Voordelen van deelname aan de studentenraad

Inhoudsopgave:

Voordelen van deelname aan de studentenraad
Voordelen van deelname aan de studentenraad
Anonim
Meisje en leraar stemmen tellen
Meisje en leraar stemmen tellen

Iedereen weet dat de studentenraad er goed uitziet op je universiteitsaanvraag. Lid worden van de studentenraad gaat echter verder dan alleen leiderschaps- en teamwerkvaardigheden. De studentenraad kan je helpen herinneringen en relaties op te bouwen en zelfs je persoonlijke doelen te leren kennen.

Het ziet er goed uit

Leiderschap ziet er goed uit. Het maakt niet uit of u solliciteert naar een baan of naar een universiteit, door te laten zien dat u over leiderschapskwaliteiten beschikt, kunt u opvallen tussen de massa. Dit is belangrijk als iedereen om je heen strijdt om een plekje aan de felbegeerde universiteit. Je wilt je vaardigheden laten opvallen en de studentenraad kan dat doen. Het laat ook zien dat je vastberaden en doorzettingsvermogen hebt en weet hoe je dingen voor elkaar moet krijgen. Hogescholen zijn daar dol op.

Het draait allemaal om politiek

Misschien droomde je er als kind van om president te worden. De Studentenraad kan jouw eerste stap zijn. Door lid te worden van de studentenraad leer je alles over het verkiezingsproces. U zult niet alleen slogans maken, verkiezingsmateriaal maken en toespraken schrijven, u zult ook gaan begrijpen waar u staat ten aanzien van belangrijke kwesties in uw gemeenschap en op school. Zodra je in de studentenraad komt, doe je ervaring op met het werken in teamverband en met professionele documenten. Je leert verder te kijken dan huiswerk en examens en ziet hoe de vaardigheden die je leert kunnen worden toegepast in de echte wereld terwijl je netwerkt met andere gelijkgestemde tieners die een verschil willen maken.

Ontwikkel uw sociale vaardigheden

Als leider gaat het erom de harten van de mensen te veroveren. De studentenraad leert je over jezelf en hoe je met mensen omgaat. U zult niet alleen uw vaardigheden op het gebied van communicatie en teamwerk verfijnen, u zult ook gaan begrijpen hoe belangrijk houding is. Terwijl je met individuele studenten en grote groepen of gemeenschapsprofessionals praat, leer je effectieve communicatie-, debat- en overtuigingsvaardigheden. Uw toewijding en toewijding aan uw projecten en het verbeteren van uw school zullen ook beginnen te schitteren. Duw dit tot het uiterste door ervoor te zorgen dat je met iedereen praat. Word een leider binnen je studentenraad. Wie weet is het jouw bekroonde persoonlijkheid die jou een plek op Harvard bezorgt.

Een team beheren

Je bent niet de enige boswachter op deze reis. Je legt contact met anderen buiten je school en gemeenschap en werkt samen met andere raadsleden om dingen mogelijk te maken. Hierdoor leer je niet alleen hoe je kunt samenwerken en hoe belangrijk het is om de mening van anderen te horen, maar krijg je ook management- en leiderschapservaring. Bij sommige projecten moet u misschien het roer overnemen, terwijl u bij andere projecten achterover leunt en leiding geeft. U kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een naschools programma voor uw gemeenschap te leiden, of u kunt als groep begeleiding bieden bij het veranderen van uw school van het gebruik van piepschuimborden tijdens de lunch naar herbruikbare borden. Wat de situatie ook is, je leert een leider te zijn en op te komen voor de rechten van je studentenorganisatie om je school en gemeenschap te verbeteren. Zorg ervoor dat je hier het maximale uit ha alt door niet alleen maar met de stroom mee te gaan. Jouw mening is belangrijk en belangrijk, dus geef die mening.

Groep studenten die in groep werken en lachen
Groep studenten die in groep werken en lachen

Vergroot je horizon

Studentenraden werken aan het verbeteren van hun scholen, maar het gaat verder dan dat. Door uw tijd te doneren aan een goed doel in uw gemeenschap of door een liefdadigheidsevenement op uw school te organiseren, zult u beginnen te zien hoe u de samenleving kunt beïnvloeden. Door te leren evenementen te sponsoren, wordt zakelijke kennis opgedaan. Het leert je ook waar jouw persoonlijke doelen liggen en wat voor jou belangrijk is. De beloning die u kunt voelen als u anderen in uw gemeenschap helpt, kan zich uitbreiden tot het vinden van manieren om andere gemeenschappen te helpen. Hierdoor kun je ook netwerken met studenten buiten je gemeenschap en thuis, waardoor herinneringen en ervaringen kunnen ontstaan die je anders misschien niet zou hebben gekregen.

Leer over jezelf

Soms weet je op de middelbare school wie je bent, en soms niet. Misschien vind je dat je niet in de studentenraad moet zitten; het kan u echter helpen uw toekomst te zien. Je leert niet alleen over je werkethiek en hoe je met anderen omgaat, maar misschien ontdek je ook een deel van jezelf waarvan je niet wist dat het bestond. Door debatten en het verkiezingsproces leer je misschien dat je een beginnend politicus bent. Door uw gemeenschap te helpen, ligt uw hart misschien bij servicewerk. Door dat gesponsorde evenement voor een weeshuis of ziekenhuis kan uw liefde voor kinderen en hun welzijn gaan schitteren. Hoewel een goed CV op de universiteit belangrijk is, is het van onschatbare waarde om te leren wie je bent als persoon.

Maak optimaal gebruik van de voordelen

Uw tijd als raadslid is belangrijk. Hoewel je achterover kunt leunen en zo min mogelijk je best kunt doen om dat stralende cijfer op je universiteitsaanvraag te krijgen, zul je alleen door jezelf te pushen de echte beloningen van deze associatie zien. Om het meeste uit de voordelen te halen, moet je daarom uit je bubbel stappen en de dingen proberen die moeilijk zijn. Stel je bijvoorbeeld kandidaat voor het presidentschap van je raad of ga aan de slag met dat geestweekproject. Je kent nooit de waardevolle levensvaardigheden die je zou kunnen leren. Het allerbelangrijkste is de stem van je studentenpopulatie, deel je mening, wees zelfverzekerd, heb nederigheid en vecht voor zaken die belangrijk zijn.

Tieners met microfoon en videocamera
Tieners met microfoon en videocamera

Gezonde schoolgemeenschappen creëren

Je zou kunnen denken dat de studentenraad niet veel meer te bieden heeft dan een lichtpuntje op je universiteitsaanvraag, maar dan heb je het mis. Door met anderen samen te werken, leiderschapsvaardigheden op te bouwen en uw gemeenschap te helpen, vindt u misschien wel uw ware passie. Als je je lidmaatschap nog een stap verder wilt brengen en je kandidaat wilt stellen voor een functie, krijg dan enkele tips voor het schrijven van een toespraak voor de studentenraad.

Aanbevolen: