Beste plaatsen om auto's onder de 500 dollar te vinden

Inhoudsopgave:

Beste plaatsen om auto's onder de 500 dollar te vinden
Beste plaatsen om auto's onder de 500 dollar te vinden
Anonim
Kleine oude goedkope auto
Kleine oude goedkope auto

In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, is het mogelijk om een auto te kopen voor minder dan 500 dollar. U moet echter uw huiswerk maken en rekening houden met de risico's die gepaard gaan met het kopen van een goedkope auto.

Waar vindt u auto's onder de 500 dollar

Veel verkopers van oudere auto's bieden hun voertuigen te koop aan voor 500 dollar of minder. Deze koopjes hebben vaak een hogere kilometerstand en moeten gerepareerd worden. Voor iemand die de kennis en bereidheid heeft om de auto te repareren, kan het echter een koopje zijn. Verkopers gaan naar een aantal van de volgende plaatsen om hun oudere voertuigen uit te laden, wat de koper de beste kans biedt om een goedkope auto te vinden.

Online automarktplaatsen

U kunt een scala aan auto's te koop vinden bij autodealers en particuliere verkopers via online marktplaatsen. In de meeste gevallen bevatten advertenties gedetailleerde informatie over het voertuig, CARFAX-rapporten, foto's en contactgegevens van de verkoper. Wanneer u de zoekopdracht uitvoert, vermeld dan alleen uw postcode en prijs om te voorkomen dat u geen resultaten krijgt.

Gerensommeerde online automarktplaatsen zijn eBay Motors, Auto Trader en AOL Autos.

Craigslist

Craigslist stelt u in staat om via de database naar allerlei soorten voertuigen te zoeken. Eerst moet u filteren op locatie. Klik in het gedeelte 'te koop' op auto's+vrachtwagens en filter op basis van uw criteria. Daarna kunt u filteren op prijs. Houd er rekening mee dat eigenaren mogelijk niet een aanzienlijke hoeveelheid informatie in de advertenties opnemen en dat sommige advertenties zelfs oplichting kunnen zijn. Neem rechtstreeks contact op met de adverteerder voor meer informatie en voer geen online geldtransacties uit.

Overheidsveilingen

Websites zoals Governmentauctions.org en de Amerikaanse General Services Administration vermelden auto's te koop die eigendom zijn van de overheid en een overschot hebben of door de politie in beslag zijn genomen. Veilingen beginnen vanaf $ 100, en zoekopdrachten zijn mogelijk op postcode. Om aanbiedingen bij u in de buurt te vinden, moet u zich op de site abonneren. Er is een gratis proefperiode van drie dagen beschikbaar. Zodra de gratis periode is verstreken, krijgt u $ 18,95 per maand.

Auto-sloperij

Niet alleen zijn autosloperij geweldig voor het vinden van aanbiedingen voor wieldoppen en wielen, eigenaren van deze autosloperij hebben vaak ook koopjesauto's. Mogelijk hebben ze werk nodig, en sommige voertuigen die u tegenkomt, rijden mogelijk helemaal niet. Als u echter een doe-het-zelver bent, kunt u echte pareltjes vinden door een autokerkhof te bezoeken. Voordat u de auto wegha alt, moet u ervoor zorgen dat de eigenaar van het autokerkhof een duidelijke titel heeft om u het voertuig te verkopen.

Gebruikte autokavels

Eigenaars van kavels voor gebruikte auto's zullen veilingen bijwonen waar ze vaak voor minder dan 500 dollar oudere auto's kopen die niet in de beste staat verkeren. Hoewel ze niet veel mechanische kosten of revisiekosten in deze goedkope voertuigen zullen steken, is de kans groot dat ze hem voor 500 dollar aan jou verkopen als ze er een kopen voor 300 dollar. Stel vragen en controleer de titel voordat je iets koopt.

Verkoop van onroerend goed

Kijk in uw plaatselijke krant naar de verkoop van onroerend goed. Mensen die grote landgoederen erven, of advocaten die grote landgoederen beheren, verkopen vaak voertuigen tegen een deal om de bezittingen van de nalatenschap vrij te maken voor distributie aan de erfgenamen.

Tips voor het kopen van oudere auto's

Niet elke oudere gebruikte auto zal een juweeltje zijn. Sterker nog, er zijn meer citroenen dan edelstenen. Volg een paar belangrijke tips om uzelf te beschermen.

Verkrijg het CARFAX-rapport

U kunt een CARFAX-rapport verkrijgen, maar alleen als het voertuig niet te oud is. Oudere modellen uit de jaren 1950 tot en met 1960 hebben niet het vereiste 17-cijferige voertuigidentificatienummer of VIN, en CARFAX gaat niet zo ver terug. Als de auto een model uit 1970 of ouder is, geef dan $ 29,95 uit en ontvang een CARFAX-rapport.

Voer een kosten-batenanalyse uit

Verwacht reparaties als je een goedkope auto wilt kopen. Tenzij u van een behulpzaam familielid koopt, zullen de meeste auto's van slechts 500 dollar wat reparaties nodig hebben. Ontvang schattingen om te zien of u het zich kunt veroorloven om het voertuig weer bedrijfsklaar te maken.

Verzoek om een mechanische inspectie

Aangezien er een aanzienlijke kans is dat de auto mechanische problemen zal vertonen, vraagt u de eigenaar of u een inspectie van het voertuig wilt laten uitvoeren, zodat u weet waar u aan begint voordat u de aankoop doet. Als ze uw verzoek afwijzen, ga dan gewoon verder, want dit is een indicatie dat ze belangrijke informatie achterhouden.

Wees realistisch

Wees realistisch over de auto die u koopt. Als het prijskaartje 500 dollar bedraagt, is de kans groot dat er carrosserie- of mechanisch werk nodig is, of zelfs nieuwe banden. Houd er rekening mee dat u mogelijk ook voldoende geld in het voertuig moet investeren om een staatsinspectie of een emissietest te doorstaan. Het uitgeven van 500 dollar aan een auto kan echter een geweldig project opleveren voor iemand die bereid en in staat is er het werk in te steken om de auto als nieuw te laten rijden.

Aanbevolen: