Dieren die geluk brengen

Inhoudsopgave:

Dieren die geluk brengen
Dieren die geluk brengen
Anonim
Jaar van de Haan Beeldje
Jaar van de Haan Beeldje

Dieren in feng shui brengen geluk als je weet hoe je ze moet gebruiken. Geluksdieren worden in overeenkomstige feng shui-sectoren in je huis geplaatst om specifieke geluksgebieden in je leven te activeren.

Vleermuis

De vleermuis is een oud feng shui-symbool van rijkdom. In het Chinees betekent het woord vleermuis welvaart, dus het is een geweldig symbool om te gebruiken als remedie voor financiële problemen. Plaats dit symbool gewoon in de zuidoostelijke (rijkdoms)sector van uw huis of bedrijf.

Zwijn (varken)

Het zwijn of varken is een symbool voor algemeen geluk en fortuin. Het is ook een dierenteken uit de Chinese astrologie. Wanneer je in de welvaartsgeluksector (zuidoosten) wordt geplaatst, activeer je dit gebied in je leven. Dit dier is een beroemde verzamelaar van geld in de vorm van spaarvarkens.

Kraan

De kraanvogel is een feng shui-symbool voor een lang leven. Als u de gezondheidssector (oost) van uw huis wilt activeren, plaats dan een kraan in dit gebied. Het beschermt uw gezondheid tegen ziekten en bevordert een lang leven.

Krekel

In feng shui is de aanwezigheid van een krekel in huis, vooral in de keuken, een symbool van welvaartsgeluk. Cricketdozen zijn al lang een favoriet decoratief item voor huizen om geluk verder te symboliseren. Voeg gewoon een klein gouden krekelbeeldje toe om de look compleet te maken. Plaats dit symbool in de zuidoostelijke (rijkdoms)sector van uw huis of kantoor.

Herten

Antiek gedrukte papieren boeken met twee boekensteunen van herten
Antiek gedrukte papieren boeken met twee boekensteunen van herten

Het hert is een symbool van gratie, elegantie, uithoudingsvermogen en een lang leven. Het is ook een symbool van overvloed. Je kunt er een plaatsen in een eetkamer in de zuidoostelijke (rijkdoms)sector. Een andere geweldige plaatsing voor dit symbool is de gezondheidssector (oost) om de gezondheid te verbeteren en te beschermen.

Hond

Als er ooit een symbool van trouw en loyaliteit bestond, dan is het de hond. Dit Chinese astrologische dierenteken is ook een krachtig feng shui-symbool van bescherming en rechtvaardigheid. De hond is volhardend en staat sterk bij tegenslag. Je kunt dit symbool op elk gebied plaatsen dat je wilt beschermen, zoals een voordeur, carrièrehoek (noordelijke sector), rijkdomhoek (zuidoostsector), afstammelingenhoek (west) of huwelijks-/relatiehoek (zuidwest).

Draak

Draak in de Verboden Stad, Peking
Draak in de Verboden Stad, Peking

Dit Chinese astrologische dierenteken is ook een oud symbool van Chinese roy alty en macht. Je kunt een draak bij de voordeur plaatsen om je huis te beschermen tegen inbraak of de zuidoostelijke (rijkdoms)sector om de financiën te beschermen.

Draak en Feniks

Deze twee symbolen worden gebruikt om de perfecte vereniging van de energieën van draak (yang) en feniks (yin) weer te geven. Plaats dit symbool van een gelukkige verbintenis in de zuidwestelijke (huwelijk/relatie) hoek of sector.

Drakenschildpad

Sommige feng shui-diersymbolen zijn een combinatie van dieren, zoals de drakenschildpad. De kop van de draak en het lichaam van de schildpad worden gecombineerd om een mythisch wezen te creëren dat grote rijkdom en veelgeprezen succes aantrekt in de gelukssector waarin je het plaatst. Een Chinese munt uit een goede dynastie wordt meestal in de open mond van de draak geplaatst om rijkdom aan te trekken (zuidoostelijke sector).

Olifant

De olifant is al heel lang een symbool van grote kracht, intelligentie en vruchtbaarheid. In het Hindoeïsme vertegenwoordigt de olifant een van de goden, Ganesha. Het boeddhisme is een prominente Chinese religie en de olifant is een van de acht heilige dieren van de boeddhist. Zorg ervoor dat bij elke olifant die in feng shui wordt gebruikt, de slurf op trompetwijze wordt opgetild om een groot fortuin aan te geven. Zet een of meer olifanten met hun gezicht naar het noorden gericht om te trompetteren in een carrièrepromotie of naar het zuidwesten om een nieuwe liefde uit te bazuinen of een langdurige huidige liefde te vieren.

Fu of Foo Dogs (Lion Dogs)

De fu (foo)-honden, ook wel leeuwenhonden genoemd, zijn een gestileerd mythisch wezen dat voor de keizer is uitgevonden door de koninklijke kunstenaar die de opdracht heeft het meest angstaanjagende dier te creëren om het paleis te bewaken, vooral tegen dieven. De fu-hond is deels leeuw en deels hond en wordt als paar gebruikt bij de hoofdingang van het paleis en de koninklijke graven. De ene fu-hond is een mannetje met een bal onder zijn poot en de andere is een vrouwtje met een welp onder de poot. Dit paar waakhonden kan aan weerszijden van de voordeur van uw huis of de ingang van uw bedrijf worden geplaatst als persoonlijke en persoonlijke waakhonden.

Paard

Het paard is een krachtige en populaire keuze voor thuis of op kantoor. Dit Chinese astrologische dierenteken wordt in feng shui gebruikt als symbool van macht, kracht, succes en verovering. Het paard kan je naar overwinning en succes brengen. Kies een paard in galopperende houding (overwinningspaard) om aan te geven dat het op weg is naar een doel. Plaats dit symbool in de zuidelijke sector (roem en erkenning) of de noordelijke sector (carrière) van uw huis of kantoor.

Koi (karper)

Kleurrijke Koivissen In Water
Kleurrijke Koivissen In Water

De koi of karper is een oud symbool van doorzettingsvermogen ondanks grote ontberingen en elke test van uithoudingsvermogen. Je kunt koi gebruiken in een vijver, goudvissen in een aquarium of koitekeningen. Je kunt ook een afbeelding gebruiken van de legendarische karper die springt en de Drakenpoort oversteekt om in de machtige draak te veranderen. Koi wordt gebruikt als symbool voor scholastisch (noordoostelijke onderwijssector) of literair succes (noordelijke carrièresector), maar kan ook worden gebruikt voor zakelijk succes (zuidoostelijke welvaartssector).

Lieveheersbeestje

De opname van het lieveheersbeestje als gelukssymbool van feng shui-dieren is puur een verwesterde toevoeging aan Black Hat (BTB) feng shui. Lieveheersbeestjes zijn geen klassiek Feng Shui-symbool, omdat ze niet in China voorkomen, maar vaak worden verward met het oranje Aziatische lieveheersbeestje. Dit verklaart waarschijnlijk de opname ervan in de westerse BTB feng shui. Je kunt dit symbool gebruiken in elke sector waarin je welvaartsgeluk wilt activeren.

Lucky Cat

De gelukskat, ook bekend als Maneki-Neko, is een feng shui-symbool geïmporteerd uit Japan. Deze decoratieve kat staat met zijn rechterpoot in de lucht. Er wordt aangenomen dat het een beschermend symbool is tegen ziekte en financieel verlies. Vaak geplaatst bij een zakelijke kassa, kan het ook worden gebruikt in de oostelijke (gezondheids) of zuidoostelijke (vermogens) sector.

Mandarijneend

Traditioneel wordt de Mandarijneend gebruikt als mannelijk en vrouwelijk koppel eenden om een gelukkig huwelijk te vertegenwoordigen. Dit feng shui-symbool van gelukzaligheid in liefdesrelaties wordt geplaatst in de zuidwestelijke sector (liefde en relatie). Het is ook populair om het in de slaapkamer van het stel in de zuidwestelijke hoek te plaatsen.

Aap

Aap op het paard
Aap op het paard

De aap is een Chinees astrologisch dierenteken en ook een symbool van creativiteit, innovatie en intelligentie. Het gevoel voor humor en de ondeugendheid van de aap zorgen ervoor dat hij vaak in de problemen komt. In feng shui wordt dit dier vaak afgebeeld op de rug van een krachtig dier, zoals een olifant of een paard. Deze combinaties zijn bedoeld om de twee krachtige energieën te laten doordringen om het gebied in het leven waarin je dit symbool plaatst een boost te geven, zoals carrière N), rijkdom (SE) of roem en erkenning (S).

Os (koe)

Een ander dierenteken uit de Chinese astrologie, de os (koe), is ook een heilig dier in het hindoeïsme. In feng shui vertegenwoordigt de os ongelooflijke kracht en arbeidsuithoudingsvermogen. Er wordt aangenomen dat de os de chi-geluksenergie activeert voor het ontvangen van de wensen van je hart. Plaats deze wensvervuller op elk gebied van het leven waar je overvloed wenst, zoals de welvaartssector (SE), de carrièresector (N) of naast een kassa.

Phoenix

Een van de vier hemeldieren, de Phoenix, herrijst uit de as en leidt tot succes. Dit is een bijzonder veelbelovend symbool voor de vuurelementsector van het zuiden (roem en erkenning). Het is ook een geweldig symbool voor iedereen die op zoek is naar een nieuwe liefdesbelang. Plaats in de zuidwestelijke sector (liefde en relatie).

Konijn

Dit Chinese astrologische dierenteken is ook een feng shui-symbool voor vruchtbaarheid en overvloed. Toepassingen van Feng Shui zijn onder meer het plaatsen in ruimtes waar u overvloed wilt aantrekken, zoals in een eetkamer of kantoor. Kies de juiste gelukssector voor andere gebieden, zoals het zuidoosten voor rijkdom en het westen (nakomelingen) als je kinderen wenst.

Rat

Een ander Chinees dierenteken uit de astrologie, de rat, is een symbool van leiderschap en sluwheid. Je kunt dit symbool gebruiken voor het feng shui-perzikbloesemdier. De rat is het gewenste astrologieteken in de Peach Blossom-theorie voor astrologietekens van zwijnen, schapen of konijnen.

Neushoorn

Neushoorn gordel
Neushoorn gordel

De blauwe neushoorn is een geweldig feng shui-beschermingssymbool. Het voorkomt diefstal en ongelukken en kan bij de voordeur worden geplaatst (op de plank of op een andere hogere plek) of bij elke vliegende-stersector die moet worden tegengegaan.

Haan

Een Chinees astrologisch dierenteken, de haan is een betrouwbaar, zelfredzaam en moedig teken. Plaats dit symbool in uw carrièresector (N), roem- en erkenningssector (S) of liefdes- en relatiesector (SW), zodat het eventuele bedreigingen of barrières kan wegnemen. U kunt roddels op kantoor voorkomen door deze verdediger op uw bureau te plaatsen.

Schapen (Ram, Geit)

Dit Chinese astrologische dierenteken schaap, ram of geit, afhankelijk van de regio, is een symbool van verzorging en zorgzaamheid dat vaak wordt geassocieerd met familie. Als u een overvloed aan liefde en zorgzaamheid wilt aantrekken, plaats dit symbool dan in de zuidwestelijke sector (liefde en relatie) van uw huis of bedrijf. Je kunt veelbelovende chi aantrekken voor je nakomelingen (kinderen) als je ze in de westelijke sector plaatst.

Slang

De slang, een Chinees astrologisch dierenteken, is het symbool van intelligentie, vastberadenheid, romantiek en passie. Dit symbool wordt vaak in de zuidwestelijke sector geplaatst (liefde en relatie), maar kan ook worden gebruikt in een gebied waar je overvloed of een inspiratie van genialiteit wilt aantrekken.

Zwaan

De elegantie en gratie van de zwaan maken het tot een zeer veelbelovend symbool in feng shui. Het is een teken van rust en vrede. Een favoriete keuze voor een slaapkamer. Plaats een paar zwanen in de zuidwestelijke sector om een vredige, liefdevolle en rustige liefdesrelatie te garanderen.

Tijger

gouden en witte stenen tijgers op straat
gouden en witte stenen tijgers op straat

Een ander Chinees astrologisch dierenteken, de tijger, speelt een belangrijke rol in feng shui. Het is een symbool van moed, gratie, moed en leiderschap. Als u deze kenmerken op uw werk nodig heeft, plaats dit symbool dan in de noordelijke sector van uw bureau of langs de noordelijke muur van uw kantoor.

Pad (kikker)

De driepotige pad wordt vaak de geldpad of kikker genoemd. Het is een mythisch dier dat overvloed en rijkdom brengt aan iedereen die het tentoonstelt. Dit symbool van welvaart wordt weergegeven in de gelukssector in het zuidoosten om rijkdom en overvloed aan te trekken. Inspireer een persoonlijke meevaller door een driepotige pad op de zuidoosthoek van uw bureau te plaatsen. Zorg ervoor dat er een Chinese munt uit een goede dynastie in zijn mond zit.

Schildpad

Een mythische schildpad leefde 3.000 jaar en is de feng shui-inspiratie voor het gebruik ervan om een goede gezondheid aan te trekken in de oostelijke gelukssector. Er wordt ook aangenomen dat het mislukte carrières nieuw leven inblaast wanneer het in de North Luck-sector wordt geplaatst.

Feng Shui-dieren die geluk brengen

Er zijn veel dieren die geluk brengen als ze worden gebruikt in feng shui-toepassingen. Overbelast uw huis niet met deze veelbelovende wezens. Eén dier is voldoende om gunstige energieën in uw huis of bedrijf te brengen.

Aanbevolen: