Manieren om inktvlekken uit drogers te verwijderen

Inhoudsopgave:

Manieren om inktvlekken uit drogers te verwijderen
Manieren om inktvlekken uit drogers te verwijderen
Anonim
vrouw die kleren uit de droger ha alt
vrouw die kleren uit de droger ha alt

Inktvlekken moeten verwijderen uit droogtrommels en paddles kan een ongewenste taak zijn. Gelukkig zijn er eenvoudige oplossingen om de vaak lelijke rommel veilig op te ruimen.

Drogertrommels

Als een ramp toeslaat in de vorm van inktvlekken, is niet alles verloren. Veel mensen gooien kledingstukken waarop opgedroogde inktvlekken zitten automatisch weg, maar er zijn manieren om inktvlekken uit kleding te verwijderen. Hetzelfde geldt voor drogers. Wanneer een vergeten pen in de droger ontploft, hoeft u niet meer naar buiten te rennen en een nieuwe machine te kopen. Volg liever deze eenvoudige tips om inktvlekken uit een droogtrommel te verwijderen:

Warmte

Je eerste verdedigingsmethode tegen een inktvlek is door de droger op de hoogste stand te laten draaien. De intense hitte zou de inkt vloeibaar moeten maken, zodat je deze met een schone doek van de droogtrommel kunt vegen.

Nagellakverwijderaar

Als directe hitte alleen niet voldoende is, breng dan nagellakremover aan op de inktvlekken terwijl de droogtrommel nog warm is. De vloeistof moet eerst op een katoenen doek worden geplaatst. Gebruik dan wat elleboogvet om het in de inkt te werken totdat het loslaat.

Als je klaar bent, veeg je de trommel af met een vochtige doek om de resterende sporen van de nagellakremover te verwijderen.

WD-40

Om inktvlekken uit de droogtrommel te verwijderen, kunt u proberen wat WD-40 rechtstreeks op de vlekken te spuiten en deze vervolgens schoon te vegen met een zachte doek.

Bleekmiddel

Er zijn een aantal manieren waarop u bleekmiddel kunt gebruiken om inktvlekken uit droogtrommels te verwijderen. Het gemakkelijkste is echter om een paar oude handdoeken in een mengsel van bleekwater en water te laten weken. Zodra de handdoeken verzadigd zijn met het bleekmiddelmengsel, wringt u ze een beetje uit. Je wilt niet dat ze drijfnat worden; ze moeten eerder vochtig zijn, maar niet druipen. Plaats de handdoeken met de inktvlekken in de droger en laat ze ongeveer 30 minuten draaien. Herhaal indien nodig.

Commerciële schoonmaakmiddelen

Simple Green All-Purpose Cleaner is een niet-giftig, milieuvriendelijk reinigingsproduct dat kan worden gebruikt om inktvlekken uit droogtrommels te verwijderen. Spuit gewoon wat schoonmaakmiddel op een spons en veeg de inkt van de drum. Bovendien is Goo Gone, een op olie gebaseerd reinigings- en oplosmiddel, dat speciaal is samengesteld om kleverige rommel veilig te verwijderen, een ander product dat goed werkt om aangekoekte inkt uit drogers te verwijderen.

Groente bakvet

Als u bang bent om chemisch gebonden producten in uw friteuse te gebruiken, probeer dan plantaardig bakvet te gebruiken. Verwarm de droger eenvoudigweg een paar minuten en bestrijk de inktvlekken vervolgens met gewoon plantaardig bakvet. Laat het bakvet een beetje intrekken en veeg het vervolgens schoon met een katoenen doek.

Drogerpeddels

De binnenkant van de meeste drogers is gemaakt van geëmailleerd of porseleingecoat staal. Gelukkig zijn dit soort oppervlakken niet erg poreus, waardoor inkt niet permanent mag intrekken. Hetzelfde kan echter niet altijd gezegd worden voor de droogpeddels, die van plastic zijn gemaakt. Deze plastic paddles zijn poreus van aard, wat betekent dat een vlek sneller kan inwerken en langer meegaat als deze niet onmiddellijk wordt behandeld.

Inktvlekken verwijderen uit de paddles in uw droger kunt u bereiken met de volgende tips:

Mr. Schone magische gum

Het goedkope sponsachtige kussentje doet wonderen tegen inktvlekken. Bevochtig de Magic Eraser eenvoudigweg met wat warm water en schrob krachtig totdat de inktvlek uit de plastic paddles is verwijderd.

Alcohol

Voor hardnekkige inkt die niet van de plastic peddels van je droger loslaat, doordrenk je een katoenen doek met ontsmettingsalcohol en veeg je de vlekken weg. Afhankelijk van de ernst van de inktvlek moet je mogelijk een beetje elleboogvet gebruiken bij het schrobben.

Insectenspray

Het klinkt misschien vreemd, maar insectenspray is handig als je inktvlekken uit de drogerpaddles verwijdert. Gewoon UIT spuiten! Insectenwerend middel direct op de inktvlekken aanbrengen en met een schone doek wegvegen. De actieve ingrediënten in het insectenwerend middel helpen de vlek op te tillen, zodat je deze met de doek kunt wegvegen.

Preventie is de sleutel

Een greintje preventie kan helpen de noodzaak van alle bovengenoemde schoonmaaktips te elimineren. Om te voorkomen dat inktvlekken uw droger aantasten, moet u de zakken van alle kledingstukken grondig leegmaken voordat u ze in de wasmachine of droger plaatst. Door pennen of andere inktdragers te verwijderen voordat u ze in de droger gooit, kunt u voorkomen dat uw machine er uit ziet als een Dalmatiër.

Aanbevolen: