35 spannende en fantasierijke zomerkampthema's

Inhoudsopgave:

35 spannende en fantasierijke zomerkampthema's
35 spannende en fantasierijke zomerkampthema's
Anonim
kinderen op voetbalkamp
kinderen op voetbalkamp

Zomerkamp is een plek waar kinderen de zomer kunnen vieren door leuke ervaringen op te doen met vrienden. Het creëren van wekelijkse activiteiten die zijn beïnvloed door zomerkampthema's kan volwassenen helpen bij het organiseren van spelletjes, knutselen, evenementen en excursies die kampeerders zullen aanmoedigen om deel te nemen en hen zullen verleiden om over nieuwe dingen te leren. Deze ideeën zijn ook geweldig voor het plannen van zomerschoolthema's. Ontvang thema-ideeën voor zomerkampen om het kamp leuk en spannend te maken!

Zoovrienden

Kinderen zijn gefascineerd door dieren, vooral soorten die niet tot de alledaagse honden en katten behoren! Het klinkt misschien als een onmogelijke opgave om de dierentuin naar de thema's van kinderkampen te brengen, maar met een beetje fantasie zullen uw kampeerders tegen het einde van de week deskundige zoölogen worden.

Meisje dat herten aait in de kinderboerderij
Meisje dat herten aait in de kinderboerderij

Maak dierenmaskers

Geef elke kampeerder een papieren bord met twee gaten in het midden. De kinderen kunnen een dierenmasker maken met verf, lijm, veren, garen en ander knutselmateriaal. Plak een knutselstokje op de achterkant, zodat ze het tegen hun gezicht kunnen houden terwijl ze samen spelen.

Maak een mini-dierentuin

Zet een zomerkamp-dierentuin op. Maak hokken van grote koelboxen, dierenvoer van muesli en leefgebieden van recyclebare voorwerpen. De kinderen kunnen zich in twee groepen verdelen: dieren en dierentuingidsen. Nodig andere groepen uit in je 'dierentuin' en geef ze een rondleiding, compleet met popcorn en ballonnen.

Bezoek de dierentuin

Maak een excursie naar de dierentuin. Zorg ervoor dat u toestemmingsformulieren voor ouders maakt en nodig een paar ouders uit als begeleiders. Neem een camera mee om foto's te maken en maak later in de week een fotolijstje van knutselstokjes.

Sport om actief te blijven

Door blootstelling aan verschillende sporten aan te bieden, kunnen kinderen erachter komen welke ze het leukst vinden. Deelnemen aan sport is een leuke manier voor kinderen om te leren over teamwerk, communicatie en het belang van beweging.

kinderen tonen goede sportiviteit op voetbalkamp
kinderen tonen goede sportiviteit op voetbalkamp

Leer de grondbeginselen

Plan je thema zo dat elke dag aan een sport gewijd is. Voetbal, softbal, basketbal, volleybal en atletiekevenementen zijn spellen die leuk zijn voor kinderen van alle leeftijden.

Lessen van experts

Nodig een lokale coach of atleet uit om naar je kamp te komen om een fitnessdemonstratie te geven of een korte les te geven.

Doe mee aan de Olympische Spelen van het kamp

Organiseer een olympisch toernooi voor het hele kamp dat begint en eindigt met een spannende ceremonie. Presenteer elk kind een medaille en een certificaat na voltooiing van de spellen.

Naar het oneindige en verder

Planeten en sterren en rode dwergen, oh my! Welk kind is niet geïntrigeerd door de wonderen van het universum? Organiseer een week vol op wetenschap gebaseerde kampactiviteiten waarbij uw kampeerders kennis opdoen over het zonnestelsel.

Leren over het zonnestelsel
Leren over het zonnestelsel

Alien Storytelling-activiteit

Verdeel de kinderen in paren en geef elk duo twee vellen lang papier. De kampeerders zullen met kleurpotloden de omtrek van hun partners overtrekken. Als de tekeningen klaar zijn, gebruiken de kinderen kunstmaterialen om een buitenaards wezen te creëren. Moedig elk kind aan om zijn creatie een naam en een verhaal te geven.

Bouw een raket

Maak een grote raket van recyclebaar materiaal. Vraag om donaties van gezinnen, zoals dozen, kartonnen kokers, krantenpapier en stof. Het project zal niet alleen niet van deze wereld zijn, maar het is ook veilig voor het milieu.

Ruimte Verhaal Tijd

Bezoek de bibliotheek voor kinderboeken over de ruimte. Populaire titels zijn onder meer The Magic School Bus: Gets Lost in Space van Joanna Cole, Stargazers van Gail Gibbons en The Moon van Gail Gibbons. Voorlezen aan kinderen kan de toegangspoort zijn tot veel leerervaringen. Plan activiteiten zoals een toneelstuk opvoeren dat is geïnspireerd op een van de boeken, of schrijven naar de auteur.

Voedselwaanzin

Laat uw kampeerders kennismaken met een scala aan verschillende culinaire ervaringen door een week lang heerlijke activiteiten met eten te organiseren. Geef kinderen leuke feiten en informatie die hen leren gezonde keuzes te maken als het gaat om ma altijden en snacks.

Kinderen eten watermeloen op strandvakantie
Kinderen eten watermeloen op strandvakantie

Verken de supermarkt

Plan een uitstapje naar de plaatselijke supermarkt. Bel van tevoren de winkelmanager om te vragen of hij of zij de kinderen een rondleiding wil geven langs de verschillende afdelingen, zoals de delicatessenwinkel, de versafdeling of de bakkerij. U kunt ook lokale boerderijen en restaurants bezoeken.

Geef terug met lekkers

Bak lekkers voor de kinderen en organiseer een bakverkoop voor het hele kamp. Betrek de kinderen bij alle aspecten van de planning, zoals het kiezen van het menu, bakken, borden maken en het geld beheren. Kies een goed doel dat zou profiteren van de opbrengst, of laat elke klant in blik betalen voor een voedselbank.

Eten proeven

Verdeel het hele kamp in groepen die landen vertegenwoordigen. Elk team creëert een keuken uit het toegewezen land. Als een groep kampeerders bijvoorbeeld uit Italië komt, kunnen ze spaghetti, saus en gehaktballen maken. Presenteer alle ma altijden aan het einde van de week tijdens een voedselproeverij.

Een week op het strand

Plan een vakantie buiten je kamp door activiteiten te plannen die een uitstapje naar het strand weerspiegelen. Uw kampeerders zullen het geweldig vinden om op de golven te surfen, tussen de vissen te zwemmen en strandgangers te zijn samen met hun vrienden en begeleiders.

Groep kinderen die op het strand spelen
Groep kinderen die op het strand spelen

Zandkastelen bouwen

Organiseer een zandkastelenwedstrijd. Zorg voor emmers, schoppen, bekers en al het andere waarmee je een zandsculptuur kunt bouwen. Maak foto's van de creaties en laat de ouders stemmen welke ze het leukst vinden.

Omarm het zeeleven

Leer meer over het leven in de oceaan door boeken te lezen over vissen, dolfijnen, walvissen en schaaldieren. Rol een groot stuk slagerpapier uit en moedig de kampeerders aan om een oceaanmuurschildering te maken. Voeg het elke dag toe met kunstmaterialen zoals verf, glitter, papier, lijm, kleurpotloden en stiften.

Muziek, Muziek, Muziek

Welk kind houdt er niet van om liedjes te zingen en instrumenten te bespelen? Blootstelling aan muziek op jonge leeftijd ondersteunt de cognitieve, sociale en emotionele ontwikkeling. Deze week zal niet alleen de groei van elke kampeerder ten goede komen, maar ervoor zorgen dat ze nog lang nadat het kamp voorbij is met hun tenen kunnen tikken en in hun handen kunnen klappen.

Groep Kinderen Die Buiten Gitaar Spelen
Groep Kinderen Die Buiten Gitaar Spelen

Verbinding maken met de muziek

Geef de kampeerders papier en verf, en vraag ze een tekening te maken terwijl ze naar een liedje luisteren. Doe dit elke dag, maar verander het genre van het deuntje dat ze horen. Je zult merken dat elke foto overeenkomt met de sfeer van de muziek.

Geniet van een optreden

Breng lokale muzikanten binnen om aan het eind van de week een concert te geven, of werk de hele week met kinderen. Moedig de kinderen aan om hen vragen te stellen en deel te nemen aan de voorstelling. Organiseer aan het einde van het thema een show zodat de kampeerders hun talenten kunnen laten zien.

Creëer unieke instrumenten

Maak instrumenten van huishoudelijke materialen, zoals waterflessen, rijst, bonen, koffieblikjes, schoenendozen, the sky is the limit! Betrek ze aan het einde van de week bij je talentenjacht.

Drama-O-Rama

Kinderen die geïnteresseerd zijn in acteren zullen genieten van de activiteiten waaraan ze op dit kamp kunnen deelnemen. Het ontwikkelen van prestatievaardigheden, zoals spreken in het openbaar en plannen van wat ze gaan zeggen, kan kinderen zowel in het echte leven als op het podium goed van pas komen.

Portret Van Leuke Jongen Die Hoed Draagt
Portret Van Leuke Jongen Die Hoed Draagt

Ontwikkel een origineel personage

Vraag een leraar podiumkunsten om met de kinderen te praten over karakterontwikkeling. Laat elk kind vervolgens een origineel personage bedenken en een korte monoloog schrijven om voor de groep op te voeren. Monologen kunnen op verschillende momenten in de week worden gepland om ze op te splitsen.

Oefen emotionele expressie

Organiseer een workshop 'emoties' en leer de kinderen hoe ze verschillende emoties kunnen uiten door middel van acteren.

Leer auditie doen

Vraag een acteur van een plaatselijke theatergroep om de kinderen te komen leren hoe ze auditie moeten doen voor een rol, en verdeel ze vervolgens in groepen en houd 'oefenaudities', zodat de kinderen kunnen uitproberen wat ze hebben geleerd.

Schrijf een sketch

Breek de kinderen op in groepen en laat elke groep een originele sketch bedenken en opvoeren. Je kunt zelfs enkele ideeën opschrijven die ze uit een emmer kunnen halen om ze op weg te helpen. Sommige kunnen grappig zijn, andere kunnen dramatisch zijn, enzovoort.

Neem deel aan een talentenjacht

Zet een talentenjacht op de laatste kampdag. Zorg ervoor dat je deze informatie op je flyer zet, zodat de kinderen die willen optreden de tijd hebben om hun act samen te stellen.

Buitenontdekkingsreizigers

De meeste kinderen houden van avontuur, en wat is er beter dan de natuur verkennen? Leer de kinderen een paar buitenvaardigheden die ze de rest van hun leven kunnen gebruiken, terwijl ze plezier hebben in de natuur.

Jong meisje dat door een verrekijker kijkt
Jong meisje dat door een verrekijker kijkt

speurtochtplezier

Organiseer een natuurspeurtocht. Je kunt de kinderen bepaalde voorwerpen uit de omgeving laten verzamelen, zoals dennenappels, stenen, specifieke soorten gevallen bladeren, enz. Andere items die niet mogen worden verstoord, zoals vogelnesten, dieren in het wild en levende planten, kunnen eenvoudigweg van de lijst worden afgevinkt zodra kinderen ze vinden.

Kompasleesvaardigheden

Leer kinderen hoe ze een kompas moeten gebruiken en laat ze vervolgens een eenvoudige kaart volgen die hen naar een locatie leidt waar iets lekkers op hen wacht.

Verken het park

Breek de kinderen op in groepen met begeleiding om een lokaal metropark te verkennen.

Dieren volgen

Vraag een medewerker van het plaatselijke ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen om naar het park te komen en de kinderen te leren hoe ze dierensporen kunnen herkennen en identificeren.

Superhelden en schurken

Superhelden blijven generatie na generatie bestaan. Dat gezegd hebbende, er zouden geen superhelden nodig zijn zonder een paar eersteklas schurken om ze scherp te houden. Gebruik superheldenthema-activiteiten tijdens het kamp om kinderen te helpen hun creativiteit de vrije loop te laten.

Superhelden vrolijke kinderen
Superhelden vrolijke kinderen

Kom in de Geest

Nodig de kinderen uit om zich op de eerste kampdag te verkleden als hun favoriete superhelden. Counselors kunnen zich ook verkleden.

Creëer hun eigen karakter

Laat de kinderen een origineel superheldenpersonage of slechterik creëren. Ze moeten het achtergrondverhaal van hun personage creëren en beslissen hoe hun personage eruit ziet, wat hun krachten zijn, en misschien zelfs een slogan bedenken die hun personage zegt. Hoe meer details, hoe beter.

Maak een gigantisch stripverhaal

Geef de kinderen stukken wit slagerpapier en stiften, en laat ze een superheldenstrip maken. Ze kunnen alleen werken, of in groepen.

Krachtige Olympische Spelen

Houd een Superheroes vs. Villains Olympische Spelen waar de kinderen hun 'krachten' kunnen gebruiken terwijl ze strijden in verschillende evenementen, zoals het gooien van radioactieve waterballonnen, de driebenige mutantenrace en de reddings-de-wereld-hindernisbaan.

Camp Magic

Magische trucs zijn een eindeloze bron van fascinatie voor veel kinderen, dus het leren uitvoeren van sommige trucs kan geweldig amusement zijn. Sommige trucs kunnen kinderen daadwerkelijk helpen hun handvaardigheid te verbeteren, terwijl andere kinderen eenvoudigweg helpen buiten hun comfortzone te stappen en te leren dat optreden leuk kan zijn.

Goochelaarjongen die optreedt in theatercircus
Goochelaarjongen die optreedt in theatercircus

Leer nieuwe trucs

Vraag een plaatselijke goochelaar om de kinderen eenvoudige goocheltrucs te leren, en hen te helpen leren wat showmanschap inhoudt.

showmanschap begrijpen

Laat elk kind een 'persona' van een goochelaar ontwikkelen, die ze kunnen gebruiken om een act te creëren.

Een optreden opzetten

Organiseer een goochelshow die de kinderen kunnen opvoeren voor ouders en broers en zussen om te laten zien wat ze tijdens het kamp hebben geleerd.

Clowning rond

Wie moet wegrennen en zich bij het circus voegen? Je kunt van het zomerkamp een clownschool maken.

Kind kleedt zich in zijn clownspak
Kind kleedt zich in zijn clownspak

Leer van de experts

Vraag lokale clowns/kinderentertainers om de kinderen clowntrucs en -technieken te leren. Ze kunnen eerst een show voor ze opvoeren en ze dan laten zien hoe het allemaal moet.

Kijk naar het onderdeel

Laat kinderen unieke clown-schminkontwerpen maken. Ze kunnen oefenen op een partner, of je kunt professionele schminkers inschakelen om de gezichten van kinderen te helpen schilderen.

Creëer hun eigen clown

Laat kinderen hun clownkarakters ontwikkelen, inclusief hun originele make-upontwerpen, evenals hun nieuwe 'clownnamen', grappige gedragingen en uitdrukkingen.

Pronk met hun vaardigheden

Help de kinderen een clownshow voor hun ouders te organiseren.

Avontuurland

Het opzetten van een Adventureland-kamp voor kinderen is geweldig voor degenen die geïnteresseerd zijn in ontdekken. Het integreren van overlevingsvaardigheden, redeneren en groepswerk kan zorgen voor een leuke kampweek vol avontuur.

Adviseurs die instructies geven aan kinderen op kamp
Adviseurs die instructies geven aan kinderen op kamp

S'mores speurtocht

Verzin een leuke speurtocht die elke groep kampeerders naar s'mores-voorraden leidt. Laat de kampeerders door verschillende delen van het kamp reizen met veel bomen, en je kunt overal nep-ranken en slangen toevoegen om de mysterieuze speurtocht nog verder te vergroten. Eindig bij een kampvuur en help de kampeerders hun s'mores te maken.

Lost and Found

Verdeel de kampeerders in twee groepen. Laat één groep kampeerders zich in specifieke gebieden verstoppen, terwijl de anderen aanwijzingen gebruiken om ze te lokaliseren en te redden. Laat ze de volgende dag van rol wisselen.

Waterpark

Als het buiten warm is, is een op een waterpark geïnspireerd kamp vol zomerse wateractiviteiten een geweldige manier om koel te blijven. Zorg ervoor dat er voldoende toezicht van volwassenen is voor de deelnemende kampeerders.

Kinderen hebben plezier op de luie rivier in het waterpark
Kinderen hebben plezier op de luie rivier in het waterpark

Slip en schuif

Slip en slides kunnen worden gemaakt met stevige plastic zeilen als een vooraf gemaakte slip en slide niet beschikbaar of te duur is. Voor nog meer plezier kun je een bubbelbad toevoegen om de ervaring extra schuimig te maken.

Squirt Gun Battle

Verdeel de kampeerders in een paar gelijke groepen. Geef ze waterballonnen en spuitpistolen. Laat de teams een strategie bedenken om een prijs op neutraal terrein te veroveren. Wie geraakt wordt, is tijdelijk vijf minuten out. Welk team de prijs wint, wint!

Kanonskogelcompetitie

Als het kamp een zwembad heeft, organiseer dan een kanonskogelwedstrijd met een paar kampeerders als juryleden. Geef de kinderen kaarten om elke kanonskogel te scoren op een schaal van één tot 10. Geef een prijs aan de kampeerder met de beste kanonskogel.

Spookkamp

Voor oudere kinderen kan een kamp met spookthema een leuke traktatie zijn. Laat de kampeerders helpen bij het opzetten, zodat het niet te eng is.

Skelet in de kas
Skelet in de kas

Dreigend doolhof

Zet een doolhof op vol griezelige versieringen en laat de kampeerders proberen de weg naar buiten te vinden. Sommige kampeerders kunnen zich verkleden en door het doolhof spoken, terwijl anderen de uitgang proberen te vinden. Zorg ervoor dat er kampbegeleiders verspreid zijn voor het geval iemand hulp nodig heeft bij het wegkomen.

Spookachtige spookdans

Laat de kampeerders zich verkleden in enge kostuums en genieten van een leuk dansje. Geniet van een aantal griezelige versnaperingen, zoals sap met zwevende nepoogbollen, jello-hersenen en bloederige koekjes.

Mummiewedstrijd

Verdeel de kinderen in teams en laat ze één lid van hun team kiezen om de mummie te spelen. Laat ze toiletpapier gebruiken om een mummiekostuum te maken. Laat een paar juryleden de beste mummie selecteren en geef dat team een griezelige prijs.

Mindfulness-momenten

Mindfulness is een belangrijke vaardigheid die jongere en oudere kinderen kunnen leren. Het kan hen helpen een betere verbinding te maken met hun lichaam en emoties, waardoor het gemakkelijker voor hen wordt om te communiceren.

schattige kinderen mediteren op yogamat buiten
schattige kinderen mediteren op yogamat buiten

Ochtendmindfulness-meditatie

Om een mindfulness-meditatie te organiseren, kies je een rustige locatie die 's ochtends meestal rustig is. Zet één yogamat of deken per kind klaar. Leid ze door een mindfulness-meditatiescript, of speel een begeleide meditatie waarbij je de hoeveelheid tijd aanpast aan verschillende leeftijdsgroepen.

Mindfulness wandelen

Leer de kinderen wandelen terwijl ze oplettend zijn. Laat ze tijdens het wandelen wat tijd besteden aan het concentreren op wat ze zien, horen, ruiken en voelen. Laat ze deze oefening vijf tot tien minuten rustig doen en bespreek hoe ze zich daarbij voelden na de wandeling.

Eten met aandacht

Deel een paar blinddoeken uit en laat de kinderen deze dragen terwijl ze een paar verschillende items eten. Zorg ervoor dat u op allergieën controleert voordat u de lekkernijen uitdeelt. Je kunt ze geblinddoekt kleine stukjes chocolade en fruit naar smaak aanbieden. Laat ze vóór het eten de geur, textuur en het geluid van het voedsel onderzoeken. Bespreek het verschil tussen eten zoals ze normaal doen en bewust eten om te zien welke invloed de oefening op hen heeft gehad.

Beste zomerkampthema's voor kleuters

Voor jongere kinderen is het het beste om eenvoudige en leerzame thema's te kiezen die snel kunnen worden opgezet. Pas de hoeveelheid tijd aan die aan elke activiteit wordt besteed, want bij deze leeftijdsgroep kan het geduld snel opraken. Ongeacht welke activiteit de kinderen doen, concentreer u erop hen te leren over samenwerken, om de beurt spelen, naar elkaar luisteren en hoe leuk leren is. Enkele leuke zomerkampthema's voor kleuters zijn:

  • Leren over dierenvrienden
  • PeeWee Sports
  • Lancering naar de ruimte
  • Yoga
  • Kunst en ambachten
  • LEGO-gebouw

Langere zomerkampen

Sommige van de bovenstaande thema's zullen werken voor langere kampen, hoewel er mogelijk enkele kleine wijzigingen nodig zijn. Voor kampsessies die weken duren, kunt u overwegen de volgende wekelijkse thema-ideeën voor het zomerkamp te proberen:

  • Wetenschapskamp:Probeer elke dag verschillende experimenten.
  • Overlevingsvaardigheden: leer elke dag een paar nieuwe vaardigheden en sluit het kamp af door onder de sterren te slapen.
  • Mysterieuze oceaan: Duik in het leren over unieke wezens, golven en het behoud van de oceaan.
  • Movie Madness: Bekijk, speel en bespreek elke week een nieuwe film.

Meer geweldige zomerkamp-thema-ideeën

  • Kunst en handwerk: schilderen, naaien, haken, tekenen, digitale kunst en nog veel meer handwerk
  • Bouw en houtbewerking: laat timmerlieden en houtbewerkers kinderen leren hoe ze gereedschap en materialen moeten gebruiken om iets te bouwen
  • Schrijven: kinderen schrijven en illustreren verhalen, met aan het einde een of twee voltooide boeken om mee naar huis te nemen
  • Dansen: leer kinderen verschillende dansstijlen met een optreden aan het einde van het kamp
  • Mythologie en legendes: laat kinderen de wonderen van de oude mythologie en oude legendes ontdekken
  • Heksen en Tovenaars: Welk kind wil geen wereld ervaren waar magie bestaat?
  • Paardenkamp: leer kinderen veiligheid en verantwoordelijkheid door te leren paardrijden en voor paarden te zorgen
  • Wild, Wild West: een land- en cowboythema
  • Pirates at Sea: vergelijkbaar met een oceaanthema, maar met het extra leuke element van schattenjacht en piratenschepen
  • Geschiedeniskamp: leer kinderen over belangrijke gebeurtenissen in de geschiedenis
  • Wereldculturen: creëer meeslepende ervaringen met mensen uit verschillende culturen
  • Tijdreizen: ga terug in de tijd naar een ander decennium of een opmerkelijk tijdperk
  • Filmfestival: schrijf, film, monteer en presenteer korte films als een wedstrijd van een week
  • Middeleeuwen: kinderen zullen genieten van een ervaring gebaseerd op de middeleeuwen en koningen en koninginnen
  • Tuinieren: Besteed tijd aan het diepgaand leren verzorgen van planten en begin je eigen tuin
  • Groen gaan: laat kinderen het belang zien van een groene levensstijl gebaseerd op duurzaamheid

Het organiseren van kampthema's is leuk

Het organiseren van thematische activiteiten zal het zomerkamp niet alleen geweldig maken, maar ook avontuurlijk en leerzaam. Als het gaat om de namen van zomerkampen, kunnen thema's zelfs van invloed zijn op hoe de kampsessie moet worden genoemd! Van ideeën voor de themaweek voor een zomerkamp tot volledige kampthema's, er zijn genoeg leuke keuzes. Gebruik deze thema's voor zomerschoolprogramma's om ze extra spannend en vermakelijk te maken. U kunt elk van deze zomerkampthema's voor elementaire leerlingen en kleuters eenvoudig aanpassen. De lucht is de limiet! Zolang de kampeerders vrienden maken en spelenderwijs leren, zal hun zomerkampervaring er een zijn die ze nooit zullen vergeten.

Aanbevolen: