10 manieren om de bodem te behouden

Inhoudsopgave:

10 manieren om de bodem te behouden
10 manieren om de bodem te behouden
Anonim
handen die grond vasthouden
handen die grond vasthouden

Hoewel het misschien gemakkelijk is om het belang van vuil te negeren, is het een feit dat bodem essentieel is voor de mensheid. Stop bodemerosie door manieren te vinden om de bodem te behouden. Er zijn verschillende methoden voor bodembehoud die kunnen worden bereikt door middel van landbouwpraktijken en maatregelen die u thuis neemt.

Landbouwbodembehoud

Er volgen drie manieren om de bodem te behouden via landbouwmiddelen. Elke methode vereist specifieke overwegingen van het type land en het gebruik ervan.

1. Oefen landbouw zonder landbouw

Bij landbouw zonder grondbewerking mogen de gewassen blijven staan in plaats van dat ze aan het einde van het seizoen worden ondergeploegd. Deze praktijk houdt de grond op zijn plaats, in plaats van dat de kale grond wordt blootgesteld aan wind en water.

Meisje kind helpt haar moeder in de tuin
Meisje kind helpt haar moeder in de tuin

2. Gebruik terraslandbouw

Dit type landbouw gebruikt de topografie van het land om de waterstroom door een reeks terrassen te vertragen. Deze manipulatie van de waterstroom verhindert dat deze snelheid krijgt en grond wegspoelt van landbouwgronden.

Rijstveld terrasboerderij
Rijstveld terrasboerderij

3. Oefen contourlandbouw

Contourlandbouw repliceert de effecten van terraslandbouw, maar dan op kleinere schaal. In plaats van gewassen in rechte verticale rijen te planten, worden gewassen geplant volgens de contouren van het landschap. Gewassen die op en neer op hellingen worden geplant, creëren paden waar water kan stromen. Gewassen die parallel aan het land worden geplant, vertragen de waterstroom waardoor bodemerosie wordt voorkomen.

Contour landbouwtheetuin
Contour landbouwtheetuin

Thuismethoden

Als je geen boer bent, probeer deze methoden dan thuis. Er zijn een paar dingen die u met uw eigen tuin kunt doen om de bodem te sparen.

4. Verminder ondoordringbare oppervlakken

Ondoordringbare oppervlakken, zoals opritten en patio's, zorgen ervoor dat neerslag er vrij overheen kan stromen. De waterstroming wint aan kracht wanneer deze zich over dergelijke oppervlakken beweegt en kan vervolgens stroomoevers en oevers van meren eroderen. Een goed compromis is om voor uw terras straatstenen te gebruiken in plaats van een betonnen plaat, zodat het water in de grond kan sijpelen.

Bestrating waarbij gebroken betonstukken worden hergebruikt
Bestrating waarbij gebroken betonstukken worden hergebruikt

5. Plant een regentuin

Een regentuin is een ondiepe holte in uw tuin waarin neerslag wordt opgevangen die over ondoordringbare oppervlakken spoelt. Het voorkomt bodemerosie en geeft je de mogelijkheid om moerasplanten te kweken.

regentuin in de voorsteden achtertuin
regentuin in de voorsteden achtertuin

6. Gebruik een regenton

Je kunt een regenton onder een regenpijp plaatsen om het water op te vangen dat van je dak afstroomt. Uw dak is tenslotte ook een ondoordringbaar oppervlak. U kunt het opgevangen water gebruiken voor uw gazon en tuin. Op deze manier kunt u water en bodem besparen.

Man die de moestuin water geeft vanuit een regenton
Man die de moestuin water geeft vanuit een regenton

Resourceplanning

Denk vooruit en maak plannen om de bodem te sparen. Er zijn verschillende manieren waarop u kunt profiteren van natuurlijke landkenmerken of deze kunt toevoegen om de omliggende bodem beter te beschermen.

7. Windschermen planten

Windsingels voorkomen bodemerosie door de kracht van de wind over open terrein te vertragen. U kunt bomen of struiken in uw windscherm planten. Deze beplanting voorkomt niet alleen erosie, maar voorkomt ook dat er sneeuw op uw oprit of op de weg terechtkomt. Ze kunnen uw huis ook beschermen tegen windschade.

Nieuwe woningbouwontwikkeling in Boise ID met windscherm van bomen
Nieuwe woningbouwontwikkeling in Boise ID met windscherm van bomen

8. Herstel wetlands

Wetlands zijn een van de meest effectieve manieren om bodemerosie te voorkomen. Wetlands fungeren als natuurlijke sponzen, absorberen regenwater en voorkomen dat het de grond wegvoert. Ze bieden ook een leefgebied voor vogels en andere dieren in het wild en helpen watervervuiling te voorkomen.

Vijver en omliggende wetlands
Vijver en omliggende wetlands

9. Plantenbufferstroken langs stroomoevers

Bufferstrips helpen de oevers van de rivier intact te houden in tijden van overstroming. Ze voorkomen ook dat het water in de waterwegen terechtkomt. Bufferstroken kunnen een mengsel van grassen, struiken en bomen bevatten.

Pad langs een kanaal
Pad langs een kanaal

10. Herstel bosbedekking

Het herstel van de bosbedekking zorgt voor een uitgebreid boomwortelnetwerk dat een langetermijnoplossing biedt voor bodemerosie die gepaard gaat met ontbossing. Het kan zowel als windscherm functioneren als als middel om de bodem op zijn plaats te verankeren.

Rijen recent aangeplante jonge dennenbomen
Rijen recent aangeplante jonge dennenbomen

Bewaar je vuil

Elk van deze 10 manieren om de bodem te behouden zal helpen deze belangrijke natuurlijke hulpbron te beschermen en een oplossing bieden voor een van de belangrijkste milieuproblemen. Zodra u methoden voor bodembehoud gaat gebruiken, beschouwt u de bodem niet langer als louter vuil.

Aanbevolen: