Basistips voor het reinigen en onderhouden van septische systemen

Inhoudsopgave:

Basistips voor het reinigen en onderhouden van septische systemen
Basistips voor het reinigen en onderhouden van septische systemen
Anonim
Open de septic tank in de tuin terwijl u deze leegpompt
Open de septic tank in de tuin terwijl u deze leegpompt

Je denkt misschien niet te veel na over je septische systeem, maar dat zou je wel moeten doen. Want als uw toilet niet meer doorspoelt, zult u daar zeker over nadenken. Nu u septische reiniging in de hersenen heeft, kunt u leren hoe vaak u uw septische systeem moet reinigen en een paar tips krijgen om alles soepel te laten spoelen.

Hoe vaak moet u uw septische systeem reinigen?

Volgens de Environmental Protection Agency zou u uw septische systeem gemiddeld elke 3 tot 5 jaar moeten laten onderhouden. De frequentie van de vereiste reinigingen van het septische systeem hangt echter af van verschillende factoren, zoals de gezinsgrootte, het thuisbedrijf en de grootte van de septic tank.

Familiegrootte

Als uw huishouden uit 2-4 personen bestaat, kunt u doorgaans een standaard septisch pompschema volgen. U wilt uw septische systeem dus ongeveer elke drie jaar evalueren. Als u echter een groot gezin heeft met vijf of meer personen, wilt u uw septische systeem misschien elke 1,5 tot 2 jaar evalueren. Waarom? Omdat een groter gezin meer doucht, meer was doet en meer naar het toilet gaat. Aan de andere kant kan het zijn dat een gezin dat minder water gebruikt dan gemiddeld, zijn systeem minder vaak moet laten evalueren. De gezinsgrootte is echter niet de enige voorwaarde waarmee rekening moet worden gehouden.

Thuisbedrijf

Als u een bedrijf aan huis heeft, zoals een kinderdagverblijf of salon, waar u overdag voortdurend water gebruikt, evalueer dan uw septische systeem elke 1,5 jaar. Met een bedrijf aan huis ga je meer afvalwater genereren. Dit leidt ertoe dat uw septic tank sneller vol raakt.

Septic tankgrootte

Niet alle huizen hebben een septic tank van dezelfde grootte. Als u een kleinere septic tank heeft, moet u overwegen om uw tank vaker te laten leegpompen. Of je nu een groot of een klein gezin hebt, deze tanks zullen sneller vol raken.

Beste tijd om een septische pomp te laten pompen

De beste tijd om een septisch systeem te laten pompen is in de late lente of vroege zomer. Je kunt het onderdeel maken van je voorjaarsschoonmaakroutine. Maar waarom in het late voorjaar? Welnu, dit is het optimale moment, omdat de bodemomstandigheden dan het meest bevorderlijk zijn voor prestaties. En het kan de zaken veel gemakkelijker maken voor uw septische pomptechnicus.

Onderhoudstips voor septische tanks

Septische systemen raken altijd vol en moeten worden geëvalueerd. Er zijn echter dingen die u kunt doen om uw septische put in topvorm te houden. Hoe meer water u bijvoorbeeld door de leiding stuurt, hoe sneller uw septische systeem vol kan raken. Alles, van het doorspoelen van het toilet tot het nemen van een douche, brengt u een stukje dichter bij uw volgende septic pomp. Je kunt echter de hoeveelheid water die door de leiding stroomt beperken door een paar eenvoudige trucjes.

Septische systeeminstallatie
Septische systeeminstallatie

Ga voor hoog rendement

Gebruik minder water bij alles wat je doet. Overweeg om zeer efficiënte toiletten, douchekoppen en wasmachines aan te schaffen. Deze beperken de hoeveelheid water die door de afvoer stroomt.

Gebruik eenvoudig op te lossen toiletpapier

Zorg ervoor dat je toiletpapier gebruikt dat gemakkelijk in water oplost. Dikker papier dat lang nodig heeft om op te lossen, veroorzaakt eerder een back-up in het systeem of een verstopping. Dit type toiletpapier neemt ook meer ruimte in de tank in beslag omdat het langer duurt om af te breken.

Beperk het gebruik van afvalverwerking

Beperk het gebruik van afvalverwijderingssystemen zoveel mogelijk. Volgens de Georgia Department of Public He alth Environmental He alth Section kan een vuilophaaldienst de gebruiksruimte in een septic tank met 50% van het gemiddelde vergroten. Hoewel de bacteriën in het septische systeem uiteindelijk de vaste stoffen zullen afbreken die door de afvoer uit het huis worden verdreven, is ook dit een langdurig proces.

Gooi afval op de juiste manier weg

Afval gaat niet in het toilet! U mag uw toilet niet gebruiken om afval zoals vet, olie, babydoekjes, sigarettenpeuken en meer weg te gooien. Deze zullen uw septische systeem snel verstoppen.

Wat gebeurt er als een septisch systeem niet wordt schoongemaakt?

Als de septictank niet wordt schoongemaakt, kan het afval nergens heen. Denk aan back-ups in uw huis en barstende leidingen. Waarom? Omdat het systeem vol is en er storingen optreden. De meeste huiseigenaren realiseren zich dat er een probleem is als iets binnen of buiten het huis stinkt, of als ze lekkage rond de septic tank opmerken.

Velen geloven ook dat het probleem kan worden opgelost door simpelweg iemand in te schakelen om het rioolwater uit de tank te pompen. Als de staat van uw septische systeem zo slecht is geworden, is de kans groot dat er meer nodig is dan een simpele pomp om te repareren, zoals een nieuwe tank.

Het belang van septische reiniging

Septisch schoonmaken is een cruciale klus die u aan uw takenlijst kunt toevoegen. Hoewel septische systemen minder gebruikelijk zijn in voorsteden en steden, zijn veel afgelegen gebieden of kleine ontwikkelingen afhankelijk van deze watertanks of septische systemen ter plaatse om afvalwater uit huizen op te vangen. Hoewel septische systemen efficiënt en eenvoudig te gebruiken kunnen zijn, zijn reiniging en onderhoud vereist om mogelijke rampen te voorkomen.

Aanbevolen: