Dubbele gordijnroeden

Inhoudsopgave:

Dubbele gordijnroeden
Dubbele gordijnroeden
Anonim
vitrages opgehangen met gordijnen
vitrages opgehangen met gordijnen

Met dubbele gordijnroeden kun je twee lagen gordijnen ophangen. Dit geeft uw raam een designerlook en voegt dimensie toe aan het raam.

Dubbele gordijnroeden installeren

De eerste stap bij het installeren van deze gordijnroeden is beslissen waar de speciale beugels moeten worden geplaatst. Dubbele gordijnroeden gebruiken twee stokken, maar slechts één beugel, die twee staafhouders heeft. De standaardregel is om de beugels vijf tot tien centimeter boven het raam te plaatsen. Als u zeer lange gordijnen heeft, geldt dat hoe hoger u de beugels plaatst, hoe groter het raam zal lijken. Wat de breedte betreft, moeten de beugels zich minimaal vijf tot vijf centimeter van elke kant van het raam bevinden. Zorg ervoor dat u de beugel zelf tegen de muur houdt en markeer met een potlood waar de schroefgaten komen. Als de beugels niet in een stijl worden geschroefd, gebruik dan gipsplaatschroeven.

Zodra uw beugels correct zijn gemonteerd, kunt u beginnen met het ophangen van het gordijn aan de stang. Als uw hengels verschillende afmetingen hebben, zal het lichtgewicht of transparante gordijn op de dunnere staaf passen. Deze hengel komt achter de tweede hengel te staan. Als je decoratieve eindknoppen wilt gebruiken, zorg er dan voor dat je deze op de buitenste stang plaatst, zodat ze goed zichtbaar zijn.

Laat je creativiteit doorschijnen

Kiezen welk type gordijnen je aan een set met dubbele stangen wilt hangen, is waar je creatief aan de slag kunt. Door een gekleurd transparant gordijn aan de achterste stang te hangen, verandert de tint van het licht dat de kamer binnenkomt. Het transparante gordijn kan een gevoel van privacy bieden wanneer de buitenste gordijnen open zijn, terwijl er toch licht doorlaat. Het transparante gordijn helpt ook om koude tocht tijdens de wintermaanden buiten te houden.

Transparante gordijnen zijn verkrijgbaar in effen stoffen en met prints. Het toevoegen van een doorzichtige print maakt een krachtig en zeer decoratief statement. Een ander idee is een vitrage. Je vindt vitrages met decoratieve ontwerpen, zoals een kanten vlindergordijn.

Gebruik voor de zwaardere buitenste gordijnen decoratieve tiebacks, holdbacks of medaillons om uw gordijnen op creatieve manieren vast te houden. Op deze manier kunt u uw ramen verfraaien, waardoor een totale designerlook ontstaat.

Als je het licht en de isolatie van de buitenelementen volledig wilt blokkeren, hang dan de zware, verduisterende gordijnpanelen op. Deze gordijnen zijn verkrijgbaar in stijlvolle effen kleuren en zorgen voor privacy en duisternis en helpen de energiekosten te verlagen.

Een andere manier om een dubbele stang te gebruiken is door een volant aan de buitenste stang te hangen terwijl je de bijpassende gordijnen aan de binnenste stang hangt. Dit geeft uw raam een zeer complete, professionele uitstraling.

Stangstijlen

Als het om designer raambekleding gaat, zijn de gordijnen slechts een deel van het geheel. De gordijnroeden spelen ook een cruciaal onderdeel van de look van de designerraambekleding.

Metalen staven

Metalen gordijnroeden werken goed als het gaat om het ontwerp met dubbele stangen, omdat ze sterk genoeg zijn om zware gordijnen vast te houden. Smeedijzer past goed bij een rustieke, Italiaanse of Spaanse inrichting. Messing past goed bij sierlijke decors zoals Frans, en tin past goed bij Victoriaans. Roestvrijstalen of chromen gordijnroeden complimenteren een moderne of eigentijdse inrichting.

Houten staven

Houten gordijnroeden zijn verkrijgbaar in verschillende soorten, zoals walnoot, kersen, eiken, mahonie en bamboe. De houten palen kunnen glad of gecanneleerd zijn. Houten palen kunnen worden gekleurd en gelakt of geverfd. Het aantrekkelijkste deel van een houten gordijnroede is meestal de uitgesneden kruisbloem. Bij een dubbele houten gordijnroede kunt u een eindkap op de binnenste stang gebruiken en de decoratieve uitgesneden kruisbloem op de buitenste stang. Houten staven zien er erg aantrekkelijk uit met grote houten gordijnringen.

Waar te koop

Dubbele gordijnroeden zijn meestal overal te vinden waar gewone gordijnroeden worden verkocht. Bezoek de volgende retailers online om deze hengels te kopen:

  • Walmart
  • Bedbadwinkel
  • Doel
  • Knoppen en hardware
  • Sears

Aanbevolen: