Hoe gebruikte boekwinkels u naar zuinige vondsten kunnen leiden

Inhoudsopgave:

Hoe gebruikte boekwinkels u naar zuinige vondsten kunnen leiden
Hoe gebruikte boekwinkels u naar zuinige vondsten kunnen leiden
Anonim
vrouw die naar boek kijkt in de tweedehandsboekwinkel
vrouw die naar boek kijkt in de tweedehandsboekwinkel

Of je nu op zoek bent naar een exemplaar van een geliefde favoriet uit je kindertijd, een uitverkocht kookboek of een bestseller met een laag prijskaartje, een tweedehands boekwinkel is een geweldige plek om te winkelen. De meeste van deze winkels bieden een grote verscheidenheid aan boeken in verschillende genres, prijsklassen en voorwaarden, en sommige hebben zelfs antieke boeken of verzamelboeken. Of je nu loyaal bent aan de fysieke ervaring of je ervan houdt om je gebruikte vondsten online te beheren, er is geen goede of foute manier om een tweedehands boekwinkel te verkennen.

Veelgebruikte boekhandels waar u kunt kopen

stapel antieke boeken
stapel antieke boeken

Veruit de gemakkelijkste manier om gebruikte boeken te vinden is door ze op internet te zoeken, maar met zoveel detailhandelaren kan het moeilijk zijn om het kaf van het koren te scheiden. Het is dus aan jou om de online boekwinkels te vinden die het meest bij jou aansluiten, en dit zijn slechts een greep uit de vele online tweedehandsboekwinkels die er zijn,

Abe Books

Met de zoekmachine van Abebook kunt u naar boeken zoeken op titel, datum, auteur en uitgever, maar ook op eerste editie en andere criteria. Het claimt 's werelds "grootste online marktplaats voor boeken" te zijn en heeft een gebruiksvriendelijke site, die zijn ervaring samenstelt vanuit zijn zakelijke banden met Amazon. Hun aanbod omvat nieuwe, gebruikte of uitverkochte boeken en studieboeken.

Alibris

Alibris heeft allerlei soorten boeken en media, inclusief uitverkochte items waar je doorheen kunt bladeren op hun website.

Biblio

Als je op zoek bent naar zeldzame of antiquarische boeken, dan is Biblio absoluut de plek voor jou. Ze zijn sinds 2000 actief in de digitale wereld en hebben momenteel duizenden unieke vondsten te koop.

Powell's boeken

De inventaris bij Powell's Books bestaat uit gebruikte boeken in 60 vakgebieden, variërend van populaire titels tot uitverkochte klassiekers. Het bedrijf heeft zes winkels in de regio Portland, Oregon, en elke titel die op hun winkellocaties wordt aangeboden, is online beschikbaar. Daarnaast koopt Powell's gebruikte boeken online, verzendt het e-mailupdates van boeken die zeer gewild zijn, en biedt het nieuwsbrieven aan.

Powell's boekhandel Chicago

Powell's Bookstore in Chicago is op geen enkele manier gerelateerd aan de Powell's-boeken in Oregon. Er zijn twee Powell's in Chicago en de winkels zijn vooral gespecialiseerd in academische en wetenschappelijke boeken, waaronder een goede collectie middeleeuwse studies en klassiekers. Winkel in de winkel of online wanneer het jou uitkomt.

Betere Wereldboeken

Better World Books heeft meer dan acht miljoen gebruikte en nieuwe titels beschikbaar in 36 populaire categorieën. Het bedrijf doneert een deel van elke boekverkoop om alfabetiseringsinitiatieven wereldwijd te financieren. Wereldwijde gratis verzending op standaard levertijden is altijd beschikbaar.

Curio Corner-boeken

Hoewel Curio Corner Books boeken in tientallen categorieën heeft, bestrijkt hun specialiteit verschillende gebieden, waaronder kookboeken, geschiedenis van Texas, genealogie, Americana en meer.

Boeken voor de halve prijs

Half Price Books is een, zo niet de enige, winkelketen in zijn soort die in veel delen van de Verenigde Staten te vinden is. Ze hebben gebruikte en antieke boeken, tijdschriften en videogames over alle onderwerpen. De winkel koopt ook oude boeken tegen contant geld of winkeltegoed.

Ilias-boeken

Iliad Books is gevestigd in Los Angeles, Californië en heeft meer dan 100.000 gebruikte boeken. Ze zijn gespecialiseerd in boeken over literatuur en kunst, maar hebben ook artikelen over veel andere onderwerpen.

Herleesbare boeken

Met meer dan 30.000 titels in meer dan 30 categorieën biedt Rereadables klanten boeken voor slechts vijftig cent per stuk. Het bedrijf neemt ook speciale verzoeken voor specifieke boeken aan, als u iets in gedachten heeft. Rereadables biedt een zoekservice voor moeilijk te vinden, uitverkochte en gebruikte boeken. Als ze het boek waarnaar je zoekt niet in hun online inventaris hebben, doorzoeken ze hun offline inventaris en aanvullende boekwinkels.

Het Strand

The Strand is gevestigd in New York City en bestaat sinds 1927. Het beschikt over meer dan 29 kilometer aan nieuwe en gebruikte boeken, en je kunt zowel in de winkel als vanuit het comfort van je computertoetsenbord winkelen.

Cornerstone gebruikte boeken

Cornerstone Used Books heeft meer dan 50.000 titels in meer dan 100 categorieën gebruikte en nieuwe boeken in hun online inventaris; Hun online inventaris omvat echter niet de boeken die ze in hun winkellocatie in Villa Park, Illinois hebben. Daarnaast verkoopt het bedrijf ook uitverkochte en moeilijk te vinden boeken.

Tips om de best gebruikte boeken online mee naar huis te nemen

Als het kopen van gebruikte boeken nieuw voor je is, vooral als je ze nog nooit eerder online hebt gekocht, voel je je misschien een beetje overweldigd door de mogelijkheden die er zijn. Natuurlijk kan internet een absoluut angstaanjagende plek zijn, maar zolang je een paar tips en trucs volgt van de boekenkoopfenomenen, zul je geen probleem hebben om elke keer dat je iets koopt een slam dunk te krijgen.

  • Controleer het retourbeleid- Als u online boeken koopt, moet u eerst en vooral het retourbeleid controleren voor het geval de boeken die u ontvangt niet precies zijn wat u dacht dat zouden ze ook blijken te zijn.
  • Koop niet altijd het goedkoopste exemplaar - De goedkoopste exemplaren zijn niet altijd de beste investeringen als het om gebruikte boeken gaat. Omdat ze al door meerdere handen zijn gegaan, is het een goed idee om niet altijd de voorkeur te geven aan de goedkoopste edities, maar eerder aan de edities die redelijk geprijsd lijken in een goede staat.
  • Koop, indien mogelijk, eerst bij kleine bedrijven - Niet elke plaatselijke boekwinkel heeft zijn eigen e-commerceplatform waar u gebruikte boeken kunt kopen, maar u moet wel inchecken met die boekwinkeleigenaren om te kijken of ze een online optie hebben, zodat je ze van ver kunt steunen.
  • Lees de recensies - U moet de recensies lezen van degene van wie u boeken koopt, vooral als u gebruikte boeken koopt op een groter platform en niet op een onafhankelijke winkel eigenaar, omdat ze misschien de bestseller lijken, maar een nachtmerrie blijken te zijn.
  • Houd er rekening mee dat de prijzen meestal vast zijn - Hoewel je misschien met eigenaren van tweedehands boeken kunt onderhandelen over de prijzen van hun edities, is dit meestal niet iets dat een optie als het gaat om online retailers. Dus als je het echt niet eens bent met hun prijzen, zul je ergens anders een exemplaar moeten zoeken van het boek waarin je geïnteresseerd bent.

Hoe u lokaal tweedehands boeken kunt kopen

gebruikte boekwinkel
gebruikte boekwinkel

Tegenwoordig lijkt het steeds moeilijker te zijn om persoonlijke boekwinkels en detailhandelaren te vinden die gebruikte boeken verkopen. Wanneer je die zeldzame goudmijnen tegenkomt, kan het een euforische ervaring zijn en een levenslange vriendschap tussen bibliofielen ontstaan. Als u echter geen geluk heeft gehad bij het kopen van een tweedehands boek bij u in de buurt, dan zijn er nog steeds een paar trucjes die u kunt gebruiken om die idyllische boekwinkel van uw dromen te vinden.

  • Vraag het aan een bibliothecaris- Bibliotheken zijn niet alleen bedoeld om boeken uit te checken, maar ook om boeken te vinden om te kopen. Omdat ze de hele dag met boeken en boekenliefhebbers te maken hebben, kan uw plaatselijke bibliothecaris u wellicht de aansluiting geven voor een aantal opkomende boekwinkels bij u in de buurt.
  • Wees niet bang om te reizen - Helaas heeft niet elke woonplaats een tweedehandsboekwinkel op loopafstand. Dus als je echt toegewijd bent aan het persoonlijk vinden van boeken, dan moet je bereid zijn een eindje te reizen om een goede boekwinkel te vinden (in sommige gevallen).
  • Netwerk op sociale media - Boekenliefhebbers kunnen geen genoeg krijgen van sociale media en delen voortdurend hun nieuwste vondsten, favoriete plekken en geheime hacks op hun platforms. Of je nu het meest van lange of korte inhoud houdt, er is een bloeiende gemeenschap van bibliofielen die je kunnen helpen de best gebruikte boekwinkels in jouw omgeving te vinden.

Beste browsetips om snel nieuwe titels te vinden

Boeken kopen in een onafhankelijke winkel kan zelfs voor de meest doorgewinterde bibliofielen overweldigend zijn. Er zijn echter een paar manieren om het browsersysteem te hacken in deze winkels die vol staan met boeken.

  • Maak je klaar om te onderhandelen - Hoewel de beste tweedehandsboekwinkels hun waren tegen nominale kosten verkopen, zijn er sommigen die hun goederen willen verhogen. Als het hierop aankomt, moet u niet bang zijn om te proberen over prijzen te onderhandelen, aangezien kleine boekhandels eerder bereid zijn u halverwege te ontmoeten dan zakelijke boekhandels.
  • Vraag naar inruilen en winkeltegoed - Een ander voordeel van lokaal winkelen is dat je bij sommige boekwinkels oude titels kunt inruilen voor winkeltegoed dat je kunt gebruiken voor nieuwe (oude boeken. Als je van plan bent terug te gaan naar een specifieke tweedehandsboekwinkel, vraag dan aan een medewerker wat zijn beleid is ten aanzien van inruilen, en kijk of je ruimte kunt maken voor nieuwe titels in je collectie.
  • Blijf bij een specifieke auteur of genre tijdens het browsen - Enorme boekwinkels zoals de iconische Strand in New York City zijn in de beste tijden overweldigend en in het slechtste geval onmogelijk om te navigeren. Hoewel u misschien geen controle heeft over hoe eigenaren van boekwinkels hun winkels willen inrichten, kunt u uw reis gemakkelijker maken door u bij elk bezoek slechts op een klein gedeelte van de winkel te concentreren. Alleen maar romantische dichters uit de 19e eeuw veroveren is heel goed mogelijk op een kilometerslange locatie.
  • Kijk naar de boekenkarren voor specifieke titels - Als u een specifieke titel probeert te kopen en deze niet in de schappen kunt vinden, is er een De kans is groot dat iemand het heeft opgepakt en op de verkeerde plek heeft gezet. Als dit zou gebeuren, kunnen de boeken zich op boekenkarren bevinden die de medewerkers gebruiken om verwijderde boeken opnieuw op de juiste plaats te integreren.
  • Er zit een schat verborgen achter de eerste rij - In kleinere tweedehandsboekwinkels besparen eigenaren vaak ruimte door hun inventaris dubbel of drievoudig te stapelen. Als je in een van deze winkels terechtkomt, zorg er dan voor dat je een deel van de eerste rij eruit ha alt om de verborgen boeken te zien die erachter liggen.

Krijg altijd meer voor minder

Gebruikte boekhandels bewijzen dat het heel goed mogelijk is om meer te krijgen voor minder; Bij deze online en fysieke winkels kun je allerlei unieke dingen vinden, van eerste edities, uitverkochte boeken, zeldzame edities en funky vintage vondsten. Neem de tijd om door hun collecties te bladeren en te zien welke titels je echt opvallen, maar maak je geen zorgen, door hun lage prijzen zul je elk boek kopen dat je maar kunt krijgen.

Aanbevolen: