Gemakkelijke cheerleading-stunts

Inhoudsopgave:

Gemakkelijke cheerleading-stunts
Gemakkelijke cheerleading-stunts
Anonim
cheerleader die een stunt uitvoert
cheerleader die een stunt uitvoert

De extreme stunts die op de sporttelevisie te zien zijn tijdens nationale cheerleadingcompetities zijn misschien spannend om naar te kijken, maar gemakkelijke cheerleadingstunts zijn het beste niveau van acrobatiek voor jongere squadrons en beginnende cheerleaders om te proberen. Gemakkelijkere stunts zijn ook een leuk basisonderdeel voor games en warming-ups. Kleine en middelgrote squads hebben misschien niet genoeg mensen voor de complexere stunts waarvoor nog meer spotters nodig zijn dan normaal. In dit soort gevallen zijn eenvoudigere maar opvallende stunts een goed alternatief.

Beste gemakkelijke cheerleading-stunts om te proberen

Probeer enkele van deze basisstunts met je team en gebruik ze als startpunt om samen nieuwe en originele stunts te maken.

Schouderzit

YouTube Video

YouTube Video
YouTube Video

Waarschijnlijk een van de gemakkelijkste en meest voorkomende stunts is de schouderzit. Voor deze stunt zijn drie personen nodig: een basis, een spotter en een vlieger.

  • De basis v alt met haar rechterbeen opzij in een hoek van 90 graden.
  • De vlieger staat achter de basis en plaatst haar rechtervoet op het gebogen been van de basis, zo dicht mogelijk bij de heup, en springt omhoog, terwijl ze haar linkerbeen over de linkerschouder van de basis zwaait. Het rechterbeen volgt over de rechterschouder.
  • Terwijl de vlieger het rechterbeen op zijn plaats zwaait, moet de basis blijven staan. De vlieger kan haar benen om de rug van de basis haken voor extra ondersteuning.
  • Een spotter staat achter het paar om de vlieger op te vangen als ze haar evenwicht verliest en v alt.

L Standaard

YouTube Video

YouTube Video
YouTube Video

De L-standaard wordt vaak gezien bij basketbalwedstrijden en uitgevoerd tijdens basketbalgejuich en gezangen. Hoewel het een gemakkelijke stunt is, ziet het er behoorlijk indrukwekkend uit. Wanneer deze stunt door meer dan één paar wordt gesynchroniseerd, kan deze stunt ingewikkelder lijken dan hij is. Voor de stunt zijn twee mensen nodig.

  • De spotter staat achter.
  • De basis laat haar rechterbeen in een hoek van 90 graden vallen, net als bij een schouderzit.
  • De vlieger staat achter het rechterbeen van de basis en plaatst haar rechtervoet nabij de bovenkant van het been bij de heup.
  • De basis grijpt de voet vast en houdt deze op zijn plaats met haar linkerhand en gebruikt haar rechterarm om deze onder de rechterknie van de flyer te plaatsen om ondersteuning te bieden.
  • De vlieger plaatst haar handen op de schouders van de basis en duwt recht omhoog terwijl ze het linkerbeen naar links zwaait.
  • Terwijl de vlieger haar linkerbeen uitstrekt, moet de basis haar linkerarm naar een V-positie bewegen, waardoor het been van de vlieger in een L-positie wordt gestrekt en de houding wordt vastgehouden.
  • Tegelijkertijd zal de vlieger het rechterbeen verstijven, waardoor de basis omhoog zal duwen, waardoor de vlieger rechtop blijft staan.

In de video hierboven eindigt de flyer in een schouderzit.

Dijstandaard

dij stand stunt
dij stand stunt

De dijstandaard is een stunt die bijna op een piramide lijkt, maar perfect is voor jongere en beginnende squadrons. Voor de stunt zijn drie mensen nodig: twee bases en een flyer. Normaal gesproken is een spotter niet vereist, maar de coach moet beslissen of er al dan niet een spotter nodig is. Bij jongere kinderen kan een spotter een goed idee zijn.

  • Twee basissen staan naast elkaar in een uitval. Eén basis zal naar rechts en één naar links uitwijken, met de gebogen benen naar elkaar gericht en de voeten naast elkaar.
  • De vlieger plaatst haar linkervoet op de dij van één basis, dichtbij de heup, en haar handen op de schouders van de twee basissen. De linkerbasis moet haar voet met de linkerhand vastpakken en haar rechterarm onder de knie van de vlieger plaatsen.
  • De flyer wordt vervolgens op zijn plaats gedrukt, waarbij de andere voet op de dij van de andere basis wordt geplaatst en haar benen op hun plaats worden vergrendeld. De rechterbasis moet de voet van de vlieger met de rechterhand vastpakken en de linkerarm om de achterkant van de knie haken.
  • Wanneer de vlieger haar evenwicht heeft bereikt, heft ze haar armen in een hoge V of op haar heupen in de gereedpositie.

Mand gooien

YouTube Video

YouTube Video
YouTube Video

De basketworp is een basisstunt die beginners kunnen leren. Naarmate de basis en de vlieger verbeteren, kan de stunt indrukwekkender worden gemaakt door de vlieger hoger in de lucht te gooien. Voor een eenvoudige basket-toss heb je minimaal vier cheerleaders nodig: een backspot, twee sidespots en een flyer. Als de basis wat onstabiel is, kan een frontspot worden toegevoegd voor stabiliteit en om de flyer beter te beschermen.

  • Twee basissen kijken naar elkaar toe en grijpen elkaars polsen. Het is belangrijk dat de grip tussen deze twee basissen sterk is, dus een getrainde coach moet de zijspots laten zien hoe ze elkaars polsen correct kunnen omklemmen.
  • De vlieger staat achter de gevouwen armen en plaatst haar handen op de schouder van elke zijvlek.
  • De backspotter plaatst haar handen op de taille van de flyer.
  • In één vloeiende beweging hurken de twee zijspots en tilt de backspot de flyer op de gevouwen armen terwijl de flyer omhoog duwt.
  • Zodra de flyer in positie is, plaatst de backspot haar handen op de billen van de flyer, zodat ze de flyer de lucht in kan duwen.
  • De flyer duwt omhoog en de drie basissen werpen hun armen omhoog, waardoor de flyer hoog de lucht in wordt getild.
  • Terwijl de flyer naar beneden komt, moet ze haar lichaam recht houden en terugvallen in de armen van de basis. Haar armen moeten strak langs haar lichaam zijn en mogen niet zwaaien, anders kunnen zij en/of de basis gewond raken. Probeer nooit voorover te vallen. De vlieger moet erop vertrouwen dat de basis haar kan vangen.

Het is noodzakelijk om te herhalen dat deze stunt nooit mag worden geprobeerd zonder dat een getrainde coach toezicht houdt op de oefening. Een getrainde cheercoach zorgt ervoor dat de honken en de flyer in de juiste posities staan, met behulp van de juiste techniek en dat iedereen, van de flyer tot de backspot, weet wat hun rol is en hoe ze de stunt veilig kunnen landen.

Lift

lift-stunt
lift-stunt

De liftstunt is een basisstunt die later kan worden aangepast tot meer geavanceerde stunts. Je hebt vier cheerleaders nodig om deze stunt te voltooien: twee sidespots, een backspot en een flyer. Een frontspot is optioneel.

  • De zijbases moeten tegenover elkaar staan met de flyer erachter.
  • De flyer plaatst haar handen op de schouders van de zijvlekken.
  • De achterste plek staat achter de flyer met de handen op de taille van de flyer.
  • Zodra iedereen zich in de juiste positie bevindt, moeten de twee zijplekken hurken met de handen in de kom.
  • Op een telling van vier moet de backspot de flyer optillen, zodat ze in de holle handen van de zijspots stapt.
  • De zijvlekken staan terwijl de vlieger van zijn schouders afduwt totdat haar voeten tot borsthoogte van de twee zijvlekken zijn getild.
  • De backspot houdt de benen van de vlieger stabiel door haar benen op hun plaats te houden.

Leer de basis

Leer deze basisstunts en je zult een sterke basis hebben voor meer gecompliceerde cheerleading-stunts. Het is belangrijk om deze stunts regelmatig en zonder aarzeling te leren uitvoeren, omdat de kans op blessures toeneemt met geavanceerdere stunts, en het niet kennen van de juiste vorm vergroot deze risico's. Investeer de tijd in het leren van deze eenvoudige stunts en al snel ga je over op meer geavanceerde cheerleading.

Aanbevolen: