10 zuinige diefstallen die veel geld opleverden

Inhoudsopgave:

10 zuinige diefstallen die veel geld opleverden
10 zuinige diefstallen die veel geld opleverden
Anonim
Afbeelding
Afbeelding

Iedereen die een designerjasje voor $ 20 heeft gescoord, weet hoe goed het voelt om iets uiterst waardevols te vinden in een kringloopwinkel of op een rommelmarkt. Als je wat inspiratie nodig hebt voor je volgende kringloopmissie, bekijk dan enkele van de beste kringloopwinkelvondsten uit de geschiedenis. Deze schatten zijn duizenden of zelfs miljoenen dollars waard, en meestal kocht iemand ze voor minder dan 50 dollar.

$5 miljoen Tintype-foto van Billy the Kid

Afbeelding
Afbeelding

Tintypes zijn foto's gemaakt op metaal en waren een van de belangrijkste vormen van fotografie in de laatste helft van de 19e eeuw. De meeste zijn waardevol, maar ze kunnen veel waard zijn als je er een vindt die iets unieks of een beroemd persoon afbeeldt. Eén vondst uit een kringloopwinkel van $ 2 deed precies dat: het was een foto van de beroemde outlaw Billy the Kid die croquet speelde met vrienden. Deze unieke foto bleek $ 5 miljoen waard te zijn.

Vlooienmarktketting ter waarde van $ 300.000

Afbeelding
Afbeelding

Een vrouw uit Philadelphia was op haar plaatselijke vlooienmarkt en vond een ketting in 'tribal'-stijl waar ze echt dol op was. Het gedurfde ontwerp trok haar aandacht en het prijskaartje van $ 15 bezegelde de deal. Een paar jaar later ging ze naar een sieradententoonstelling van Alexander Calder in het Philadelphia Museum of Art en herkende ze de stijl van de beroemde beeldhouwer. Blijkt dat ze in 1938 een originele Alexander Calder-ketting had laten maken. Het is $300.000 waard.

Snelle tip

Elke spaarder met een beetje ervaring weet dat als je van iets houdt, je het moet weggooien voordat iemand anders dat doet. Maar uw goede smaak kan ook een teken van waarde zijn. Als je van iets houdt, is de kans groot dat andere mensen dat ook zullen doen (en misschien zijn ze bereid ervoor te betalen).

Verborgen kopie van de onafhankelijkheidsverklaring ter waarde van $ 2,4 miljoen

Afbeelding
Afbeelding

Hoe geweldig zou het zijn om een fotolijstje uit de kringloopwinkel te kopen met een oude afdruk erin en een oud, verborgen exemplaar van de Onafhankelijkheidsverklaring te vinden? In 1991 kocht een onbekende man een lijst bij een kringloopwinkel voor $ 4, met het plan het landelijke tafereel eruit te verwijderen en de lijst opnieuw te gebruiken. Achter het oude schilderij vond hij een gevouwen kopie van de Onafhankelijkheidsverklaring, een van de weinige originele gedrukte exemplaren uit 1776. Het werd op een veiling voor 2,4 miljoen dollar verkocht.

Snelle tip

Zelfs als er geen verborgen Revolutionaire Oorlogsdocument in dit schilderij zat, was de lijst waarschijnlijk waardevol. Antieke fotolijsten, vooral die van hout of verguld in goede staat, kunnen veel waard zijn. Als je er een ziet voor minder dan $ 20, kijk je waarschijnlijk naar een deal.

$33 miljoen zeldzaam gouden Fabergé-ei

Afbeelding
Afbeelding

Je hebt gehoord van de ingewikkelde en prachtig versierde eieren gemaakt door het Russische huis Fabergé. Er bestaan er maar een paar, en ze zijn miljoenen waard. Eén exemplaar verscheen op een rommelmarkt of rommelmarkt, waar een man er 14.000 dollar voor betaalde. Dit lijkt misschien veel, maar de koper heeft een geweldige deal gekregen. Hij probeerde het te verkopen aan juweliers en schroothandelaren, maar niemand was bereid het voor zijn prijs te kopen. Toen deed hij wat onderzoek en ontdekte dat het een zeldzaam Fabergé-ei was. Het werd geschat op ongeveer $ 33 miljoen.

Ansel Adams negatieven ter waarde van $ 200 miljoen

Afbeelding
Afbeelding

In de jaren veertig kocht een man een doos met oude fotonegatieven uit een bergingsmagazijn in LA voor slechts $ 45. In de doos zaten afbeeldingen van Yosemite National Park, en de man had daar in zijn jeugd gewerkt. Nadat hij door de doos had gekeken, ontdekte hij dat twee van de glasnegatieven van de legendarische Amerikaanse fotograaf Ansel Adams waren. Blijkt dat ze $ 200 miljoen waard waren.

Snelle tip

Fotografische negatieven kunnen veel waard zijn, zelfs als je de fotograaf (nog) niet kent. In 2007 kocht een historicus de inhoud van een kluisje voor $ 380. Het bevatte de negatieven van de toen nog onbekende fotograaf Vivian Maier, die nu een grote naam is in de kunstwereld.

$2 miljoen Andy Warhol-schets

Afbeelding
Afbeelding

Een Britse zakenman was in 2012 aan het sparen bij garageverkopen in Nevada toen hij een kleine schets tegenkwam. Hij kocht het voor $ 5. De schets is op gescheurd papier en ondertekend door kunstenaar Andy Warhol. Blijkbaar heeft hij de schets gemaakt als kind van 10 of 11 jaar. Tegenwoordig is het $ 2 miljoen waard.

Philip Treacy Elvis-handtas ter waarde van $ 450.000

Afbeelding
Afbeelding

Een gepensioneerde man in Groot-Brittannië was aan het winkelen in een kringloopwinkel toen hij een handtas vond met een foto van Elvis Presley erop. Hij kocht het voor ongeveer $ 30 omdat hij het leuk vond, maar het bleek van de beroemde ontwerper Philip Treacy te zijn. De afbeelding van Elvis was er een van Andy Warhol, en de tas is ongeveer $ 450.000 waard.

Vlaams schilderij uit 1650 ter waarde van $ 190.000

Afbeelding
Afbeelding

Een grootvader en gepensioneerde antiquair zag een prachtig antiek ingelijst schilderij bij zijn plaatselijke Goodwill en kocht het voor $ 3. Hij wist dat het waarschijnlijk antiek was en dacht dat hij het online voor ongeveer $ 200 kon verkopen. Hij nam het mee op Antiques Roadshow en ontdekte later dat het een Vlaams schilderij uit 1650 was met een waarde van $ 190.000.

John Bartlam antieke theepot ter waarde van $ 806.000

Afbeelding
Afbeelding

Een antieke theepot, gekocht voor ongeveer $ 20 online, bleek $ 806.000 waard te zijn. De gebarsten blauw-witte porseleinen theepot werd 250 jaar geleden gemaakt door de Britse pottenbakker John Bartlam en is een van de weinige zijn stukken die overleven. Veilingmeesters Wooley en Wallis verkochten het in 2018 voor $ 806.000.

$390.000 John Constable-schilderij

Afbeelding
Afbeelding

Een aankoop op een junkveiling van $ 46 bleek veel meer waard. Een man pakte een klein schilderij op als onderdeel van een veilingkavel en legde het opzij. Later onderzocht zijn zoon het in meer detail en ontdekte dat het ondertekend was door de beroemde kunstenaar John Constable. Het kleine schilderij op ansichtkaartformaat is $390.000 waard.

Wat de beste kringloopwinkel vindt, hebben gemeen

Afbeelding
Afbeelding

Hoewel deze kringloopvondsten variëren van kunst en foto's tot sieraden en porselein, hebben al deze stukken iets gemeen: iemand zag hun potentieel. Als je koopt wat je leuk vindt, of het nu een mooie fotolijst is of een sieraad waar je dol op bent, krijg je al een goede deal. En als jouw smaak vergelijkbaar is met die van veel andere mensen, scoor je misschien ook een schat.

Aanbevolen: