Elementen en dieren gevonden in de Feng Shui-kalender

Inhoudsopgave:

Elementen en dieren gevonden in de Feng Shui-kalender
Elementen en dieren gevonden in de Feng Shui-kalender
Anonim
Chinese draak
Chinese draak

In feng shui werken de elementen en dieren van een Chinese kalender allemaal samen om een samenhangend beeld te vormen van het komende jaar. De feng shui-kalender is een geweldig hulpmiddel om persoonlijk inzicht te krijgen en hoe het komende jaar zich zal ontvouwen. Het concept van de feng shui-kalender is heel anders dan een westerse cultuurkalender.

Kalendercomponenten

Er zijn een paar concepten waarmee u rekening moet houden als u naar dit type kalender kijkt.

  • De feng shui-kalender is gebaseerd op de Chinese lunisolaire kalender.
  • Alle componenten zijn afhankelijk van geboortedata, hoewel het dier en het element van elk jaar samenwerken om een algemeen effect te hebben op de persoonlijkheden van degenen die onder een bepaald teken zijn geboren.

Elk jaar heeft een dier en een element

Elk jaar heeft een dier en een element. Je krijgt het dier en element van je geboortejaar toegewezen. Je kunt bijvoorbeeld een waterpaard of een metalen hond zijn. Zowel het dier als het element hebben typische kenmerken die daarmee gepaard gaan; de manier waarop deze kenmerken worden gecombineerd, voegt een dimensie toe aan je persoonlijkheid. Dit is hoe de Chinese kalender en astrologie met elkaar verbonden zijn, en waarom er niemand precies zoals jij bestaat.

Dier-elementcombinaties herhalen zich elke 60 jaar

Dier-elementcombinaties herhalen zich slechts elke 60 jaar. De cyclus van 60 jaar bestaat uit yin- en yang-eigenschappen, waarbij elk dier yin of yang is. Jaren die op even cijfers eindigen, worden als yang beschouwd en jaren die op oneven cijfers eindigen, worden als yin beschouwd. Elementen kunnen yin of yang zijn. Voor 2011 is het teken bijvoorbeeld Yin Metal Rabbit en 2012 is een Yang Water Dragon-jaar.

Gebruik de kalender om uw beste dagen te vinden

Het feng shui-aspect van de kalender vertelt je je beste dagen voor liefde, financieel succes, gezondheid en meer gedurende elk jaar.

Hoe de Chinese kalender zich verhoudt tot de Feng Shui-kalender

De Chinese kalender is gebaseerd op het lunisolaire jaar. Een lunisolaire kalender is gebaseerd op maanfasen. De lunisolaire kalender begint het Chinese Nieuwjaar elk jaar op een andere datum. Deze datum wordt bepaald door de tweede nieuwe maan na de winterzonnewende (ergens tussen 21 januari en 20 februari). Het wordt nog steeds gebruikt voor traditionele Chinese feestdagen en Chinese astrologie. Omdat de maan- en zonnejaren niet perfect bij elkaar passen en het Chinese Nieuwjaar tussen midden januari en eind februari migreert, moeten degenen die in die maanden geboren zijn de Chinese kalender raadplegen om hun geboortejaar te vinden. Naast je geboortemaand en -jaar houdt de feng shui-kalender ook rekening met de dag en het tijdstip waarop je bent geboren.

Elk jaar krijgt een dier en een element toegewezen. Per jaar vindt u per dier het algemene overzicht. Als het dus het Jaar van het Konijn (2011) is en uw dierenteken een Tijger is, zult u merken dat uw jaaroverzicht anders is dan dat van iemand die een Hond is. Bovendien heeft het element van uw geboortejaar invloed op de kwaliteit van uw jaar. Als jouw element botst met dat van het huidige jaar, dan zul je een moeilijker jaar hebben dan iemand met een compatibel element.

Elementen, Dieren, Feng Shui Kalenderoverzicht

De elementen en dieren werken samen om verschillende dimensies toe te voegen aan je persoonlijkheid en levensvisie.

Elementen

Er zijn vijf elementen betrokken bij deze kalender, en elk jaar krijgt één element toegewezen. Bovendien wordt elk element beschouwd als yin of yang, afhankelijk van het jaar:

  • Metaal (yang als het jaartal eindigt op 0, yin als het eindigt op 1)
  • Water (yang als het jaar eindigt op 2, yin als het eindigt op 3)
  • Hout (yang als het jaar eindigt op 4, yin als het jaar eindigt op 5)
  • Vuur (yang als het jaar eindigt op 6, yin als het eindigt op 7)
  • Aarde (yang als het jaar eindigt op 8, yin als het eindigt op 9)

Dieren

Er zijn twaalf dieren in de feng shui-kalender, die elk één jaar in een cyclus van twaalf jaar vertegenwoordigen. Elk jaar heeft een aangewezen dier en een element.

  • Rat
  • Os/Stier
  • Tijger
  • Haas/Konijn
  • Draak
  • Slang
  • Paard
  • Ram/schaap
  • Aap
  • Haan
  • Hond
  • Zwijn (varken)

De overlap tussen Feng Shui en Chinese kalenders

Elementen, dieren, feng shui-kalenders en meer kunnen allemaal worden gecombineerd om je meer over jezelf te vertellen op basis van je geboortedatum. Ze overlappen elkaar op een zodanige manier dat de resulterende informatie meer over u gaat dan sommige andere methoden. Omdat er zoveel combinaties zijn (8.640 als je rekening houdt met innerlijke en geheime dieren), kun je er zeker van zijn dat je lezing op basis van elementen en dieren binnen de feng shui-kalender speciaal voor jou op maat wordt gemaakt.

Aanbevolen: