Wat doet de Studentenraad?

Inhoudsopgave:

Wat doet de Studentenraad?
Wat doet de Studentenraad?
Anonim
Studenten werken aan project
Studenten werken aan project

De studentenraad op een school vertegenwoordigt de studentenpopulatie en fungeert als tussenpersoon tussen studenten en docenten. een kabinet van gekozen functionarissen leidt de raad en heeft specifieke verantwoordelijkheden in die rollen.

Wat doet een voorzitter van de studentenraad?

De voorzitter van de studentenraad vertegenwoordigt niet alleen alle studenten op de school, maar vertegenwoordigt ook specifiek de studentenraad als geheel. De president is verantwoordelijk voor het coördineren van alle activiteiten van de studentenraad en is doorgaans verantwoordelijk voor het leiden van de vergaderingen van de studentenraad. Hoewel specifieke taken van school tot school kunnen verschillen, is de president meestal een lid zonder stemrecht in de raad; de uitzondering hierop is als de raad een staking van stemmen ervaart en de stem van de president nodig heeft om de gelijke stand te doorbreken.

De vertegenwoordiger van de vertegenwoordigers

De president speelt een actieve rol in de school en vertegenwoordigt de studentenorganisatie in het bestuur van de school. Ook moet de voorzitter de studentenraad vertegenwoordigen naar zowel het bestuur als naar de overige studenten. De president moet bereid zijn verantwoording af te leggen over de activiteiten van de studentenraad of deze uit te leggen.

Wat doet een vicevoorzitter van de studentenraad?

Net als de president fungeert de vice-president als vertegenwoordiger van zowel de studenten als de studentenraad, zij het in mindere mate dan de president. De vice-president komt tussenbeide wanneer de president niet beschikbaar is om vergaderingen voor te zitten of andere studenten of docenten te ontmoeten.

Bijkomende taken

Het is gebruikelijk dat de vice-president wordt toegewezen om commissies voor te zitten of projecten te leiden. Hoewel ze misschien niet de studentenraad leiden, hebben ze doorgaans voldoende leiderschapsmogelijkheden en verantwoordelijkheden.

Wat doet een secretaris van de studentenraad?

De secretaris is verantwoordelijk voor het bijhouden van nauwkeurige aantekeningen (ook wel "notulen" genoemd) van de vergaderingen van de studentenraad. Het is de verantwoordelijkheid van de secretaris om ervoor te zorgen dat andere studenten en docenten toegang hebben tot deze aantekeningen, zodat de studentenraad transparant is.

Vertegenwoordiger van publieke zaken

Hoewel dit soms een geheel eigen aanvullende functie is in de studentenraad, is de secretaris vaak verantwoordelijk voor de verspreiding van informatie namens de raad. Het bijhouden van een blog voor de studentenraad, het vrijgeven van vergadernotities aan de schoolkrant en alle andere verantwoordelijkheden op het gebied van public affairs vallen doorgaans onder de secretaris, tenzij er een andere functie specifiek voor deze taken bestaat.

Wat doet een penningmeester van de studentenraad?

De penningmeester is verantwoordelijk voor het bijhouden van de begroting van de studentenraad. Fondsenwervende evenementen worden beheerd door de penningmeester, die ervoor moet zorgen dat alle fondsen op verantwoorde wijze en in overeenstemming met de stemmen en voorschriften van de studentenraad worden gebruikt. Als er binnen de studentenraad een begrotingscommissie bestaat, is het de penningmeester die deze vergaderingen voorzit, en niet de voorzitter.

Derde in de rij

De penningmeester staat doorgaans op de derde plaats als voorzitter van de gehele studentenraad, na de president en de vice-president, hoewel dit van school tot school kan verschillen. Anders v alt alles wat met geld te maken heeft binnen de verantwoordelijkheid van de penningmeester.

Leden van de studentenraad

Niet alle studentenraadsleden bekleden een ambtsfunctie. In plaats daarvan fungeren ze als directere vertegenwoordigers van de studenten in het algemeen door ideeën naar de raad te brengen op basis van wat studenten willen of nodig hebben. Van alle leden wordt verwacht dat ze goede cijfers halen en een positieve invloed hebben binnen de school.

Gestemd

Normaal gesproken worden alle leden van de studentenraad in hun rol gestemd op basis van schoolbrede verkiezingen. Officieren worden in hun rol gekozen via de grotere verkiezingen, verkiezingen die alleen door de raad plaatsvinden, of door middel van een faculteitsaanduiding. Dit kan variëren van school tot school.

Gehouden aan een hogere standaard

Leden van de studentenraad kunnen naar goeddunken van de directeur en de faculteit uit hun functie worden ontheven, op basis van de bestaande regels. Elk studentenraadslid dat te maken krijgt met disciplinaire maatregelen of slechte cijfers, zal waarschijnlijk uit de raad worden verwijderd. Als het leren wat de studentenraad doet je heeft geïnspireerd om lid te worden en je misschien zelfs kandidaat te stellen voor een functie, dan heb je wat tips nodig voor het maken van een geweldige toespraak voor de studentenraad.

Aanbevolen: