Instructies voor gevouwen handdoekdieren

Inhoudsopgave:

Instructies voor gevouwen handdoekdieren
Instructies voor gevouwen handdoekdieren
Anonim
Gevouwen handdoekzwaan
Gevouwen handdoekzwaan

Handdoekdieren zijn leuk om te vouwen en zorgen voor leuke verrassingen voor de bezoekers van je huis. Als je eenmaal leert hoe je een paar van deze leuke wezens kunt maken, zul je zeker indruk maken op je familie en vrienden.

Handdoek Origami Zwaan

Een handdoekzwaan is de perfecte introductie tot handdoekorigami. Om te beginnen heb je een witte badhanddoek, een witte handdoek en een glad vouwoppervlak nodig.

Spreek de badhanddoek uit zodat een van de lange zijden naar je toe wijst. Begin met het rollen van de linker- en rechterkant van de handdoek naar het midden van de handdoek.

handdoekzwaan stap 1
handdoekzwaan stap 1

Blijf rollen tot je het midden van de handdoek bereikt. Roteer je vorm 90 graden.

handdoekzwaan stap 2
handdoekzwaan stap 2

De punt wordt de snavel van de zwaan. Vorm de handdoek voorzichtig terug in de vorm van een zwaan. Rol de handdoek in de lengte op. Vouw het dubbel en plaats het op het lichaam van de zwaan. Dit biedt de ondersteuning die nodig is om de hals van uw creatie te ondersteunen, waardoor deze er realistischer uitziet. Zonder de extra handdoek wordt je zwaan gemakkelijk aangezien voor een eend.

handdoekzwaan stap 3
handdoekzwaan stap 3

Gevouwen handdoek kat

Kattenliefhebbers zullen genieten van het maken van deze handdoek-origami gevouwen kat. U heeft één badhanddoek en twee handdoeken nodig. De handdoeken moeten allemaal dezelfde kleur hebben.

Open om te beginnen een grote badhanddoek wijd op de vloer. Vanaf een van de kortere uiteinden begint u de handdoek op te rollen totdat u het midden bereikt. Herhaal met de andere kant en maak strakke rollen. Ze zouden elkaar in het centrum moeten ontmoeten.

handdoekkat stap 1
handdoekkat stap 1

Houd beide rollen in je handen en draai het uiteinde dat zich het dichtst bij je bevindt, zodat het onderste derde deel onder de rest van de lengte ligt. Dit wordt het lichaam van je kat.

handdoekkat stap 2
handdoekkat stap 2

Plaats een handdoek voor je, zodat de kortere randen het dichtst bij je lichaam liggen. Vouw het in de lengte doormidden. Begin de handdoek in een kegelvorm te rollen, beginnend in de rechterbovenhoek en stop ongeveer halverwege de handdoek. Probeer de rol zo strak mogelijk te houden.

handdoekkat stap 3
handdoekkat stap 3

Neem vervolgens de uitgevouwen rand en begin deze naar het midden te rollen. Nu zou je de handdoek naar de andere rol moeten rollen. Blijf rollen totdat ze samenkomen.

Pak beide rollen samen op en controleer of de handdoek strak is opgerold. Plaats de kegelvorm met het grote uiteinde naar beneden tussen de rollen van de eerste handdoek. Plaats de kegel aan het uiteinde van de handdoek, precies boven waar je hem onder hebt gevouwen. Dit zou moeten helpen om het op zijn plaats te houden. Hiermee is de staart van uw kat compleet.

handdoekkat stap 4
handdoekkat stap 4

Neem een derde badhanddoek en vouw hem dubbel. Neem de rand met de flappen en vouw naar het midden. Trek de vouw echter ongeveer 2/3 uit. Pak de handdoek op door je vingers op beide punten op de rand te plaatsen, waar je hem net hebt gevouwen. Hierdoor kan het extra gedeelte teruggevouwen worden, achter de oorspronkelijke vouw.

handdoekkat stap 5
handdoekkat stap 5

Leg de handdoek opnieuw op de vloer. Pak vervolgens een van de hoeken op en vouw naar binnen, waardoor een driehoekige vorm ontstaat. Het moet voorbij de gevouwen rand uitsteken. Je maakt hier de oren van de kat. Doe hetzelfde aan de andere kant.

handdoekkat stap 6
handdoekkat stap 6

Begin aan één kant van de handdoek en begin naar het midden te rollen. Doe hetzelfde aan de andere rand, zodat deze in het midden samenkomt. Pak deze derde handdoek op en trek de plooien indien nodig strakker. Leg hem vervolgens op de eerste handdoek, richting het midden. De oren moeten naar achteren wijzen naar de kegel, de staart van de kat.

Als je klaar bent, krijg je een kat die eruitziet alsof hij zit met zijn voorpoten voor zich uitgestrekt.

handdoekkat stap 7
handdoekkat stap 7

Handdoek Olifant

Een handdoekolifant is een van de meest populaire dieren die je aantreft op cruisemaatschappijen en in luxe resorts. Voor dit ontwerp heb je één badhanddoek en één handdoek nodig. Beide handdoeken moeten dezelfde kleur hebben.

Leg je badhanddoek horizontaal voor je uit. Vouw de linkerkant ongeveer vijftien centimeter om en vouw dit gevouwen uiteinde vervolgens nog eens vijftien centimeter om. Herhaal dit proces aan de rechterkant. Deze stap is belangrijk omdat hierdoor het gewicht aan de onderkant van de voeten van je olifant ontstaat, wat nodig is om je voltooide model rechtop te laten staan.

handdoek olifant stap 1
handdoek olifant stap 1

Rol de bovenste en onderste uiteinden naar het midden toe, zodat je een lange krulvorm krijgt. Vouw deze vorm dubbel en zet hem rechtop om de poten van je olifant te maken. De platte kant van de handdoek moet naar binnen wijzen.

handdoek olifant stap 2
handdoek olifant stap 2

Plaats de handdoek horizontaal voor je. Rol de linker en rechter ritten onder een hoek naar het midden, op dezelfde manier als waarop je deed om de basis van je handdoek-origami-zwaan te vormen. Dit vormt het hoofd en de slurf van je olifant.

Klap de opgerolde handdoek om. Draai het puntige uiteinde naar boven om een slurf voor je olifant te maken. Vouw de bovenste laag van het uiteinde met de twee rollen naar beneden, zodat er een gezicht voor de olifant ontstaat. Pas de vouwen helemaal links en rechts aan om oren te maken.

Plaats de handdoek op de badhanddoek om je handdoek origami olifant compleet te maken.

handdoek olifant stap 3
handdoek olifant stap 3

Je eigen handdoekdierontwerpen bedenken

Als je deze dieren eenmaal hebt gevouwen, probeer dan een schattig handdoekkonijntje, compleet met accessoires. Omdat veel handdoekdierontwerpen dezelfde basisvouwtechnieken gebruiken, kun je na het vouwen van deze dieren proberen je eigen ontwerpen te bedenken. Jouw kenmerkende creatie zal zeker een glimlach op het gezicht van je gast toveren!

Aanbevolen: