22 leuke kampeeractiviteiten voor gezinnen om herinneringen op te doen

Inhoudsopgave:

22 leuke kampeeractiviteiten voor gezinnen om herinneringen op te doen
22 leuke kampeeractiviteiten voor gezinnen om herinneringen op te doen
Anonim
Familie zomerkamp
Familie zomerkamp

Kamperen is een geweldige ervaring voor gezinnen met kinderen van alle leeftijden. Tijd doorbrengen met je dierbaren in de vrije natuur is op zichzelf al een geweldige ervaring, maar kampeertrips met het gezin zijn nog beter als ze een verscheidenheid aan leuke activiteiten omvatten die het gezin samen kan doen. Er is alleen wat planning vooraf nodig om voorbereid te zijn met veel ideeën die de kinderen bezig zullen houden en iedereen zullen vermaken.

Sterrenkijken na het avondeten

Het is geweldig om naar de nachtelijke hemel te kijken als je in de natuur bent. Help uw gezin er een gewoonte van te maken elke avond minstens een korte tijd te genieten van de spectaculaire show aan de nachtelijke hemel, door na het eten wat tijd vrij te maken voor sterrenkijken. Gebruik deze afdrukbare startkaarten voor kinderen om de activiteit te verbeteren, of laat iedereen met een mobiele telefoon een sterrenwacht-app downloaden, zoals Sky Map of Star Tracker. Misschien wil je zelfs een telescoop opzetten.

Familie kijken naar de sterren naast kamp en tenten
Familie kijken naar de sterren naast kamp en tenten

Camping-filmavond

Geniet van een unieke familiefilmavond in de buitenlucht door een laken of zeildoek aan de zijkant van uw camper of tussen een paar bomen te hangen om uw eigen filmscherm te maken. Sluit een projector aan op een dvd-speler of computer en geef een gezinsvriendelijke film weer. Zet tuinstoelen of dekens voor het scherm neer en zet een selectie snacks op de picknicktafel neer. Zorg ervoor dat je de film zo timet dat het redelijk donker is als hij begint, maar dat de show al lang voorbij is voordat de rustige uren ten einde komen.

Geocaching-avontuur

Voeg een gevoel van avontuur toe aan uw gezinswandelingen door betrokken te raken bij geocaching. Deze populaire buitenactiviteit is eigenlijk een door technologie aangedreven schattenjacht. Om aan de slag te gaan, downloadt u eenvoudig een geocaching-app en kijkt u vervolgens in de app om te zien waar er verborgen voorwerpen in uw omgeving zijn. Ga op jacht om voorwerpen te vinden en noteer je overwinning in de app. Er zijn overal geocaches verborgen, dus dit kan een doorlopende gezinsactiviteit worden. Jouw groep wil misschien zelfs beginnen met het plaatsen van geocaches zodat anderen deze kunnen vinden.

Ranger-geleide programma's

Zoek de evenementenkalender op de websites van staatsparken, nationale parken of andere door de overheid beheerde reservaten in de buurt van waar u verblijft en ontdek welke soorten rangerprogramma's er tijdens uw reis plaatsvinden. Deze locaties sponsoren vaak gezinsgerichte natuurwandelingen, interpretatieve programma's, dierententoonstellingen en andere speciale evenementen onder leiding van parkwachters. Deze activiteiten zijn meestal gratis of kosten slechts een paar dollar.

Peddelen

Als je in de buurt van een meer of rivier kampeert, overweeg dan om wat tijd vrij te maken voor een peddelavontuur met het hele gezin. Je kunt je eigen kano's of kajaks meenemen als je die hebt, maar dat hoeft niet. De kans is groot dat er in de buurt van de plaats waar u verblijft een watersportwinkel is waar u uitrusting kunt huren of u zelfs kunt aanmelden voor een groepsuitje met een riviergids. Ze bieden mogelijk zelfs een ophaal- en wegbrengservice voor uw camping.

DIY tie-dye T-shirts

In plaats van elke keer dat u gaat kamperen te dure T-shirts te kopen voor elk gezinslid, kunt u er een familietraditie van maken om op uw camping uw eigen tie-dye T-shirts te maken. Gewapend met plastic emmers en een paar basisbenodigdheden zal jouw gezin het fantastisch vinden om hun eigen unieke souvenir-T-shirts te maken. Kies voor verfkleuren die relevant zijn voor het gebied dat u bezoekt, zoals de kleuren in de vlag van de staat, de kleuren voor lokale sportteams of kleuren die verband houden met lokale toeristische attracties.

Knoopbinden

Het gezin dat samen kampeert, is een gezin dat echt moet weten hoe je knopen moet doorhakken. Waarom verandert u uw camping niet in een klaslokaal door wat quality time te besteden aan het beheersen van de kunst van het touwknopen? Als er een familielid is die gekke knopen kan leggen, kan die persoon de les leiden. Anders kunt u een instructievideo zoals hieronder streamen. Je zult veel plezier beleven met je gezin terwijl je een belangrijke overlevingsvaardigheid opbouwt.

Kampvuurconstructie

Over overlevingsvaardigheden gesproken: het bouwen van een kampvuur is een belangrijk onderdeel van de meeste kampeeruitjes. In plaats van dat dit een klusje is dat alleen voor volwassenen is, kun je het maken van een kampvuur veranderen in een leuke gezinsactiviteit die zowel leerzaam als plezierig is. Kies een specifiek type kampvuurstructuur en laat de kinderen zien hoe ze het moeten opzetten, inclusief waar en hoe ze het hout moeten plaatsen, zodat het precies goed aangestoken is (door een volwassene) en binnenkort klaar is om wat marshmallows te roosteren.

Vader en dochters kamperen
Vader en dochters kamperen

Kampvuurverhalen vertellen

Geen kampeertrip is compleet zonder een avondje verhalen vertellen naast het kampvuur. Hoewel je misschien de engste verhalen wilt reserveren voor nadat de jongste kinderen zijn gaan slapen, zal iedereen zeker genieten van een paar grappige kampvuurverhalen. Van kampvuurverhalen voor kinderen tot griezelige spookverhalen voor tieners en volwassenen, er zijn genoeg verhalen te vertellen. Moedig elk gezinslid aan om zijn eigen verhaal te vertellen, dat ze online kunnen vinden of in een boek dat ze zelf kunnen lezen of verzinnen.

Family Skit-avond

In plaats van dat één persoon tegelijk een verhaal vertelt, kun je overwegen om meerdere gezinsleden bij het spel te betrekken door kampvuursketches uit te voeren. Grote gezinnen kunnen zich in casts verdelen, waarbij elke groep zijn eigen sketch opvoert en voor de anderen optreedt. Betrek bij kleinere groepen het hele gezin bij de voorstelling. Het plezier zit tenslotte in het toneelspel; een publiek is niet noodzakelijkerwijs vereist.

Familiedansfeest

Voor een actieve activiteit in de vroege avond op de camping kun je na het diner een familiedansfeest houden. Stel een afspeellijst samen met geweldige dansliedjes voordat je gaat kamperen. Op een dansfeestavond kan elk gezinslid om de beurt alle anderen een danspas leren die ze kennen. De volwassenen leren een aantal nieuwe dansen van hun kinderen, terwijl de kinderen lijndansen en ouderwetse favorieten zoals de drukte en de twist onder de knie krijgen. Zorg ervoor dat je vóór de rustige uren op de camping klaar bent.

DIY souvenir rotsschildering

Als je in de buurt van een beekje of een ander gebied met veel rotsen kampeert, reserveer dan wat tijd voor de groep om wat stenen te verzamelen, gevolgd door het schilderen van de rotsen. Dit is een leuke en goedkope manier voor iedereen om zijn eigen unieke doe-het-zelf-souvenir van de kampeertrip te creëren. Pak gewoon wat acrylverf en goedkope penselen in en bereid je voor op een superleuke middag vol creatief familieplezier op de camping.

Verf op nummer

Voor een andere leuke manier om de tijd op de camping door te brengen en tegelijkertijd coole doe-het-zelf-souvenirs te maken, kun je vóór de reis verf-op-nummer-sets kopen. Kies ontwerpen die weerspiegelen waar de reis plaatsvond. Reserveer een stuk tijd voor iedereen om een ruimte in te richten waar hij of zij aan zijn of haar creatie kan werken. Elke persoon moet zijn voltooide stuk ondertekenen. Overweeg om thuis een reismuur aan te wijzen waar deze schilderijen kunnen worden tentoongesteld. Wat een geweldige manier om dierbare familiecampingherinneringen mee naar huis te nemen.

Bladkunst

Draag de kinderen aan om interessant uitziende bladeren te verzamelen tijdens wandelingen of op de camping. Ruim de picknicktafel van de camping af en spreid de bladeren ondersteboven uit op een tafel (met de nerven naar boven gericht). Leg wat gewoon wit papier en een aantal kleurpotloden klaar, zodat elk gezinslid zijn eigen bladkunst kan maken. Dit betekent eenvoudigweg dat u een vel papier op een blad legt en vervolgens met het krijt over het blad wrijft om er een indruk van te krijgen. Herhaal dit om een mooie, met bladeren gevulde pagina te maken.

Yahtzee-toernooi

Als je op zoek bent naar een leuk spel om in de camper, tent of aan de picknicktafel te spelen, dan is Yahtzee een geweldige optie voor een beetje vriendschappelijke competitie tussen familieleden. Hij wordt geleverd in een compacte doos, zodat hij gemakkelijk mee te nemen is op de camping. Volwassenen spelen net zo graag Yahtzee als kinderen, dus het is voor iedereen een geweldige manier om tijd door te brengen tijdens het kamperen. Houd de hele reis bij en kroon een Yahtzee-kampioen voordat je naar huis gaat.

Kindvriendelijke dobbelspellen

Yahtzee is niet de enige dobbelsteengerelateerde activiteit die plezier en opwinding kan toevoegen aan kampeertrips met het hele gezin. Er zijn een aantal eenvoudige dobbelspellen voor kinderen waar volwassenen aan mee kunnen doen, inclusief enkele opties voor de kleintjes die nog niet klaar zijn om Yahtzee te gaan spelen. Iedereen kan samen hetzelfde spel spelen, of de kleine kinderen kunnen hun ding doen, terwijl de volwassenen en tieners een plekje in de buurt opzetten om wat geavanceerdere dobbelspellen te spelen.

Familiekaartspellen

Zorg ervoor dat je een paar stapels kaarten meeneemt als je op kampeeravontuur met het hele gezin gaat. Kaarten zijn geweldig om bij de hand te hebben als de verveling toeslaat of als het weer je naar je tent, camper of de verzamelruimte van de camping drijft. Het hele gezin kan samen kaartspellen spelen, of mensen kunnen in tweetallen, in kleine groepen of zelfs alleen spelen. Er zijn veel eenvoudige kaartspellen voor kinderen, maar ook veel familiekaartspellen die geschikt zijn voor een grote verscheidenheid aan leeftijden.

Charades-gezelschapsspel

Laat elkaar lachen en stel de acteervaardigheden van elk gezinslid op de proef met een spannend spelletje charades op de camping. Plan vooruit door deze charades-woordenlijst voor kinderen af te drukken voordat u het huis verlaat, zodat u snel en gemakkelijk toegang heeft tot charades-termen die geschikt zijn voor familieleden van alle leeftijden. Als de kinderen ouder zijn, wil je misschien kiezen voor een selectie uitdagende charades-woorden. Laat elke speler een woord tekenen en dit uitbeelden. De eerste persoon die het juist raadt, is de volgende.

Groep vrolijke jonge mensen die buiten genieten van charades
Groep vrolijke jonge mensen die buiten genieten van charades

Pictionary-gezelschapsspel

Als uw gezin liever tekent dan woorden uitbeeldt, en u ruimte heeft voor een staande flip-over of een droog-uitwisbare ezel, kan het heel leuk zijn om Pictionary op uw camping te spelen. Net als bij charades, wil je vooruit plannen door voorafgaand aan je kampeertrip enkele woordenlijsten af te drukken. Als er jonge kinderen in het gezin zijn, zijn deze Pictionary-woorden voor kinderen geweldig om te gebruiken. Om volwassenen en tieners uit te dagen, zijn deze Pictionary-woordideeën met een thema ideaal.

Campingspeurtocht

Pas dit natuurspeurtochtspel aan om je specifiek te concentreren op dingen die binnen een redelijke afstand van je kampeerplaats te vinden zijn. Familieleden van alle leeftijden zullen zich zeker vermaken met het zoeken naar voorwerpen en strijden om de eerste persoon of het eerste team te zijn die alles vindt. Voor maximale flexibiliteit kun je deze lege, afdrukbare speurtocht-sjabloon gebruiken om je eigen spel te ontwerpen.

Dag en Nacht Cornhole

Cornhole is een populair familiespel voor buiten, maar wordt over het algemeen gereserveerd voor overdag, wanneer het bord gemakkelijk te zien is. Als uw gezin dol is op cornhole en moeite heeft om nachtelijk entertainment voor de camping te bedenken, overweeg dan om uw cornhole-spel naar een hoger niveau te tillen door te investeren in een cornhole-bord dat 's nachts oplicht. Voor minder dan $ 30 kun je een cornhole-set krijgen met op batterijen werkende LED-lampjes die door de ring schijnen en de zijkanten verlichten.

Gezinsvriendelijke bordspellen

Het is altijd een goed idee om op zijn minst een paar bordspellen mee te nemen die je gezin graag speelt als je op kampeeravontuur gaat. Bij het kiezen van bordspellen voor een gezinsuitje, inclusief een paar klassieke opties die kinderen en volwassenen graag samen spelen. Clue en/of Clue Junior zijn goede opties, net als Parcheesi en Sorry. Misschien wilt u zelfs draagbare reisversies van enkele van de absolute favorieten van uw gezin kopen om in uw camper of bij uw tentkampeeruitrusting te bewaren.

Zoveel leuke kampeeractiviteiten voor gezinnen

Het maakt niet uit welke activiteiten je kiest om het meeste uit de tijd met het gezin in de vrije natuur te halen, de tijd die je samen doorbrengt met kamperen zal leiden tot waardevolle herinneringen die een leven lang meegaan. Er zijn zoveel leuke activiteitsopties om te overwegen! Of je je nu houdt aan de kampeeractiviteiten uit de bovenstaande lijst of nog meer kampeerspellen voor kinderen verkent, je zult zeker een heleboel geweldige ideeën bedenken die voor urenlang vermaak en familiebanden zullen zorgen. De activiteiten die hun weg vinden naar de meeste kampeertrips zullen binnenkort familietradities worden die uw kinderen waarschijnlijk op een dag met hun eigen kinderen zullen delen.

Aanbevolen: