24 Essentiële Chinese symbolen en hun betekenis

Inhoudsopgave:

24 Essentiële Chinese symbolen en hun betekenis
24 Essentiële Chinese symbolen en hun betekenis
Anonim
Twee Chinese symbolen voor rijkdom.
Twee Chinese symbolen voor rijkdom.

De betekenissen van Chinese symbolen hebben een grote invloed op de manier waarop de symbolen worden gebruikt in feng shui-remedies, vooral wanneer een symbool wordt gebruikt om een element te activeren. Er zijn veel krachtige Chinese symbolen die je kunt integreren in het feng shui-ontwerp die de stroom van chi zullen verbeteren en veelbelovende energie zullen brengen.

Betekenissen en gebruik van Chinese symbolen

Mensen veranderen Chinese symbolen vaak in geluksbrengers. U kunt deze symbolen gebruiken om bepaalde energieën naar u en uw huis aan te trekken. Als je deze feng shui-remedie wilt benutten om bepaalde energieën in je huis te activeren, moet je weten waar elke sector zich in je huis bevindt. Bovendien wil je ervoor zorgen dat het symbool is gemaakt van het feng shui-element dat aan een bepaalde sector is gekoppeld. Als u bijvoorbeeld een symbool in de oostelijke sector van uw huis wilt gebruiken, is hout de optimale materiaalkeuze voor uw symbool.

Chinese symbolen voor rijkdom, succes en geld

Veel symbolen activeren chi-energie in uw carrière- of vermogenssector. Je kunt hetzelfde symbool voor verschillende gebieden gebruiken om de energie over te brengen die wordt weergegeven door het amulet, het beeldje of de afbeelding. U kunt rijkdomsymbolen gebruiken om uw carrière een boost te geven en zo meer succes te behalen in uw werksector en op het gebied van rijkdom in uw huis.

Goudbaar

Deze gouden iconen lijken op een grappig gevormde hoed. Veel mensen plaatsen deze symbolen in de welvarende delen van hun huis om hen geluk te brengen en de financiën te verbeteren.

Kostbare Chinese traditionele valuta gouden yuanbao-baren en doos
Kostbare Chinese traditionele valuta gouden yuanbao-baren en doos

munten gebonden met rood lint

Je vindt Chinese munten samengebonden in drie of zes combinaties. Controleer of de gebruikte munten afkomstig zijn uit een positieve dynastie zoals I-Ching. Je wilt geen negatieve energie oproepen door munten uit een tirannieke, wrede dynastie te gebruiken. Plaats munten in uw vermogenssector om de energie te stimuleren om meer geld op uw manier op te halen.

Chinese rode knoop, jadepompoen en bronzen munten
Chinese rode knoop, jadepompoen en bronzen munten

Fu of Foo Dogs

Fu Dogs zijn gestileerde leeuwen die oorspronkelijk zijn gemaakt om potentiële dieven angst aan te jagen. Ambachtslieden hakten deze zeer grote waakhonden uit steen om voor de keizerlijke paleizen te plaatsen. Deze fictieve wezens werden al snel het symbool van grote rijkdom en beschermers van rijkdom.

Chinese fu-hond
Chinese fu-hond

Drakenschildpad

Als je grote rijkdom en succes wilt aantrekken, voeg dan gewoon een drakenschildpad toe aan je rijkdom of carrièresector. Dit mythologische wezen heeft het lichaam van een schildpad met een kop in de vorm van een draak. De energieën die bij dit symbool horen zijn moed, vastberadenheid, kracht en succes. Dit is een krachtig symbool voor zakelijke inspanningen. De afbeelding van de drakenschildpad bevindt zich bovenop een hoop goudstaven en I-Ching-munten (een positieve dynastie). Zijn mond is open, zodat hij met grote kracht positieve energie kan uitblazen. Normaal gesproken vind je een munt in zijn mond. Zorg ervoor dat de munt naar boven ligt (kant met Chinese karakters).

Drakenschildpad Boeddhistisch beeldje
Drakenschildpad Boeddhistisch beeldje

Driepotige pad

Een driepotige pad is een zeer veelbelovend symbool om rijkdom in huis te halen. De meeste beelden worden geleverd met een Chinese munt in de mond van de pad, vergelijkbaar met de beelden van de drakenschildpad.

Geldkikker met de munt op de houten tafel
Geldkikker met de munt op de houten tafel

Goudvis

Goudvissen zullen geld en rijkdom naar je toe trekken. Gebruik voor het beste resultaat een combinatie van acht rode en één zwarte of acht zwarte en één rode vis.

Goudvissen zwemmen in de tank
Goudvissen zwemmen in de tank

Veel succes

Chinese geluksbrengers, amuletten en voorwerpen zijn een mix van elementen en motieven.

Ox, wensen vervullen

Velen geloven dat heilige dieren en goden de verlangens van je hart zullen vervullen. Deze mensen vereren de os als een heilig dier. Je kunt symbolen van de os gebruiken als geluksbrengers in welke sector van je huis je ook wilt activeren. Als u bijvoorbeeld een wens heeft voor een bepaalde baan, plaatst u dit symbool in uw carrièresector van uw huis of thuiskantoor.

Chinees Nieuwjaar van de Os
Chinees Nieuwjaar van de Os

Lucky Bamboo

Lucky Bamboo is een levend symbool dat je kunt gebruiken om vuur- en houtelementen te activeren. Lucky Bamboo trekt frisse, nieuwe energie aan om je te helpen bepaalde sectoren van je huis en daarmee je leven nieuwe energie te geven. Deze arrangementen worden geleverd met verschillende aantallen stengels. Elk nummer heeft een specifieke betekenis en symbool van het soort geluk dat het je kan brengen.

Geluksbamboeplant
Geluksbamboeplant

Mystieke knoop

De mystieke knoop is een knoop van de eeuwigheid (figuur acht) en bevat zes andere oneindigheidsknopen. Deze serie gebonden knopen creëert een charme van eindeloos geluk en grote overvloed voor iedereen die het draagt of gebruikt in een interieur. De knoop is meestal gemaakt van rood zijden koord en wordt vaak voor een specifiek doel aan een ander bedeltje bevestigd, zoals munten om rijkdom aan te trekken of een paar mandarijneenden die worden gebruikt als symbool van een gelukkig huwelijk.

Chinese knoop
Chinese knoop

Liefde en eeuwigheidssymbolen

Als je een mislukt huwelijk wilt hernieuwen of nieuwe liefde wilt vinden, dan kunnen liefdessymbolen je helpen.

Rode envelop

Mensen gebruiken rode enveloppen om zegeningen aan de ontvanger te schenken. Er zijn veel gelegenheden waarbij u iemand een rode envelop cadeau kunt doen, zoals een bruiloft, verjaardag, jubileum of promotie. De mythe achter dit symbool is ontstaan doordat een jonge man een draak doodde. Uit dankbaarheid verzamelde het dorp munten, verzegelde ze in een rode envelop en gaf deze vervolgens aan de drakendoder. Zorg ervoor dat er altijd één Chinese munt in de envelop zit voordat u deze verzegelt en weggeeft.

Rode pakjes met geldgeschenken
Rode pakjes met geldgeschenken

Mandarijneenden en kraanvogels

De Mandarijneend en de kraanvogel zijn twee van de meest gebruikte symbolen voor een lang en gelukkig huwelijk. Welke je ook besluit te gebruiken in de huwelijkssector van je huis, zorg ervoor dat je twee eenden of twee kraanvogels gebruikt om jou en je partner (geliefde) te vertegenwoordigen.

Mandarijn eenden
Mandarijn eenden

Pioenen en perzikbloesems

Twee van de meest populaire bloemsymbolen voor liefde zijn pioenrozen en perzikbloesems. Hun delicate schoonheid is vol elegantie, duurzaamheid en overvloed.

Enkele pioenrozen in groene glazen vazen
Enkele pioenrozen in groene glazen vazen

Rozenkwarts

Rozenkwarts wordt beschouwd als de belichaming van een liefdescharme. Draag het als een natuurlijke ketting of met een liefdessymbool.

Rozekwarts en bloemen
Rozekwarts en bloemen

Tortelduifjes

In de Chinese cultuur vertegenwoordigen vogels, vaak exotische, liefde. De twee meest prominente zijn een paar mandarijneenden of een paar kraanvogels. In veel van de tekeningen zijn deze vogels gestileerd en hebben ze elegante vloeiende verenlijnen om de emotie van liefde over te brengen. Gebruik deze in paren als je keramiek of afbeeldingen gebruikt.

Twee witte zwanen die met hun nek een hartvorm vormen
Twee witte zwanen die met hun nek een hartvorm vormen

Godin van de liefde

Een beeldje van de liefdesgodin Kwan Yin wordt vaak in huizen gebruikt om alle kwaliteiten te symboliseren die deze godin belichaamt, waaronder compassie en barmhartigheid, die nodig zijn om liefde in harmonie te laten bestaan.

Guanyin-standbeeld in Funaoka
Guanyin-standbeeld in Funaoka

Chinese symbolen voor geluk

Er zijn talloze symbolen binnen de Chinese cultuur die geluk vertegenwoordigen. Sommige symbolen zijn Chinese karakters, voorwerpen, dieren en zelfs een van de vijf elementen hout, vuur, metaal, water of aarde.

Phoenix en Draak

De legendarische feniks die uit de as herrijst om een nieuw leven te creëren, is de yin van de yang die voorkomt in het drakensymbool. Wanneer je de twee samen gebruikt, trek je de energieën van yin en yang aan in een poging om de perfecte balans te creëren, wat op zijn beurt groot geluk zal brengen.

Geschilderde porseleinen feniks en draak
Geschilderde porseleinen feniks en draak

Ekster

Veel van de gelukssymbolen hebben geen legende of mythologisch verhaal achter hun benaming. De ekster is zo'n symbool. Het onderscheid als symbool voor geluk komt simpelweg doordat de uitspraak van het woord Ekster in het Chinees vergelijkbaar is met de uitspraak van het woord 'geluk'. Er zijn verschillende bijgelovigheden die uit dit symbool voor geluk zijn voortgekomen. Als er bijvoorbeeld een ekster buiten je huis krast, is dat een teken of voorteken dat er binnenkort iemand komt met goed nieuws waar je heel blij van zult worden.

Ekster zit op een latwerk
Ekster zit op een latwerk

Fuk Luk Sau

De drie gelukkige onsterfelijken zouden veel geluk en een goede gezondheid brengen. De beeldjes worden vaak in de eetkamer geplaatst om rijkdom, welvaart en een goede gezondheid voor het gezin aan te trekken.

Chinese God van Fortuin, Welvaart en Levensduur beeldje
Chinese God van Fortuin, Welvaart en Levensduur beeldje

Lachende Boeddha

Geluk wordt aan uw huis geschonken, samen met overvloedig spiritueel inzicht en materiële rijkdom wanneer u een standbeeld van de Lachende Boeddha in uw meest veelbelovende sector plaatst. Zorg ervoor dat je Boeddha een verhoogde locatie en ereplaats geeft.

Lachend Boeddhabeeld
Lachend Boeddhabeeld

Lotus

Als symbool van schoonheid en verlichting trekt de lotusbloem veelbelovende energieën aan die je leven gegarandeerd gevuld zullen maken met groot geluk.

Lotus-waterlelie in meer
Lotus-waterlelie in meer

Mystieke knoop

Als je op zoek bent naar een gelukkig leven gevuld met eindeloze zegeningen en veel geluk, dan is deze knoop van cijfer 8 precies wat je zoekt. De knoop wordt gemaakt door een reeks van zes achtvormige knopen aan elkaar te knopen en wordt vaak gebruikt om amuletten, charmes of andere gelukkige feng shui-symbolen op te hangen.

Chinese nieuwjaarsviering-vrouw met een Fengshui-ornament
Chinese nieuwjaarsviering-vrouw met een Fengshui-ornament

Cijfers

Bepaalde cijfers worden als veelbelovend beschouwd en er wordt aangenomen dat ze geluk en overvloed aantrekken. Deze omvatten de nummers zes, acht en negen.

Het controleren van de geluksgetallen in een gelukskoekje
Het controleren van de geluksgetallen in een gelukskoekje

Chinese karakters die geluk betekenen

Chinese karakters hebben doorgaans een dubbele of meer betekenis, net zoals andere talen woorden hebben die een dubbele betekenis kunnen hebben. Xi betekent bijvoorbeeld geluk, maar wordt ook gebruikt als symbool voor vruchtbaarheid en geluk. Het helpt om te begrijpen hoe de karakters worden gebruikt om variaties op woorden en zinsneden te creëren.

Verschillende graden van geluk

Het xi-teken voor geluk heeft verschillende variaties die verschillende graden van geluk uitdrukken. Om te begrijpen hoe de karakters worden weergegeven of uitgeschreven, moet u leren hoe u de uitspraak Romanisering kunt ontcijferen. Simpel gezegd: de uitspraak-romanisering verschijnt als een getal. Dit staat naast het Chinese karakter geschreven. Het getal geeft het aantal streken aan dat nodig is bij het tekenen van het teken, zodat de betekenis wordt gewijzigd.

Een paar voorbeelden van hoe de tekens en cijfers worden gebruikt zijn:

  • Shuang xi3: Dubbel geluk (populaire remedie voor huwelijken en huwelijksvieringen)
  • Xi shi4: Wordt gebruikt om een bruiloft en andere vrolijke gebeurtenissen aan te kondigen
  • Xi shang4 mei2 shao4: Betekent vreugdevol met uitstraling
  • Shuang xi3 lin2 men2: kondigt geluk aan
  • Xi qi4 yang2 yang2: Vol geluk
  • Xi chu1 wang4 wai4: Dolblij
Decoratie van de Chinese bruiloft theeceremoniezaal met dubbel gelukssymbool als achtergrond
Decoratie van de Chinese bruiloft theeceremoniezaal met dubbel gelukssymbool als achtergrond

Double Happiness-symbool en papieruitsparingen

Aangezien het meest herkenbare symbool voor geluk ook een symbool is voor dubbel geluk, shuang xi3, is het niet verrassend dat het in heel China wordt gebruikt als symbool voor bruiloften. Het wordt gedrukt op rode vlaggen, lantaarns, enveloppen, kaarten, servetten en andere huwelijksmotieven en -objecten. Eén traditie is om het teken xi uit rood papier te knippen en op de toegangsdeuren en de binnenmuren van de ruimte waar de bruiloft zal plaatsvinden te plakken. Bovendien worden rode papieruitsparingen op de deur van de bruidssuite en zelfs op de muren geplaatst. Rode lantaarns hangen rond het bed van het echtpaar om geluk aan te trekken en zo een lang en gelukkig huwelijk te garanderen.

Chinese Nieuwjaarslantaarns 's nachts verlicht
Chinese Nieuwjaarslantaarns 's nachts verlicht

Een veelbelovend Chinees symbool selecteren

Zoals u kunt zien, zijn er veel Chinese symbolen, betekenissen en elementen waarmee u rekening moet houden bij het kiezen van een symbool voor uw huis. Overweeg ze allemaal en beslis vervolgens welke je wilt gebruiken.

Aanbevolen: