Kan ik collegelessen geven met een MBA-diploma

Inhoudsopgave:

Kan ik collegelessen geven met een MBA-diploma
Kan ik collegelessen geven met een MBA-diploma
Anonim
Docent
Docent

Wil je het antwoord weten op "Kan ik collegelessen geven met een MBA-diploma?" Een MBA is een Master of Science in Business Administration. Deze graad op graduate-niveau is één onderwijsniveau boven een bachelordiploma en één lager dan een PhD (Doctor of Philosophy) of PsyD (Doctor of Psychology).

Over een MBA-diploma

Een MBA bereidt afgestudeerden voor met een mix van bedrijfstheorie en geavanceerde vaardigheden. Een MBA, een opleiding die door veel universiteiten en business schools wordt aangeboden, biedt studenten de geavanceerde vaardigheden die nodig zijn om succesvol te werken binnen bedrijfsstructuren en -culturen. Hoewel de standaard MBA in de eerste plaats als een bedrijfsdiploma wordt beschouwd, kan de focus van uw MBA-studie gebieden omvatten zoals financiën, ethiek, marketing en meer.

Twee jaar studie naast een bachelordiploma zijn vereist om een masterdiploma te behalen. De student zal deelnemen aan discussies over bedrijfsmodellen, theorieën en implementatie. De studie van organisatiegedrag en leiderschap zijn sterke onderwerpen. Bij de meeste universiteiten is een proefschrift vereist voordat de student een MBA kan voltooien. De meeste studenten die een MBA zoeken, willen hun expertise ontwikkelen om:

  • Verander carrière
  • Vooruitgangscarrières
  • Verdien meer geld
  • Ondernemer worden
  • Creëer meer werkzekerheid

Kan ik collegelessen geven met een MBA-diploma

Volgens het Bureau of Labor Statistics nemen de meeste universiteiten en vierjarige hogescholen tenure track-leraren in dienst met een PhD of hoger. Een masterdiploma (inclusief een MBA) kan kandidaten echter kwalificeren om les te geven in bepaalde disciplines, waaronder de kunsten, of als parttime instructeurs en tijdelijke aanstellingen (zoals het geven van specifieke lessen). Een MBA-afgestudeerde die op weg is om te promoveren, kan ook worden ingehuurd als instructeur voor online colleges en lessen binnen de specifieke discipline van de instructeur.

Tweejarige colleges

Op community college-niveau hebben de meeste fulltime instructeurs een masterdiploma. In veel gevallen is een MBA niet het enige criterium voor lesgeven op welk niveau dan ook; Afgestudeerden moeten ook een certificaat hebben van de staat waarin ze les willen geven, evenals standaard onderwijservaring en bekendheid met afstandsonderwijs. Op kleinere scholen kan een instructeur met een dubbele masteropleiding (zoals een MBA en een Master of Arts in Engels) een betere kandidaat zijn, omdat deze meer lessen kan geven.

Lesgeven voor een MBA

Vuistregel

In het onderwijs is het een standaard vuistregel dat de instructeur minstens één diploma hoger moet hebben dan wat hij of zij onderwijst. Om bijvoorbeeld les te kunnen geven op het basis-, midden- en middelbare schoolniveau moet een leraar minimaal een bachelordiploma en een lerarendiploma hebben. Het bachelordiploma is één graad hoger dan het middelbare schooldiploma en het associate's degree. Op community college-niveau is een masterdiploma één graad hoger dan het associate's degree dat de student tijdens zijn studie zal behalen. Op bachelorniveau moeten de meeste instructeurs minimaal een masterdiploma hebben, hoewel een doctoraat of het behalen van een doctoraat gewenst is.

Op doctoraal niveau moeten instructeurs houder zijn van een doctoraat of een duaal doctoraat.

Werkervaring

De meeste MBA's vereisen drie tot vijf jaar echte werkervaring voordat ze worden toegelaten tot de masteropleiding. Als je een MBA hebt gezocht of bijna je MBA hebt afgerond en geïnteresseerd bent in het beantwoorden van de vraag: "Kan ik college-lessen geven met een MBA-diploma?" Neem contact op met uw plaatselijke community colleges voor hun vereisten om zakelijke lessen online of offline te geven. In de meeste gevallen heb je minimaal een eenjarig onderwijsprogramma nodig om je door de staat gecertificeerde inloggegevens te ontvangen om in lijn te blijven met de accreditatie van de universiteit.

College bedrijfsinstructeurs met een MBA en praktijkervaring kunnen hun studenten een ondersteunende en informatieve ervaring bieden om hen beter voor te bereiden op het bedrijfsklimaat.

Aanbevolen: