Gids voor het Angel Tree liefdadigheidsprogramma

Inhoudsopgave:

Gids voor het Angel Tree liefdadigheidsprogramma
Gids voor het Angel Tree liefdadigheidsprogramma
Anonim
Klein meisje met kerstcadeau
Klein meisje met kerstcadeau

Het jaarlijkse liefdadigheidsevenement Angel Tree van het Leger des Heils biedt een uitstekende gelegenheid voor degenen die een verschil willen maken om tijdens de feestdagen een glimlach op de gezichten van kansarme kinderen te toveren. Deze kans vereist geen aanzienlijke inzet van geld of tijd, dus het is een uitstekende keuze voor donoren met zeer kleine budgetten en voor degenen die een aanzienlijke bijdrage kunnen leveren.

Over de Angel Tree Charity

Het uiteindelijke doel van het Angel Tree-programma is om tijdens de feestdagen nieuw speelgoed en kleding in de handen van behoeftige kinderen te krijgen. Gezinnen die in aanmerking komen voor deelname aan het programma dienen voorafgaand aan de feestdagen verzoeken in bij het Leger des Heils voor spullen die elke persoon in het huishouden nodig heeft.

Engeltags

Het Leger des Heils vertrouwt op sponsororganisaties om tijdens de feestdagen engelenbomen tentoon te stellen in gebieden met veel verkeer. Voor elk kind wordt een papieren engelornament gemaakt met details over de gevraagde items. Elk ornament bevat de voornaam, het geslacht en de leeftijd van het kind dat van de donaties zal profiteren. De engelen kunnen ook kleding- en schoenmaten, specifieke gevraagde artikelen en andere informatie vermelden.

De versieringen worden genummerd en op kerstbomen geplaatst in winkelcentra, op werkpleklocaties of op andere plekken die door sponsororganisaties worden aangeboden. Als u wilt weten hoe u een engelenboom op uw bedrijfslocatie kunt plaatsen of hoe u een boom in uw gemeenschap kunt vinden, neemt u contact op met uw plaatselijke Leger des Heils-kantoor. U kunt de faciliteit die het dichtst bij uw woonplaats ligt vinden door uw postcode in te voeren in de locatiezoeker op SalvationArmyUSA.org.

Een kind aanmelden voor het programma

Het proces van het aanmelden van kinderen voor het ontvangen van geschenken via het Angel Tree Leger des Heils-programma wordt gecoördineerd via lokale kantoren van het Leger des Heils. Deelname is beperkt tot degenen die voldoen aan de vereisten voor leeftijd, inkomen en ingezetenschap. Het individu mag zich ook niet aanmelden voor hulp van andere vakantieprogramma's.

Aanvragen worden doorgaans vanaf begin oktober geaccepteerd. Deelname is beperkt tot kinderen onder de 12 jaar, maar er zijn programma's beschikbaar voor gezinnen en tieners. Neem contact op met het Leger des Heils-kantoor in uw gemeenschap voor specifieke informatie in uw regio.

Gemeenschappelijke toepassingsvereisten

Hoewel de procedure enigszins kan verschillen van locatie tot locatie, kun je verwachten dat je bij je sollicitatie een verscheidenheid aan documenten moet overleggen. Het benodigde papierwerk omvat over het algemeen:

  • Geldig identiteitsbewijs met foto (voor de ouder of wettelijke voogd van het kind)
  • Bewijs van adres
  • Bewijs van voogdij/voogdij als de volwassene die de aanvraag indient niet de biologische ouder van het kind is
  • Socialezekerheidskaarten (voor zowel ouders/voogden als kinderen)
  • Geboorteakten (voor elk individu)
  • Kleding- en schoenmaten (voor elk kind)
  • Bewijs van inkomen (waaruit de financiële behoefte blijkt)

Een geschikt bewijs van inkomensdocumenten omvat doorgaans:

  • Belastingen van voorgaande jaren
  • Papierwerk ter goedkeuring van gratis of gereduceerde schoollunches
  • Brief waarin goedkeuring wordt verleend voor voedselbonnen
  • Documentatie van Medicaid-goedkeuring voor de kinderen (toekenningsbrief of individuele dekkingskaarten)

Bijdragen aan het Angel Tree-programma van het Leger des Heils

Mensen die geïnteresseerd zijn in een bijdrage aan het Angel Tree Charity Program 'adopteren' een of meer engelornamenten. In sommige gevallen kiezen groepen ervoor om een engel te adopteren als liefdadigheidsproject voor de feestdagen. Dit kan een uitstekende liefdadigheidsactiviteit zijn voor collega's, buurtverenigingen, studentenverenigingen, avondmaalclubs en andere groepen die regelmatig samenkomen. Engelen kunnen ook door individuen worden geadopteerd.

Meisje dat kerstcadeautjes inpakt
Meisje dat kerstcadeautjes inpakt

Donateurs halen hun engel uit de boom en kopen cadeauartikelen die geschikt zijn voor het kind dat door het ornament wordt vertegenwoordigd. Het is belangrijk om het juiste nummer op elk item te plaatsen om ervoor te zorgen dat alle geschenken bij de juiste deelnemers aan het programma terechtkomen. Zodra de artikelen zijn gekocht en klaargemaakt om te worden gegeven, levert de donateur de artikelen af bij een aangewezen afleverpunt van het Angel Tree-programma van het Leger des Heils, zodat ze op tijd voor Kerstmis bij de juiste kinderen kunnen worden afgeleverd. In de meeste gevallen kunnen donaties worden afgegeven op dezelfde locatie waar de engel is opgehaald.

Angel Tree-locaties

De locaties van het Christmas Angel Tree-programma zijn overal in de Verenigde Staten te vinden. Iedereen kan zich aanmelden als sponsor door zijn lokale contactpersoon te zoeken. Vanaf 2020 werkte Walmart echter samen met het Leger des Heils om Angel Trees in Walmart-winkels te sponsoren.

Mogelijkheden voor vrijwilligers

Het Angel Tree-programma van het Leger des Heils vertrouwt op de hulp van toegewijde vrijwilligers om het Angel Tree Charity-programma elk jaar tot een succes te maken. Degenen die geïnteresseerd zijn in vrijwilligerswerk voor dit goede doel, helpen bij het voorbereiden van engelversieringen, het bemannen van de Angel Tree-locaties, het bezorgen van geschenken aan deelnemende families en meer. Informatie over hoe u uw tijd als vrijwilliger kunt besteden, vindt u op de pagina Manieren om te geven op de website van het Leger des Heils.

Over het Leger des Heils

Het Leger des Heils is geassocieerd met de Universele Christelijke Kerk. De liefdadigheidsorganisatie is elk jaar tijdens de kerstperiode goed zichtbaar in veel gemeenschappen, met zowel het Angel Tree-programma als het bekende Red Kettle-fondsenwervingsprogramma. De activiteiten van de organisatie beperken zich echter niet tot de feestdagen. Het Leger des Heils biedt jaarlijks hulp aan ongeveer 25 miljoen Amerikanen via een breed spectrum aan programma's, waaronder rampenbestrijding, onderdak en kleding voor daklozen, hulpverlening aan ouderen en gehandicapten en meer.

Aanbevolen: