelijke aantal luiers dat uw kind in zijn leven gebruikt, hangt van veel factoren af. Het is onmogelijk om er zeker van te zijn dat u precies het aantal luiers heeft dat uw kind in zijn leven nodig heeft, maar u kunt zich wel voorbereiden door het geschatte aantal luiers in te slaan dat de gemiddelde baby op elke leeftijd gebruikt.

Gebruik van wegwerpdoekjes: eerste jaar

Moeder veegt de billen van de baby af met een babydoekje
Moeder veegt de billen van de baby af met een babydoekje

Bij het verschonen van luiers gebruik je slechts één luier per verschoning. Maar u zult waarschijnlijk meerdere doekjes gebruiken voor elke luierwissel als het een 'nummer 2' is. Dit betekent dat u exponentieel meer doekjes dan luiers gebruikt. Ouders kunnen verwachten dat ze twee doekjes per natte luier gebruiken en maximaal 10 doekjes per poepluier.

Afhankelijk van de regelmaat van het potje van uw kind, de kwaliteit van de doekjes en of u een jongen of een meisje hebt, kan uw gebruik van doekjes variëren van slechts 7.000 tot maar liefst 12.000 doekjes in de eerste jaar.

Voordat je duizenden van deze essentiële items gaat opslaan, kun je echter het beste uitzoeken of de billen van je baby gevoelig zijn of niet. Dit kan u ervan weerhouden veel retourzendingen te moeten doen nadat ze zijn aangekomen.

Hoeveel katoenen luiers heb ik nodig?

Met stoffen luiers was je de luiers en hergebruik je ze tussen de verschoningen door. Het aantal luiers dat je het eerste jaar nodig hebt, zal dus sterk afhangen van hoe vaak je de was wilt (of kunt) doen. Je verwisselt de luiers in hetzelfde tempo als bij wegwerpluiers, maar het aantal dat je moet kopen is veel, veel lager. Het wordt echter aanbevolen dat ouders24 katoenen luiers kopen. Waarom dit zeer specifieke aantal?

Pasgeborenen hebben normaal gesproken tot 12 luierwissels per dag nodig. Met 24 katoenen luiers heb je een voorraad voor twee dagen. Hierdoor kun je minimaal 24 uur aan de slag voordat je aan je wasprogramma moet beginnen. Naarmate uw kind groeit, kunt u het aantal luiers in uw rotatie verminderen, omdat er gedurende de dag minder luierwissels nodig zijn.

Houd je kleintje schoon en comfortabel

Of je nu stoffen of wegwerpluiers gebruikt, baby's hebben veel luierwissels nodig. Als u weet hoeveel luiers u nodig heeft, kunt u vooraf een voorraad inslaan en kunt u het meeste halen uit de verkopen die het hele jaar door plaatsvinden. Dit kan er ook voor zorgen dat je kleintje te allen tijde schoon en comfortabel blijft.

Aanbevolen: