Zijn er kazen die geen stremsel bevatten?

Inhoudsopgave:

Zijn er kazen die geen stremsel bevatten?
Zijn er kazen die geen stremsel bevatten?
Anonim
Hüttenkäse
Hüttenkäse

Sommige kazen worden inderdaad gemaakt zonder stremsel, dat de melkeiwitten doet stremmen. Een paar varianten worden gemaakt zonder stremmiddel, en andere gebruiken plantaardige vormen van het enzym dat in stremsel voorkomt. Er bestaat ook stremsel dat gemaakt is van genetisch gemodificeerde schimmels. Vegetariërs die geïnteresseerd zijn in het vinden van een "echte" vegetarische kaas, moeten de onderstaande opties overwegen.

Kaas zonder stremsel

Rice University identificeert de volgende kaasmerken als stremselvrij. Dit zijn jonge kazen die niet lang rijpen en kazen die kort na productie vers geserveerd worden.

Kwark

In Nutrition Therapy and Pathophysiology, (pagina 293) Marcia Nelms, Kathryn Sucher en Sara Long-notitie kwark wordt traditioneel gemaakt zonder de toevoeging van stremsel en wordt in plaats daarvan gestold met een zuur ingrediënt zoals azijn. Alle merken kwark, inclusief Kraft en Horizon Organic, zijn veilige keuzes voor wie op zoek is naar stremselvrije kaas.

Roomkaas

Kraft Philadelphia roomkaas is een stremselvrije kaas. Het is een goede optie voor alles, van bagels tot recepten.

Mozzarella

  • Stella: Stella-mozzarella heeft een zachte textuur die is ontworpen voor het maken van zelfgemaakte pizza's of smakelijke panini's.
  • Frigo: Volgens Serious Eats biedt deze kaas een perfecte combinatie van zout en pittigheid.

Provolone

Stella provolone heeft een intense smaak. Dit maakt het een geweldige aanvulling op ovenschotels of warme sandwiches.

Ricotta

Organic Valley-ricottakaas heeft een licht zoete smaak dan sommige alternatieven. Het is rijk, licht en gemaakt zonder stremsel.

Zwitsers

Kraft Natuurlijke Zwitserse kaas smelt goed en is vrij van stremsel. De smaak ontbreekt echter nogal, merkt Review Stream op.

Kaas gemaakt met niet-dierlijk stremsel

Volgens een lijst die oorspronkelijk is samengesteld en gepubliceerd door Joyous Living, worden de volgende kaasmerken gemaakt met vegetarische vormen van stremsel. De meeste kaas in de Verenigde Staten wordt gemaakt met een van de vier soorten plantaardig stremsel.

Cheddar

Kerrygold-cheddar
Kerrygold-cheddar
  • Microbieel stremsel. Dit enzym wordt geproduceerd uit schimmels of schimmels. Het is veel goedkoper dan kalfsstremsel, maar het kan een bittere smaak hebben. Kaasmakers gebruiken dit product eerder in jonge kaas, omdat het rijpingsproces de smaken in de kaas versterkt.
  • Door fermentatie geproduceerde chymosine (FPC). Volgens het Dairy Research Institute wordt deze verbinding gebruikt in meer dan 90% van alle kazen die in de Verenigde Staten worden gemaakt. Het heeft niet zoveel invloed op de smaak van de kaas als microbieel stremsel. Dit type stremsel kan worden gemaakt door het DNA dat het stremselenzym produceert in schimmels te plaatsen. Met andere woorden: dit product is bijna altijd genetisch gemodificeerd.
  • Plantaardig stremsel. Sommige planten bevatten verbindingen die melk doen stremmen, net zoals stremsel dat doet. De plant die het meest voor deze verbinding wordt gebruikt, is de distel. Maar dit stremsel mag alleen worden gebruikt voor kaas gemaakt van schapen- of geitenmelk, omdat koemelkkaas hierdoor bitter wordt.

Etiketten ontcijferen

Etiketten vertellen niet altijd het hele verhaal over het eten, omdat de gebruikte termen niet altijd duidelijk zijn. De FDA stelt dat “enzymen van dierlijke, plantaardige of microbiële oorsprong als “enzymen” op een kaasetiket mogen worden vermeld, zonder onderscheid tussen dierlijke en plantaardige vormen. Zoek naar de term 'vegetarisch' of 'veganistisch' op het etiket om uw keuze te verfijnen.

Als je GM- of GMO-voedsel wilt vermijden, let dan op het etiket 'Niet-GMO-product' op de kazen die je koopt. Een kaasetiket waarop staat dat het product '100% biologisch' of 'USDA biologisch' is, is ook nuttig, maar dat betekent niet altijd dat het gebruikte type stremsel geen GMO is. De beste manier om te bepalen of een kaas stremsel bevat, of het nu dierlijk of plantaardig is of GMO, is door het bedrijf te bellen en te vragen.

Houd er ook rekening mee dat bedrijven vaak de ingrediënten veranderen die ze gebruiken wanneer ze een product maken, zodat een kaas die de ene week met vegetarisch stremsel is gemaakt, de volgende week met dierlijk stremsel kan worden gemaakt. Sommige kazen worden ook gemaakt met dierlijke producten, zoals vitamine A-palmitaat, dat soms wordt gemaakt met visleverolie.

Blijf trouw aan vegetarische principes

Om er zeker van te zijn dat je echt een vegetarisch dieet volgt, zoek je naar kazen die gemaakt zijn zonder toevoeging van dierlijk stremsel. Lees de etiketten aandachtig en controleer voordat u koopt!

Aanbevolen: