Leuke weetjes over dans

Inhoudsopgave:

Leuke weetjes over dans
Leuke weetjes over dans
Anonim

Pointe-schoenen vervangen

Afbeelding
Afbeelding

De meeste ballerina's verslijten meerdere paar spitzen in een week; voor sommige artiesten is één paar niet genoeg om een optreden door te komen! DAT kan duur worden!

Grote ogen

Afbeelding
Afbeelding

Wist je dat dansers een beter dan gemiddeld perifeer zicht hebben? Hoofdhoeken worden voorgeschreven door de dans, dus dansers moeten zelf hun ogen gebruiken als ze opzij willen kijken, zonder hun hoofd te draaien. Dit is niet alleen een leuk weetje over dans, het kan ook een leuke en unieke vaardigheid zijn om te hebben!

Harde schoenen

Afbeelding
Afbeelding

Wist je dat wat de punten van spitzen (waar de danser staat) zo hard maakt eigenlijk lijm is? Soms voelt het aan als hout of beton, maar spitzenmakers verharden de schoenen eigenlijk met lijm.

Tappers United

Afbeelding
Afbeelding

Elk jaar tapdansen ongeveer 6.000 tapdansers door de straten van New York City tijdens de Macy's Thanksgiving Day Parade.

Zwaar tillen

Afbeelding
Afbeelding

Denk je dat luchthavenpersoneel dat bagage afhandelt veel zwaar werk doet? Een van de leuke weetjes over dans is dat een mannelijke danser tijdens zijn carrière ongeveer 1,5 ton ballerina's optilt, uitsluitend tijdens een optreden. Vraag niet hoeveel tonnen hij doet als alle repetities erbij zijn inbegrepen.

Werf materiaal

Afbeelding
Afbeelding

Voor het maken van een ballerinatutu kan wel 100 meter (geen voet!) ruches nodig zijn. Als je de tutu vanuit deze hoek bekijkt, dat wil zeggen vanaf de onderkant, krijg je een duidelijker beeld van al het materiaal dat de rok omhoog doet staan.

Kostuumkosten

Afbeelding
Afbeelding

Kostuums zijn duur! Een enkele tutu kan €2.000 kosten, deels vanwege al het materiaal en de versieringen, en deels omdat het ongeveer 75 uur duurt om een enkele tutu te maken!

Vervroegd pensioen

Afbeelding
Afbeelding

De meeste professionele balletdansers gaan ergens halverwege de dertig met pensioen vanwege de fysieke eisen van ballet. Op dit gebied betekent 'pensioen' alleen het stoppen met balletvoorstellingen. De meeste gepensioneerde dansers gaan lesgeven, choreograferen of blijven zelfs optreden, maar dan in een minder fysiek veeleisend dansgenre.

Wat oefening doen

Afbeelding
Afbeelding

Een ontspannen avondje uit samen dansen is ook een goede oefening. In plaats van naar de film te gaan, kun je op zaterdagavond samen gaan dansen; Casual sociaal dansen is het equivalent van een wandeling van zes kilometer. Als je energieke salsadansen doet, krijg je een nog betere training!

Discipline van dansers

Afbeelding
Afbeelding

Dansers staan bekend als gedisciplineerd, gefocust en goede presteerders, die vaak succesvolle studenten en harde werkers zijn. Jonge dansers beginnen deze discipline al op jonge leeftijd te ontwikkelen, wat slechts één van de goede redenen is om uw zoon of dochter in te schrijven voor een kinderdansles. Niet alleen zal hij of zij veel plezier hebben, maar hij of zij zal er nog vele jaren de vruchten van plukken, zowel fysiek als mentaal.

Aanbevolen: