Gratis computers voor gezinnen met lage inkomens

Inhoudsopgave:

Gratis computers voor gezinnen met lage inkomens
Gratis computers voor gezinnen met lage inkomens
Anonim
Familie thuis op de computer
Familie thuis op de computer

Het vinden van gratis computers voor gezinnen met lage inkomens vergt vaak wat onderzoek naar nationale en lokale liefdadigheidsorganisaties en -groepen. Openbare hulpprogramma's zijn vaak gericht op programma's die u helpen bij het betalen van energierekeningen, verwarming, huisvesting of voedsel. Sommige liefdadigheidsorganisaties beginnen echter de noodzaak te beseffen om gezinnen met lage inkomens te helpen de kloof tussen hun leven en technologie te overbruggen.

Nationale bronnen en programma's

Er zijn een paar nationale liefdadigheidsinstellingen die computers leveren aan individuen en gezinnen met lage inkomens.

PC's voor mensen

PCs for People is een nationale non-profitorganisatie die ruim 174.000 mensen van pc's heeft voorzien door gedoneerde computers te recyclen. Om voor dit programma in aanmerking te komen, moet u 200 procent onder de armoedegrens leven of deelnemen aan een hulpprogramma. Hoewel u een computer online kunt krijgen, moet u een identiteitsbewijs met foto en een geschiktheidsdocument overleggen dat niet ouder is dan zes maanden.

Computers met oorzaken

Computers with Causes is een cadeauprogramma dat wordt uitgevoerd via donaties en biedt gratis computers aan gezinnen die aan hun deelnamevereisten voldoen. Deze organisatie biedt tablets, computers, laptops, etc. aan. Dit is een op behoeften gebaseerd programma waarbij u een contactformulier invult en uw behoefte beschrijft. Hoewel het programma geen specifieke inkomenseis vermeldt, wordt er wel vermeld dat het zich richt op mensen die het echt nodig hebben. Computergeschenken worden van geval tot geval bekeken.

De On It Foundation

De On It Foundation richt zich op leerlingen en gezinnen in het basis- en voortgezet onderwijs en verstrekt gedoneerde computers aan kwetsbare jongeren en gezinnen in nood. Om in aanmerking te komen voor een gratis computer, moet u een leerling van het basis- en voortgezet onderwijs zijn op een openbare school en deelnemen aan het gratis of gereduceerde lunchprogramma. Om voor het programma in aanmerking te komen, moeten ouders een verzoekbrief indienen. In deze brief moet worden uitgelegd wat hun specifieke behoeften zijn en hoe de computer het kind ten goede kan komen.

Met oorzaken

Naast het aanbieden van diensten zoals cadeauvoertuigen en hulp bij gehandicapten, biedt With Causes hergebruikte en gerecyclede computers aan risicojongeren en gezinnen. Deze service wordt van geval tot geval aangeboden en u moet uw ontberingen en behoeften bewijzen. Om een gratis computer aan te vragen, moet u een online formulier invullen.

Lokale organisaties

Naast nationale programma's zijn er ook liefdadigheidsgemeenschapsorganisaties en door de staat gerunde programma's die gratis computers aanbieden aan mensen die onder de armoedegrens leven.

Lokale technologieprogramma's

Omdat de behoefte onder nationale programma's zo groot kan zijn, kun je ook op zoek gaan naar lokale programma's die technologie, zoals mobiele telefoons of computers, leveren aan gezinnen en individuen met een laag inkomen. Bijvoorbeeld:

  • Computers for Classrooms biedt gratis computers aan voor inwoners van Californië.
  • Computers for Youth biedt gratis computers aan zesdeklassers op middelbare scholen met lage inkomens in New York, Atlanta en Philadelphia.
  • LSA Laptop Loan Program is een programma van de Universiteit van Michigan waarmee studenten een MacBook kunnen lenen voor hun gehele bachelorprogramma.
Lokale technologieprogramma's
Lokale technologieprogramma's

Lokale goede doelen

Begin uw zoektocht naar een gratis computer door een lijst met lokale liefdadigheidsinstellingen en non-profitorganisaties op te vragen bij de overheidskantoren van uw stad of provincie. Neem contact op met iemand die op technologie is gebaseerd om te zien welke kwalificaties er zijn om de gratis computer te ontvangen. Als u kinderen op school heeft, kan de begeleidingsadviseur u mogelijk doorverwijzen naar een programma waaraan de school deelneemt en dat gratis computers ter beschikking stelt.

Overheidsinstanties

In gebieden zonder een lokaal programma kun je via de plaatselijke afdeling voor menselijke en gezinsdiensten door de staat gefinancierde programma's vinden die laptops aanbieden aan studenten, gezinnen en senioren met een laag inkomen. Als u bovendien staatssteun krijgt, kunt u contact opnemen met uw maatschappelijk werker voor meer informatie over de verschillende programma's die beschikbaar zijn voor thuiscomputers en laptops.

Gerecycleerde computers

Een andere manier om een gratis computer te vinden is door contact op te nemen met bedrijven in uw omgeving die hun gebruikte apparatuur zouden kunnen doneren. Zelfs als ze alleen doneren aan organisaties en niet aan individuen, kunnen ze u de naam geven van de organisatie(s) aan wie ze de gedoneerde en gereviseerde computers in uw regio leveren.

Typische kwalificaties

Omdat gratis computers dure spullen zijn, hebben organisaties en liefdadigheidsinstellingen waarmee u contact opneemt, mogelijk een bewijs van ontberingen of inkomsten nodig voordat ze u de computer geven. Naast het verstrekken van uw naam en adres, kan er bij uw sollicitatie ook gevraagd worden naar een of meer van de volgende zaken:

  • Inkomen
  • Of u in aanmerking komt voor overheidssteunprogramma's, en zo ja, welke
  • Verklaring van eventuele ontberingen in je leven

Sommige organisaties hebben mogelijk een uitwisseling van enkele uren vrijwilligerswerk of vrijwilligerswerk nodig in ruil voor de ontvangst van een gratis computer. Vrijwilligerswerk kan plaatsvinden bij de groep die de computers uitdeelt, terwijl de dienstverlening aan de gemeenschap bij een partnerorganisatie kan plaatsvinden.

Gratis computertoegang

Als u niet in aanmerking komt voor een gratis computer, of als er geen programma's voor goedkope computers bij u in de buurt zijn, heeft u nog steeds opties voor computertoegang. Bibliotheken, zelfs in afgelegen geografische gebieden, hebben vaak meerdere computers beschikbaar voor hun leden. Het kan nodig zijn om u voor een bepaalde tijd aan te melden voordat u er een kunt gebruiken. Gemeenschapscentra of scholen kunnen op bepaalde tijden ook computertoegang aan het publiek aanbieden. Bezoek de bibliotheek, het gemeenschapscentrum of de school bij jou in de buurt om te zien of ze openbaar computergebruik aanbieden.

Aanbevolen: