Royal Fern-variëteiten en kweektips

Inhoudsopgave:

Royal Fern-variëteiten en kweektips
Royal Fern-variëteiten en kweektips
Anonim
Koninklijke varen
Koninklijke varen

Een koninklijke varen kan de ideale schaduwplant zijn die je nodig hebt voor een exotische toevoeging aan je schaduwtuin. Deze inheemse Noord-Amerikaanse varen wordt gevonden in moerassen en moerassige bossen. Als uw eigendom aan de juiste omstandigheden voldoet, kan een koninklijke varen veel schoonheid aan uw landschap toevoegen.

Royal Fern heeft dubbel gespleten bladeren

De brede heldergroene bladeren van de koninklijke varen hebben unieke dubbel gesneden bladeren met grote blaadjes die zijn afgerond met bruine kwastjes in het midden. Deze planten zijn vrijwel onderhoudsvrij en hebben geen ongedierte waar je tegen moet vechten.

Waar koninklijke varens planten

De koninklijke varen heeft natte voeten, wat betekent dat hij van vochtige grond houdt en zelfs van natte moerassen, kreken, vijvers en beken. Ze zijn een geweldige keuze voor landschapsarchitectuur voor een regentuin of een weelderige, schaduwrijke tuin met een vijver of beekje.

Koninklijke Varen aan de waterkant
Koninklijke Varen aan de waterkant

Hoe Royal Fern te kweken

De koninklijke varen maakt deel uit van de Noord-Amerikaanse Osmundas-familie. Zoals de meeste varens geeft de koninklijke varen de voorkeur aan schaduwrijke locaties met veel vocht.

  • Als deze levendige groene plant in de volle zon wordt geplaatst, zal hij overleven, maar het blad zal vervagen in een vervaagde geelgroene kleur.
  • Deze plant is gemakkelijk te kweken en vergt weinig onderhoud, afgezien van het terugknippen van dode bladeren.
  • Volgens de Universiteit van Vermont hebben koninklijke varens een lange levensduur van 100 jaar of langer.

Benodigd type grond

Koninklijke varens geven de voorkeur aan vochtige veengrond, zodat de wortels constant van vocht worden voorzien. Volgens de Missouri Botanical Garden geven koninklijke varens de voorkeur aan zuurrijke organische grond, maar kunnen ze overleven in minder vruchtbare gronden als ze aan de nodige waterbehoeften voldoen.

Waar koninklijke varens planten

Kies een natte plek in je tuin, zoals een vijver of kreek. Als je een watertuin hebt, of beter nog, een moeras in de achtertuin, zal de koninklijke varen goed gedijen. De varen groeit aanvankelijk in bosjes.

Tips voor het kweken van koninklijke varens

Een paar tips voor het kweken en verzorgen van koninklijke varens kunnen zorgen voor een succesvolle aanplant. De koninklijke varen wordt beschouwd als een "bloeiende" varen vanwege zijn kwastachtige bruine uiteinden.

  • Zones:3-9
  • Zon: Schaduw, zwaar, vol, verdraagt gedeeltelijk
  • Hoogte: 2'-3' met sommige variëteiten 6'-8' met veel water/vocht
  • Spread: 3'-4'
  • Water: Natte voeten, sommige groeien in ondiep water
  • Meststof: Niet nodig
  • Bodem: Heeft goed gedraineerde leemachtige humusgrond nodig

Royal Fern (Osmunda)-variëteiten

Er zijn vier Noord-Amerikaanse Osmunda-variëteiten. U kunt selecteren welke het beste bij uw landschapsontwerp past.

O. cinnamomea varen

O. cinnamomea (Kaneelvaren) is een elegante Noord-Amerikaanse varen die in de lente met groene bladeren tevoorschijn komt, maar in de herfst fel oranje kleurt en uiteindelijk verandert in een bruine kaneelkleur. Wollige haren zijn te vinden onder de oorschelpen (blaadjes) van het mes.

kaneel varens
kaneel varens

O. regalis Varens

De Noord-Amerikaanse jonge O. regalis-varens zijn eerst roodpaars. De Universiteit van Wisconsin Green Bay legt uit dat deze slanke bladeren in de zomer bruin worden. O. spectabilis is een slanke vorm van O. regalis.

Osmunda Regalis
Osmunda Regalis

O. claytoniana varen

O. claytoniana (onderbroken varen) is een andere Noord-Amerikaanse bladverliezende soort. Deze varen heeft levendig groene bladeren die worden onderbroken door oorschelpen die vanuit het midden van de varen groeien. Hierdoor ontstaat er een V-formatie van de plant, ook wel vaasvorm genoemd. De O. claytoniana-bladeren worden ongeveer 2'-3' hoog.

Osmunda claytoniana
Osmunda claytoniana

O. ruggii Varen

De O. ruggii is een natuurlijke hybride van O. regalis en O. claytoniana. Deze steriele varen is zeldzaam. Volgens het boek Flora of North America: Volume 2: Pteridophytes and Gymnosperms, onder redactie van Flora of North America Editorial, bevond de eerste gerapporteerde O. ruggii-varen zich in Connecticut, maar is niet gevonden en wordt verondersteld te zijn uitgestorven. Er is er één gedocumenteerd in Craig County, Virginia. Er wordt gezegd dat deze varen meer dan 1.100 jaar oud is.

Royal Fern uit de vroege Jura-periode

Het is geen wonder dat de aanplant van koninklijke varens een gevoel van oudheid creëert. Volgens rapporten van Science Magazine wijzen gefossiliseerde monsters van koninklijke varens erop dat de varen 180 miljoen jaar geleden bloeide. Volgens de Encyclopedia Britannica zijn er 70 miljoen jaar oude fossielen van O. cinnamomea gevonden. O. claytoniana zijn bijna identiek aan hun 200 miljoen jaar oude fossiele voorouders!

Koningsvarens opnemen in uw landschapsontwerp

Je kunt een paar koninklijke varens toevoegen aan je landschapsontwerp. Naast gebieden met water zijn koninklijke varens geweldige planten voor grensgebieden, onder boomkruinen en bossen.

Aanbevolen: