Vegetarisch stremsel

Inhoudsopgave:

Vegetarisch stremsel
Vegetarisch stremsel
Anonim
Vegetarische Kaas
Vegetarische Kaas

Vegetarisch stremsel is een niet-dierlijk product dat wordt gebruikt om vegetarische kazen te maken om het stollingsproces te ondersteunen. Sommige kazen worden gemaakt met stremsel, afkomstig uit de maag van een kalf, maar er zijn ook vegetarische opties beschikbaar.

Wat is stremsel?

Voordat we vegetarisch stremsel bespreken, is het belangrijk om te kijken naar wat stremsel is en waarom vegetariërs producten die met dit ingrediënt zijn gemaakt, moeten vermijden. Stremsel is het ingrediënt dat wordt gebruikt om kaas te laten stollen. Dit klinkt onschuldig, maar dat is het niet. Het primaire enzym (chymosine) in stremsel wordt verzameld uit de binnenkant van de vierde maag van een pasgeboren kalf. Het enzym wordt daar geproduceerd om babykoeien te helpen melk te verteren. Biggen zijn een secundaire bron van stremsel, die het enzym ook gebruiken bij het verteringsproces. De noodzaak van een vegetarische optie voor dit enzym ligt voor de hand. Bovendien is dierlijk stremsel vrij duur en wordt het moeilijk te vinden, vooral omdat dierenrechtenactiviteiten bezwaar hebben gemaakt tegen praktijken in de kalfsvleesindustrie.

Hoe vegetarisch stremsel wordt gemaakt

Vegetarisch stremsel heeft hetzelfde doel als "gewoon" stremsel: het stollen van eiwitten in melk om vegetarische kazen te maken. Het verschil is dat vegetarisch stremsel van plantaardige of microbiële oorsprong is.

Plantaardig stremsel

Enzymen die uit plantaardige bronnen worden verzameld, worden uit planten geoogst om plantaardig stremsel te maken. Dit is een echt vegetarisch stremsel. Deze planten omvatten:

  • Vijgebladeren
  • Meloenen
  • Saffloer
  • Wilde distels

Microbieel stremsel

Om microbieel stremsel te maken, worden enzymen verzameld uit schimmels of bacteriën en vervolgens gefermenteerd. Helaas kan dit type stremsel een bittere nasmaak achterlaten en wordt het daarom meestal alleen gebruikt bij het maken van kazen die niet lang hebben gerijpt. Dit type stremsel is ook echt vegetarisch.

Genetisch gemanipuleerd stremsel

Het derde type stremsel dat als vegetarisch wordt beschouwd, heet Fermentation Produced Chymosin (FPC). Dit product wordt gemaakt door een gen uit het DNA van een kalf te halen en dit vervolgens in het DNA van gist, schimmels of bacteriën te plaatsen. Dat betekent dat FPC een GMO-product is. De meeste kaas in de Verenigde Staten wordt gemaakt met dit soort stremsel. Dit type stremsel werd in 1990 door de FDA goedgekeurd voor gebruik in kaas.

Het is belangrijk op te merken dat in veel gevallen de enzymen met het label vegetarisch stremsel worden vervaardigd met behulp van genetisch gewijzigd stremsel. In dit geval wordt het chymosine-DNA uit de maagcellen van een kalf gehaald en veranderd. Bij gefabriceerde enzymen is dit echter niet altijd het geval. Ze kunnen ook biosynthetiseren zonder de cellen van een dier. De sleutel is om bij de fabrikant na te vragen welke merken veilig zijn om te kopen. Het type stremsel dat gebruikt wordt om de kaas te maken, zal bijna nooit op het etiket verschijnen.

Wat je misschien niet weet

Het echte voordeel is dat je misschien vegetarische kaas eet die het FPC-vegetarische stremsel gebruikt dat DNA uit de maagcellen van het kalf gebruikt. Het grootste deel van het enzym wordt in de wei gefilterd, maar voor de meeste vegetariërs maakt dit een verschil, en het is een beetje onderzoek waard.

Je wilt weten waar het stremsel vandaan komt dat wordt gebruikt in de kaas die je eet. Tenzij je contact opneemt met de fabrikant en vraagt welk type stremsel er in hun kazen wordt gebruikt, is het bijna onmogelijk om dat te weten. Op de meeste etiketten staat alleen 'enzymen' in de ingrediëntenlijst, wat volgens de FDA dierlijk, plantaardig of microbieel stremsel kan betekenen. De exacte bewoording voor de definitie van stollingsenzymen op de meeste kaasetiketten is ‘stremsel en/of andere stollingsenzymen van dierlijke, plantaardige of microbiële oorsprong."

De beste oplossing is om vegetarische kaas te kopen via markten die het verschil begrijpen en bereid zijn de bron van het vegetarische stremsel bekend te maken. Je kunt ook alleen veganistische vormen van kaas zoeken.

Trader Joes

Trader Joes staat bekend om zijn grote selectie gezonde voeding. De vegetarische lijn bevat geen ingrediënten of subingrediënten die afkomstig zijn van dier, vlees, gevogelte of vis. De meeste kazen in hun winkels zijn geëtiketteerd, zodat u weet welk type stremsel wordt gebruikt. Hun lijn vegetarische producten omvat vegetarische en veganistische opties zoals:

  • Sojakaas: deze kaas is gemaakt van sojamelk, met een smaak en consistentie die dicht bij natuurlijke kaas ligt.
  • Tofutti beter dan roomkaas: dit product heeft een delicate smaak en een aangenaam mondgevoel, vergelijkbaar met echte roomkaas.
  • Veganistische mozzarella: deze vervanger smelt prachtig op pizza, maar je kunt hem niet in de magnetron zetten of invriezen.
  • Veganistische Roomkaas: De smaak van deze roomkaas benadert heel dicht de echte kaas.
  • Mozzarella-stijl snippers: Gemaakt met amandelmelk, deze kaas smelt net als mozzarella.

Bezoek hun website voor een volledige lijst van hun producten en locaties.

Volle voedingsmiddelen

Kite Hilll Kaas
Kite Hilll Kaas

Whole Foods heeft een prachtige kaasafdeling. De meeste kazen die ze verkopen zijn biologisch. Op hun website staat wel dat de kaas die zij verkopen gemaakt kan worden van alle vier de soorten stremsel, inclusief dierlijk stremsel. U zult het etiket aandachtig moeten vragen of lezen om erachter te komen of de kaas waarin u geïnteresseerd bent vegetarisch is; het zal een bijbehorend label hebben. Op veel van hun labels staat vermeld of stremsel vegetarisch of traditioneel is.

  • Kite Hill Cheese: Deze veganistische kaas is verkrijgbaar in verschillende smaken en is zacht met een geweldige textuur.
  • 365 Merkkazen:Op de etiketten van deze kazen staat vegetarisch of traditioneel stremsel. Alle varianten zijn verkrijgbaar, van cheddar tot roomkaas.
  • String Cheese: Alle kinderen zijn dol op stringkaas, en Whole Foods heeft een prachtige variant van dit leuke snackproduct.
  • Vermont Creamery: Deze uitstekende kazen zijn gemaakt met behulp van duurzame landbouw. Alle varianten zijn vegetarisch.

Kroger

Applegate middelgrote cheddarkaas
Applegate middelgrote cheddarkaas

Deze landelijke keten heeft veel keuze in vegetarische en veganistische kazen. Lees zoals altijd goed het etiket of vraag een verkoper of de kaas die u wilt kopen dierlijk of vegetarisch stremsel bevat. Alle beschikbare kazen vind je op hun website.

  • Treeline Treenut Cheese: deze veganistische kazen worden nu aangeboden in Kroger-winkels. De ambachtelijke kazen zijn gemaakt van cashewmelk en gebruiken uitsluitend vegetarisch stremsel.
  • Laughing Cow:Deze snackkazen zijn gemaakt met vegetarisch stremsel. Smeerbare kaaspartjes zijn er in alle smaken, van Zwitsers tot Pepper Jack.
  • Tillamook: Veel soorten van dit kaasmerk gebruiken vegetarisch stremsel, waaronder cheddar, colby, provolone, muenster en Zwitsers.
  • Applegate: Alle kaassoorten onder deze regel gebruiken vegetarisch stremsel, behalve hun havartikaas. Op het etiket op hun havarti staat 'enzymen', terwijl op alle andere varianten 'enzymen - niet-dierlijk' staan.

Sojakaas alternatieven

Sojakazen bieden een aantal alternatieven voor het vegetarische menu. Hier zijn er een paar:

  • Beter dan roomkaas: Deze romige smeerbare verse kaas komt dicht in de buurt van echte roomkaas.
  • Follow Your Heart: een op soja gebaseerd, caseïnevrij veganistisch gastronomisch kaas alternatief, verkrijgbaar in een aantal smaken
  • Galaxy Nutritional Foods: biedt een ruime keuze aan vegetarische kaassmaken, waaronder:
    • Mozzarella, een goed smeltende kaas
    • Geel Amerikaans, ideaal voor tosti's met gegrilde kaas
    • Pepper jack, heerlijk in burrito's en enchiladas
    • Swiss, een klassieke kaas met een lichtzure smaak
    • Provolone, nog een geweldige smeltkaas
    • Cheddar, de klassieke kaas om uit de hand te raspen in ovenschotels
  • Soja Kaas - een andere favoriet van veel vegetariërs is verkrijgbaar in verschillende smaken en zelfs in een paar vetvrije versies

Het eindresultaat

Net als bij veel vegetarische onderwerpen zorgt het gebruik van stremsel bij het maken van kaas voor controverse omdat het een dierlijk bijproduct is. Bent u strikt vegetariër, dan is het verstandig om contact op te nemen met de fabrikant om te informeren welk type vegetarisch stremsel zij gebruiken bij het maken van hun vegetarische kaas.

Aanbevolen: